• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS klopt SC Valburg in oefenmatch, 4-1

    Opstelling: Noah Tomatala (46. Gerhard Meijer), Xander Breunissen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad (66. Marc van Eldik), Wouter Huibers (66. Arieën van Setten), Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand (55. Gijs Grootendorst), Sijmen van Dijk (55. Melvin van den Hatert), Yannick Roodbeen (69. Otto van Setten), Joost van Dam (55. Bartek Stasiak).

    In de laatste oefenwedstrijd voor de hervatting van de competitie was het na twee minuten al raak via Joost van Dam die de bal beheerst binnenschoot, 1-0 Tien minuten later verscheen de gelijkmaker op het scorebord na slordig balverlies aan DFS-zijde. De gasten zagen daarna doelman Tomatala nog een keer goed redde op een poging van de gasten. De thuisploeg zag vervolgens twee inzetten van de lijn weggewerkt worden en een bal op de paal belanden. Negen minuten voor de rust scoorde Roodbeen, via een fraaie omhaal, de 2-1 voor de Opheusdenaren.

    In de tweede helft stond good old Meijer bij DFS tussen de palen. Via een kopbal, vanuit een corner, van aanvoerder Rody van Osenbruggen werd het al snel 3-1. Daarna kwamen er aan DFS-zijde drie wissel binnen de krijtlijnen, Na een assist van de pijlsnelle Melvin van den Hatert tekende invaller Stasiak voor de 4-1. Aan DFS-zijde werd nog twee keer gewisseld. De zestienjarige talentvolle JO17 speler Marc van Eldik maakte vervolgens zijn debuut voor ons eerste. Aan de score veranderde niets meer, zodat onze mannen de laatste oefenwedstrijd voor de competitiehervatting afsloten met een 4-1 overwinning.

    Zaterdag 4 maart staat om 14:30 uur thuis de derby tegen Excelsior Z op het programma.