• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS doet zichzelf te kort in topper,0 -1

    Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen (29. Ryan Mekking), Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen (57. Otto van Setten), Joop Gerritsen, Thijs van den Brand, Sijmen van Dijk (69. Wouter Huibers, Yannick Roodbeen, Bartek Stasiak (46. Gijs Grootendorst)

    Door ziekte ontbraken vandaag de aanvallers Joost van Dam en Melvin van den Hatert. DFS begon slap aan de wedstrijd en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Na drie minuten kwamen de bezoekers via een schuiver op voorsprong. De thuisploeg speelde de tegenstander daarmee in de kaart. Excelsior kon achteroverleunen en vooral de lange bal hanteren die men achter de laatste lijn van DFS probeerde te leggen. Thijs van den Brand schoot vervolgens een mogelijkheid helaas naast. DFS mocht het spel maken, maar was in de eerste helft te slordig in balbezit. Sijmen van Dijk schoot een vrije trap op de onderkant van de lat waarna deze helaas niet meer dan een corner opleverde. De warrig fluitende scheidsrechter floot, na een overtreding op aanvoerder Rody van Osenbruggen, die een forse duw in de rug kreeg bij een corner geen eens voor de overtreding, maar een tel later toen Rody geblesseerd bleef liggen wel voor de rust.

    In de tweede helft schakelde DFS om naar 4-4-2 en kreeg men op basis van inzet de gasten onder druk. Na een weifelend begin waarin een van de spaarzame tegenstoten van de Zettenaren, die een doelpunt opleverde, werd afgevlagd voor buitenspel. Daarna reeg DFS de mogelijkheden aaneen. Wonderbaarlijk leidde dit niet tot de gelijkmaker. De paal, lat of de doelman voorkwam een doelpunt voor de thuisploeg. Een inzet van Otto verdween via de doelman over de doellijn, maar de scheidsrechter constateerde geen doelpunt. De laatste vijftien minuten viel Grootendorst met knieproblemen, wederom de knie uit de kom, uit waardoor DFS verder moest met tien man. DFS speelde met verdediger Van Walsem als extra stormram in de spits. Ondanks een man minder kreeg de thuisploeg genoeg mogelijkheden op de gelijkmaker alleen was het vandaag de dag van net niet waardoor onze mannen een zure nederlaag moesten slikken. Door de andere uitslagen kruipt de top vijf weer in elkaar en blijft de competitie spannend.

    Zaterdag maar staat om 15:00 uur uit de wedstrijd tegen ASV Zuid-Arnhem op het programma.