• Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen (77. Ruben Boot), Julian de Wit (46 Melvin van Osenbruggen), Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen,  Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (62. Mark van Burken), Thijs van den Brand, Bartek Stasiak, Otto van Setten, Ritchie Meuzer (46. Joost van Dam)

    DFS verloor op een qua weer heerlijke zaterdag van de bezoekers die meer een team waren dan de thuisploeg dat nog te veel eilandjes telt. Wederom begon DFS te slap aan de wedstrijd en kreeg men daarvoor de rekening gepresenteerd. Na een kwartier schoot Gaasbeek, na slecht verdedigen aan DFS-zijde, Lienden op voorsprong, 0-1 Zes minuten later negeerde de scheidsrechter, die nauwelijks de middencirkel uitkwam, volkomen ten onrechte de DFS-grensrechter waarna Houth de 0-2 kon binnenschieten. Natuurlijk moet DFS eerst de schuld bij zichzelf zoeken, de ploeg creëerde te weinig om aanspraak te maken op meer.

    In de tweede helft kwamen Joost van Dam en Melvin van Osenbruggen in het veld voor Ritchie Meuzer en Julian de Wit. DFS probeerde de aanval te zoeken, al was men weinig gelukkig daarin. Het spelpeil van de gasten zakten met de wedstrijd mee. Lienden bakte er ook niet veel meer van. Via Stasiak, met een bal op de lat, was DFS nog dicht bij de aansluitingstreffer. Ondertussen bleef de scheidsrechter maar strooien met gele kaarten. Elf in totaal waaronder twee keer geel voor Otto van Setten waardoor DFS de laatste tweeëntwintig minuten verder moest met tien man. DFS ging via de wissels steeds meer risico nemen. De scheidsrechter, die totaal geen grip had op de wedstrijd met derbysfeer, vergat daarna nog eens rood te geven aan Lienden, nadat de doorgebroken Van Dam rucksichtslos werd neergehaald. Zes minuten voor het einde scoorde Joost van Dam, na een voorzet vanaf links, de aansluitingstreffer, 1-2 Ook hier negeerde de leidsman de grensrechter. DFS speelde inmiddels alles of niets en dat resulteerde in de slotfase, via een van de spaarzame mogelijkheden van Lienden dat profiteerde van de weg gegeven ruimte, in de beslissende 1-3 eindstand.

    A.s. zaterdag staat om 15:00 op de uitwedstrijd tegen SDOO tegen op het programma.