• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS opent oefencampagne met 0-0 tegen AVW’66

    Opstelling: Wouter Groeneveld (75. Xander Breunissen), Xander Breunissen (68. Wouter Huibers), Ryan Mekking (58. Joop Gerritsen), Rick van Walsem, Wouter Huibers (46. Paul van Westreenen), Melvin van Osenbruggen, Marc van Eldik, Sam van Hasselt (68. Melvin van den Hatert), Melvin van den Hatert (46. Dominik Szyszko) Ruben Boot (58. Otto van Setten), Levi Roelofsen

    In een gelijk opgaande eerste helft kregen de bezoekers tijdens de seizoensaftrap de beste mogelijkheden tegen de nummer drie van de derde klasse E van vorig seizoen. De snelle Melvin van de Hatert trof eerst de paal en vond vervolgens, na weg gestoken te zijn door Sam van Hasselt, de doelman op zijn pad. Na een minuut of twintig werden de mogelijkheden voor de doelen schaars. DFS kwam minder aan aanvallen toe, maar gaf aan de andere kant ook weinig weg met een 0-0 ruststand als gevolg.

    In de tweede helft waren er niet veel mogelijkheden te noteren. Marc van Eldik zag een poging overgaan terwijl doelman Groeneveld het rustig had aan de overzijde. Een kwartier voor tijd liep een Westervoortse speler wat lomp door op de DFS-keeper, die vervolgens met een blessure aan zijn hand, achteraf bleek zijn middenhandsbeentje gebroken, gewisseld moest worden. De net gewisselde veldspeler Breunissen kwam hem, bij de afwezigheid van een reservekeeper, vervangen binnen de krijtlijnen. Na enkele minuten blessuretijd floot de leidsman af, zodat de eerste oefenmatch eindigde in de brilstand van 0-0 Vermeldingswaardig is nog het debuut van de jonkies Marc van Eldik (17) en Levi Roelofsen (16)

    A.s. dinsdag oefent sv DFS om 19:30u thuis tegen het uit de zondag tweede klasse gedegradeerde Spero uit Elst.