• Noodzakelijk maatregelen om te kunnen blijven voetballen!

  Het bestuur van sv DFS heeft vergaderd over de gevolgen van de maatregelen voor onze vereniging.

  We zijn blij dat het Coronatoegangsbewijs (CTB) niet zal gelden voor toegang tot het sportpark of het sporten. Dit zorgt ervoor dat bezoekers van de wedstrijden, spelers en hun staf, scheidsrechters, vrijwilligers gewoon welkom zijn op de club. Natuurlijk gelden voor het bezoek aan het park wel een aantal regels.

  Nieuwe regels

  Voor ons complex gelden een aantal nieuwe regels. De horeca, het terras, de bestuurskamer, de kleedkamer en de toiletten zijn alleen toegankelijk met een geldig CTB voor personen vanaf 18 jaar. Hiervan zijn uitgezonderd personen met een functie op ons complex tijdens het uitoefenen van hun functie. Hiermee bedoelen we de betreffende staf, vrijwilligers, beheerder, scheidsrechters, etc., dus iedereen die op dat moment in functie is bij sv DFS of van een bezoekende vereniging. Wij beseffen ons dat wij hierdoor niet de gastvrije vereniging kunnen zijn die wij graag zouden willen zijn.

  Polsbandjes

  De regering heeft de handhaving van de regels in handen gelegd van de verenigingen. Om dit voor iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken zal sv DFS gaan werken met een polsbandjessysteem. Deze polsbandjes kun je afhalen bij de entree-unit en geven, bij een geldige CTB, toegang tot de binnen locaties van de vereniging, zoals horeca en kleedkamers.

  Nogmaals, ook zonder CTB bent u gewoon welkom op ons sportpark om te voetballen en de wedstrijden te bekijken.

  ZONDER POLSBANDJE IS HET HELAAS ALLEEN MET MONDKAPJE TOEGESTAAN OM ETEN/DRINKEN TE BESTELLEN/AF TE HALEN IN DE KANTINE.

  Handhavers

  Een gevolg hiervan is dat wiij op zoek zijn naar vrijwilligers die deze taak op zich kunnen nemen. Het gaat hier dan om het controleren van de bezoekers van de binnenruimten die ouder zijn dan 18 jaar en op dat moment geen functie uitoefenen. We beseffen ons dat dit veel gevraagd is van vrijwilligers, maar willen wij, als vereniging, de maatregelen handhaven en eventuele boetes of sluiting van de club voorkomen, dan zullen wij wel moeten.

  Vrijwilligers kunnen zich melden door te mailen naar het volgende emaiadres: communicatie@svdfs.nl

  Trainen

  De maatregelen hebben ook gevolgen voor de trainingen. We proberen de maatregelen zo goed mogelijk te handhaven, maar hebben voor die dagen te weinig vrijwilligers. Op dagen dat er getraind wordt of doordeweekse wedstrijden gepland zijn zal de leider/trainer van het sv DFS-team gevraagd worden de regels na te leven. Dit geldt voor teams met spelers vanaf 18 jaar en ouders die hun kind in de kleedkamer willen begeleiden. Uiteraard staat het een team vrij te besluiten om geen gebruik te maken van de kleedkamers en horeca. Het advies is om in het geval van geen CBT omgekleed naar de training/wedstrijd te komen.

  Wij hopen en rekenen op uw begrip voor de uitvoering van de maatregelen die ons door de overheid zijn opgelegd. We moeten proberen samen door deze crisis heen te komen, ongeacht wat wij vinden van de maatregelen, ongeacht hoe wij verschillen in onze opvattingen over Corona, is dit wat wij als vereniging opgedragen zijn na te leven. Hierbij zullen wij altijd proberen om de gastvrijheid, waarom wij als vereniging bekend staan, te blijven geven aan onze bezoekers.

  Het Bestuur

   

  Samengevat::

  Vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur gelden de volgende regels:

  • Alle amateurs, senioren en jeugdspelers, kunnen dus blijven voetballen, dit verandert niet. Dat is belangrijk want sporten heeft een positieve invloed op de gezondheid en weerstand.
  • Publiek is helaas niet meer welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, vrijwilligers en strikt noodzakelijke rij-ouders
  • In de kantine is een CTB voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  • Ook zijn vaste zitplaatsen verplicht in de kantine.
  • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar met mondkapje.
  • De kantine moet uiterlijk om 20.00 uur sluiten.

  Deze regels blijven voorlopig tot 4 december 2021 van kracht.