• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • sv DFS MO15

 • Staf sv DFS MO15-1

  Naam FunctieMobiel
  Sven van Roekel Trainer /Coach 06-19115929
  Daniek Torn Broers Trainster/Coach06-47300827
  Corné Meijering Vlagger/Coach06-22840903
  Donja Woldberg Teammanager06-20943395
 • Selectie sv DFS MO15-1

  Naam
  Alissa Brouwer
  Emma Sanders
  Eva Mauritz
  Fabiënne Groote
  Femke Roelofsen
  Hannah Fransen
  Lindsay van de Sluis
  Lisanne van de Pol
  Marilou van Setten
  Memuna Kanu
  Naomi van Westreenen
  Nina Meijering
  Rozanne Peterse
  Sannah Schaap
  Serona Lindner
 • Doelpuntenmakers beker/competitie

  Naam Goals
  Rozanne Peterse23
  Naomi van Westreenen13
  Memuna Kanu 12
  Sannah Schaap10
  Marilou van Setten10
  Lindsay van de Sluis8
  Charea Lainsamputty1
  Emma Sanders1
 • Competitieprogramma

  Geen informatie

 • Competitie uitslagen

  Geen informatie

 • Competitiestand

  PositieTeamGSGWGLVLVTDoelsaldoPT
  1SKV MO15-11211104483634
  2SC Bemmel MO15-11290345212427
  3SDOO MO15-11270536211521
  4DTS '35 Ede MO15-1126062324-118
  5sv DFS MO15-1126061922-318
  6Redichem MO15-11220101540-256
  7Unitas '28 MO15-1120111854-461
 • Countdown

  Volgende wedstrijd

  VS

  01 januari 1970 uur

  dag

  uur

  min

  sec
 • Teamstatistieken

  Geen data

  gemiddeld aantal
  doelpunten voor per wedstrijd

  Geen data

  gemiddeld aantal
  doelpunten tegen per wedstrijd

  Geen data

  gemiddeld aantal
  punten per wedstrijd
 • Trainingsschema

  DagTijdTrainingsveldKleedkamer
  Dinsdag 18:45-19:452B8
  Donderdag 18:45-19:452B8
 • Wedstrijdverslagen

 • DFS meiden delven onderspit tegen SDOO

  Op het kleine kunstgrasveld in Heteren begonnen de meiden onder aanvoering van Memuna met goed druk zetten op de tegenstander. Helaas leverde het jagen niets op. Aan de overzijde was de tweede mogelijkheid wel raak en kwam SDOO op voorsprong. DFS was vandaag niet helemaal scherp maar desondanks leek het team vlak voor de pauze op gelijke hoogte te komen. Alleen werd de goal, ondanks dat deze via een tegenstander kwam, vanwege ‘buitenspel’ afgekeurd.

  In de tweede helft had Sannah pech dat haar inzet, na een mooie aanval, via de onderkant van de lat eruit stuiterde. Beide ploegen kregen daarna nog mogelijkheden op doelpunten die niet benut werden. In de slotfase werd het pleit beslecht toen de Heterense dames de 2-0 eindstand binnenschoten.

  Op 28 mei staat voor sv DFS om 10:00 uur op sportpark ‘t Heerenland de laatste competitiewedstrijd tegen Unitas’28 op het programma.

 • Ruime overwinning voor sv DFS-ladies, 1-4

  Onze meiden begonnen prima aan de wedstrijd tegen de Renkummers, DFS jaagde de thuisploeg op door vroeg druk te zetten. Pitbull Memuna, die als Edgar Davids (even opzoeken op YouTube dames) in zijn tijd voor Oranje, overal tussen zat schoot de bezoekers op voorsprong, 0-1 Via Naomi werd het, na een goede passeeractie en dito schot 0-2. Rozanne dolde vervolgens meerdere tegenstander op de achterlijn om daarna ook de 0-3 achter de doelvrouw van Redichem binnen te schieten. Dit was ook de ruststand.

  In de beginfase van de tweede helft besliste Rozanne met een fraaie goal de wedstrijd definitief in het voordeel van DFS, 0-4 De thuisploeg beet steviger van zich af zodat de wedstrijd meer in evenwicht kwam. Uiteindelijk moest Serona, na een prima aanval van Redichem nog een keer vissen, 1-4 Dit was ook de eindstand met vijftien punten uit tien wedstrijden doen de meiden het prima in de eerste klasse.

  Op 21 mei staat voor sv DFS om 8:30 uur op het sportpark Bretagne de wedstrijd tegen SDOO op het programma.

