• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS periodewinnaar na derbywinst, 0-3

    Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Ryan Mekking, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Melvin van Osenbruggen, Thijs van den Brand (78. Ruben Boot), Joop Gerritsen (85. Rody van Osenbruggen), Joost van Dam, Otto van Setten (85. Melvin van den Hatert), Yannick Roodbeen (85. Sijmen van Dijk)

    Vanwege Oranje trapte beide ploegen, op het niet al te beste veld, de derby om half twee af. Handenbinder Joost van Dam was op dreef en bezorgde de defensie van Kesteren handenvol werk. De slim vrijgelopen Thijs van den Brand was met een kopbal dichtbij de openingstreffer. Doelman Arends redde echter bekwaam. Uit de volgende corner kopte de DFS-aanvoerder net naast. Na een kwartier ontsnapte Otto van Setten aan de linkerkant en leverde hij een panklare voorzet af op Joost van Dam, die de bal controleerde en binnenschoof, 0-1. Kesteren creëerde nagenoeg geen mogelijkheden. De eerste grote kans was een penalty die cadeau gegeven werd door scheidsrechter Vincke. Dirk Roelofsen pakte het sint cadeautje echter niet uit. Doelman Tomatala had een prima save op de inzet vanaf de strafschopstip. In blessuretijd stuurde Melvin van Osenbruggen met een prima pass Joost van Dam de diepte in die met een schuiver doelman Arends voor de tweede keer liet vissen, 0-2

    DFS kwam wat slap uit de kleedkamer tegen Kesteren dat probeerde aan te zetten. Doelman Tomatala voorkwam met een prima redding de aansluitingstreffer. De Kesterense storm ging al snel liggen. Na vijfenvijftig minuten leverde Melvin van Osenbruggen een perfect genomen vrije trap af die door Yannick Roodbeen fraai werd binnengekopt, 0-3 Voor Yannick het beste antwoord op het niet al te fraaie spandoek aan zijn adres achter een van de goals. Na deze goal was de wedstrijd definitief beslist in Opheusdens voordeel. Hier brachten de wissels aan beide kanten geen verandering meer in. Na het laatste fluitsignaal van de leidsman was de derbywinst en de eerste periodetitel een feit en kunnen de mannen zicht gaan richten op de laatste wedstrijd van 2022 tegen concurrent De Paasberg.

    A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark ’t Heerenland de topper tegen De Paasberg op het programma.