• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • DFS doet zichzelf tekort tegen effectief ONS Sneek

  Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala (41. Peter Veeneman) Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (31. Qendrim Beqiraj), Melvin van Osenbruggen (79. Alex Scheffer), Luciën Dors, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Rutger Worm, Thijs Hendriks.

  DFS speelde vandaag voor de tweede keer in de historie in de KNVB Beker. Deze keer trof men in de tweede kwalificatieronde derde divisionist ONS Sneek

  DFS begon offensief aan de wedstrijd tegen de bezoekers, die rustig achteroverleunde. Nadat Hendriks zijn inzet naast zag gaan en een harde vrije trap van Goorman in de veilige handen van doelman Huisman verdween kopte wederom Goorman net naast terwijl een inzet van Thijs Hendriks door doelman Huisman nog tot corner verwerkt kon worden. De eerste tegenstoot van ONS Sneek, na zo’n tweeëntwintig minuten, werd door Musliu op fraaie wijze direct benut, 0-1 Via de snelle voorhoede waren de Friesen levensgevaarlijk. Na notabene een ingooi van DFS schakelde onze gasten snel om en strafte men DFS, dat op dat moment met tien man speelde, genadeloos af via wederom Musliu die de 0-2 binnenschoot. Bij DFS was inmiddels de duizelige verdediger Sanders vervangen door Beqiraj terwijl niet veel later ook de niet fitte doelman Tomatala zich moest laten wisselen voor de net van vakantie teruggekeerde Veeneman. Net voor rust voorkwam doelman Veeneman met een goede redding de beslissing van de wedstrijd door een penalty van Musliu te keren.

  In de tweede helft bleven de bezoekers loeren op de counter en beperkte men zichzelf voornamelijk tot tegenhouden. Nadat doelman Veeneman een mogelijkheid van ONS Sneek onschadelijk maakte tekende Rick van Walsem met een kopbal, vanuit een corner, voor de aansluitingstreffer, 1-2. DFS bleef de overhand houden, alleen vergat men zichzelf te belonen. Een inzet van Goorman verdween rakelings voorlangs terwijl Thijs Hendriks zijn inzet, na een door de keeper losgelaten bal, rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Doelman Huisman tikte vervolgens, via zijn vingertoppen, nog een snoeiharde streep van Davids over zijn goal.  In de slotfase vlagde de grensrechter, na appelleren van de ONS Sneek verdediging, nog een keer ten onrechte voor buitenspel, zodat DFS een zuivere goal door de neus geboord werd.

  Al met al deed DFS zichzelf vandaag tekort tegen een effectief ONS Sneek dat als een dief in de nacht met de winst terug naar Sneek vertrok.

  De eerstvolgende wedstrijd voor DFS staat a.s. zaterdag op het programma wanneer men om 16:15 uur de open dag afsluit met een wedstrijd tegen Umm Salal sc dat uitkomt in de Qatari League.

