• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • Voorbeschouwingen sv DFS1

 • DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark Bentinckspark tegen HZVV uit Hoogeveen. HZVV en DFS kwamen elkaar vier seizoen geleden voor het laatst tegen in de eerste klasse. Beide ploegen wonnen toen hun thuiswedstrijd. De Hoogeveeners promoveerde afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse, waarin men tot op heden zeven punten vergaarde, mede door twee overwinningen op eigen bodem. HZVV zal ongetwijfeld fel starten met de intentie om de drie punten in Hoogeveen te houden. DFS haakte vorige week, na de overwinning op NSC Nijkerk, weer aan bij de bovenste ploegen van de ranglijst. Om deze positie te verstevigen wordt het tijd dat DFS, na een nipte nederlaag en twee gelijke spelen, deze keer de drie punten mee terug neemt naar de Betuwe. Bent U er ook om onze jongens te steunen? SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen NSC Nijkerk.

  Met de Nijkerkers treft DFS een bekende tegenstander die zich al een aantal jaren weet te handhaven in de Hoofdklasse. NSC knokte zich afgelopen week na een achterstand knap terug tot een 3-3 eindstand in de plaatselijke derby tegen Sparta Nijkerk. Onze gasten behaalde tot op heden vijf punten uit vijf wedstrijden. Yannick Cornelisz is met vier goals de meest trefzekere speler dit seizoen voor de Nijkerkers.

  Voor DFS, dat de laatste twee wedstrijden buitenshuis gelijkspeelde, telt deze middag alleen de winst. Met een completer team dan vorige week mogen onze jongens zaterdag de strijd aanbinden met de stugge ploeg uit Nijkerk.

  Gewoon hardwerken en de bal het werk laten doen, dan moet het mogelijk zijn om de drie punten in eigen huis te houden.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

  Voorbeschouwing NSC Nijkerk

 • Eemdijk - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Vinken tegen vv Eemdijk uit Bunschoten. Eemdijk speelt voor het derde jaar op een rij op hoofdklasseniveau, waarin men afgelopen seizoen negende werd. De ploeg bevat veel spelers met een rood of blauw Spakenburgs verleden. De Diekers zijn thuis nog ongeslagen na winst op Huizen (3-2)en SDC Putten (4-0). Uit verloor men afgelopen zaterdag tegen de verhouding in van Excelsior’31 (1-0) en eerder van HZVV (1-0) Voorin is het oppassen voor de snelheid van Deen van Embricqs, die we nog kennen van FC Breukelen. Ook in Bunschoten moeten onze mannen weer aantreden op een kunstgrasveld. Makkelijk zal het niet worden tegen de Diekers, die over een uitgebalanceerde en goede ploeg beschikken. Het zou mooi zijn als DFS, dat het met zeven punten niet onaardig doet, deze keer de volle buiten in de vorm van drie punten mee naar het Rivierengebied kan nemen.  Bent U er ook om onze jongens te steunen?SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • Zuidvogels - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Wolfskamer tegen De Zuidvogels.Zuidvogels, een oude bekende van twee seizoenen geleden, promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de Hoofdklasse. De mannen van trainer Fernandez Coto wonnen dit seizoen thuis van CSV Apeldoorn (4-1) terwijl men uit twee nederlagen leed tegen Sparta Nijkerk (4-1) en HZVV (1-0). De eerste doelstelling van de promovendus zal ongetwijfeld handhaving zijn en de thuisploeg zal daarom haar huid dan ook duur verkopen.Voor DFS staat er wederom een uitmatch op kunstgras op het programma. Het wekelijks wisselen van ondergrond, vooral een nadeel voor de drie ploegen in onze hoofdklasse die op een echt grasveld spelen, is iets waar onze mannen mee om moeten leren gaan. De puike wedstrijd van vorige week tegen SC Genemuiden moet DFS vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen de Zuidvogels. Al staat elke wedstrijd natuurlijk op zichzelf. Ook in deze match moet er weer voor elke meter geknokt worden en dan zal het voetballend vermogen van de ploeg de doorslag moeten geven, zodat de drie punten mee teruggaan naar de Betuwe.Bent U er ook om onze jongens te steunen?SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland tegen SC Genemuiden.

  Met SC Genemuiden treft DFS wederom een nieuwe tegenstander. De tegenstander uit de tapijtstad is sterk aan het seizoen begonnen. Zowel Ajax (1-2) als Urk (4-1) werden aan de zegekar gebonden. In de voorbereiding werd er alleen verloren van eredivisionist PEC Zwolle (0-3). Sterke tegenstanders als derde divisionist DVS’33 (1-2) en tweede divisionist GVVV (2-3) werden verslagen.

  SC Genemuiden speelt al meer dan twee decennia op Hoofdklasse/Topklasse niveau. DFS treft dus een gelouterde tegenstander die dit seizoen ongetwijfeld mee zal willen doen om de prijzen in de Hoofdklasse B. SC Genemuiden speelt powervoetbal en men zit als team de tegenstander dicht op zijn huid. Verder beschikt men met drievoudig doelpuntenmaker Omar Kavak, vorig seizoen tweeëntwintig keer doeltreffend, over een makkelijk scorende aanvaller.

