• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • sv DFS 4

 • Staf

  NaamFunctie
  Garde, Renze van derTeammanager
  Hoekman, RensTeammanager
 • Selectie sv DFS4

  Naam
  Hanne Barten
  Mathieu van de Bijl
  Bjorn Boot
  Marc Ermstrang
  Kees van der Gaarden
  Renze van der Garde
  Rens Hoekman
  Anton Hoogakker
  Corniek van IJmeren
  Hessel vanLeeuwen
  Enrico Lesnussa
  Jan Mauritz
  Marco Mauritz
  Dick Methorst
  Jan Willem van Nifterik
  Harm Pouwer
  Iwan Reijnen
  Johan Roelofsen
  Wilco Roelofsen
  Johan Vermeer
  Ruth Verweij
  Jaap van Wendel de Joode
  Mark de Wit
  Erwin Zaaier
 • Programma Mannen beker reserve zaterdag 1e ronde

  WedstrijddatumStatusWedstrijd
  16 december 12:30Te spelenLunteren 8 - sv DFS 5
  16 december 14:30Te spelensv DFS 4 - SKV 9
 • Uitslagen Mannen beker reserve zaterdag 1e ronde

  Geen informatie

 • Programma Mannen, 4, 6e klasse 07

  WedstrijddatumStatusWedstrijd
  16 december 12:30Te spelenLunteren 9 - SKV 5
  16 december 14:30Te spelenV.V. Barneveld 6 - ONA '53 4
  16 december 15:00Te spelenSDS' 55 5 - SKV 7
 • Uitslagen Mannen, 4, 6e klasse 07

  Geen informatie

 • Stand Mannen, 4, 6e klasse 07

  PositieTeamGSGWGLVLDoelsaldoPT
  1GVC 3106312021
  2sv DFS 496212320
  3Harskamp 396032218
  4V.V. Barneveld 675201717
  5vv Ede/Victoria 685121316
  6Advendo '57 585121116
  7Fortissimo 510325011
  8Lunteren 98305-79
  9SKV 59216-137
  10SDS' 55 59216-147
  11ONA '53 48116-314
  12SKV 77007-410
 • Doelpuntenmakers

  Naamdoelpunten
  Mark de Wit6
  Marco Mauritz5
  Johan Vermeer4
  Corniek van IJmeren3
  Chiko Lesnussa3
  Jaap van Wendel de Joode3
  Renze van der Garde2
  Ruth Verweij1
  Rens Hoekman1
  Bjorn Boot1
  Anton Hoogakker1
  Harm Pouwer1
  Erwin Zaayer1
 • BACKIES WIJZEN DFS4 DE WEG NAAR MONSTERZEGE OP ON

  WAGENINGEN - Afgelopen zaterdag hebben de mannen van DFS4 weer kou en wind getrotseerd met maar 1 doel: drie punten pakken. De opdracht was deze zaterdag niet zo moeilijk. We gingen namelijk op bezoek bij de nummer 11 van de ranglijst, ONA ‘53 4