   

 • DFS ladies nipt onderuit tegen SKV, 0-1

  Onder een lekker voorjaarzonnetje traden de meiden vandaag aan tegen het nog ongeslagen SKV. DFS presenteerde zich weer als een hecht team dat streed voor elke grasspriet. SKV voetbalde wat makkelijker maar ze hadden moeite met de stugge tegenstand. Voor de rust slaagde beide ploegen er niet in om het net te vinden zodat we gingen rusten met 0-0

  In de tweede helft zagen we hetzelfde beeld. Uiteindelijk kwam de titelkandidaat wat gelukkig op voorsprong toen een inzet via een DFS been achter doelvrouw Serona in het net verdween, 0-1 DFS gaf niet op en zette in de slotfase aan. Enkele malen werd het gevaarlijk voor de Wageningse goal. Helaas leverde dit niet de verdiende gelijkmaker op, zodat een dapper strijdend DFS met lege handen achterbleef.

  Op 14 mei staat voor sv DFS om 12:00 uur op het Wilhelmina sportpark de wedstrijd tegen Redichem op het programma.

 • MO15 wint met 1-3 van Unitas’28

  Op deze stralende zaterdag begonnen de meiden, met maar één wissel, goed aan de wedstrijd in Wamel. DFS had het meeste balbezit tegen de gastdames die loerde op de tegenstoot. De voorsprong kwam tot stand na een fraai omschakelmoment. Aanvoerder Marilou gaf een fraai dieptebal op Sannah die er op snelheid vandoor ging en de keeper met een schuiver kansloos liet, 0-1 Dit was tevens de ruststand omdat DFS verdedigend niets weg gaf.

  In de tweede helft liepen de ladies uit na 0-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Eerst stuurde Lindsay met een prachtige pass Sannah weg die de keepster voor de tweede keer deze middag liet vissen, 0-2 De 0-3 ontstond uit een cornervariant. Rozanne legde de bal terug op Marilou waarna diens voorzet door Emma, haar eerste doelpunt dit seizoen, werd binnen getikt. DFS raakte daarna vanuit een corner nog een keer de lat waarna de thuisploeg vanuit een corner de 1-3 binnenschoot. DFS kwam nog een keer goed weg toen een bal achter keepster Serona tegen de  binnenkant paal verdween waarna de oplettende Fabiënne de bal gelukkig goed kon wegwerken zodat de aansluitingstreffer achterwege bleef. Al met al weer een prima overwinning voor onze meiden.   

  A.s. zaterdag 23 april staat om 10:00u op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen het ongeslagen SKV op het programma

   

 • Koploper SC Bemmel te sterk voor sv DFS MO15-1, 0-4

  De thuisploeg keek al snel tegen een achterstand aan door een fraai doelpunt van de beste speler aan Bemmelse zijde. Onze meiden rechten daarna de rug door voor elke meter te strijden. Van beide kanten was het spel niet hoogstaand. Een inzet van Memuna verdween voorlangs zodat beide ploegen de rust in gingen met een 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

  DFS kwam goed uit de rust met meerdere kansen op de gelijkmaker. Deze mogelijkheden leverden helaas niets op. Na een perfect uitgevoerde counter scoorde SC Bemmel via haar beste speelster ook de 0-2. DFS kreeg een knauw waardoor de wedstrijd wel gespeeld was. Bemmel scoorde daarna ook de 0-3 en de 0-4 zodat onze meiden uiteindelijk na drie overwinningen op een rij weer hun Waterloo vonden.

  Op. zaterdag 16 april staat om 10:30u de uitwedstrijd tegen de Unitas ‘28 MO15-1 op het programma.

 • Derde overwinning op een rij voor de MO15-1

  Vandaag traden onze meiden wederom aan tegen de Edese dames. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Defensief stond DFS zijn mannetje en gaf men niks weg. In de tegenstoot kreeg Sannah een aantal mogelijkheden op de voorsprong voor de rust. Omdat beide ploegen het net niet wisten te vinden gingen we rusten met de bekende brilstand, 0-0

  Ook in de tweede helft gaven onze meiden, die als één team streden voor elke meter, weinig weg. Pitbull Memuna, niet geheel fit, besloot toch de voetbalschoenen aan te trekken en ze zorgde uiteindelijk ook voor de beslissing. Na een fraaie pass van Nina dook Memuna op voor de keeper om deze vervolgens te laten vissen, 1-0 De meiden trokken daarna de driepunter over de streep en behaalde zo de derde overwinning op een rij.

