• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS terug aan kop in 4B na winst in derby.

    Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Wouter Huibers (86. Ryan Mekking), Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen (86. Ruben Boot), Thijs van den Brand, Joost van Dam, Otto van Setten (69. Sijmen van Dijk), Melvin van den Hatert (56. Yannick Roodbeen)

    Op een regenachtige zaterdagmiddag was het voor beide ploegen een wedstrijd die gewonnen moest worden. DFS om aan de kop te blijven en voor Dodewaard in de strijd tegen degradatie. DFS domineerde de wedstrijd tegen de buren die vooral loerde op de snelle tegenstoot. Na dertig minuten kopte Otto van Setten, na een prima voorzet van Joost van Dam, de 1-0 binnen. Dodewaard was nog het gevaarlijkst bij standaardsituaties. Twee corners leverde een scrimmage in de zestien op die uiteindelijk niets opleverden, zodat beide ploegen met 1-0 de rust in gingen.

    In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Heel veel had DFS niet van Dodewaard te duchten met uiteindelijk de logische 2-0 als gevolg. Achtentwintig minuten voor tijd schoot Melvin van Osenbruggen een rebound achter doelman Willemsen tegen de touwen en was de wedstrijd beslist. Dodewaard werd nog een keer gevaarlijk via Gijsbers. Zijn poging werd door doelman Tomatala onschadelijk gemaakt, zodat een tegentreffer bespaard bleef. Na vier minuten blessuretijd floot de leidsman af en nam DFS, doordat de concurrenten allemaal gelijkspeelde, alleen de koppositie weer over in 4B met nog twee wedstrijden en het restant tegen Arnhemse Boys te gaan.

    A.s. zaterdag staat om 14:30 uur het restant van de wedstrijd tegen Arnhemse Boys op het programma.