• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS trapt seizoen af met 0-0 in derby tegen Lienden

Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen,, Rick van Walsem, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Gijs Grootendorst, Ruben Boot, Thijs van den Brand (60. Joop Gerritsen), Otto van Setten (25. Henno Westeneng), Sijmen van Dijk (70. Wouter Huibers)

DFS speelde vandaag onder de maat. Te veel spelers hadden het niet waardoor men in de beginfase achter Lienden aanliep. Spits Otto van Setten viel in het eerste half uur al uit en werd vervangen door O19 speler Henno Westeneng die verdienstelijk inviel. Koud in het vel ontsnapte Henno aan de aandacht van de Lienden defensie en werd hij door Elings onreglementair afgestopt. De scheidsrechter toonde Elings vervolgens de rode kaart, wellicht een wat zware straf maar je kan hem geven. Daarna had DFS wel meer het balbezit maar veel verder dan een inzet van Sijmen van Dijk die via de binnenkant van de paal voorlangs verdween kwamen de bezoekers de eerste helft niet.

In de tweede helft loerde een keihard werkend Lienden op de tegenstoot. Bij DFS ontbrak het vernuft om tot grote mogelijkheden te komen. Te veel spelers haalde hun niveau niet, zodat Lienden vrij makkelijk overeind bleef. Westeneng schoot nog een keer een afvallende val net naast terwijl de tien man van Lienden in de slotfase zelfs nog twee mogelijkheden kregen op een doelpunt voor de thuisploeg. In de allerlaatste seconde speelde DFS een drie tegen één aanval slecht uit waardoor een gestolen overwinning uitbleef.

Vandaag zat er ondanks zevenenzestig minuten een man meer niet meer in dan een 0-0 tegen Lienden dat op karakter prima standhield.

A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Arnhemia op het programma.