  A.s. zaterdag staat om 10:00u op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper SC Bemmel MO15-1 op het programma

 • DFS M015 meiden knokken zich naar driepunter, 2-3

  Onze meiden begonnen matig aan de wedstrijd in Ede. Al in de tweede minuut verdween een voorzet vanaf rechts, mede gedragen door de schuin over het veld staande wind, bij de eerste paal binnen, 1-0 Nog voor de twintig minuten om waren keken de dames al tegen een 2-0 achterstand aan en leek het een kansloze middag te worden. Na een kluts kreeg DFS de bal niet tegen de touwen. DTS had de overhand wat onder meer uitgedrukt werd in een serie corners, die niets opleverden. Na een prima actie van Naomi mocht Sannah het laatste zetje geven en de aansluitingstreffer en tevens ruststand noteren, 2-1

  DFS kwam goed uit de kleedkamer en scoorde al snel via Lindsay de gelijkmaker, 2-2. De meiden knokte voor elke meter en gaven de Edenaren weinig ruimte. Na een perfect uitgevoerde tegenstoot haalde Sannah de trekker over en zorgde voor 2-3. DFS stond daarna als een huis en werkte keihard voor elkaar. Steeds was er wel een DFSer die ertussen zat tot wanhoop van de Edenaren. DFS kreeg ook mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar liet dat na. In de laatste seconde kon doelvrouw Serona nog bekwaam redden zodat de meiden met een heerlijke driepunter in de tas de Rijn weer konden oversteken naar Opheusden.

  A.s. zaterdag staat om 10:00u op sportpark ‘t Heerenland wederom een wedstrijd tegen DTS Ede MO15-1 op het programma

 • Eerste driepunter in de eerste klasse voor sv DFS MO15-1

  In een gelijk opgaande eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Twee mogelijkheden op de voorsprong gingen verloren terwijl aan de overzijde een inzet via keepster Serona voorlangs ging. Beide ploegen gingen dan ook de rust in met de brilstand van 0-0

  In de tweede helft was DFS de mee gepromoveerde kampioen van de tweede klasse de baas. Achterin stond het als een huis en Memuna buffelde weer als vanouds op het middenveld. Na een viertal grote mogelijkheden die geen doel troffen was het rond de zestigste minuut raak toen Memuna met een streep de thuisploeg op voorsprong schoot. Met een beide identieke goal een minuut of zeven later zorgde Memuna ook voor de 2-0. DFS gaf weinig tot niets weg. In de dying seconds scoorde Redichem toch nog de aansluitingstreffer waarna de scheidsrechter direct affloot, 2-1

  Op 19 maart staat om 10:30u uit competitiewedstrijd tegen DTS Ede MO15-1 op het programma.

 • Hardwerkende MO15-1 ladies komen tekort tegen SC Bemmel M015-1

  Onze meiden verweerde zich kranig tegen de Bemmelse meiden. Op een mooi kunstgrasveld deed DFS de eerste helft zeker niet onder voor de thuisploeg. Doelvrouw Serona voorkwam met een puike redding, na een strafschop voor Bemmel, een achterstand. DFS was ook een aantal keren gevaarlijk zonder dat dit doelpunten opleverden, zodat beide ploegen met de brilstand gingen rusten.

  In de tweede helft werd een mindere fase onze meiden fataal. Nadat een van de Bemmelse dames meerdere DFS meiden de hielen liet zien werd het 1-0. Binnen enkele minuten werd het kwaliteitsverschil verder uitgedrukt in de 2-0 en 3-0. Daarna herpakte DFS zich weer maar was het leed al geschied, zodat de meiden met een 3-0 nederlaag de kleedkamer konden opzoeken.

  Door de 3-0 nederlaag blijven onze meiden, na hun promotie naar de eerste klasse, nog zonder punten.

  Op 12 maart staat om 10:00u thuis de competitiewedstrijd tegen Redichem MO15-1 op het programma.

 • DFS MO15-1 ladies verliezen van SDOO MO15-1, 2-4

  In de beginfase golfde het spel op en neer. Rozanne kreeg in de eerste minuten al een grote kans om de meiden op voorsprong te schieten. Na een fraaie actie ging het schot net naast de verkeerde kant van de paal. DFS had het lastig met de sterke spits van de gasten. Deze zorgde er uiteindelijk ook voor dat de ladies uit Heteren op een 0-2 voorsprong kwamen. DFS liet aan de overzijde nog een grote kans liggen zodat men met een achterstand de rust in ging.