  Om iets over half 3 werd er in een mistig Wageningen afgetrapt voor de laatste uitwedstrijd van 2017 en ging DFS vol goede moed op weg naar de eerste goal. Dit duurde echter langer dan nodig was. Dit kwam vooral omdat de spiertjes in de kou maar moeilijk los kwamen en omdat Mark de Wit zijn ijselijke nieuwe schoenen nog niet helemaal uit t karton gehaald had. Een paar kansen gingen zo jammerlijk verloren. Materiaal man Eppie zag het met lede ogen aan want hij had hem nog zo gewaarschuwd. Ah fijn, na 20 min spelen kwam DFS toch op voorsprong. Aan de linkerkant doemde ineens een schim op, door de mist was het maar lastig te zien wie het was maar wat we wel konden zien dat de rust uitstekend werd bewaard en de bal met rechts precies in de linker benedenhoek werd geschoten. Het netje bolde en de stand was 0-1! Maar wie juichde daar nu zo hard? Ja? Is het echt zo? jaaaa het is nota bene linksback KRAAI die DFS op een heerlijke manier op voorsprong zet. De treffer werd uitgebreid gevierd en dat laat maar weer zien wat een leuke ploeg DFS4 is. Ruth moet toen gedacht hebben, als de linksback het kan, dan kan ik het als rechtsback ook. 10 min later vuurde hij dan ook vanaf 30 meter op de goal en mede door een blunder van de Wageningse goalie rolde de bal via de binnenkant van de paal tergend langzaam over de doellijn: 0-2. Daarna was ook de voorhoede van DFS wakker en volgden de doelpunten elkaar in rap tempo op. De 3-0 was de mooiste van de dag, zo niet van het hele seizoen. Het was Marco die op het middenveld de aanval opzette en lip inspeelde. Die maakte een uitstekende één-twee met Marco die vervolgens met buitenkantje rechts Chico de diepte in stuurde. Chico legde in 1 keer af op de uitstekend meegelopen Rens en hij kon de bal het lege doel in schieten. Wat een prachtige goal over 5 schijven en alles met 1 keer raken. Ook deze treffer werd dan ook luid bejubeld. Drie minuten was het alweer 0-4. Marco was voor het doel niet zelfzuchtig en gunde Mark de Wit zijn goal. Nog geen 1 minuut later waren de rollen precies omgekeerd en ronde Marco simpel af voor de 0-5. Tussendoor kreeg ONA 1 kansje maar de Wageningse reus kreeg niet voldoende kracht achter een kopbal. Vlak voor rust ronde aanvoerder Jaap een mooie rush af met een hard schot dat nog iets van richting werd veranderd en zo precies in de verre hoek plofte. 0-6. We konden met een gerust hart aan de Thee

  De tweede helft kwam DFS met 5 andere spelers binnen de lijnen. Doel was om minimaal de dubbele cijfers te halen. Al snel werd het 0-7. Marco kwam voor de goal en pakte in alle rust dit buitenkansje uit. Even later was het Harm die in twee instanties met zijn linker de bal hard achter de keeper schoot en zo zijn doelpuntenaccount van dit seizoen opende. De 9-0 van Lip was het vermelden ook meer dan waard. De tegenstander had het al lang en breed opgegeven en gaf de bal zomaar aan Lip. Die bedacht zich niet en lepelde de bal over de hulpeloze doelman heen. Een treffer die niet zomaar iedereen maakt. DFS kon elk moment de dubbele cijfers aantikken maar toen gebeurde er iets waar we geen rekening mee hadden gehouden. De scheids schoot plotsklaps af. Toegegeven, de wedstrijd was al gespeeld en het was koud maar na 65 min affluiten is wel erg vroeg. Helaas geen dubbele cijfers en een gemiste kans om nog meer aan ons doelsaldo te werken.

  Met 0-9 van het veld stappen is natuurlijk geen straf en daarom werd er na de wedstrijd nog even met zn allen Ontspannen Na Arbeid. De 53 bier werd makkelijk aangetikt en zo werd de naam ONA ‘53 toch nog eer aan gedaan.

  DFS4 Speelt in 2017 nog twee thuiswedstrijden. 1 voor de beker en 1 in de competitie. Volgende week beginnen we met die laatste. Om half drie trappen we af tegen Fortisimo 5. Deze tegenstander mag niet onderschat worden en de drie punten moeten weer in ‘Heuze’ blijven. Alleen dan kan DFS na de winterstop misschien op jacht naar iets heel moois.

  Komen jullie allemaal het jaar de komende weken gezellig met ons afsluiten? 

 • DFS’ vierde wagon dendert door; ook vv Lunteren afgetroef

  Op een regenachtige middag in Opheusden-West vormde een moerassig veld 2 het decor van een nieuwe wedstrijd. Op het moeilijk bespeelbare veld zou het Boomkwekersteam zich meer op hun gemak hebben gevoeld, maar zij spelen bijna nooit een wedstrijd op zaterdag.

