• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • Candia’66 en sv DFS spelen gelijk ,1-1

    Opstelling: Noah Tomatala, Ryan Mekking, Rick van Walsem, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad (21. Ruben Boot), Rody van Osenbruggen, Thijs van den Brand (58. Melvin van den Hatert), Joop Gerritsen, Joost van Dam,  Otto van Setten (66. Henno Westeneng), Sijmen van Dijk (46. Yannick Roodbeen)

     DFS begon goed aan de wedstrijd tegen de Rhenenaren. Na een minuut lag de bal al op de stip toen Joost van Dam onreglementair werd afgestopt binnen de zestienmeter. Sijmen van Dijk schoot de bal echter van af de stip tegen de onderkant van de lat. Drie minuten later was hel wel raak toen een voorzet van Sijmen vanaf links simpel door Otto van Setten kon worden binnengeschoten, 0-1 Na een minuut of twintig nam de thuisploeg het hef meer in handen. Bij DFS viel Hovestad geblesseerd uit waardoor er geschoven moest worden in de opstelling.  Doelman Tomatala redde na een flipperkast bekwaam met de voet. Aan de overzijde kreeg Joost van Dam de bal niet langs de doelman en schoot Rody van Osenbruggen een mogelijkheid over. De thuisploeg combineerde een aantal keren fraai, maar steeds was er wel een DFSer die erger voorkwam.

    In het eerste kwartier naar de rust ging het gelijk op daarna werd het minder aan DFS-zijde dat het laatste half uur vooral achteruit moest. Noodgedwongen moest Yannick terug naar het middenveld en werd het vooral tegenhouden en loeren op de tegenstoot via de ingevallen Melvin van den Hatert. In de negenentachtigste minuut werd een tegenstoot niet goed uitgespeeld waarna de gastheren snel om schakelde en verdiend in de dying seconds de gelijkmaker binnenschoten, 1-1

     A.s. dinsdag staat om 20:00u  op sportpark ‘t Heerenland een oefenmatch tegen Teisterbanders op het programma.