  De tweede helft begon slecht voor onze ladies. Voordat we met de ogen konden knipperen viel de bal ongelukkig achter keepster Serona tegen de touwen, 0-3 De meiden gaven niet op en knokte zich terug in de wedstrijd. De gevaarlijke spits zat de tweede helft in de tas van Lisanne en via een fraaie aanval met Rozanne in de hoofdrol kon Memuna de prima voorzet binnen schieten, 1-3. Nadat Rozanne met een schot van randje zestien de aansluitingstreffer produceerde kon het weer alle kanten op, 2-3. In de slotfase viel de beslissing toen de Heterenaren de eindstand op 2-4 bepaalde.

  Volgende week staat om 10:00 u uit de competitiewedstrijd tegen SC Bemmel MO15-1 op het programma.

 • Hardwerkend sv DFS MO15-1 onderuit tegen SKV MO15-1

  Bij het debuut in de eerste klasse merkte onze meiden direct het kwaliteitsverschil met de tweede klasse. SKV drukte DFS terug op de eigen helft en het was mede vanwege uitstekend keeperswerk van Serona te danken dat het lang 0-0 bleef.  Onze meiden werkte keihard en knokte voor elke meter. Voor de rust moest doelvrouw Serona één keer capituleren waardoor beide ploegen gingen rusten met 1-0

  In de tweede helft hetzelfde beeld. Een hardwerkend DFS dat aanvallend niet veel kon uitrichten verdedigde als leeuwinnen. Uiteindelijk drukte de Wageningse meiden het kwaliteitsverschil in de slotfase uit in een 3-0 overwinning. Voor onze meiden is de eerste klasse met sterke tegenstanders weer een volgende stap in het ontwikkelingsproces.  

  Volgende week staat thuis om 10:00 u competitiewedstrijd tegen SDOO MO15-1 op het programma.

 • MO15 sluit uitstekende seizoenshelft af met winst, 0-4

  In een sportieve wedstrijd tegen DTS Ede M015-2 sloten onze meiden een prima seizoenshelft af met winst.  DFS drukte het verschil uit door de vier doelpunten eerlijk te verdelen over beide helften. In de eerste helft was Lindsay attent, na een corner, door de 0-1 tegen de touwen te schieten. Nog voor de rust besliste Hannah, na een fraaie aanval, de wedstrijd door de bal hoog binnen te schieten, 0-2

  DFS, met de Opheusdense muur achterin, gaf nauwelijks iets weg en het was in de tweede helft dan ook wachten op meer doelpunten. De stugge Edese ploeg hield het lang vol, maar uiteindelijk kon Sannah van dichtbij de 0-3 aantekenen waarna Rozanne met een simpele intikker voor de 0-4 eindstand zorgde.

  Met zesentwintig punten uit elf wedstrijden en een doelsaldo van 53-12 eindigde onze meiden op een fraaie tweede plaats. Het team mag trots zijn op deze prestatie. Na afloop trakteerde de staf de meiden bij thuiskomst op een frietje en een snack en werd er als team afscheid genomen van Alisha, die haar voetbalschoenen, aan de wilgen hangt.  

  Vanaf deze plaats wensen de staf en de meiden iedereen prettige feestdagen en een sportief en gezond 2022 toe. Tot volgend jaar!

 • MO15 onderuit in doelpuntrijk duel, 6-8

  Onze meiden leden vandaag de eerste competitienederlaag van dit seizoen tegen Bennekom M015-2, waardoor de titelaspiraties in rook opgingen.

  In een op en neergaande wedstrijd scoorde beide ploegen in de eerste helft drie keer. Aan DFS-zijde was Naomi twee keer doeltreffend terwijl Marilou, na hands,  vanaf de strafschopstip scoorde. Bennekom kwam steeds terug in de wedstrijd aan de hand van de beste speelster op het veld, normaal spelend in een jongensteam, zodat beide ploegen gingen rusten met een 3-3 stand.

  In de tweede helft scoorde Naomi, na een prima voorzet van Rozanne al snel de 4-3. Niet veel later scoorde Bennekom de gelijkmaker, 4-4 De wedstrijd bleef op en neer golven wat resulteerde in een 6-6 tussenstand. Voor DFS scoorden Naomi haar vierde goal en zorgde Rozanne voor de 6-6. Na de 6-7 was de tegenstand van onze meiden gebroken. Uiteindelijk zorgde de veruit beste speelster op het veld, vanaf de strafschopstip, voor de beslissende eindstand van 6-8

  Door deze nederlaag zijn de titelaspiraties in rook opgegaan. Toch mogen onze meiden trots zijn op de resultaten in deze competitie. Voor dit seizoen hadden we getekend voor deze resultaten, al is het altijd zuur om een nederlaag te lijden.

