• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • DFS klopt Kesteren met 3-1 in PvEcup

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (31. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers (40. Rody van Osenbruggen), Melvin van Osenbruggen (31. Benoni Kainama), Sam van Hasselt, Rody van Osenbruggen (31. Ryan Mekking), Marc van Eldik (31. Tim Hommersom), Otto van Setten (40. Marc van Eldik), Henno Westeneng (31. Ruben Boot)

  DFS begon voortvarend aan de tweede wedstrijd in de Prima voor Elkaar cup. Binnen twaalf minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Eerst onderschepte Westeneng de bal waarna Otto van Setten zijn voorzet kon binnenlopen. Daarna schoot Sam van Hasselt, na een prima assist van Melvin van Osenbruggen, de 2-0 binnen. In balbezit was de thuisploeg in fases te slordig. Kesteren speelde afwachtend en loerde op de tegenstoot. DFS kreeg meer mogelijkheden op doelpunten, o.a. Marc van Eldik schoot nog een keer voorlangs in de wedstrijd van twee keer dertig minuten.

  DFS wisselde vijf keer in de rust. De stand van 2-0 bleef lang op het scorebord staan. Voor beide doelen waren de mogelijkheden beperkt. Drie minuten voor tijd viel een vrije trap vanaf rechts pardoes binnen, wat de aansluitingstreffer voor Kesteren betekende, 2-1 Ineens geloofde de gasten er weer in en zette ze aan op jacht naar een mogelijke gelijkmaker. Boot vergat daarna van dichtbij de genadeklap uit te delen door een assist van Sam van Hasselt over te schieten. In de dying seconds scoorde Tim Hommersom na een prima tegenaanval de 3-1 waarna de scheidsrechter direct voor het eindsignaal floot  

  A.s. zaterdag speelt sv DFS thuis voor de PVE-cup de finaleronde, de tegenstander en het aanvangstijd wordt a.s. donderdag bekend.

  In de andere poule won Dodewaard met 2-0 van Lienden

  Programma Prima Voor Elkaar Cup:

  https://www.tournify.nl/live/bc