  DFS4 moest en zou een goed vervolg geven aan de uitzege in de prachtige bossen van Wekerom. Voor de ploeg van Rens Hoekman telden alleen de drie punten om zicht te houden op het kampioensschap. Elke speler was zich hiervan bewust, waardoor DFS4 furieus aan de wedstrijd begon. De onfortuinlijke gasten uit Lunteren wisten niet wat hen overkwam. De Lunterse defensie werd keer op keer aan banden gelegd door de gedreven Opheusdenaren. Door de hevige regenval was het voor DFS erg lastig om oogstrelende combinaties op de mat te leggen. Door hard te werken kreeg DFS binnen tien minuten een aantal opgelegde kansen, maar deze werden niet benut. Aan de andere kant kwamen de gasten een keer door de Heusdense defensie, maar de ongelukkige tegenstander schopte de bal wild en Kelderklassiaans naast het lege doel van Wilco Roelofsen.

  Nu was DFS eindelijk wakker, wat resulteerde in twee doelpunten van stylist Mark de Wit. Na goede combinaties kreeg hij de bal twee maal aangespeeld in de zestien meter, en beiden kansen werden verzilverd. Legio kansen werden vervolgens om zeep geholpen, zodat er slechts een 2-0 tussenstand op het bord stond toen beide ploegen gingen rusten.

  Na rust eiste invaller Renze van der Garde meteen één van de hoofdrollen op. Na een goede pass van Marco Mauritz speelde hij zichzelf knap vrij, en schoot koelbloedig de 3-0 tegen de touwen. Even later dolde Enrico Lesnussa een verdediger, die de bal uiteindelijk met zijn hand uit de zestien sloeg: penalty! Mark de Wit had een weddenschap met de materiaalman gemaakt: Als ik drie keer scoor, krijg een tientje, en andersom. Hij schoot de penalty hoog in het doel en bracht de stand op 4-0. De blikken richtten zich op Erwin van Wijk, die even in de buidel moest tasten voor de hattrick-hero.

  DFS verslapte even, en kreeg uit het niets een tegendoelpunt om de oren, 4-1. De marge was echter vrijwel meteen weer vier, toen Renze van der Garde zijn tweede van de middag maakte. Een voorzet werd door hem achter de doelman geschoven: 5-1! DFS voerde de druk wat verder op. Na ongelukkig uitverdedigen kwam de bal bij Marco Mauritz, die richting het vijandelijke doel kon dribbelen en de bal rustig in de verre hoek kon plaatsen, 6-1. Er volgde nog een klutsgoal van de tegenstander, maar daarna was het slotakkoord voor Anton Hoogakker. Hij draaide goed weg en schoot uit de draai prachtig raak met zijn linkervoet. De bal belandde in het zijnet van de rechterhoek, 7-2.

  Wederom dus een ruime overwinning van DFS4, al had de score eigenlijk veel hoger moeten uitvallen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen laagvlieger ONA’53 op het programma. In Wageningen wordt om 14:30 afgetrapt. Ook volgende week tellen alleen de drie punten om op titelkoers te blijven. U komt ons toch ook steunen?

 • Eenvoudige overwinning DFS4

  WEKEROM - Afgelopen zaterdag zijn de mannen van het vierde afgereisd naar Wekerom om daar de uitwedstrijd tegen het 5e elftal van SDS ‘55 te spelen. De heenreis naar sportpark de Beek was al een feest op zichzelf. De prachtige heide en nog mooiere herfstachtige bossen vormden prachtige plaatjes. Ah fijn, we kwamen om te voetballen.

  Om drie uur werd er op het hoofdveld afgetrapt en kon de strijd om de drie punten beginnen. DFS begon weer eens overtuigend aan de wedstrijd. Helaas werden ook deze zaterdag veel te matig met de kansen omgesprongen. Na een halve minuut had het al raak kunnen zijn maar Mark wist het net niet te vinden. Daarna waren er nog grote kansen voor opnieuw Mark en Renze. Helaas, weer geen goals. Aan de andere kant kreeg SDS intussen ook twee behoorlijke kansen maar Marc Ermstrang stond twee keer uitstekend opgesteld en hield zijn doel schoon. Aan de andere kant was het DFS die weer dicht bij een doelpunt was. Een afgeslagen corner werd prachtig door Ruth, a la Damian van Bruggen, in 1 keer op de slof genomen en ging maar rakelings langs het doel. DFS bleef de aanval zoeken en het zou niet lang meer duren tot de 0-1 dan toch eindelijk op het scorebord verscheen. Marco veroverde knap een bal op het middenveld, stuurde meteen Chico de diepte in en onze kleine Molukse Held wist een-op-een met de keeper wel raad met deze kans. 0-1. Dit zou ook de ruststand zijn.

