• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Julian de Wit, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen,  Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (60. Melvin van Osenbruggen), Thijs van den Brand (83. Martin Keuken), Bartek Stasiak (83.Benoni Kainama), Mark van Burken (54. Otto van Setten), Ritchie Meuzer (60. Dewy Alexander)

Op het kunstgrasveld van de gastheren kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. DFS zette vanaf de aftrap hoogdruk en dat resulteerde in de tweede minuut in een strafschop vanwege hands. Spits Mark van Burken schoot vervolgens beheerst de 0-1 binnen. Twee minuten later zag de vrijgespeelde back en aanvoerder Rody van Osenbruggen zijn stift helaas geen doelpunt opleveren. Voetballend was DFS heer en meester tegen de thuisploeg die vooral de lange bal hanteerde. Omdat DFS vergat door te drukken, via o.a. een tweede mogelijkheid van de aanvoerder, bleef het lang spannend. De thuisploeg kreeg in de eerste helft maar een echte mogelijkheid die uiteindelijk door Rody van Osenbruggen voor de doellijn weggewerkt kon worden.

In de tweede helft duurde het lang voordat de wedstrijd beslist was.  Voetballend was DFS de baas, maar bij de krappe voorsprong bleef altijd het gevaar loeren op een tegenstoot. De wissels van trainer Sven van Roekel pakte vandaag goed uit. Invaller spits Otto van Setten besliste in de laatste tien minuten de wedstrijd. Negen minuten voor tijd scoorde Otto van Setten de beslissende 0-2 om een minuut later, na een sublieme assist van Melvin van Osenbruggen, beheerst de 0-3, na het omspelen van de keeper, binnen te schieten. Voor de statistieken scoorde Ede/Victoria twee minuten voor tijd nog de eindstand van 1-3.

Al met al een verdiende overwinning voor sv DFS, dat de tegenstander deze middag te lang in de wedstrijd hield.

A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark Sportpark ‘t Heerenland de derby tegen Lienden op het programma