• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS doet zichzelf de das om, 4-2

    Opstelling: Noah Tomatala, Ryan Mekking (46. Dominik Szyszko), Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Wouter Huibers, Thijs van den Brand, Rody van Osenbruggen, Otto van Setten, Joost van Dam, Melvin van den Hatert (64. Bartek Stasiak), Sijmen van Dijk (74. Henno Westeneng)

    Op het kleine kunstgrasveld deed DFS, met zes afwezigen spelers, zichzelf de das om. In het eerste half uur waren de bezoekers heer en meester. Otto kopte, na een prima voorzet van Melvin van den Hatert op de paal. Na een kwartier kopte Rody van Osenbruggen een voorzet van Joost van Dam goed binnen, 0-1 Daarna vergat DFS uit te lopen. De eerste kans voor de thuisploeg was direct raak. Drie DFSers lieten zich in de luren leggen waarna de voorzet door SDOO werd binnen gekopt, 1-1 Vlak voor de rust tikte doelman Gerritsen Melvin van den Hatert licht aan. Voor de scheidsrechter genoeg om naar de stip te wijzen, Joost van Dam bleef koel en schoof de 1-2 binnen. 

    DFS kwam dramatisch uit de kleedkamer. Rody van Osenbruggen schoot in de beginfase nog net naast waarna SDOO na zevenenveertig minuten al snel op gelijke hoogte kwam na een te korte terugspeelbal van Thijs van den Brand, 2-2. Na een flipperkast voor de DFS goal werd het zelfs, 3-2 DFS leek daarna uitgeblust. SDOO verdedigde goed. Toen de thuisploeg achttien minuten voor tijd via een fraaie goal op 4-2 kwam was de wedstrijd gespeeld. DFS was nog twee keer dichtbij een doelpunt, maar de doelman van de thuisploeg voorkwam de aansluitingstreffer. Door de tweede seizoensnederlaag en de nederlaag van concurrent De Paasberg en het gelijkspel van Excelsior Z kruipt de top vier in elkaar. Het wordt een spannend seizoenslot met vier clubs die dicht bij elkaar staan,

    A.s. zaterdag staat om 14:30 uur thuis de wedstrijd tegen Arnhemse Boys op het programma.