  Door de brede selectie kwam er de tweede helft een sterk gewijzigd DFS 4 binnen de lijnen. Die gingen verder waar we de eerste helft mee geëindigd waren. Goed spelen maar kansen verprutsen. Onder andere Mark had het vizier niet op scherp staan of zelfs gewoon helemaal thuisgelaten. Na ongeveer een uur spelen viel de wedstrijd toch in het slot. Marco had een uitstekende loopactie van lip gezien en ondanks dat zijn diepe bal niet perfect was belande deze door goed doorzetten van Lipje voor zijn voeten en hij ronde onberispelijk af. 0-2!  Een paar minuten later werd het 0-3. Een goed aangesneden corner van Mark werd door Corniek in 1 keer uit de lucht hard tegen de touwen geramd. Vervolgens was het aan Marc te danken dat DFS voor de tweede wedstrijd op rij de nul hield. Een spaarzame uitbraak van SDS werd met een fantastische redding onschadelijk gemaakt. Het slotakkoord was toch weer voor DFS. Het was dan misschien niet de wedstrijd van Mark maar hij nam op een schitterende manier revanche. Vanaf een meter of 25 schoot hij de bal hard en strak in de rechterbovenhoek. De Wekeromse goalie kon er alleen maar naar kijken. 0-4. Niet veel later floot de scheidsrechter af en waren de punten definitief binnen.

  Op de ranglijst staat DFS inmiddels vierde en met een inhaalwedstrijd tegen de nummer laatst nog tegoed staan we er heel goed bij. Volgende week staat er echter gewoon weer een nieuwe wedstrijd op het programma en verder kijken heeft nog geen zin. Om half 3 wordt er afgetrapt tegen Lunteren 9. Met voldoende inzet moet het mogelijk zijn om de punten in eigen huis te houden. Komt dat allen zien!

   

 • DFS 4 op karakter langs GVC

  Wageningen - na de teleurstellende wedstrijd van vorige week was het vandaag de kans om sportieve revanche te nemen. Om half drie stond namelijk de uitwedstrijd tegen Go-ahead Victoria Combination 3 op het programma. De tegenstander van vandaag bestond uit een bond gezelschap met spelers uit alle windstreken. Leuk om tegen te voetballen. Om half drie was de luide brul "come on GieeVieeCieee" het signaal dat de wedstrijd begonnen was. Met de jarige Bjorn Boot (gefeliciteerd jongen!) in de basis begon DFS vol overgave aan de wedstrijd. Het was even zoeken wie wie oppakte maar uiteindelijk was dat voor elkaar en werd er met vlagen goed gespeeld. Wel speelde de wedstrijd zich voornamelijk op t middenveld af. De eindpass was steeds net niet scherp genoeg. Weinig grote kansen dus voor DFS maar ook het doel van Wilco werd nauwelijks onder vuur genomen. Vlak voor rust kreeg DFS nog wel een dot van een kans. Rens nam een goede voorzet perfect aan en was klaar om de bal door het net te rammen. Helaas mikte hij iets te hoog. Daardoor gingen we rusten met 0-0.

  Na wat omzettingen in de rust ging DFS 4 ook in de tweede helft vol voor de drie punten. Een sterk invallende Renze had een aantal goede acties maar zijn voorzetten wisten geen ploeggenoot te bereiken. Tot 20 minuten voor tijd. Op het middenveld werd de bal op karakter veroverd waarna Anton goed de ruimte vond aan de rechterkant. Renze had vervolgens een goede voorzet in huis die Corniek knap controleerde. Oog-in-oog met de keeper maakte hij geen fout en schoot hij de bal goed in de lange hoek. 1-0! Omdat de kansen deze wedstrijd schaars waren was de opluchting en de vreugde in het veld én op de bank erg groot. De laatste 20 minuten was het zaak de voorsprong vast te houden. GVC deed wat het kon en kwam 1 keer dichtbij. Een hard schot was hard opweg naar de rechter bovenhoek maar Wilco plukte hem goed uit de hoek. De druk nam daarna nog wel toe maar Wilco hoefde niet meer echt in actie te komen. Na iets meer dan 90 minuten blies de uitstekend fluitende scheidsrechter voor het einde en was de overwinning binnen! Natuurljk proberen we altijd met ruime cijfers te winnen maar deze 1-0 voelde wel heel erg lekker.

