• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS knokt zich naar driepunter, 1-0

    Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Ryan Mekking, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand, Melvin van den Hatert (78. Sijmen van Dijk), Yannick Roodbeen, Joost van Dam

    Voetballend was het deze zaterdag een matige derby tegen FC Lienden. Zeker in de eerste helft verloor de thuisploeg, met de nodige afwezigen, te veel duels tegen de gasten. Desondanks kreeg DFS een aantal mogelijkheden op een doelpunt. Thijs van den Brand kopte net naast terwijl een inzet vanuit een corner via een verdediger van Lienden een nieuwe corner op leverde. Aan de overkant was Lienden via de lopende mensen twee keer gevaarlijk. Uiteindelijk gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

    In de tweede helft was de thuisploeg feller, er werden meer duels gewonnen. Het middenveld kwam in handen van de thuisploeg. Na een prima bal van doelman Tomatala op Joost van Dam, bediende Joost collega aanvaller Yannick Roodbeen die in de beginfase van de tweede helft de 1-0 achter doelman Weiman tegen de touwen schoot. Lienden probeerde vooral via de lange bal gevaar te stichten. DFS wist echter van geen wijken en stond verdedigend goed. Veel mogelijkheden kregen de bezoekers niet meer. Aan de overzijde verdween een poging van Melvin van den Hatert net naast en redde doelman Weiman prima op een inzet van Joost van Dam. Na vijf minuten blessuretijd floot de leidsman af en behaalde onze mannen op inzet een belangrijke driepunter binnen.

    A.s.  zaterdag staat om 14:30u uit een oefenwedstrijd tegen vv Barneveld op het programma.