• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS speelt gelijk tegen ONA’53, 1-1

    Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (74. Mathijs Paardekooper), Ryan Mekking, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand, Sijmen van Dijk (77. Dylan van Voorst), Melvin van den Hatert (59. Henno Westeneng/89 Arieën van Setten), Joost van Dam (87. Melvin de Wit)

    DFS trad vandaag met precies elf beschikbare spelers aan tegen derdeklasser ONA’53 uit Wageningen, In de eerste helft had de thuisploeg het meeste balbezit, maar waren de beste kansen voor de bezoekers.  Na zestien minuten onderschepte Thijs van den Brand een pass van de tegenstander om vervolgens gelegenheidsspits Melvin van de Hatert op snelheid weg te sturen. Melvin bleef koel voor de Wageningse doelman en schoof beheerst de 0-1 voorsprong tegen de touwen, 0-1. Heel veel grote mogelijkheden kreeg de thuisploeg niet de eerste helft, zodat beide ploegen gingen rusten met 0-1.

    In de tweede helft moest DFS achteruit en domineerde de thuisploeg organisatorisch stonden de bezoekers, die zich vooral beperkte tot tegenhouden , goed. ONA was lang te onzorgvuldig in de afwerking waardoor het lang 0-1 bleef. Good old doelman Meijer (44) voorkwam met een aantal prima reddingen lang een tegen doelpunt.  Bij DFS kwamen in de loop van de wedstrijd vijf spelers van de JO19, die eerder vandaag de buren van Excelsior Z klop hadden gegeven, binnen de krijtlijnen. In de slotminuut kwam toch de gelijkmaker en eindstand op het denkbeeldige scorebord, 1-1

     A.s.  zaterdag staat om 14:30u  op sportpark ‘t Heerenland de derby tegen FC Lienden op het programma.