• Opstelling: Jari van Dijken (46. Mike van der Meijde), Xander Breunissen (46.Wouter Huibers), Julian de Wit (46.Thijs van den Brand), Rody van Osenbruggen, Benoni Kainama, Joop Gerritsen (80.Xander Breunissen), Gijs Grootendorst, , Melvin van Osenbruggen, Joost van Dam (63. Bartek Stasiak), Mark van Burken (46. Ruben Boot), Bartek Stasiak (46. Ritchie Meuzer)

    Na twee minuten keken de bezoekers al tegen een achterstand aan toen de aanvoerder van Meteren meerdere spelers voorbij slalomde om vervolgens doelman Van Dijken kansloos te laten, 1-0 In deze voorbereiding draait het nog niet lekker bij de Opheusdenaren. Ook bij de tweede goal schoten de bezoekers zichzelf in de voet. Vanuit een moeilijke hoek, na aan de verkeerde kant verdedigen van DFS, kwam de thuisploeg via de binnenkant paal op 2-0 wat ook de ruststand was.

    In de tweede helft verschenen er vijf wissel aan de aftrap. DFS was feller en had het meeste balbezit. De eerste de beste mogelijkheid aan de andere kant lag echter direct in het net achter doelman Van der Meijde, die eerst na fraai redde maar de rebound binnen zag vliegen, 3-0 DFS creëerde eer mogelijkheden in de tweede helft met de 3-1 van Ruben Boot als gevolg. Daarna vergat dezelfde speler de aansluitingstreffer binnen te schieten en kreeg DFS in de slotfase vanaf de stip, na geklungel achterin, de 4-1 eindstand om de oren.  

    Het lijkt erop dat de ploeg te graag steeds de voetballende oplossing zoekt terwijl een bal wegrossen soms beter is. Gelukkig zitten we nog in de voorbereiding en is er nog tijd om straks goed geprepareerd aan de seizoenstart te beginnen. De potentie van de ploeg hebben ze vorig jaar laten zien, toen de voorbereiding trouwens ook niet vlekkeloos verliep. Het is nu toewerken naar die vorm, maar daarvoor zullen er de komende weken wel de nodige stappen gezet moeten worden.   

    A.s. dinsdag staat om 20:00 de oefenwedstrijd tegen SKV in Wageningen op het programma.