• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS verpletterd Ewijk zat , 0 - 15

    Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (52. Wouter Huibers), Ryan Mekking,, Rick van Walsem, Dominik Szyszko, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen (57.Melvin van Osenbruggen) , Marc van Eldik, Melvin van den Hatert (57. Paul van Westreenen), Otto van Setten, Henno Westeneng (57.Ruben Boot)

    Na de negenklapper van vorige week trof sv DFS op een warme zaterdag vijfdeklasser Ewijk. De gastheren bakte er niet veel van. Na goed druk zetten veroverde Rody van Osenbruggen de bal en lag deze na twee minuten al in de touwen, 0-1 Dominik Szyszko bediende Westeneng die droog de 0-2 binnenschoot. Aanvoerde Rick van Walsem stuurde vervolgens met een lange bal Melvin van den Hatert weg die beheerst de 0-3 aantekende. Joop Gerritsen strafte gestuntel in de achterhoede van Ewijk af met de 0-4 waarna Rody van Osenbruggen binnen het half uur voor de 0-5 ruststand zorgde.

    In de tweede helft trok DFS de gashendel nog maar eens open. In de eerste zes minuten na de rust moest de doelman alweer drie keer vissen. Rody van Osenbruggen scoorde fraai zijn derde treffer deze middag, 0-6 De andere twee doelpunten werden door Melvin van den Hatert en spits Otto van Setten gescoord, 0-7 en 0-8. DFS bracht intussen vier verse krachten binnen de lijnen en ging vrolijk door met scoren. Gerritsen kopte vanuit een corner de 0-9 binnen waarna Huibers het tiental volmaakte, 0-10 In de laatste twintig minuten kwamen er nog vijf doelpunten bij. Melvin van Osenbruggen strafte eerst geklungel af, 0-11 waarna youngster Marc van Eldik, Ruben Boot, Wouter Huibers en wederom Marc van Eldik voor de 0-15 eindstand zorgde, waarna de thuisploeg met het schaamrood op de kaken afdroop.


    A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30u uit voor de beker tegen Lienden.