  Na afloop was de sfeer dan ook heel erg goed en DJ Anton blies de vrolijke deuntjes weer heerlijk door de kleedkamer.  Volgende week zijn we vrij dus we spelen pas op 18 november onze volgende wedstrijd. Dan staat de uitwedstrijd tegen SDS ‘55 5 op t programma. We trappen af om 15:00. Komt dat zien!

 • DFS4 HARD ONDERUIT, 0-3

  OPHEUSDEN - gisteren speelde het vierde van DFS-thuis tegen Advendo'57 5. Na een weekje vrij was het doel om de drie punten in eigen huis te houden om zo bovenin mee te blijven draaien. Om half 3 blies scheidsrechter Peterse voor de eerste maal en trapte Advendo de wedstrijd af. Letterlijk 9 seconden later had het al 1-0 moeten zijn voor DFS. Een mooie steekbal van Marco bereikte Mark de wit maar hij wist deze grote kans helaas niet te verzilveren en stuitte op de goed uitkomende doelman. Twee minuten later was het Lipje die, weer op aangeven van Marco, vanaf de middellijn op het Ederveense doel af kon gaan. Helaas hielp ook hij deze kans om zeep en stond het na een perfecte openingsfase toch nog 0-0. In de eerste 10 min werden er nog wat kansen gecreëerd maar de grootste kansen bleken achteraf al achter de rug te zijn. Na die eerste goede 10 minuten ging het snel bergafwaarts bij de blauw-witten. Passen kwamen niet meer aan, de moraal zakte met de minuut en ook sloeg de normaal zo positieve coaching om in verwijten over en weer. In de rust moest er dus wat veranderen en werden er 4 wissels doorgevoerd. Na wat stevige taal in de kleedkamer kwam DFS naar buiten met als doelstelling om uit een ander vaatje te tappen en zichzelf terug in de wedstrijd te knokken. Wat er in de rust in de thee heeft gezeten is nog steeds een raadsel maar waar het laatste kwartier van de eerste helft nog gewoon slecht was, was de tweede helft simpelweg dramatisch. De drie punten waar we zo op gehoopt hadden zaten er geen seconde in en na 90 minuten stond er een beschamende maar dik verdiende 0-3 nederlaag op de borden. Over een eventuele titel hoeven we het voorlopig gelukkig niet meer te hebben. Vanaf nu is het tot de winterstop gewoon elke zaterdag de mouwen opstropen en van wedstrijd tot wedstrijd leven. Het enige positieve van de dag van gisteren was dat iedereen na de wedstrijd erg zelfkritisch was en besefte dat het veel beter kon. Gelukkig kunnen we dat volgende week alweer laten zien als we het om half 3 opnemen tegen het internationaal getinte studententeam van GVC uit Wageningen. Nieuwe ronde nieuwe kansen! Iedereen is weer van harte uitgenodigd om ons te supporten op sportpark de Bongerd.

