• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • VOLG ONS VIA:
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • DFS begint 2023 met 0-0

  Opstelling: Noah Tomatala, Ryan Mekking, Rick van Walsem, Melvin van Osenbruggen, Xander Breunissen (46. Otto van Setten), Rody van Osenbruggen, Thijs van den Brand (46. Ruben Boot), Joop Gerritsen, Joost van Dam (46. Henno Westeneng), Yannick Roodbeen, Sijmen van Dijk (46. Melvin van den Hatert)

  In de striemende regen speelde ons eerste afgelopen zaterdag haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

  Voetballend was het aan beide kanten vrij matig. De thuisploeg hanteerde vooral de lange bal maar creëerde op een moment na geen kansen. Joost van Dam trof voor de bezoekers de paal terwijl Yannick Roodbeen, na een corner, de bal snoeihard naast kopte.

  In de tweede helft domineerde DFS, met vier invallers, de wedstrijd tegen de Wekerommers die niet verder kwamen dan een naast geschoten vrije trap. DFS kreeg wel mogelijkheden. Vanuit een rebound, na een in de muur geschoten vrije trap, pegelde Melvin van Osenbruggen de bal voor de tweede keer deze middag snoeihard op het ‘houtwerk’. De snelle Melvin van den Hatert en Yannick Roodbeen zagen tot tweemaal toe de keeper van SDS’55 met een prima reflex redding brengen. Verder verdween een poging van Roodbeen net langs de verkeerde kant van de paal, zodat het 0-0 bleef.

  Het belangrijkste was dat de mannen weer minuten in de benen hebben op weg naar de hervatting van de competitie.

  A.s. dinsdag staat om 20:15u in Rhenen een oefenmatch tegen Candia’66 op het programma.