• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • Wedstrijdverslagen sv DFS1

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Noë Bokila, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Qendrim Beqiraj (64. Nick Romein), Alex Scheffer (78. Rutger Worm), Luciën Dors

  Op een koude zaterdag begon een gehavend DFS, waar naast de al langer geblesseerden nog eens vier basisspelers om verschillende redenen ontbraken, aan de wedstrijd tegen de bespelers van De Ebbenhorst.

  Het werd een wedstrijd tussen twee hardwerkende ploegen. Sparta Nijkerk bleek fysiek een ploeg die duels op het randje niet schuwde. Met name aanvoerder Dennis van der Wal kwam een aantal keren goed weg zonder kaart. DFS stelde daar ook veel werklust tegenover. Echt veel mogelijkheden waren er de eerste helft niet te noteren. Na een schot voorlangs van de thuisploeg kopte Scheffer namens DFS een prima voorzet van Bokila naast de goal van Willemse. Nadat een schot van Buitenhuis over de DFS-goal vloog en keeper Willemse redding bracht na een voorzet van rechts was de logische ruststand 0-0.

  In de beginfase van de tweede helft kwam DFS toch op voorsprong. Lorenzo Davids stuurde met een splijtende pass Luciën Dors weg, die vervolgens met een heerlijke chip doelman Willemse kansloos liet, 0-1. Via een omhaal van Scheffer, na halfslachtig optreden van doelman Willemse, was DFS vervolgens dichtbij een grotere voorsprong. Helaas verdween de bal net naast. Voor de thuisploeg zag Albertus daarna een slap ingeschoten strafschop door doelman Veeneman gestopt worden. Eigenlijk uit het niets verscheen de gelijkmaker op het scorebord. Na slecht verdedigen aan DFS kant liet Donny van der Wal doelman Veeneman kansloos met een schot in de verre hoek, 1-1. DFS kwam hierna nog een keer goed weg toen Sparta Nijkerk via een dieptepass de razendsnelle Mapinga bediende, die gelukkig vrij voor doelman Veeneman de bal voorlangs schoot. DFS overleefde vervolgens nog een scrimmage voor de goal, zodat deze wedstrijd over negentig minuten gezien in een terecht gelijkspel eindigde.

  Doordat SC Genemuiden won van koploper Excelsior’31 en de overige concurrenten ook gelijkspeelden staat DFS nog steeds op een mooie derde plaats met drie punten achterstand op de koplopers. Volgende week zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen gedeeld koploper Excelsior’31 op het programma.

  Bekijk hier de foto's

 • Opstelling sv DFS:Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Tim Sanders, Noë Bokila (75.Corné Davelaar), Nick Romein, Lorenzo Davids, Arjan Goorman, Luciën Dors (85. Dewy Alexander), Alex Scheffer, Jean Jacques Mapinga (46. Qendrim Beqiraj) Zonder een aantal vaste basisspelers was het vanavond vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van Groesbeekse Boys. Na een schot van Goorman op de paal duurde het echter tot zeven minuten voor de rust voordat DFS via Noë Bokila op een 1-0 voorsprong kwam. In de tweede helft kwam Beqiraj als vervanger van Mapinga in het veld. Het spelbeeld bleef hetzelfde maar wederom duurde het tot de slotfase voordat de wedstrijd definitief beslist werd. Nadat een vrije trap van Davids via een Groesbeker in de eigen goal verdween (2-0)  zorgde Qendrim Beqiraj met een fraaie treffer voor het slotakkoord (3-0) zodat DFS doorbekerde in de districtsbeker. A.s. zaterdag staat om 15:00 uur op sportpark De Ebbenhorst de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma.

  Bekijk hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst (79.Melvin van Osenbruggen), Arjan Goorman, Marc Harlaux (68.Lorenzo Davids), Thijs Hendriks, Rutger Worm (71. Alex Scheffer), Luciën Dors, Noë Bokila  DFS beleefde vandaag een totale offday tegen Staphorst. De gasten zetten hoog druk en DFS wist daar geen antwoord op te vinden. Het homogeen en fysiek sterke Staphorst troefde DFS op alle fronten af. In de beginfase van de eerste helft voorkwam doelman Veeneman twee keer een voorsprong van de bezoekers na een schot van Schra en een eigen inzet die de DFS-doelman nog net kon keren. Voor DFS zag Goorman een doelpoging overgaan en was een inzet van de opgestoomde Davelaar een makkelijke prooi voor doelman Oosterhof. Voor Staphorst verdween een inzet van Brakke nog via de lat over zodat beide ploegen gingen rusten met 0-0 ruststand. Ook in de tweede helft kwam DFS geen moment in haar vertrouwde spel. Na vijftig minuten verdween een inzet van Uuldriks via de schouder van Sanders tegen de touwen, zodat DFS tegen een 0-1 achterstand aan keek. DFS slaagde er maar niet in om echt gevaarlijk te worden. Twintig minuten voor tijd vloog een vrije trap van Rosink via een stuit zomaar in de verre hoek, 0-2. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. DFS was vandaag totaal onmachtig om verandering te brengen in deze stand. DFS posteerde verdediger Van Walsem weliswaar in de spits in een poging om het tij nog te keren, maar veel mogelijkheden leverde dit niet op. Na een foute terugspeelbal van Sanders werd het zelfs nog 0-3 door Mijnheer die een door Brakke breed gelegde bal simpel kon binnen schuiven. DFS leed vandaag een terechte nederlaag tegen een collectief sterk spelend Staphorst. De bovenste ploegen op de ranglijst kropen door de resultaten nog dichter bij elkaar. Voor DFS is de tweede nederlaag van het seizoen even slikken na een serie puike wedstrijden. De uitslagen van deze zaterdag lieten weer zien dat de verschillen in de Hoofdklasse B klein zijn. DFS staat op een mooie derde plaats in de Hoofdklasse B en volgende week kan men tegen Sparta Nijkerk, dat knap won van Ajax, laten zien dat men voldoende kwaliteit heeft om een rol te blijven spelen in deze hoofdklasse. Volgende week woensdag staat om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland eerst de bekerwedstrijd tegen Groesbeekse Boys op het programma.