 • WEDSTRIJD OM DE EERSTE PLAATS EINDIGT ONBESLIST

  EDE - gisteren was het dan zo ver. De wedstrijd om de eerste plaats stond op het menu. Voor deze beladen wedstrijd moesten de mannen van het vierde afreizen naar sportpark de Hoekelumse Eng in Ede. Daar werd al om kwart over 1 afgetrapt tegen Ede Victoria 6. Ede Victoria had uit de eerste 3 wedstrijden 9 punten gepakt dus was het zaak om de eerste punten van hen af te snoepen. Onder een heerlijk najaarszonnetje begonnen beide teams met veel energie aan de wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat beide teams voor de winst gingen en daarom echt wilden ‘voetballen’. Ook was er aan inzet geen gebrek. Al ging Ruth 1 x wel erg ver door het halve veld van Ede Victoria om te ploegen. De pollen vlogen in het rond. Uit de vrije trap die toegekend werd kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid. Uit een afvallende bal nam de nummer 77 de bal op de pantoffel en de bal vloog maar een metertje over. Een paar minuten later beet DFS voor het eerst van zich af en wilde Dick ook in 1 x uit de lucht afronden maar helaas was de gedachte beter dan de uitvoering. Een paar minuten later was het toch DFS4 dat op voorsprong kwam. Op aangeven van Anton kwam Marco vanaf links de 16 binnen en schoot de bal met een droge knal in de verre benedenhoek. 0-1. Helaas kon DFS nog geen 3 min van deze voorzet genieten want na een hachelijk moment voor het doel van Wilco belande de bal tegen de hand van Ruth. De bal ging dus op de stip en dit buitenkansje werd via de binnenkant van de paal in het doel getrapt. 1-1. DFS liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef fris en aanvallend voetballen. Dit leverde voor rust nog een aantal goede kansen op voor Mark en Chico. Toch was de ruststand 1-1. Terwijl de ziek geworden Anton op de toilet vakkundig zijn maaginhoud aan het legen was trapte DFS af voor de tweede helft. Weer was de eerste kans voor ‘edevic’ maar gelukkig voor DFS spatte een schot op de lat uitéén. In de rest van de tweede helft werd de scheidsrechter vooral onderwerp van gesprek. Dat begon met een gele kaart voor Bjorn. Na wat onduidelijkheid van de grensrechter wilde Bjorn als een volleerd volleyballer de onterechte inworp van edevictoria blokken om zo snel zelf in te kunnen gooien. Helaas zag de scheids dit heel anders en stuurde Bjorn voor spelbederf voor 10min naar het strafbankje. Door wat slimme omzettingen werd juist met een man minder een nieuwe voorsprong bereikt. Een diepe bal van Ruth bereikte Mark de wit. Mark zette een knappe actie in, kapte naar binnen en in plaats van zelf te schieten legde hij keurig af op Lipje die zijn tweede van het seizoen hard tegen de touwen schoot. Weer was de vreugde van korte duur en weer was het een makkelijk gegeven penalty die roet in het eten gooide. 2-2. Met nog 25 minuten op de klok gingen beide ploegen opzoek naar de winnende. Als DFS wat meer de rust en het overzicht had bewaard hadden er zeker drie punten in gezeten maar ook aan de andere kante vlogen er nog wat schoten gevaarlijk over en naast. Al met al was de 2-2 een redelijk terechte uitslag. Al blijft het natuurlijk wrang dat de tegengoals uiteindelijk uit penalty’s moeten vallen. Geen drie punten maar wat vandaag wel duidelijk is geworden is dat DFS4 dit seizoen een echt team is. Niet alleen op het veld maar zeker ook de mannen op de bank. Continue klonk er positieve coaching over het veld en ging iedereen voor elkaar door het vuur. Als DFS4 dit elke week kan opbrengen zit een kampioenschap er absoluut in. We gaan ervooorrrr!!Volgende week zijn we vrij. De week daarop, op 28 oktober, gaan we verder met waar we vandaag mee begonnen zijn. De jacht op de eerste plaats. Om half 3 trappen we af tegen Advendo ‘57 5. Kom allemaal weer kijken want ook de mentale steun van alle mensen die altijd trouw komen kijken is erg leuk en zorgt voor een gezellige sfeer.. vooral tijdens de derde helft. Tot over 14 dagen!

 • DFS 4 en Barneveld 6 delen de punten in matig duel

  Na een riante overwinning op veteranen van SKV vorige week, werd er om half drie afgetrapt tegen de gasten uit het Kippendorp. Voor de tweede keer dit seizoen moest de thuisploeg zorgen voor een scheidsrechter uit eigen gelederen. Dit keer voelde Anton Hoogakker zich geroepen tot deze ondankbare taak.

  DFS was vanaf minuut één de bovenliggende partij, maar het baltempo was te laag en de spelers waren te statisch om het overwicht om te zetten in kansen. Wellicht had een listige bezoeker de Opheusdense bidons voorzien van een vleugje fipronil. We zullen het nooit weten.

