• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand (64. Ruben Boot), Joost van Dam (67. Melvin van den Hatert), Otto van Setten (90. Sijmen van Dijk) Yannick Roodebeen.

  Op een heerlijke zonnige zaterdag stond de kraker tussen twee beste ploegen van de vierde klasse B op het programma. De Paasberg moest winnen om DFS voorbij te gaan op de ranglijst. DFS had het in de eerste helft lastig met de bewegelijke Arends en de fysiek sterke spelers van de Geitenkampers. Vooral de rechtsback slingerde de bal nogal eens voor terwijl de indraaiende hoekschoppen ook levensgevaarlijk waren. Doelman Tomatala wist echter van geen wijken en stond op zijn post met een aantal prima reddingen. Voor DFS schoot Rick van Walsem, na een afvallende bal uit een corner, in de beginfase over en ware er nog twee kleine mogelijkheidjes te noteren. Beide ploegen gingen rusten met 0-0

  In de tweede helft kregen de bezoekers de wedstrijd steeds meer onder controle. Doelman Tomatala ranselde een vrije trap fenomenaal uit zijn doel en liet de thuisploeg wanhopen. Voor DFS verdween een inzet van Otto van Setten miraculeus via de binnenkant van de paal weer uit het doel. DFS kreeg de controle doordat men ging voetballen. Na negenenvijftig minuten kopte Otto van Setten de Opheusdenaren vanuit een hoekschop op voorsprong en was de ban gebroken, 0-1 Joost van Dam dolde een tegenstander en zag zijn inzet net voorlangs vliegen. Tomatala tikte nog een keer een vrije trap uit het doel en bij De Paasberg werd het spel steeds wanhopiger.  Vijf minuten voor tijd schoot Joop Gerritsen, na een vrije trap van Melvin van Osenbruggen, de bevrijdende 0-2 binnen en was de wedstrijd gespeeld.

  Na enkele minuten blessuretijd floot de leidsman af waarna de verdiende titel gevierd kon worden.

  A.s. zaterdag wordt de competitie thuis om 14:30u afgesloten met de derby tegen Kesteren.

  Foto: Ben Gal Sportfotografie

  Klik hier voor de foto's met dank aan Ben Gal sportfotografie