  Foto's met dank aan René Roelofs

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Thijs Hendriks (87. Melvin van Osenbruggen), Rutger Worm (75. Lorenzo Davids), Luciën Dors (87. Alex Scheffer), Noë Bokila

  DFS begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de Ajax amateurs. De thuisploeg werd in het eerste kwartier overlopen door DFS, dat met dominant voetbal en vol pressing spelend als snel op voorsprong kwam. Na drie minuten verzilverde aanvoerder Worm, na een overtreding van doelman Veenboer, een strafschop voor DFS door deze hoog binnen te schieten achter de Ajax doelman, 0-1 Enkele minuten later kreeg DFS, na gemekker aan Ajax kant, een vrije trap die door Rutger Worm met zijn hoofd werd verzilverd tot een 0-2 voorsprong. Na zo’n twintig minuten herstelde de thuisploeg zich en scoorde men via aanvoerder Berry van ’t Land bij de eerste doelpoging de aansluitingstreffer, 1-2. Even had DFS het moeilijk en kwam men goed weg bij een bal op de lat van Akoy. Acht minuten voor de rust voltooide Rutger Worm, na een vloeiend lopende aanval, zijn hattrick door de 1-3 ruststand achter doelman Veenboer tegen de touwen te schieten.

  In de tweede helft leunde DFS wat meer achterover en kwam men eigenlijk niet meer in problemen tegen Ajax. Nadat Thijs Hendriks zijn inzet tegen de paal zag stranden bleef DFS eenvoudig overeind tegen de Amsterdammers. Pas acht minuten voor tijd kregen de gastheren een grote mogelijkheid. Na een schot van de ingevallen Middelwijk kopte van ’t Land de rebound over de goal van doelman Veeneman. Bij DFS werd intussen aanvoerder Worm vervangen door Lorenzo Davids. Vier minuten voor tijd zorgde Thijs Hendriks voor de definitieve genadeklap en eindstand door, na een assist van Goorman, de bal achter de kansloze Veenboer te schieten, 1-4

  DFS leverde, gesteund door de volop meegereisde trouwe aanhang, vanmiddag een uitstekende teamprestatie. Met pressing voetbal werd Ajax vanmiddag de wil opgelegd waardoor DFS de koplopers in de Hoofdklasse B inmiddels tot één punt genaderd is.

  Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Staphorst op het programma.

   

  Foto's Ajax - sv DFS

 • Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen (73.Luciën Dors), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marc Harlaux, Lorenzo Davids (66.Arjan Goorman), Nick Romein, Rutger Worm, Alex Scheffer, Noë Bokila (53.Jean-Jacques Mapinga) DFS, dat met een aantal wissels aan de wedstrijd begon, legde een matige wedstrijd op de grasmat. Derdeklasser Rood Wit toonde een positieve spelopvatting en voetbalde alleraardigst mee. Na iets meer dan een kwartier zorgde Nick Romein na een kaats van aanvoerder Worm voor de voorsprong. De inzet van Romein werd getoucheerd door Rood Wit zodat doelman Van Megen kansloos was, 1-0 Nadat de prima doelman Megens nog afstandsschoten van Davelaar en Davids onschadelijk maakte verdubbelde de opgestoomde back van Alst vlak voor rust met een schuiver de voorsprong naar 2-0. Rutger Worm kopte vervolgens een grote mogelijkheid, na een prima pass van Davids, in kansrijke positie over. In de tweede helft bleef DFS slordig spelen en dan kom je zelfs in de problemen tegen een derdeklasser. De Groesbekers scoorde in de drieënzestigste minuut via El Haddouti de aansluitingstreffer, 2-1 Dertien minuten voor tijd werd het zelfs gelijk toen Van Geele het net achter doelman Heusinkveld liet bollen, 2-2. Bij DFS had Mapinga inmiddels zijn debuut gemaakt in een officiële wedstrijd en was de trainer genoodzaakt om in de slotfase de vaste basisspelers Goorman en Dors in te brengen om de overwinning alsnog veilig te stellen. Zeven minuten voor tijd zette Rutger Worm goed door waarnaar de bal wat gelukkig voor de voeten van spits Scheffer viel, die de 3-2 simpel kon binnenschuiven. In de dying seconds van de blessuretijd kopte Alex Scheffer met een prima kopbal DFS naar de eindstand van 4-2. De belangrijkste conclusie van hedenmiddag is dat DFS door is naar de volgende bekerronde en dat men zich nu met een vrijwel fitte selectie kan gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen de amateurs van Ajax. Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark De Toekomst de wedstrijd tegen Ajax op het programma

  Foto's met dank aan Het Gelderse Voetbal

 • Overtuigende zege van DFS op Huizen, 4-2

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Lorenzo Davids (66. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks (77. Alex Scheffer), Rutger Worm (63. Marc Harlaux), Luciën Dors, Noë Bokila Een dominerend DFS begon overtuigend aan de wedstrijd tegen Huizen. Nadat aanvoerder Worm een kopbal, vanuit een corner, naast zag gaan en een kopbal van Goorman over verdween kwam de thuisploeg na negen minuten op voorsprong. De met een steekpass vrijgespeelde Luciën Dors zorgde met een schuiver voor de 1-0 voorsprong. Vervolgens overleefde DFS een scrimmage voor het doel om daarna direct de voorsprong te verdubbelen. Doelman Rijnvis kreeg een vrije trap niet onder controle waarna Rick van Walsem er als de kippen bij was om de rebound te verzilveren, 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het dominerende DFS, dat via Worm nog een grote mogelijkheid onbenut liet. Toch kwamen de bezoekers via Veldt die, vanuit een corner, de aansluitingstreffer binnenschoot terug in de wedstijd, 2-1 Daarna schoot Rutger Worm, na een mooie aanval, in kansrijke positie ruim over voor de thuisploeg. Nadat DFS enkele kleine mogelijkheden onbenut liet werd het vlak voor de rust zelfs gelijk. Murat Önal, de topschutter aan Huizense kant, scoorde de gelijkmaker en tevens ruststand van 2-2. In de tweede helft ging DFS op jacht naar de voorsprong. Nadat Van Walsem net tekort kwam na een terug gekopte bal van Sanders en Huizen een scrimmage voor de goal overleefde schoot Smit voor de gasten naast. Vervolgens kreeg DFS nog diverse mogelijkheden die geen goal opleverden. Zevenentwintig minuten voor tijd kwam Marc Harlaux binnen de lijnen als vervanger van Rutger Worm. Zijn eerste balcontact was direct goud waard. Met een bal stijf in de kruising schoot Harlaux DFS weer op voorspong, 3-2. Nadat Van Waveren een tel later net voorlangs schoot kwam Melvin van Osenbruggen Davids aflossen in het veld. Nadat een doelpoging van de opgestoomde Sanders in de handen van doelman Rijnvis verdween besliste DFS een kwartier voor tijd definitief de wedstrijd. De vrijgespeelde Luciën Dors schoot DFS met zijn tweede doelpunt van de middag naar een 4-2 voorsprong. Namens DFS teisterde Noë Bokila met een prima kopbal nog een keer de lat voor de thuisploeg. Uiteindelijk floot de prima fluitende, ex betaald voetbal, scheidsrechter Sanders voor het einde van de verdiend in 4-2 geëindigde overwinning voor DFS. Door deze overwinning doet DFS prima mee met de kopgroep van vijf ploegen, die zicht licht hebben afgescheiden, in de hoofdklasse B. Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de bekerwedstrijd tegen Rood Wit op het programma