  Volgende week staat om 10:15 u de laatste competitiewedstrijd tegen DTS Ede MO15-2 op het programma.

 • DFS M015-1 ook te sterk voor Lunteren, 1-3

  DFS begon goed aan de wedstrijd tegen de nummer vier door hoog druk te zetten. Via Sannah kwamen de bezoekers dan ook verdiend op voorsprong, 0-1 Na een vrije trap vanaf rechts viel de afvallende bal voor de voeten van Marilou die met een droge streep de 0-2 binnenschoot. Lunteren beet daarna van zich af, met haar handige voorwaartsen, wat in de aansluitingstreffer resulteerde 1-2. DFS was te onrustig en slordig om voor de rust verder uit te lopen.
   
  Na de rust hadden de bezoekers het spel in handen en werden de spaarzame aanvallen van de thuisploeg door het ijzersterke centrale verdedigers duo onschadelijk gemaakt. Het bleef lang spannend omdat DFS vergat meerdere mogelijkheden te verzilveren. Uiteindelijk frommelde Charea de bal binnen waarmee de wedstrijd definitief gespeeld was en de drie punten weer in de tas mee naar huis gingen.
   
  Volgende week staat om 10:00 u op sportpark ‘t Heerenland de competitiewedstrijd tegen Bennekom MO15-2 op het programma.
 • MO15-1 eenvoudig langs SDS’55 M015-1, 8-0

  Op een regenachtige dag mochten de meiden op het hoofdveld aantreden tegen de ladies uit Wekerom. DFS begon prima aan de wedstrijd en zette de tegenstander goed vast en voerde de druk op het doel van de gasten op. Na een aantal prima reddingen van de doelvrouw van de Wekerommers moest deze na een aantal corners op rij buigen voor de inzet van Memuna, 1-0 Via twee goals van topschutter Rozanne werd het binnen twintig minuten 2-0 en 3-0. Na een mooie aanval over meerdere schijven kopte de kleinste dame op het veld, die er een gewoonte van begint te maken om met het hoofd te scoren, tien minuten voor de pauze fraai de 4-0 ruststand binnen.

  In de tweede helft bleef DFS domineren en kwamen de gasten er maar spaarzaam uit. Naomi schoot, na een prima voorzet, beheerst de 5-0 binnen. DFS raakte een aantal keer de lat en paal om uiteindelijk via een intikker van Sannah uit te lopen naar 6-0. In de slotfase voltooide Rozanne haar hattrick, 7-0 en sloot Sannah met een fraai schot, vanaf rechts, die prachtig hoog binnenvloog een doelpuntrijke ochtend af.  

  Voorlopig staan de meiden, met een wedstrijd meer gespeeld, met twintig punten en een doelsaldo van 40-3 aan de kop van de ranglijst en moeten de twee concurrenten eerst de inhaalwedstrijden maar winnend zien af te sluiten.

  Volgende week staat om 9:30 u in Lunteren de competitiewedstrijd tegen Lunteren MO15-1 op het programma.

 • De M015 boekt zakelijke driepunter

  Op het kunstgrasveld kwam de thuisploeg beter uit de startblokken dan onze meiden, zonder overigens mogelijkheden te creëren. Na een minuut of vijftien had DFS de controle en gaven de meiden op een door Serona naast getikte bal niks meer weg.

   
  Blauw Geel’55 moest al snel verder met tien man na een rode kaart, vanwege onwelvoeglijk taalgebruik en reactie, terwijl Memuna die hierop reageerde met geel tien minuten naar de kant moest. Sannah stond met een goede pass aan de basis van de voorsprong die door Rozanne tegen de ritselende touwen geschoten werd. Na een overtreding op Sannah ging de bal op de stip en schoot Marilou de 0-2 ruststand binnen.
   
  In de tweede helft gaf DFS niets meer weg en sprongen de meiden te onzorgvuldig om met de mogelijkheden die men kreeg. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld. Na zeventig minuten floot de prima leidsman voor het einde en nam DFS de drie punten in de tas mee de Rijn over naar Opheusden.
   