 • VOORBESCHOUWING SV DFS - ONS SNEEK

  KNVB BEKER 2DE KWALIFICATIERONDESV DFS - ONS SNEEKA.s. woensdag om 18:00 uur speelt sv DFS op sportpark 't Heerenland in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker tegen derde divisionist ONS Sneek.Onze gasten uit het Friese Snits eindigde vorig seizoen op de dertiende plaats in de zaterdagse derde divisie. Topschutter Yumé Ramos zal vanwege een afgescheurde voorste kruisband ontbreken bij ONS Sneek.In de voorbereiding op deze wedstrijd werd er verloren van competitiegenoot Harkemase Boys (2-1) en Jong Cambuur (0-4), twee keer gelijkgespeeld, tegen de eersteklassers Buitenpost (2-2) en Zeerobben (3-3) en gewonnen van plaatsgenoot en zondag hoofdklasser SWZ Sneek (0-3). In de laatste oefenmatch ging ONS Sneek met 3-0 onderuit tegen competitiegenoot Urk.Voor sv DFS is het de tweede keer dat men aantreed voor een wedstrijd in de KNVB Beker. Vier seizoenen geleden liep het net naar de eerste klasse gepromoveerde sv DFS in het mes van een vlijmscherp SWZ Sneek, 2-7 Inmiddels mag DFS zich voor het tweede seizoen op een rij Hoofdklasser noemen en beschikt men over een sterke, geroutineerde selectie met veel mogelijkheden.In de voorbereiding verloor sv DFS alleen van NEC Nijmegen (0-3), de overige wedstrijden waarin men wedstrijdritme op deed werden gewonnen. Tegen vierdeklasser Kesteren (2-10), eersteklasser SVL (8-1) en tweedeklasser Tricht (7-2) wisten onze mannen veelvuldig het net te vinden terwijl men tussendoor ook eersteklasser Unitas nog aan de zegekar bond (1-0)In de eerste wedstrijd om het 'echie' kan sv DFS vol aan de bak tegen ONS Sneek, dat volgende week aan haar vijfde seizoen op Derde divisie/Topklasse niveau begint. sv DFS is er echter helemaal klaar voor om de Snekers het vuur aan de schenen te leggen in deze KNVB bekerwedstrijd.Genoeg reden dus om, ondanks het tijdstip van 18:00 uur, onze jongens te komen steunen op weg naar wellicht de eerste ronde van de KNVB Beker waarin ook de BVO's mee loten.SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • DFS ruim langs vv Tricht, 7-2

  DFS speelde vandaag haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen tegen vv Tricht

  Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar (46. Rick van Walsem), Lorenzo Davids, Jim van Alst, Arjan Goorman (46. Tim Sanders), Luciën Dors, Marc Harlaux, Noë Bokila (73. Rafal Wójt), Alex Scheffer (79. Qendrim Begiraj), Rutger Worm (46. Thijs Hendriks).

  DFS begon slordig aan de wedstrijd tegen de tweedeklasser. Nadat een inzet van spits Scheffer van de lijn was gehaald en wederom Alex Scheffer een perfecte voorzet van aanvoerder Worm over de goal van Tricht kopte kwamen de gasten na een kwartier, al dan niet vanuit buitenspel, op voorsprong, 0-1.  Vervolgens teisterde Luciën Dors voor DFS de lat waarna de bezoekers, via een hard schot in de benedenhoek, de voorsprong zelfs verdubbelde naar 0-2. Daarna nam DFS de regie steeds meer in handen. Nog voor rust werd het klassenverschil uitgedrukt in een voorsprong. Rond het half uur zorgde Scheffer met twee goals, een kopbal vanuit een corner en een harde schuiver, voor de gelijke stand, 2-2.  Acht minuten voor de pauze zette Rutger Worm spits Scheffer vrij voor de Tricht doelman, waarna de spits zijn zuivere hattrick voltooide, 3-2. Voor rust werd het zelfs nog 4-2 door Rutger Worm, die een voorzet van proefspeler Noë Bokila, bekwaam tot doelpunt promoveerde.

  In de tweede helft kwamen Thijs Hendriks, Rick van Walsem en Tim Sanders in het veld voor Rutger Worm, Corné Davelaar en Arjan Goorman. Na een steenharde afstandsknal van back Melvin van Osenbruggen kopte Noë Bokila de rebound binnen, 5-2.  Ondanks dat DFS de laatste vijfentwintig minuten, na een rode kaart, met een man minder speelde breidde men de voorsprong nog verder uit. Scheffer tekende, na wederom een voorzet van Bokila, met zijn vierde treffer van de middag voor de 6-2 waarna Thijs Hendriks vanaf de strafschopstip de eindstand van 7-2 binnenschoot. Voor DFS waren inmiddels Wójt en Beqiraj nog binnen de krijtlijnen verschenen als vervangers van Bokila en Scheffer.