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Qendrim Beqiraj (56.Alex Scheffer), Thijs Hendriks, Luciën Dors (85.Nick Romein), Noë Bokila Bij DFS haakte Sanders in de warming-up af, zodat trainer Calderwood moest schuiven in zijn defensie. DFS begon goed aan de wedstrijd tegen de Apeldoorners. Met goed voetbal creëerde men een aantal mogelijkheden. Een schot van Jim van Alst ging een meter over, terwijl Dors net te kort kwam bij een hoge voorzet. De beste kans was voor Hendriks, die zijn inzet echter katachtig door doelman Jansen gepareerd zag worden. Daarna werd het spel van de bezoekers net als het weer mistroostiger. De thuisploeg nam het spel in deze fase over met een aantal mogelijkheden tot gevolg. Doelman Veeneman keerde schoten van Diks en Boeve terwijl er ook nog een doelpoging van Boeve voorlangs de DFS goal ging. Voor DFS verdween er in de slotfase van de eerste helft nog een schot van Dors ruim over de goal van doelman Jansen. In de tweede helft miste aanvoerder Van Walsem, een perfecte voorzet vanuit een vrije trap, waardoor er een grote kans verloren ging. De twee ploegen werkten keihard, zonder dat dit voor beide doelen grote mogelijkheden opleverden.Twaalf minuten voor tijd kwam DFS toch op voorsprong. Na een goede aanval dook Noë Bokila op voor doelman Jansen, om deze vervolgens in de korte hoek met een schuiver te passeren, 0-1. Fedde Timmer zag daarna zijn omhaal via de vingertoppen van doelman Veeneman tot corner verwerkt worden. Vijf minuten voor het eindsignaal gaf DFS toch nog de winst uit handen. Een inzet van Sander Krijns verdween met wat geluk via DFS-er Davelaar in de touwen, 1-1. Uiteindelijk was dit over negentig minuten gezien ook een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld. En zo heeft DFS het zoet van de overwinning in uitwedstrijden nog niet kunnen smaken. Voor de vierde maal op een rij werd er gelijkgespeeld in een uitmatch. Je kan dit negatief benaderen door onze jongens een uitsyndroom aan te praten, maar uw verslaggever benaderd het liever van de positieve kant. DFS is gewoon een moeilijk te kloppen ploeg die inmiddels zestien punten heeft verzameld en daarmee volop mee blijft doen in de Hoofdklasse B. Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Huizen op het programma.

  Foto's met dank aan WoZoPro

 • DFS behaald zakelijke overwinning op AZSV, 2-0

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Melvin van Osenbruggen (67, Qendrim Beqiraj), Marc Harlaux Thijs Hendriks (82. Nick Romein), Luciën Dors, Noë Bokila (79 Alex Scheffer) DFS behaalde vandaag een zakelijke overwinning op de Aaltenaren, waardoor men goed mee blijft doen in de Hoofdklasse B. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Aaltenaren. Doelman Veeneman stond echter op zijn post en voorkwam met een sublieme reflex een achterstand voor de thuisploeg. Aan de overzijde zorgde Arjan Goorman, na een mooie DFS-aanval, met een harde schuiver in de elfde minuut voor de vroege DFS-voorsprong, 1-0. In de daaropvolgende fase vergat DFS een ruimere voorspong te nemen op de bezoekers. Een aantal mogelijkheden leverde uiteindelijk niets op. AZSV kam in deze fase niet verder dan een schot die naast verdween. Nadat Bokila zijn inzet door doelman Ebbers gestopt zag worden redde doelman Veeneman bekwaam op een inzet van de bezoekers. Voor DFS verdween een schot van de opgestoomde back Van Alst vervolgens naast de goal van doelman Ebbers, waardoor beide ploegen uiteindelijk gingen rusten met een minieme voorspong voor de thuisploeg. In de tweede helft waren er weinig mogelijkheden te noteren voor beide ploegen. Nadat Luciën Dors een voorzet verkeerd aannam, waardoor er een mogelijkheid verloren ging schoten de bezoekers voorlangs en over. Voor DFS, dat in deze fase wat verslapte, verdween nog een schot naast de goal van Ebbers. Vrouwe Fortuna was DFS vervolgens goed gezind toen een inzet van de Aaltenaren via de lat geen goal opleverde. Zeventien minuten voor tijd scoorde Noë Bokila vanuit een scrimmage de beslissende 2-0 voorsprong voor DFS. Drie minuten voor tijd teisterde AZSV nog een keer de lat achter doelman Veeneman. Deze kans was de laatste mogelijkheid voor de bezoekers, zodat de wedstrijd uiteindelijk verdiend in een 2-0 overwinning eindigde voor DFS. Door deze driepunter is DFS opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B.  Volgende week staat om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn op het programma.