  Doordat Bennekom zijn eerste nederlaag leed kruipen de drie ploegen bovenin naar elkaar toe en doet DFS nog volop mee in de titelrace.
   
  Volgende week staat om 10:00 u de competitiewedstrijd tegen SDS’55 MO15-1 op het programma.

   

 • DFS meiden laten geen spaan heel van Fortissimo, 0-8

  Vanaf de aftrap was het al snel duidelijk dat onze meiden weinig te duchten hadden van de Edese ladies. DFS zette hoogdruk, zodat de gastdames nauwelijks van hun eigen helft afkwamen en keepster Serona ‘vakantie’ had. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Lindsay schoot de 0-1 binnen waarna Naomi een voorzet van Charea, na een prima aanval, tot de 0-2 promoveerde. Nog voor de rust liepen onze meiden via pitbull Memuna, die werkelijk overal tussen zat, en topschutter Rozanne uit naar de 0-4 ruststand.

  In de tweede helft waren de meiden best wel slordig, maar desondanks was het ook nu weer wachten op meer doelpunten. Vanaf de strafschopstip, na opzettelijk hands, schoot Marilou de 0-5 binnen. Rozanne dolde weer eens meerdere tegenstanders en bekroonde dat met de 0-6 en 0-7. Marilou zorgde voor het slotakkoord door van afstand de eindstand van 0-8 tegen de touwen te knallen.

  Met veertien punten uit zes wedstrijden staan onze meiden, nog steeds ongeslagen en met slechts drie doelpunten tegen, op een mooie derde plaats.

  Volgende week staat om 10:15 u in Ede de competitiewedstrijd tegen Blauw Geel’55 MO15-1 op het programma.

 • Dubbele cijfers voor de sv DFS ladies, 10-0

  De meiden traden vandaag aan tegen Otterlo. Het was vooral eenrichtingsverkeer naar het doel van de tegenstander. Door onzorgvuldig en te gehaast spel bleef de schade voor de bezoekers bij de rust beperkt tot 2-0 door doelpunten van Lindsay en een kopbal van Naomi, die een voorzet van Lindsay beheerst tegen de touwen kopte. Keeper Serona had vandaag vrijaf, ze hoefde nauwelijks handelend op te treden.

  In de tweede helft verscheen er een feller en gedrevener DFS aan de aftrap dat op jacht ging naar meer doelpunten. Al snel viel de 3-0 door Memuna waarna Marilou de 4-0 aantekende. DFS ging op jacht naar een recordscore tegen de Otteloers, die nauwelijks de eigen helft afkwamen. Uitblinker Lindsay zorgde met een fraai schot voor de 5-0 waarna Rozanne, na een heerlijke slalom de 6-0 binnen schoot. Naomi scoorde vervolgens de 7-0 waarna Lindsay haar sterke wedstrijd, naast een fraaie assist, met haar derde goal naar de stand van 8-0 schoot. Rozanne zorgde voor het slotakkoord door de 9-0 en in de dying seconds de 10-0 binnen te schieten. 

  Met elf punten uit vijf wedstrijden staan onze meiden op een keurige 3de plaats.

  Volgende week staat om 10:00 u in Ede de competitiewedstrijd tegen Fortissimo MO15-1 op het programma.

 • Puntendeling voor sv DFS M015-1, 0-0

  DFS trad vandaag aan zonder de zieke Rozanne, de topscoorder van de ploeg. Op het kunstgrasveld in Voorthuizen speelde onze meiden een van de minste wedstrijden van het seizoen. In de eerste vijf minuten zette de bezoekers hoogdruk met een mogelijkheid als gevolg, daarna werd het steeds minder. Sannah viel al snel uit met een blessure, zodat DFS nog maar een wissel over had.  De meiden leden veel en slordig balverlies en zaten totaal niet in de wedstrijd. Mede dankzij de betrouwbare sluitpost Serona werd de ruststand van 0-0 bereikt.

  In de tweede helft werden de meiden vooral gevaarlijk via de jarige en altijd fel spelende Memuna, die ongelukkig was in de afwerking. In de laatste vijftien minuten kreeg DFS pas de overhand met een inzet van aanvoerster Hannah op de lat, dat een beter lot had verdiend. Zo eindigde deze wedstrijd onder de leiding van de negenenzeventigjarige scheidsrechter in de brilstand van 0-0

   Volgende week staat om 10:00 u in Opheusden de competitiewedstrijd tegen Otterlo MO15-1 op het programma.

