• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS en Candia’66 delen de punten, 3-3

    Wouter Groeneveld, Xander Breunissen (66. Ryan Mekking), Joop Gerriitsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot, Melvin van den Hatert (46. Gijs Grootendorst), Otto van Setten (46. Melvin van Osenbruggen), Henno Westeneng.

    De gasten speelde een prima eerste helft in Rhenen. DFS domineerde de wedstrijd tegen de thuisploeg. DFS zag Sam van Hasselt, vanuit een vrije trap, de lat raken. Na een corner in de tweeëntwintigste minuut viel de rebound voor de voeten van spits Otto van Setten die doelman Van Toorn kansloos liet, 0-1 De thuisploeg kreeg, op een inzet op de lat na, in de eerste helft weinig mogelijkheden zodat de bezoekers, die hun kansen ook niet meer doelpunten zagen opleveren met een terechte voorsprong de rust ingingen, 0-1

    In de rust moest trainer Gaasbeek noodgedwongen twee keer wisselen. De duizelige spits Otto van Setten en de geblesseerd geraakte buitenspeler Melvin van den Hatert werden vervangen door Melvin van Osenbruggen en Gijs Grootendorst die, na een jaar blessureleed, zijn entree maakte. De thuisploeg nam het hef meer in handen wat in de zesenvijftigste minuut, vanuit een corner die gelukkig viel de gelijkmaker opleverde, 1-1. Zeventien minuten voor tijd pakte donkere wolken zich boven de bezoekers samen toen de 2-1 binnenviel door een afstandspegel van Sluijs. Deze speler mocht overigens van geluk spreken dat hij voor zijn doelpunt tot twee keer toe door de scheidsrechter gespaard werd bij een overtreding en niet zijn tweede gele kaart ontving. Drie minuten later werd het zelfs 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. Gelukkig viel de aansluitingstreffer twee minuten later binnen via Ruben Boot, nadat doelman Van Toorn de eerste inzet niet goed verwerkt kreeg, 3-2 DFS geloofde er weer in en zette aan in de jacht op de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd werd een fraaie aanval door youngster Marc van Eldik bekwaam afgerond, 3-3. In de slotfase waren de bezoekers via een corner en een vrije trap nog dichtbij de winnende treffer, die helaas geen doelpunt opleverde. Na vijf minuten blessuretijd floot de leidsman de wedstrijd af, die over negentig minuten gezien in een terechte puntendeling eindigde.

    A.s. zaterdag staat om 14:30u de thuiswedstrijd tegen Advendo’57 op het programma.