 • Teleurstellend DFS niet verder dan punt tegen HZVV, 0-0

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst (75. Alex Scheffer), Marc Harlaux, Arjan Goorman, Nick Romein (46. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks, Luciën Dors, Noë Bokila Onder een lekker najaarszonnetje stelde DFS, de volop meegereisde supporters, vandaag danig teleur. Het spel was niet om aan te zien. De ploeg was zeer slordig in de passing en men koos steeds de moeilijke oplossing.De thuisploeg kwam via twee standaardsituaties dicht bij het openingsdoelpunt. De eerste terug gekopte bal verdween voorlangs terwijl de tweede kopbal via de binnenkant paal en doelman Veeneman uiteindelijk door DFS nog weggewerkt kon worden. Aan de andere kant verdween een inzet van Harlaux ruim over. Nadat de weggelopen Ronkes zijn schot door doelman Veeneman prima gestopt zag worden kreeg DFS vanuit de rebound, na een corner, een mogelijkheid via back Jim van Alst die zijn schot door Fidom geblokt zag worden. Beide ploegen gingen dan ook rusten met de brilstand van 0-0. Bij de aanvang van de tweede helft kwam Melvin van Osenbruggen binnen de krijtlijnen als vervanger van Nick Romein. HZVV werd via de snelheid van invaller Luchtenberg het eerst gevaarlijk. Gelukkig bereikte zijn inzet niet een medespeler, zodat de kans verloren ging. Aan de andere kant schoot Dors voor DFS net naast. Tweeëndertig minuten voor tijd kreeg Luciën Dors na een overtreding die maximaal geel waard was tot zijn verbazing direct rood voorgeschoteld, zodat DFS verder moest met tien man. Gelukkig ontbrak het vernuft bij de Hoogeveeners om een bres te slaan in het verdedigingsblok van DFS. De grootste kans was voor Strijker die doelman Veeneman op zijn weg vond. En zo eindigde deze teleurstellende wedstrijd in een 0-0 eindstand. Bij DFS bleven vandaag te veel spelers ver onder hun basisniveau. Een punt was dan ook het maximaal haalbare resultaat. Het positieve is dat je, na een matige wedstrijd, blijkbaar toch nog een punt kan behalen.Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen AZSV op het programma.

 • Driepunter voor DFS na winst op NSC, 2-0

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Marc Harlaux, Arjan Goorman, Nick Romein (81. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks, Luciën Dors (90. Alex Scheffer), Noë Bokila (68. Qendrim Beqiraj) De eerste helft was, net als het miezerige weer, van beide kanten matig te noemen. Nadat de bezoekers voorlangs schoten verdween een schot van Luciën Dors naast. De tweede mogelijkheid voor de bezoekers ontstond door slordig balverlies van de thuisploeg. Gelukkig kon de jarige doelman Veeneman redding brengen. Aan de andere kant zag Dors zijn schotpoging net naast gaan. In de dying seconds van de eerste helft kreeg DFS een vrije trap aan de zijkant van het zestienmetergebied. Thijs Hendriks gaf de bal perfect voor, waarna de volkomen vrijstaande aanvoerder Rick van Walsem met een kopbal doelman Ranzijn kansloos liet, 1-0 DFS begon sterk aan de tweede helft. De bezoekers werden teruggedrukt in de jacht op de tweede goal voor de gastheren. Nadat doelman Ranzijn twee doelpogingen onschadelijk kon maken leek DFS na achtenvijftig minuten op weg naar de beslissing van de wedstrijd. Thijs Hendriks schatte een diepe bal goed in waarna hij vrij op dook voor de Nijkerkse doelman. Zijn breed gelegde bal op Noë Bokila kwam echter niet goed aan waardoor er een reuzenkans verloren ging. DFS maakte het zich in deze fase onnodig moeilijk, waardoor men nog in de problemen kwam. Na een inschattingsfout achterin dook Terlemez vrij op voor doelman Veeneman die zijn inzet nog kon redden, waarna Van Walsem de tweede inzet nog tot corner kon verwerken. DFS kwam daarna nog goed weg toen een vrije trap van Terlemez via de lat terug het veld in stuiterde. Na twee keer geel kon invaller Beqiraj met rood inrukken, zodat DFS nog een aantal minuten verder moest met tien man. Een minuut voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd in haar voordeel. Verdediger Tim Sanders stoomde op van achteruit om daarna, na een één twee met Thijs Hendriks, wederom Hendriks te bedienen, die zijn tegenstander met twee kapbewegingen op het verkeerde been zette om vervolgens de bal terug te leggen op Luciën Dors, die met een harde schuiver DFS definitief in de veilige haven schoot, 2-0 Al met al, over negentig minuten gezien, een toch wel verdiende overwinning voor de thuisploeg, die zo blijft aanhaken bij de bovenste ploegen van de ranglijst. Volgende week staat om 15:00 uur de verre uitwedstrijd tegen HZVV in Hoogeveen op het programma.

 • DFS sleept een punt uit het vuur tegen Eemdijk, 2-2

  DFS trad vandaag in de hoofdklasse B aan tegen Eemdijk uit Bunschoten.Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Nick Romein, Thijs Hendriks, Arjan Goorman, Qendrim Beqiraj (72 Alex Scheffer), Luciën Dors, Noë BokilaBehalve de langdurige blessures ontbraken deze wedstrijd ook de geblesseerden Rutger Worm, Lorenzo Davids en de afwezigen Mark Harlaux en Tim Sanders, vorige week nog basisspelers, op het appèl.Beide ploegen schotelde de toeschouwers een rommelige wedstrijd voor. Na elf minuten viel een diepe bal, via een verdediger van de thuisploeg, in de loop van Luciën Dors die met een bekeken schuiver doelman Ruizendaal het nakijken gaf, 0-1. Eemdijk scoorde eigenlijk vanuit het niets, na een goed lopende aanval, de gelijkmaker via Maikel de Harder. Voor DFS voorkwam doelman Veeneman met een puike redding op een schot van Selimi daarna een achterstand voor de bezoekers. Aan de overzijde zag Thijs Hendriks zijn doelpoging via een tegenstander net overgaan, zodat beide ploegen met 1-1 de kleedkamers opzochten. In de tweede helft was de eerste kans voor Arjan Goorman, die een voorzet van Dors, over schoot. De thuisploeg kwam niet veel later toch op een voorsprong. Evert Brouwers schoot een wel heel gemakkelijk gegeven vrije trap snoeihard binnen, 2-1. Het gehavende DFS bleef knokken voor een beter resultaat. Na een corner van Thijs Hendriks kopte aanvoerder Rick van Walsem krachtig de gelijkmaker binnen, 2-2. Daarna vergat Eemdijk een verkeerde terugspeelbal af te straffen en kon doelman Veeneman een voorzet nog maar net overtikken. In de slotseconde zag Bokila zijn boogbal over doelman Ruizendaal door een meelopende verdediger nog weggewerkt worden, zodat de wedstrijd in een 2-2 eindigde. Gezien het wedstrijdbeeld stond er een terecht gelijkspel na negentig minuten op de borden. Een gehavend DFS knokte vandaag voor elke meter en men kon na negentig minuten dan ook leven met de puntendeling tegen de Bunschoters. Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen NSC Nijkerk op het programma.

