• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • Middenvelder Michael James den Heijer (23), Nieuw-Zeelander met Nederlandse roots versterkt per direct de sv DFS selectie.

  Michael speelde in de jeugd van zijn carrière bij Onehunga en kwam onder meer uit voor het Nieuw-Zeelandse nationale elftal onder 17 jaar. Op 18-jarige leeftijd verliet hij huis en haard voor een avontuur in Japan, waar hij bij Kashiwa Reysol, dat uitkomt op het hoogste Japanse niveau, ging spelen.

  Na een kortstondige uitstap keerde Den Heijer terug naar Nieuw-Zeeland bij Auckland City. Hiermee werd hij tot twee keer toe kampioen van Nieuw-Zeeland en won hij evenzo vaak de Champions League van Oceanië, wat twee deelnames aan het WK voor clubteams met zich mee heeft gebracht.

  Den Heijer droomde uiteindelijk vooral van een mooie carrière op Europees niveau en besloot daarop via Duitsland naar een neef in Nederland te verhuizen. Dat bracht hem bij NEC Nijmegen, waar hij een succesvol eerste seizoen beleefde en kampioen van de reserveklasse B werd.

  In de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 nam hoofdtrainer Adrie Bogers de jongeling bij de eerste selectie en ook daar liet hij zich direct gelden.

  Op 8 juli 2017 maakte hij in de vriendschappelijke wedstrijd tegen jawel sv DFS (0-3) zijn officieuze debuut voor de Nijmegenaren.

  sv DFS heet Michael van harte welkom!

  Bron info : Website NEC Nijmegen