• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS veegt de vloer aan met sympathiek SVHA, 8-0

    Opstelling: Noah Tomatala (65. Gerhard Meijer), Ryan Mekking (65.Dominik Szyszko), Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen (17. Xander Breunissen) , Thijs van den Brand, Otto van Setten, Joost van Dam, Yannick Roodbeen (65.Ruben Boot), Sijmen van Dijk (61. Melvin van den Hatert)

    DFS had vandaag weinig te duchten van de tegenstander uit het naburige Herveld. DFS domineerde de wedstrijd tegen een tegenstander die ondanks dat men de rode lantaarn draagt wel wil voetballen en niet de bus parkeert voor het eigen doel. Na acht minuten kopte Yannick Roodbeen, na een prima voorzet vanaf rechts, met zijn eerste doelpunt voor sv DFS de 1-0 binnen. Tien minuten later viel aanvoerder Rody van Osenbruggen geblesseerd uit en werd hij vervangen door Xander Breunissen. Roodbeen hielp daarna een reuzekans om zeep door de bal naast te chippen. Rond het half uur kopte Sijmen van Dijk de 2-0 binnen en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. SVHA kwam niet verder dan een halve mogelijkheid terwijl de thuisploeg voor de rust vergat verder uit te lopen.

    In de tweede helft kopte Otto van Setten, na een van de vele corners, goed in waarna Rick van Walsem van dichtbij de 3-0 op de borden schoot. DFS bracht Melvin van de Hatert en enkele minuten later het drietal Gerhard Meijer, als vervanger van de geblesseerd geraakte doelman Tomatala, Dominik Szyszko en Ruben Boot binnen de krijtlijnen. Nadat Otto van Setten de 4-0 aantekende stortte de gasten als een kaartenhuis in elkaar. DFS zette aan en scoorde via wederom Van Setten, Joost van Dam en twee keer Ruben Boot nog vier doelpunten waardoor er een 8-0 eindstand op het scorebord verscheen voor de koploper van 4B.

     A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark De Eng de derby tegen Dodewaard op het programma.