 • DFS en Zuidvogels delen de punten, 1-1

  DFS trad vandaag in de hoofdklasse B aan tegen Zuidvogels uit Huizen Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Noë Bokila, Lorenzo Davids(79. Nick Romein), Marc Harlaux, Arjan Goorman, Rutger Worm, Luciën Dors, Qendrim Beqiraj (62. Alex Scheffer) DFS, dat naast de al langer afwezigen aantrad zonder de geblesseerde Hendriks, begon goed aan de wedstrijd tegen de Huizenaren. De bezoekers gingen direct op zoek naar een voorsprong. Nadat Arjan Goorman zijn kopbal door doelman Mol gekeerd zag worden stopte Mol, na een teruggelegde bal, ook bekwaam een inzet van Marc Harlaux. Na zo’n twintig minuten ging DFS teveel mee met de speelwijze van de thuisploeg. Zuidvogels probeerde vooral gevaar te stichten via hun rechterkant waar De Jong wat te veel ruimte kreeg. Veel verder dan wat geblokte schoten en een kopbal van Yngard in de verre hoek, die stijlvol gepakt werd door doelman Veeneman, kwamen de Huizenaren niet. In de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor de Betuwenaren. Nadat gelegenheidsspits Dors naast schoot zette Worm medespeler Harlaux vrij voor keeper Mol, die zijn half geraakte inzet nog net tot corner kon verwerken. Na achtenvijftig minuten kwam DFS op voorsprong. Na een vrije trap van Harlaux dook Sanders vrij op voor doelman Mol, om hem vervolgens via de onderkant van de lat kansloos te laten, 0-1. Van Walsem zag daarna een kopbal in de veilige handen van Mol verdwijnen terwijl een lob van Tat ruim over de goal van Veeneman verdween. Negentien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een wel heel makkelijk gegeven penalty, die door De Heus benut werd, 1-1. De thuisploeg overleefde daarna een scrimmage en een snoeihard schot van Goorman die via een tegenstander net naast verdween. Bij DFS werd Davids, naar het aanzien met een hamstringblessure, vervangen door Nick Romein. DFS probeerde de winst vervolgens nog wel binnen te halen, maar men had pech met een kopbal op de lat. In een tegenstoot, na een DFS-corner, had men echter ook zomaar een tegengoal om de oren kunnen krijgen. Gelukkig had Horsmeier zijn vizier niet op scherp staan en verdween zijn inzet naast. Al met al kreeg DFS, waar enkele bepalende spelers wat onder hun niveau bleven, wel meer mogelijkheden dan de tegenstander. Over negentig minuten gezien was een gelijkspel echter wel een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark De Vinken de uitwedstrijd tegen Eemdijk op het programma.

 • DFS trad vandaag in de hoofdklasse B aan tegen SC Genemuiden.

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Noë Bokila, Lorenzo Davids, Marc Harlaux (86. Nick Romein), Arjan Goorman, Rutger Worm (71. Qendrim Beqiraj), Luciën Dors, Thijs Hendriks (82. Alex Scheffer)

  DFS speelde vandaag een prima wedstrijd tegen de bewoners van de tapijtstad. Nadat de bezoekers in de beginfase een schot in de korte hoek naast zagen gaan leverde een voorzet van de opgestoomde back Bokila uiteindelijk niets op. Genemuiden schoot vervolgens nog een keer voorlangs waarna Dors er niet in slaagde om geklungel van doelman Flier af te straffen. Vervolgens kopte aanvoerder Worm net over, na een vrije trap van DFS. Rond het half uur sloeg een goed voetballend DFS genadeloos toe.  Thijs Hendriks schatte een voorzet van Luciën Dors op waarde en schoof de bal beheerst langs de kansloze Flier tegen de touwen, 1-0 Twee minuten later vergrote Rutger Worm met een prima kopbal, na een assist van Hendriks, de voorsprong tot 2-0. Eigenlijk was de wedstrijd hierna al gespeeld, omdat de bezoekers er totaal niet in slaagde om de sterke DFS-defensie in verlegenheid te brengen.

  In de tweede helft bleef DFS vol druk zetten op SC Genemuiden in de jacht op de definitieve beslissing van de match. De gasten kwamen niet veel verder dan een kopbal over van Dirk Muis. Luciën Dors kreeg vervolgens, volkomen vrij gespeeld, de kans om de wedstrijd te beslissen. Doelman Flier stond echter op zijn post en keerde zijn inzet bekwaam. Nadat Hendriks daarna overschoot mocht hij, na een overtreding van De Jong, twaalf minuten voor tijd vanaf elf meter aanleggen voor de definitieve beslissing van de wedstrijd. Thijs Hendriks schoot de penalty onberispelijk binnen voor DFS, 3-0 De wedstrijd was nu volkomen gespeeld. SC Genemuiden was uitgespeeld en DFS had de drie punten in de knip en men speelde de wedstrijd dan ook geroutineerd uit.

  DFS behaalde vandaag een dik verdiende overwinning op koploper SC Genemuiden. Met goed voetbal werd de tegenstander de wil opgelegd en behaalde men drie punten die vertrouwen moeten geven voor het vervolg van de competitie in de Hoofdklasse B.

  Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark De Wolfskamer de uitwedstrijd tegen Zuidvogels op het programma.

