• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS eenvoudig langs Dodewaard, 0-4

    Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen (46. Dominik Szyszko) Ryan Mekking , Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Melvin van Osenbruggen, Thijs van den Brand, Joop Gerritsen, Joost van Dam (74. Melvin van den Hatert), Otto van Setten (74. Ruben Boot), Sijmen van Dijk (61. Yannick Roodbeen)

    DFS was in de eerste helft heer en meester tegen de thuisploeg die opereerde vanuit een 5-3-2 opstelling. Na zes minuten kopte spits Otto van Setten, na een prima voorzet van back Hovestad, de 0-1 voorsprong tegen de touwen. Dodewaard stelde hier nauwelijks wat tegenover. Negen minuten voor de rust verzond de andere back Breunissen een voorzet die slecht werd verwerkt door doelman Willemsen waarna Sijmen van Dijk de 0-2 ruststand op het scorebord bracht.

     DFS begon slordig aan de tweede helft tegen de thuisploeg die probeerde druk te zetten. Heel veel mogelijkheden leverde dit echter niet op. Een half uur voor tijd was de wedstrijd definitief beslist. Joost van Dam was de ver uitkomende doelman Willemsen te snel af waarna de bal bij invaller Roodbeen kwam die met buitenkant voet van afstand fraai de bal in het lege doel schoot, 0-3. Dodewaard testte nog een keer met een schot doelman Tomatala die bekwaam redde.  Bij DFS waren intussen Boot en Van den Hatert binnen de krijtlijnen verscheen. In de slotminuut rondde Roodbeen, met zijn vijfenzeventigste competitiedoelpunt voor meerdere clubs, een assist van Boot, bekwaam af, 0-4 Door het puntverlies van concurrent De Paasberg heeft DFS nu een voorsprong van vier punten op de op tweede plaats staande Arnhemmers.

    A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark De Leede de derby tegen Kesteren op het programma.