• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • DFS wurmt zich langs Kesteren, 1-2

Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers, Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst  (69. Julian de Wit), Thijs van den Brand, Otto van Setten  (69. Mark van Burken), Joost van Dam (87. Bartek Stasiak)

In het eerste half uur waren de bezoekers heer en meester in de derby tegen Kesteren. DFS dicteerde het spel en na zeven minuten leverde Huibers een perfecte voorzet af op de vogeltje vrijstaande Otto van Setten die met een kopbal doelman Van Ewijk kansloos liet, 0-1 Elf minuten later speelde Joost van Dam zich vrij en bediende hij de mee gekomen Joop Gerritsen die de 0-2 binnenschoof. In het laatste kwartier hielp DFS de thuisploeg, die tot dan weinig te vertellen had, zelf weer in het zadel.  Na balverlies op het middenveld ging er van alles fout en lag de 1-2 via Belhaj achter doelman Meijer tegen de touwen. Kesteren geloofde er weer in. Via Thijs van den Brand schoot DFS daarna net voorlangs. Op slag van rust versierde Kesteren slim een penalty die gelukkig voor de Opheusdenaren via de lat door aanvoerder Belhaj werd overgeschoten.

In de tweede helft had de thuisploeg de wind mee en probeerde men vooral via de lange bal en uit standaardsituaties gevaarlijk te worden. De wedstrijd was nu in evenwicht. Het werd een echte ‘vecht’wedstrijd waarin beide ploegen knokte voor elke meter. Kesteren werd een aantal keren gevaarlijk zonder dat dit doelpunten opleverden. Aan de overzijde dook Joost van Dam nog een keer op in de buurt van doelman Van Ewijk. Na zeven minuten blessuretijd floot de leidsman af en konden onze mannen de zesde overwinning op een rij noteren waardoor men, met een wedstrijd meer gespeeld, op de vierde plaats staat in 4B

A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen SDOO op het programma.