  Foto's sv DFS- SC Genemuiden (1)

 • DFS onderuit tegen Berkum

  DFS trad vandaag aan tegen promovendus Berkum uit Zwolle. Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Arjan Goorman, Tim Sanders, Lorenzo Davids, Luciën Dors (77. Qendrim Beqiraj), Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm, Alex Scheffer, Noë Bokila Trainer Calderwood moest vandaag puzzelen in zijn verdediging met de opstelling. Door blessures, een schorsing en afwezigheid van assistent-bondscoach van Alst, vanwege een WK voor CP-teams, speelde de middenvelders Davids en Goorman vandaag in de achterhoede en Hendriks en Dors op het middenveld. In de beginfase van de wedstrijd was de eerste mogelijkheid, na een mooie aanval, voor DFS. Thijs Hendriks zag zijn inzet echter hoog over de goal van de thuisploeg gaan. Wat DFS daarna in de eerste helft liet zien was ver beneden peil. Op het middenveld werden de meeste duels verloren, zodat de thuisploeg de bal vervolgens direct cross kon spelen op de snelle handenbinder Bacuna. De meeste mogelijkheden waren dan ook voor Berkum. Nadat Hendriks zijn schot door doelman Van Hoof uit de benedenhoek getikt zag worden kwamen de Zwollenaren net voor rust op voorsprong. Johnsen Bacuna was zowel Davids als Sanders te snel af waarna hij op fraaie wijze ook doelman Veeneman kansloos liet, 1-0 In de tweede helft zagen we een wat beter DFS, dat eerder druk zette op de achterhoede van Berkum. De tot man van de wedstrijd uitgeroepen doelman Van Hoof wist echter, in deze fase, van geen wijken. De eerste de beste mogelijkheid aan de andere kant werd door Chris van der Meulen wel tot doelpunt gepromoveerd, 2-0. DFS creëerde daarna nog diverse mogelijkheden die helaas niet benut werden. In de laatste twintig minuten gingen de bezoekers alles of niets spelen. Na een fikse hoosbui kwam DFS terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Thijs Hendriks, 1-2 Ineens liep het spel van DFS veel soepeler op de natte kunstgrasmat. De thuisploeg moest achteruit en DFS scoorde zowaar drie minuten voor tijd via een hard schot van Goorman, die via de binnenkant van de paal binnenviel, de gelijkmaker, 2-2 Omdat DFS dacht de thuisploeg op de rug te hebben liggen ging men daarna vol voor de drie punten. Berkum profiteerde, na een omschakelmoment, van de ruimte via Bacuna die na een prima actie de volkomen vrijstaande Chris van der Meulen in staat stelde om  DFS de genadeklap uit te delen, 3-2 Hopelijk pikt DFS de leermomenten uit deze wedstrijd op, zodat men volgende week de strijd kan aanbinden met de sterke koploper SC Genemuiden. Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen SC Genemuiden op het programma.

 • DFS opende vandaag de competitie in de Hoofdklasse B met een wedstrijd tegen SDC Putten. Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Thijs Hendriks, Alex Scheffer (40. Melvin van Osenbruggen), Noë Bokila (74. Luciën Dors) DFS begon goed aan de wedstrijd tegen de Veluwenaren. Na twee minuten verzilverde aanvoerder Van Walsem een corner met een krachtige kopstoot tot de 1-0. Een minuut later vergat de volkomen vrijstaande Bokila de voorsprong te vergroten door de bal over te koppen. Daarna werd DFS steeds slordiger in balbezit en ontstond er een rommelige fase in de wedstrijd. De thuisploeg liet zich bewust terugzakken op de eigen helft met de bedoeling de ruimtes klein te houden. Desondanks was het aan doelman Veeneman te danken dat de voorsprong op de borden bleef. Eerst redde hij bekwaam op een schotpoging van Jurian van den Brink om even later subliem een kopbal van Pluim over te tikken. Acht minuten voor de pauze belette Van Walsem Jurian van den Brink de vrije doortocht, waarop scheidsrechter Greveling hem de rode kaart voorschotelde. Trainer Calderwood wisselde daarop noodgedwongen spits Scheffer voor Melvin van Osenbruggen om zo weer wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Gelukkig haalde DFS met een voorsprong de rust, zodat men daarin de puntjes weer op de i konden zetten. In de tweede helft zagen we een compact spelend DFS, dat streed voor elke meter. SDC Putten mocht de bal hebben, maar gek genoeg creëerde men nauwelijks grote mogelijkheden. Verder dan twee kopballen over kwamen de bezoekers niet. DFS bleef loeren op de tegenstoot. De Puttenaren probeerde te vaak door het midden een oplossing te zoeken, maar stuitte steeds opnieuw op onverzettelijke DFSers. Nadat Harlaux een schotpoging in de handen van doelman Hoogewoning zag verdwijnen konden de Puttenaren niet veel later ook met tien man verder, nadat de grensrechter een kopstootbeweging van Degenaar had waargenomen. Zes minuten voor tijd besliste DFS de wedstrijd in haar voordeel. Arjan Goorman bekroonde een assist van Dors met een streep tot de bevrijdende 2-0. Al met al een zwaarbevochten effectieve overwinning voor onze mannen. De eerste drie punten zijn binnen en dat is het enige wat nu telt.Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen vv Berkum uit Zwolle op het programma.                                                

  Foto's sv DFS - SDC Putten

 • DFS sloot vandaag haar open dag af  met een oefenwedstrijd tegen Umm Salal sc uit Qatar.

  Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem (85.Jean Jacques Mapinga), Jim van Alst, Luciën Dors (66.Nick Romein), Arjan Goorman, (88.Dewy Alexander) Lorenzo Davids, Qendrim Beqiraj (66. Rafal Wójt), Alex Scheffer, Noë Bokila

  Nadat de spelers op het veld gepresenteerd waren en er afscheid was genomen van de gestopte Mike Louwaars keek DFS al snel tegen een achterstand aan tegen de ploeg uit Qatar. Na iets meer dan een half uur werd het 0-2.

  In de tweede helft werd er volop gewisseld, zeker aan de kant van onze gasten. De ingevallen Nick Romein deed in de slotfase nog wat terug voor DFS, 1-2.

  DFS heeft nog een week de tijd om de puntjes op de i te zetten, voordat er afgetrapt wordt om het ‘echie’ tegen de Puttenaren

  Volgende week zaterdag opent DFS de competitie om 14:30 uur met een thuiswedstrijd tegen SDC Putten.