  Het was de technische knuffelmolukker Enrico Lesnussa die zorgde voor het eerste hoogstandje van de wedstrijd. Met een briljante hakbeweging stuurde hij de rechtsback het bos in. De voorzet gleed door, waardoor deze op een haar na werd gemist door Renze van der Garde. De Opheusdense defensie kwam nauwelijks in de problemen in de teleurstellende eerste helft.

  In de tweede helft moest DFS uit een ander vaatje tappen om de punten in huis te houden. Invaller Wilco Roelofsen werd vrijgespeeld in de zestien, maar speelde de bal net iets te ver voor zich uit. De thuisploeg kwam beter in de wedstrijd, toen Barneveld uit het niets een hoekschop kreeg. De indraaiende corner belandde door een misverstand tussen verdedigers en doelman zomaar in het doel: 0-1. Alle alarmbellen gingen rinkelen bij DFS. De ploeg leek eindelijk wakker geschud door de tegentreffer. Er werd druk gezet en het was wachten op de gelijkmaker. Pas tien minuten voor tijd was het de atletische Bjorn Boot die met een bekeken afstandschot de Barneveldse doelman verschalkte ,1-1! Een prachtige bekroning van een ijzersterk duel van de robuuste linksback. DFS ging op jacht naar nog een doelpunt. Na goed drukzetten van Johan Vermeer en Marco Mauritz belandde een schot van Marco op de lat. Het harde werken werd uiteindelijk beloond met een punt. Na afloop werd er in de kleedkamer en kantine uitgebreid geëvalueerd, terwijl het gele goud rijkelijk vloeide.

  Volgende week gaat DFS 4 op bezoek bij concurrent Ede/Victoria 6. Voor sommigen een thuiswedstrijd, voor velen een lastige uitwedstrijd aan de verkeerde kant van de rijn. De ‘Jonge Kwekers’ hebben ontdekt dat hard werken wordt beloond. Alleen met een sterke kwekersinstelling als de laatste twintig minuten tegen Barneveld, kan er een goed resultaat worden geboekt in Ede.

  Op zaterdag 14 oktober wordt om 13:15 afgetrapt op de sportparkweg in Ede .

   

 • EERSTE UITWEDSTRIJD GEWONNEN DOOR sv DFS 4

  WAGENINGEN - gisteren stond voor DFS 4 de eerste uitwedstrijd op het programma. De mannen van SKV 5 waren de tegenstanders. Eigenlijk kon vandaag weinig mis gaan want alles was tot in de puntjes geregeld. De bidons tot de rand gevuld, de ballen voor de warming up goed opgepompt en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit allemaal dankzij onze kersverse aanwinst materiaalman Erwin van Wijk. Welkom bij de club jongen! Een goed begin is het halve werk maar er moest natuurlijk wel gewoon gevoetbald worden. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat DFS de krappe overwinning van vorige week een goed vervolg wilde geven. De bal ging vlot rond en vooral het middenveld vond elkaar steeds makkelijk. Toch was de eerste echte kans voor SKV. Een uitbraak van de gastheren werd echter uitstekend gepareerd door de scherpe doelman Wilco. Een belangrijke save want net als vorige week vroeg achter komen, dat wilden we niet. Daarna was het DFS dat de schroom van zich afgooide. Een voorzet van Marco kwam wat gelukkig bij Corniek en hij kopte de 1-0 op het scorebord. Niet lang daarna lag de 2-0 al bijna in het mandje maar de keeper van SKV zette al zijn spieren en ledematen op het spel om een knappe kopbal van Anton van rand 16 nog nét katachtig onder de lat weg te halen. Daarna was het Jaap die de wedstrijd in 3 minuten tijd besliste. Eerst won hij vol overtuiging een fel duel op het middenveld en schoot van een metertje of 25 hard en laag in de hoek. Nog geen drie minuten later dribbelde hij a la Franz Beckenbauer het middenveld over en ronde hij een één-tweetje met Marco af met een vlammend schot die via de binnenkant van de paal in het net verdween, 3-0! In het tweede bedrijf deed DFS het iets rustiger aan. Het spelbeeld was wel hetzelfde en na een kwartiertje was het Marco die rustig en beheerst de Wageningse goalie verschalkte, 4-0. Niet lang daarna begon Marco aan een goede solo op het middenveld en via een slim balletje van Corniek stond Lipje oog-in-oog met de doelman en de topscorer van vorig seizoen faalde niet. Nummer Vijf! De absolute slagroom op de taart kwam van Chiko Lesnussa. Op aangeven van Anton schoot hij met zijn magische linker van ruim 30 meter op het Wageningse doel. De bal had precies de juiste snelheid en curve en belande schitterend in de linkerbovenhoek. De keeper die niet eens zover voor zijn doel stond bleef verbouwereerd achter. Pure klasse! De score had nog verder uit kunnen lopen. Twee keer werd goed voorbereidend werk van Renze afgerond door Chico en Marc maar beide keren stak de grensrechter hier een stokje voor.. buitenspel. Het bleef dus bij 6-0 en de eerste uitoverwinning in de competitie was een feit. Na de wedstrijd werd er door het gezelligste team van DFS nog lekker gepilst en nagepraat in de mooie bossen van Wageningen. Nadat materiaalman Erwin alle ballen, bidons en tenues weer verzameld had en de drie punten in zn binnenzak had gestopt konden we allemaal weer terug naar de goede kant van de Rijn. Volgende week blijven we daar want dan staat de thuiswedstrijd tegen VV Barneveld 6 op het programma. Er wordt om half 3 afgetrapt dus kom ons allemaal weer aanmoedigen of versterk ons tijdens de derde helft.