  DFS stelde vorige week teleur tegen Berkum. Na een eerste helft waarin DFS ver beneden haar niveau speelde kwam men in de slotfase van de tweede helft toch nog terug tot 2-2 om vervolgens Berkum, dat profiteerde van de weggeven ruimte in jacht op de winnende treffer, in de dying seconds de 3-2 te zien maken. Hopelijk heeft DFS de leermomenten van deze match opgepikt, want zaterdag kan men aan de bak tegen de sterke Genemuidenaren die met veel vertrouwen naar de Betuwe zullen afreizen.

  Zaterdag is er weer een nieuwe kans op drie punten voor onze mannen en waarom zou DFS niet van SC Genemuiden kunnen winnen?

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Voorbeschouwing SC Genemuiden

 • Berkum - sv DFSDFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Vegtlust haar eerste uitwedstrijd tegen Berkum.
  Promovendus Berkum keerde na drie jaar eerste klasse weer terug in de Hoofdklasse. Afgelopen week opende de gastheren de competitie met een 0-0 gelijkspel tegen het stugge AZSV. Berkum beschikt over een sterke spits met snelle vleugelspelers op de flanken, waaronder Johnson Bacuna die in het kampioensjaar in 1D twintig keer doel trof.
  DFS, dat voor het eerst speelt tegen Berkum, wil natuurlijk niets liever dan de goede start van vorige week een vervolg geven. Onze jongens zullen dan ook weer vol aan de bak moeten op de kunstgrasmat van Berkum, want makkelijke tegenstanders zijn er op dit niveau niet.
  Als DFS wederom dezelfde spirit als vorige week op de mat kan leggen, gekoppeld aan haar voetballend vermogen, moet een goed resultaat tegen Berkum mogelijk zijn.
  Bent U er ook om onze jongens te steunen?SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Voorbeschouwing Berkum

 • DFS opent a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark 't Heerenland de competitie, in de Hoofdklasse B, tegen SDC Putten. Met de Puttenaren treft DFS een oude bekende uit het seizoen 2014-2015 toen beide wedstrijden in een gelijkspel (2-2, 0-0)eindigden. SDC Putten schakelde in de voorronden van de KNVB Beker eerst derde divisionist JVC Cuijck, na strafschoppen, uit om vervolgens met 1-3 derde divisionist Odin'59 het nakijken te geven, waardoor men in de eerste ronde van de KNVB Beker thuis mag aantreden tegen PSV. Een geduchte tegenstander dus voor onze mannen. Net als ONS Sneek vorige week leunt SDC Putten graag achterover om daarna via de snelle voorhoede in de counter toe te slaan. DFS, dat altijd verzorgd voetbal wil spelen, zal dus een antwoord moeten gaan vinden op tegenstanders die graag achteroverleunen en in de omschakeling willen toeslaan. We zullen zaterdag zien hoe DFS de Puttenaren gaat bestrijden in de jacht op de eerste driepunter van het seizoen. Bent U er ook om onze jongens te steunen? SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Voorbeschouwing SDC Putten

 • SV DFS - ONS SNEEK

  KNVB BEKER 2DE KWALIFICATIERONDESV DFS - ONS SNEEKA.s. woensdag om 18:00 uur speelt sv DFS op sportpark 't Heerenland in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker tegen derde divisionist ONS Sneek.Onze gasten uit het Friese Snits eindigde vorig seizoen op de dertiende plaats in de zaterdagse derde divisie. Topschutter Yumé Ramos zal vanwege een afgescheurde voorste kruisband ontbreken bij ONS Sneek.In de voorbereiding op deze wedstrijd werd er verloren van competitiegenoot Harkemase Boys (2-1) en Jong Cambuur (0-4), twee keer gelijkgespeeld, tegen de eersteklassers Buitenpost (2-2) en Zeerobben (3-3) en gewonnen van plaatsgenoot en zondag hoofdklasser SWZ Sneek (0-3). In de laatste oefenmatch ging ONS Sneek met 3-0 onderuit tegen competitiegenoot Urk.Voor sv DFS is het de tweede keer dat men aantreed voor een wedstrijd in de KNVB Beker. Vier seizoenen geleden liep het net naar de eerste klasse gepromoveerde sv DFS in het mes van een vlijmscherp SWZ Sneek, 2-7 Inmiddels mag DFS zich voor het tweede seizoen op een rij Hoofdklasser noemen en beschikt men over een sterke, geroutineerde selectie met veel mogelijkheden.In de voorbereiding verloor sv DFS alleen van NEC Nijmegen (0-3), de overige wedstrijden waarin men wedstrijdritme op deed werden gewonnen. Tegen vierdeklasser Kesteren (2-10), eersteklasser SVL (8-1) en tweedeklasser Tricht (7-2) wisten onze mannen veelvuldig het net te vinden terwijl men tussendoor ook eersteklasser Unitas nog aan de zegekar bond (1-0)In de eerste wedstrijd om het 'echie' kan sv DFS vol aan de bak tegen ONS Sneek, dat volgende week aan haar vijfde seizoen op Derde divisie/Topklasse niveau begint. sv DFS is er echter helemaal klaar voor om de Snekers het vuur aan de schenen te leggen in deze KNVB bekerwedstrijd.Genoeg reden dus om, ondanks het tijdstip van 18:00 uur, onze jongens te komen steunen op weg naar wellicht de eerste ronde van de KNVB Beker waarin ook de BVO's mee loten.SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!Bent U er ook om onze jongens te steunen?