  Foto's sv DFS - Umm Salal sc 1

 • DFS doet zichzelf tekort tegen effectief ONS Sneek

  Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala (41. Peter Veeneman) Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (31. Qendrim Beqiraj), Melvin van Osenbruggen (79. Alex Scheffer), Luciën Dors, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Rutger Worm, Thijs Hendriks.

  DFS speelde vandaag voor de tweede keer in de historie in de KNVB Beker. Deze keer trof men in de tweede kwalificatieronde derde divisionist ONS Sneek

  DFS begon offensief aan de wedstrijd tegen de bezoekers, die rustig achteroverleunde. Nadat Hendriks zijn inzet naast zag gaan en een harde vrije trap van Goorman in de veilige handen van doelman Huisman verdween kopte wederom Goorman net naast terwijl een inzet van Thijs Hendriks door doelman Huisman nog tot corner verwerkt kon worden. De eerste tegenstoot van ONS Sneek, na zo’n tweeëntwintig minuten, werd door Musliu op fraaie wijze direct benut, 0-1 Via de snelle voorhoede waren de Friesen levensgevaarlijk. Na notabene een ingooi van DFS schakelde onze gasten snel om en strafte men DFS, dat op dat moment met tien man speelde, genadeloos af via wederom Musliu die de 0-2 binnenschoot. Bij DFS was inmiddels de duizelige verdediger Sanders vervangen door Beqiraj terwijl niet veel later ook de niet fitte doelman Tomatala zich moest laten wisselen voor de net van vakantie teruggekeerde Veeneman. Net voor rust voorkwam doelman Veeneman met een goede redding de beslissing van de wedstrijd door een penalty van Musliu te keren.

  In de tweede helft bleven de bezoekers loeren op de counter en beperkte men zichzelf voornamelijk tot tegenhouden. Nadat doelman Veeneman een mogelijkheid van ONS Sneek onschadelijk maakte tekende Rick van Walsem met een kopbal, vanuit een corner, voor de aansluitingstreffer, 1-2. DFS bleef de overhand houden, alleen vergat men zichzelf te belonen. Een inzet van Goorman verdween rakelings voorlangs terwijl Thijs Hendriks zijn inzet, na een door de keeper losgelaten bal, rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Doelman Huisman tikte vervolgens, via zijn vingertoppen, nog een snoeiharde streep van Davids over zijn goal.  In de slotfase vlagde de grensrechter, na appelleren van de ONS Sneek verdediging, nog een keer ten onrechte voor buitenspel, zodat DFS een zuivere goal door de neus geboord werd.

  Al met al deed DFS zichzelf vandaag tekort tegen een effectief ONS Sneek dat als een dief in de nacht met de winst terug naar Sneek vertrok.

  De eerstvolgende wedstrijd voor DFS staat a.s. zaterdag op het programma wanneer men om 16:15 uur de open dag afsluit met een wedstrijd tegen Umm Salal sc dat uitkomt in de Qatari League.

 • DFS ruim langs vv Tricht, 7-2

  DFS speelde vandaag haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen tegen vv Tricht

  Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar (46. Rick van Walsem), Lorenzo Davids, Jim van Alst, Arjan Goorman (46. Tim Sanders), Luciën Dors, Marc Harlaux, Noë Bokila (73. Rafal Wójt), Alex Scheffer (79. Qendrim Begiraj), Rutger Worm (46. Thijs Hendriks).

  DFS begon slordig aan de wedstrijd tegen de tweedeklasser. Nadat een inzet van spits Scheffer van de lijn was gehaald en wederom Alex Scheffer een perfecte voorzet van aanvoerder Worm over de goal van Tricht kopte kwamen de gasten na een kwartier, al dan niet vanuit buitenspel, op voorsprong, 0-1.  Vervolgens teisterde Luciën Dors voor DFS de lat waarna de bezoekers, via een hard schot in de benedenhoek, de voorsprong zelfs verdubbelde naar 0-2. Daarna nam DFS de regie steeds meer in handen. Nog voor rust werd het klassenverschil uitgedrukt in een voorsprong. Rond het half uur zorgde Scheffer met twee goals, een kopbal vanuit een corner en een harde schuiver, voor de gelijke stand, 2-2.  Acht minuten voor de pauze zette Rutger Worm spits Scheffer vrij voor de Tricht doelman, waarna de spits zijn zuivere hattrick voltooide, 3-2. Voor rust werd het zelfs nog 4-2 door Rutger Worm, die een voorzet van proefspeler Noë Bokila, bekwaam tot doelpunt promoveerde.

  In de tweede helft kwamen Thijs Hendriks, Rick van Walsem en Tim Sanders in het veld voor Rutger Worm, Corné Davelaar en Arjan Goorman. Na een steenharde afstandsknal van back Melvin van Osenbruggen kopte Noë Bokila de rebound binnen, 5-2.  Ondanks dat DFS de laatste vijfentwintig minuten, na een rode kaart, met een man minder speelde breidde men de voorsprong nog verder uit. Scheffer tekende, na wederom een voorzet van Bokila, met zijn vierde treffer van de middag voor de 6-2 waarna Thijs Hendriks vanaf de strafschopstip de eindstand van 7-2 binnenschoot. Voor DFS waren inmiddels Wójt en Beqiraj nog binnen de krijtlijnen verschenen als vervangers van Bokila en Scheffer.

  DFS heeft hiermee de voorbereiding op het seizoen afgesloten, zodat men zich kan gaan richten op de eerste wedstrijd om het ‘echie’ die volgende week woensdag op het programma staat in de KNVB-beker.

  De eerstvolgende wedstrijd voor DFS staat op woensdag 23 augustus om 18:00 uur op het programma als DFS voor de KNVB Beker aantreed tegen derde divisionist ONS Sneek.

