• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • DFS niet opgewassen tegen sterk De Treffers

  Opstelling: Noah Tomatala, Dominik Szyszko (55. Xander Breunissen), Joop Gerritsen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Wouter Huibers, Twan van Stralen, Ruben Boot, Gijs Grootendorst, Joost van Dam (20. Bartek Stasiak), Otto van Setten (55. Melvin van den Hatert)

  Op deze broeierige zaterdag traden de mannen op het kunstgrasveld in Groesbeek aan tegen het zaterdagteam van De Treffers. Bij DFS ontbraken om diverse redenen meerdere spelers en viel Joost van Dam al na twintig minuten uit. De Treffers had drie spelers opgesteld uit het O21 team dat in de landelijke divisie speelt en ook nog een speler van dat team op de bank. DFS werd de eerste twintig minuten aan alle kanten voorbijgelopen. De opkomende backs en de lopende mensen zorgden voor een groot probleem. Na drie minuten werd een voorzet vanaf rechts door Weijers binnengekopt. Rond de twintigste minuut zorgde Boomkens voor de 2-0. Trainer Omvlee schakelde om naar 4-3-3 waardoor de backs van de tegenstander minder ruimte kregen. In de fase voor de rust dook DFS een aantal keer op in de zestien en had de bal, na een overtreding op Boot, op de stip gekund. Met een 2-0 achterstand ging DFS de rust in.

  In de tweede helft was de eerste kans via Heesakkers gelijk raak en de wedstrijd gespeeld. Bij DFS viel daarna ook spits Otto van Setten nog uit. Na een prima redding van doelman Tomatala kopte routinier Misidjan de 4-0, het vierde doelpunt met het hoofd deze middag, binnen. Daarna wonnen beide keepers een doelpoging vanaf de strafschopstip, van Melvin van Osenbruggen en Boomkens, zodat de wedstrijd in een kansloze 4-0 nederlaag eindigde en onze mannen bijna op vakantie kunnen.

  Vandaag was De Treffers een maatje te groot, geen schande gezien het potentieel waaruit zij kunnen putten. DFS kan terugkijken op een mooie serie met tien overwinningen op een rij, twee nederlagen en een gelijkspel. Daar kan komend seizoen in een hopelijk Betuwse 4de Klasse op voortgeborduurd worden.

  We wensen alle lezers, de supporters, de staf en selectie een prettige vakantie toe en tot volgend seizoen.