  DFS heeft hiermee de voorbereiding op het seizoen afgesloten, zodat men zich kan gaan richten op de eerste wedstrijd om het ‘echie’ die volgende week woensdag op het programma staat in de KNVB-beker.

  De eerstvolgende wedstrijd voor DFS staat op woensdag 23 augustus om 18:00 uur op het programma als DFS voor de KNVB Beker aantreed tegen derde divisionist ONS Sneek.

 • DFS speelde vandaag haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen tegen SVL LangbroekOpstelling DFS Opheusden: Jasper Heusinkveld (46. Noah Tomatala), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Melvin van Osenbruggen, (52. Jim van Alst) Lorenzo Davids (52. Jean Willy Mapinga), Arjan Goorman , Luciën Dors (52.Alex Scheffer), Marc Harlaux, Noë Bokila (69. Rafal Wójt), Thijs Hendriks.DFS heerste vanmiddag negentig minuten in de wedstrijd tegen eersteklasser SVL. De thuisploeg bepaalde het wedstrijdbeeld tegen de bezoekers die maar sporadisch in de buurt van de DFS-goal kwamen.Nadat DFS diverse mogelijkheden onbenut had gelaten kwam de thuisploeg na ongeveer vijfentwintig minuten op voorsprong. De opgestoomde verdediger Sanders verzilverde een assist van Hendriks tot de verdiende 1-0. Zeven minuten voor rust schoot Thijs Hendriks vanuit een strafschop de 2-0 binnen. De bezoekers bepaalde daarna voor de rust, via een beauty van een goal, de stand op 2-1. Lorenzo Davids strafte vervolgens een fout van de SVL-doelman genadeloos af, 3-1. Thijs Hendriks zorgde vier minuten voor de pauze, na een perfecte voorzet van Dors, met zijn hoofd voor de 4-1 ruststand.In de tweede helft verving Tomatala doelman Heusinkveld binnen de krijtlijnen. Niet veel later kwamen de meetrainende Jean Willy Mapinga, Van Alst en Scheffer in het veld voor Melvin van Osenbruggen, Davids en Dors. Na achtenzestig minuten voerde de op proef zijnde Noë Bokila, na een rebound, de score op tot 5-1. Inmiddels kwam Rafal Wójt in het veld voor Bokila. In de slotfase voerde DFS het klassenverschil verder op. Via de watervlugge meetrainende Jean Willy Mapinga werd het 6-2. Daarna tekende Marc Harlaux voor de 7-1 en zorgde Alex Scheffer voor het slotakkoord door een fout van de doelman af te straffen, 8-1.Het spel vanmiddag was zeer hoopgevend op weg naar de KNVB-bekerwedstrijd tegen ONS Sneek. DFS beschikt over een goed voetballende ploeg met ervaring, fysieke kracht en veel voetballend vermogen, wat vertrouwen geeft in de voorbereiding op de wedstrijden in de Hoofdklasse B.De eerstvolgende oefenwedstrijd voor DFS staat op dinsdag 15 augustus om 20:00 uur op het programma tegen tweedeklasser Tricht.

  De 2-0 in beeld

 • Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Arjan Goorman, Luciën Dors, Rutger Worm, Alex Scheffer,Thijs Hendriks

  Ingevallen: Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen, Nick Romein, Marc Harlaux en Rafał Wójt.

  DFS won vanmiddag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van eersteklasser Unitas uit Gorinchem.

  Aanvoerder Rutger Worm tekende vanaf de strafschopstip voor de enige goal van de wedstrijd. Omdat uw verslaggever in het hoge noorden, waar de zon lekker scheen, aan de BBQ zat deze keer geen uitgebreid wedstrijdverslag.

  Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur een oefenwedstrijd tegen SVL uit Langbroek op het programma.

  Klik hier voor de foto's 1

 • DFS speelde vandaag onder heerlijke zomerse temperaturen voor zo’n 500 toeschouwers, geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis,  een oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist NEC Nijmegen.

  Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman (46. Noah Tomatala), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (76. Rafal Wójt), Jim van Alst (53. Melvin van Osenbruggen), Lorenzo Davids, Arjan Goorman (64.Nick Romein), Luciën Dors (70. Alex Scheffer), Rutger Worm (69. Jean Willy Mapinga), Thijs Hendriks(82. Dewy Alexander), Quendrim Beqiraj (79. Jean Jacques Mapinga)

  Opstelling NEC: Marco van Duin (46. Joris Delle);Guus Joppen (46. Niek Hoogveld), Robin Buwalda (61. Ozgur Aktas), Wojchiech Golla (61. Frank Sturing), Michael Heinloth; Michael den Heijer (61. Ragnar Oratmangoen), Jordan Larsson (61. Segun Owobowale, 78. Arnaut Groeneveld), Janio Bikel; Joey Sleegers (61. Reagy Ofosu), Anass Achahbar (61. Kevin Mayi), Arnaut Groeneveld, (61. Mo Rayhi)

  DFS bood de eerste helft voetballend goed tegenstand aan het naar de eerste divisie gedegradeerde NEC. Met de oud NEC-ers Rutger Worm, Lorenzo Davids, Thijs Hendriks en Jim van Alst in de startopstelling kende DFS een aantal spelers met een NEC verleden.  Het eerste half uur waren er nauwelijks mogelijkheden voor beide doelen te noteren. De eerste grote kans was voor Jordan Larsson, die oog in oog met doelman Veeneman niet het killersinstinct van zijn vader toonde, door de bal naast te schuiven. Namens de thuisploeg vergat Luciën Dors, na een prima voorzet van Thijs Hendriks, de voorsprong voor DFS op de borden te schieten. Iets na het half uur kwamen de bezoekers op voorspong door Anass Achabar die de bal, die licht van richting werd veranderd, achter doelman Veeneman tegen de touwen krulde, 0-1.

  In de tweede helft kwamen aan NEC kant de Franse doelman Delle en Hoogveld binnen de lijnen terwijl bij DFS-doelman Tomatala zijn collega Veeneman kwam aflossen. DFS zag een vrije trap van Arjan Goorman via de vingertoppen van doelman Delle overvliegen. Daarna kwamen er aan de kant van NEC zeven invallers binnen de krijtlijnen. Ook aan DFS kant kwamen in de tweede helft nog zeven invallers in het veld. Twintig minuten voor tijd zorgde Owobowale voor de 0-2. Nadat Kevin Mayi na een mooie aanval hoog overschoot werd acht minuten voor tijd de eindstand van 0-3 bereikt door een goal van Oratmangoen, die een assist van Rayhi verzilverde, 0-3.

  Al met al speelde DFS een verdienstelijke oefenwedstrijd tegen NEC Nijmegen. De nieuwe spelers lieten hun potentie zien en als team maakte DFS een prima indruk. Nu een paar weken vakantie en daarna gaat DFS de draad weer oppakken in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B.

  De eerstvolgende oefenwedstrijd voor DFS staat op 5 augustus om 14:00 uur op het programma tegen eersteklasser Unitas uit Gorinchem.

  Foto's sv DFS- NEC Nijmegen 1

 • Programma trainingen/wedstrijden seizoen 2017-2018 SV DFS 1 

  Start 2e periode voorbereiding sv DFS 1

  Dinsdag 22 augustus 2017 9e training aanvang 20:00u
  Woensdag 23 augustus 2e ronde (kwalificatie) KNVB Beker 18.00u. sv. DFS - ONS Sneek
  Donderdag 24 augustus 2017 10e training aanvang 20:00u
  Zaterdag 26 augustus 4e oefenwedstrijd 16.00u. sv. DFS - Umm Salal sc.
  Dinsdag 29 augustus 2017 11e training
  Donderdag 31 augustus 2017 training

  Zaterdag 2 september 2017 eerste competitiewedstrijd seizoen 2017-2018

rfwbs-slide