• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • VOLG ONS VIA:
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • Kampioen DFS sluit seizoen af met derbywinst, 4-1

  Opstelling: Wouter Groeneveld (80. Noah Tomatala), Xander Breunissen, Ryan Mekking, Patrick Hovestad, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen, Rody van Osenbruggen, Ruben Boot (60. Joop Gerritsen), Melvin van den Hatert (46. Joost van Dam) Yannick Roodbeen,  Sijmen van Dijk (60. Otto van Setten)

  Trainer Omvlee liet vandaag in de laatste wedstrijd van deze competitie een groot deel van zijn ‘reserves’ opdraven in de derby tegen Kesteren. Na een prachtige aanval en dito afronding kwam de kampioen na zeven minuten op voorsprong tegen de gasten via een heerlijk doelpunt van Melvin van Osenbruggen. In de vervolgfase vergat de thuisploeg via 2x Melvin van den Hatert, Roodbeen en Van Dijk verder uit te lopen. Acht minuten voor de rust kwamen de bezoekers via een inzet van Jelle Van Eldik op gelijke hoogte, 1-1 In deze fase speelde DFS erg slordig waarna beide ploegen gingen rusten met 1-1

  In de tweede helft verving topschutter Joost van Dam de niet geheel fitte Melvin van den Hatert aan de aftrap, Na vijfenvijftig minuten legde aanvoerder Rody van Osenbruggen de bal terug op zijn broer Melvin van Osenbruggen die doelman Arends voor de tweede keer deze middag liet vissen, 2-1 Kesteren had inmiddels twee reuzekansen om zeep geholpen door deze in kansrijke positie over te schieten. In de laatste twintig minuten besliste DFS de derby definitief in haar voordeel. Via doelpunten van Gerriitsen en topschutter Joost van Dam liep de kampioen uit na de eindstand van 4-1. De stoppende doelman Tomatala mocht nog tien minuten spelen als vervanger van doelman Groeneveld terwijl de eveneens afscheidnemende Hovestad in de slotfase een publiekswissel kreeg zonder dat er een vervanger in het veld kwam. DFS sloot zo dit succesvolle seizoen af met een lekkere derbywinst op de buren uit Kesteren.

  Na afloop van de wedstrijd werd er afscheid genomen van de vertrekkende spelers en de assistent-trainer. Daarna werd het nog lang gezellig in de kantine met DJ Mella en een heerlijk buffet voor alle aanwezigen.