 • Eclatante overwinning voor de sv DFS meiden, 5-0

  De meiden lieten er geen gras over groeien tegen de Barneveldse ladies. DFS was feller en domineerde de wedstrijd. Het verschil werd in de eerste helft al vertaald naar doelpunten. Een schot van Lindsay, na een heerlijke assist van Memuna, verdween via de keeper over de lijn, 1-0 Via een intikker van Naomi, na de tweede assist van Memuna werd het een kwartier voor de rust 3-0 waarna Rozanne met een mooie goal voor de ruststand van 3-0 zorgde. SDV Barneveld kreeg zelf nauwelijks poot aan de grond tegen de sterke DFS-defensie.

  In de beginfase van de tweede helft overleefde de thuisploeg een regen aan corners, die geen tegengoal opleverden. Beide ploegen kregen daarna mogelijkheden op doelpunten. Uiteindelijk scoorde Rozanne haar tweede en de 4-0. Het slotakkoord was een prachtige aanval en dito voorzet naar Naomi die de bal koelbloedig binnen kopte, 5-0

  Met zeven punten uit drie wedstrijden zijn onze meiden uitstekend aan het seizoen begonnen.

  Volgende week staat om 10:00 u in Opheusden de bekerwedstrijd tegen eersteklasser SKV MO15-1 op het programma.

 • M015 maatje te groot voor SKV MO15-2, 1-5

  De DFS-meiden zette vandaag vanaf de aftrap hoogdruk op de Wageningers. SKV kwam bijna niet van de goal af waardoor doelpunten niet uit konden blijven. Rozanne tekende voor de snelle 0-1 voorsprong. Na een prima individuele actie, waarbij de tegenstandster, meerder malen gedold werd scoorde Rozanne op fraaie wijze de 0-2. Sannah zorgde voor de 0-3 waarna wederom Rozanne haar hattrick voor de rust voltooide, 0-4.  

  In de tweede helft gingen de meiden te veel mee in het ‘kluitjes voetbal’ van de gastdames.  DFS bleef de heersende partij, zonder dat in meer doelpunten uit te drukken. Uiteindelijk was het Lindsay die, na een schot van Memuna, het beslissende zetje gaf voor de 0-5. Onachtzaamheid in de DFS-defensie leverde de thuisploeg bij een van de spaarzame kansen een doelpunt op, 1-5. In de slotfase schoot Rozanne, in kansrijke positie, twee keer over zodat de 1-5 tevens de eindstand bleek.

  Al met al zijn onze meiden met vier punten, uit twee wedstrijden, uitstekend aan de competitie begonnen.

  Volgende week staat om 10:00 u in Opheusden de competitiewedstrijd tegen SDV Barneveld MO15-2, dat ook vier punten heeft, op het programma.

   

 • M015 opent de competitie met puntendeling, 2-2

  De meiden trapte de eerste competitiewedstrijd af tegen Redichem. Beide ploegen waren vandaag aan elkaar gewaagd. Er waren mogelijkheden over en weer voor beide doelen te noteren. Na zeven minuten kreeg DFS een indirecte vrije trap, na een door de keeper van de tegenstander opgepakte terugspeelbal. Rozanne legde de bal terug op aanvoerder Marilou die met een droog en hoog schot de voorsprong binnenschoot. Via de prima spelende aanvoerdster kwamen de bezoekers voor rust op gelijke hoogte, 1-1 Rozanne zag daarna nog haar schot via de Renkumse keepster overgaan.

  In de tweede helft hetzelfde beeld. Weer kwam DFS snel op voorsprong via wederom Marilou die een cornervariant vanaf links hoog binnenschoot, 2-1 In het verloop van de tweede helft liepen de DFS-meiden steeds meer op hun tandvlees. Waar de tegenstander steeds frisse wissels binnen de lijnen kon brengen moesten onze meiden de klus, vanwege vier afwezigen, met zijn elven klaren. Tien minuten voor tijd schoot een van de Renkumse meiden een van de lat terugkomende bal, langs de debuterende Serona, fraai binnen, 2-2 DFS zag aan de overzijde nog twee doelpogingen naast en overgaan waarna de scheidsrechter deze sportieve, in een terechte puntendeling geëindigde wedstrijd, affloot.

  Volgende week staat om 10:30u in Wageningen de competitiewedstrijd tegen SKV M015-2 op het programma.