 • DFS speelde vandaag haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen tegen SVL LangbroekOpstelling DFS Opheusden: Jasper Heusinkveld (46. Noah Tomatala), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Melvin van Osenbruggen, (52. Jim van Alst) Lorenzo Davids (52. Jean Willy Mapinga), Arjan Goorman , Luciën Dors (52.Alex Scheffer), Marc Harlaux, Noë Bokila (69. Rafal Wójt), Thijs Hendriks.DFS heerste vanmiddag negentig minuten in de wedstrijd tegen eersteklasser SVL. De thuisploeg bepaalde het wedstrijdbeeld tegen de bezoekers die maar sporadisch in de buurt van de DFS-goal kwamen.Nadat DFS diverse mogelijkheden onbenut had gelaten kwam de thuisploeg na ongeveer vijfentwintig minuten op voorsprong. De opgestoomde verdediger Sanders verzilverde een assist van Hendriks tot de verdiende 1-0. Zeven minuten voor rust schoot Thijs Hendriks vanuit een strafschop de 2-0 binnen. De bezoekers bepaalde daarna voor de rust, via een beauty van een goal, de stand op 2-1. Lorenzo Davids strafte vervolgens een fout van de SVL-doelman genadeloos af, 3-1. Thijs Hendriks zorgde vier minuten voor de pauze, na een perfecte voorzet van Dors, met zijn hoofd voor de 4-1 ruststand.In de tweede helft verving Tomatala doelman Heusinkveld binnen de krijtlijnen. Niet veel later kwamen de meetrainende Jean Willy Mapinga, Van Alst en Scheffer in het veld voor Melvin van Osenbruggen, Davids en Dors. Na achtenzestig minuten voerde de op proef zijnde Noë Bokila, na een rebound, de score op tot 5-1. Inmiddels kwam Rafal Wójt in het veld voor Bokila. In de slotfase voerde DFS het klassenverschil verder op. Via de watervlugge meetrainende Jean Willy Mapinga werd het 6-2. Daarna tekende Marc Harlaux voor de 7-1 en zorgde Alex Scheffer voor het slotakkoord door een fout van de doelman af te straffen, 8-1.Het spel vanmiddag was zeer hoopgevend op weg naar de KNVB-bekerwedstrijd tegen ONS Sneek. DFS beschikt over een goed voetballende ploeg met ervaring, fysieke kracht en veel voetballend vermogen, wat vertrouwen geeft in de voorbereiding op de wedstrijden in de Hoofdklasse B.De eerstvolgende oefenwedstrijd voor DFS staat op dinsdag 15 augustus om 20:00 uur op het programma tegen tweedeklasser Tricht.

  De 2-0 in beeld

 • Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Arjan Goorman, Luciën Dors, Rutger Worm, Alex Scheffer,Thijs Hendriks

  Ingevallen: Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen, Nick Romein, Marc Harlaux en Rafał Wójt.

  DFS won vanmiddag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van eersteklasser Unitas uit Gorinchem.

  Aanvoerder Rutger Worm tekende vanaf de strafschopstip voor de enige goal van de wedstrijd. Omdat uw verslaggever in het hoge noorden, waar de zon lekker scheen, aan de BBQ zat deze keer geen uitgebreid wedstrijdverslag.

  Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur een oefenwedstrijd tegen SVL uit Langbroek op het programma.

  Klik hier voor de foto's 1

 • DFS speelde vandaag onder heerlijke zomerse temperaturen voor zo’n 500 toeschouwers, geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis,  een oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist NEC Nijmegen.

  Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman (46. Noah Tomatala), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (76. Rafal Wójt), Jim van Alst (53. Melvin van Osenbruggen), Lorenzo Davids, Arjan Goorman (64.Nick Romein), Luciën Dors (70. Alex Scheffer), Rutger Worm (69. Jean Willy Mapinga), Thijs Hendriks(82. Dewy Alexander), Quendrim Beqiraj (79. Jean Jacques Mapinga)

  Opstelling NEC: Marco van Duin (46. Joris Delle);Guus Joppen (46. Niek Hoogveld), Robin Buwalda (61. Ozgur Aktas), Wojchiech Golla (61. Frank Sturing), Michael Heinloth; Michael den Heijer (61. Ragnar Oratmangoen), Jordan Larsson (61. Segun Owobowale, 78. Arnaut Groeneveld), Janio Bikel; Joey Sleegers (61. Reagy Ofosu), Anass Achahbar (61. Kevin Mayi), Arnaut Groeneveld, (61. Mo Rayhi)

  DFS bood de eerste helft voetballend goed tegenstand aan het naar de eerste divisie gedegradeerde NEC. Met de oud NEC-ers Rutger Worm, Lorenzo Davids, Thijs Hendriks en Jim van Alst in de startopstelling kende DFS een aantal spelers met een NEC verleden.  Het eerste half uur waren er nauwelijks mogelijkheden voor beide doelen te noteren. De eerste grote kans was voor Jordan Larsson, die oog in oog met doelman Veeneman niet het killersinstinct van zijn vader toonde, door de bal naast te schuiven. Namens de thuisploeg vergat Luciën Dors, na een prima voorzet van Thijs Hendriks, de voorsprong voor DFS op de borden te schieten. Iets na het half uur kwamen de bezoekers op voorspong door Anass Achabar die de bal, die licht van richting werd veranderd, achter doelman Veeneman tegen de touwen krulde, 0-1.

  In de tweede helft kwamen aan NEC kant de Franse doelman Delle en Hoogveld binnen de lijnen terwijl bij DFS-doelman Tomatala zijn collega Veeneman kwam aflossen. DFS zag een vrije trap van Arjan Goorman via de vingertoppen van doelman Delle overvliegen. Daarna kwamen er aan de kant van NEC zeven invallers binnen de krijtlijnen. Ook aan DFS kant kwamen in de tweede helft nog zeven invallers in het veld. Twintig minuten voor tijd zorgde Owobowale voor de 0-2. Nadat Kevin Mayi na een mooie aanval hoog overschoot werd acht minuten voor tijd de eindstand van 0-3 bereikt door een goal van Oratmangoen, die een assist van Rayhi verzilverde, 0-3.

  Al met al speelde DFS een verdienstelijke oefenwedstrijd tegen NEC Nijmegen. De nieuwe spelers lieten hun potentie zien en als team maakte DFS een prima indruk. Nu een paar weken vakantie en daarna gaat DFS de draad weer oppakken in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B.

  De eerstvolgende oefenwedstrijd voor DFS staat op 5 augustus om 14:00 uur op het programma tegen eersteklasser Unitas uit Gorinchem.

  Foto's sv DFS- NEC Nijmegen 1