  Tot dan !

 • sv DFS 4 NET OP TIJD WAKKER TIJDENS COMPETITIEOPENER

  OPHEUSDEN - vanmiddag stond voor dfs 4 de competitie-ouverture op het programma. Tegenstander was het derde elftal van Harskamp. Het team wat op eigen verzoek op het laatste moment een klasse lager is ingedeeld kwam met goede moed naar de Betuwe om er, wel eens waar op een niveau lager, een mooi seizoen van te maken. Half 3 trapten de beide ploegen af en de gasten stroopten de mouwen op. En DFS? DFS deed dat niet! Over de eerste helft kunnen we kort zijn vandaag. DRA-MA-TISCH! Behalve een mooi schot op de lat van Bjorn en een kopbal uit een corner van Rens werd niets gecreëerd. Tegelijk stond het team niet goed en ging de bal maar zeer moeizaam naar de juiste kleur. De Harskampers hadden hier minder moeite mee en kwamen na een kwartier op een verdiende voorsprong. 1-0 ruststand.  In de rust werden wat dingen omgezet door leider rens en werd er ook door de andere jongens druk overlegd hoe dit beter kon. Er waren twee dingen zeker: 1, die eerste drie punten moesten binnengehaald worden en 2: slechter dan de eerste helft kon het niet. Vol energie ging DFS 4 in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Vooral invaller Enrico Lesnussa viel goed in en deed even voor hoe je wél als winnaar uit wen duel kunt komen. DFS ging vol op de aanval en dit resulteerde in veel grote mogelijkheden. De bal leek er echter niet in te willen en op de bank werd al hardop afgevraagd "wordt het dan zo’n wedstrijd?" 10 minuten voor tijd viel eigenlijk de dikverdiende gelijkmaker. Het was enrico Lesnussa die even liet zien waarom hij ooit op Hyves Chico de Messi heette. Met behendige bewegingen omspeelde hij drie tegenstanders en oog in oog met de doelman bleef hij ijzig kalm en schoot met zijn magische linker de 1-1 op het scorebord. Er was niet veel tijd meer te gaan maar toch ging DFS 4 nog vol overgave op zoek naar de winnende. 4 minuten voor tijd werd dit beloond. Mark de Wit schoot op aangeven van Marco goed en hard binnen, 2-1! Harde kreten van vreugde en opluchting waren het gevolg. Wat een slotfase! Niet veel later blies de scheids voor de laatste keer en waren de eerste drie punten in de tas! Volgende week moet het echt beter maar de instelling van de tweede helft geeft vertrouwen voor de toekomst. Zaterdag 30 september spelen wij onze volgende wedstrijd uit tegen SKV 5. Er wordt om drie uur afgetrapt. We kunnen alle steunen natuurlijk weer gebruiken!

 • DagTijdKleedkamerTrainingsveld
  Dinsdag?46