 • MO15-1 bekert verder na zwaarbevochten overwinning

  In de derde en beslissende bekerwedstrijd traden de meiden van sv DFS M015-1 aan tegen eersteklasser OSC M015-1
   
  De meiden wisten van te voren dat ze moesten winnen om verder te bekeren vanwege een nadelig doelsaldo t.o.v. de tegenstander die ook de eerste twee wedstrijden hadden gewonnen.
   
  In de eerste helft speelde DFS goed en was het de betere ploeg tegen de Oosterhouters. DFS won veel duels omdat men feller was dan de bezoekers. OSC leek als eerste te scoren, maar dat gebeurde nadat de bal al over de achterlijn was geweest, zodat de goal terecht geannuleerd werd. Na tweeëntwintig minuten schoot Rozanne de meiden met een schot in de linkerhoek op de verdiende voorsprong. DFS bleef goed staan en had het middenveld in handen. Ondanks nog enkele mogelijkheden bleef het de eerste helft 1-0.
   
  In de tweede helft drukten de elf gasten, die aantraden zonder wissels, DFS achteruit. De meiden bleven echter als een team knokken voor elke meter. DFS overleefde een paar hachelijke momenten voor de goal. Verder ontstond er een groot gat op het middenveld omdat de meiden het steeds moeilijker konden belopen. Gelegenheidskeeper Nina had twee keer een engeltje op de lat terwijl DFS aan de overzijde in de tegenstoot vergat de genadeklap uit te delen. Uiteindelijk trokken de meiden de benauwde overwinning op wilskracht over de streep en vierde ze het bereiken van de volgende bekerronde met een vreugdedansje.
   
  Volgende week staat op sportpark 't Heerenland om 10:00u de competitiewedstrijd tegen Redichem M015-1 op het programma.
 • DFS MO15-1 ook te sterk voor SVHA, 1-4

  In de tweede bekerwedstrijd traden de meiden van sv DFS M015-1 aan in Herveld tegen de meiden van SVHA.

  DFS, met een aantal afwezigen, was de baas op het veld. De thuisploeg schoot in de eerste helft maar een keer op het doel. Uiteindelijk kon de voorsprong van de bezoekers niet uitblijven. Via Rozanne kwamen de Opheusdenaren op een 0-1 voorsprong waarna dezelfde speler de onderkant van de lat trof en Memuna de rebound binnenschoot, 0-2 Via het eerste schot op doel van SVHA werd het 1-2 waarna Rozanne de ruststand van 1-3 tegen het net liet bollen.

  In de tweede helft bleef het rommelig aan beide kanten. SVHA creëerde nagenoeg geen kansen. DFS liep uiteindelijk via een doelpunt van Sannah uit naar de verdiende 1-4 overwinning. In de laatste poulewedstrijd mogen DFS en OSC onderling uitmaken wie zich plaatst voor de volgende bekerronde.

  Volgende week staat op sportpark 't Heerenland om 10:00u de bekerwedstrijd tegen eersteklasser en medekoploper OSC M015-1 op het programma.

 • MO15 flitsend van start, 6-0

  De meiden zette de tegenstander uit Elst vanaf de eerste minuut vast op de eigen helft. Het regende dan ook mogelijkheden. Omdat de meiden te graag wilde en te snel van afstand schoten bleef het lang gelijk. Rozanne, Sannah en Memuna vonden de keeper op hun pad. Na een, voor open doel, naast geschoten bal vond Memuna het genoeg en knalde ze tien minuten voor de pauze de 1-0 tegen de touwen. Dat was ook de ruststand omdat meerdere mogelijkheden, mede dankzij de keeper van Spero, onbenut bleven.

  In de tweede helft hetzelfde spelbeeld met vooral eenrichtingsverkeer en een spaarzame uitval van de Elstenaren. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. Na een cornervariant knalde Marilou de bal hard en hoog binnen, 2-0 Vanaf de stip scoorde dezelfde speelster beheerst de 3-0. Gelegenheidskeeper Nina hoefde maar één keer handelend op te treden bij een aanval van Spero, wat ze prima deed door zich zonder schroom op de bal te werpen. In de laatste tien minuten gaf het team nog extra gas met drie doelpunten tot gevolg. Memuna voltooide haar hattrick en Naomi passeerde tussendoor ook fraai de uitkomende doelvrouw, 6-0

  Al met al een verdiende overwinning tegen een tegenstander waar we het vorig jaar nog lastig tegen hadden. De groei in de ploeg is duidelijk zichtbaar en daar kan de staf op voortborduren.

  Volgende week staat in Valburg om 10:30u  de bekerwedstrijd tegen SVHA M015-1 op het programma.