• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • DFS degradeert naar eerste klasse na nederlaag tegen Swift, 1-4

  DFS: Peter Veeneman, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Jim van Alst,  Noë Bokila, Corné Davelaar, Lorenzo Davids, Marijn de Kler (71. Gijs Grootendorst), Zefanho Kiriwenno, Remy Raterink, Luciën Dors (71. Alex Scheffer) 

  Op de slotdag van de competitie was DFS niet opgewassen tegen een makkelijk combinerend en goed voetballend Swift. Nadat in de beginfase twee mogelijkheden voor de Amsterdammers niets opleverden schoot de opgestoomde Davelaar voorlangs. Via spits Raterink, die zijn veertiende seizoentreffer noteerde, kwam DFS op voorsprong, 1-0 Nadat de weggestuurde Kiriwenno zijn doelpoging niet meer dan een corner zag opleveren draaide de goed combinerende bezoekers de wedstrijd via twee treffers nog voor de rust om in een voorsprong, 1-2. 

  DFS probeerde het wel, maar men was onmachtig tegen de snelle tegenstoten van de bezoekers. De thuisploeg kwam niet veel verder dan een schot van Kiriwenno die gepareerd werd door doelman Meendering. Acht minuten voor tijd was de wedstrijd definitief beslist via de 1-3 waarna Swift ook nog meer zout in de wonden wreef door de 1-4 binnen te schieten. 

  Na het laatste fluitsignaal werd er afscheid genomen van de vertrekkende spelers en stafleden.

  Voor degradant DFS rest niet anders dat ‘uit te huilen’ en volgend seizoen er weer tegenaan te gaan in de eerste klasse.

   

 • DFS nog in leven na nederlaag in degradatieduel, 5-1

   

  DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen (15.Jim van Alst) , Lorenzo Davids,Tim Sanders, Noë Bokila, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Marijn de Kler, Zefanho Kiriwenno (46.Alex Scheffer), Remy Raterink, Luciën Dors

  DFS begon slecht aan de degradatiekraker tegen Spijkenisse. Na vijf minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong door Van der Pluijm die een voorzet goed binnengleed, 1-0 Net voor de twintig minuten een herhaling van zetten toen wederom Van der Pluijm de 2-0 op het scorebord bracht. DFS probeerde het wel maar men creëerde te weinig en men wist zich geen raad met de vlijmscherpe tegenstoot van de gastheren. Zes minuten voor rust werd het zelfs 3-0 door Schenk die doelman Veeneman voor de derde keer liet vissen. Daarna brak net voor de rust en erna de fase aan waarin DFS meerdere mogelijkheden kreeg op een doelpunt. De onderkant van de lat redde de thuisploeg na een snoeiharde pegel van Raterink waarna doelman Termijn een fraaie poging van wederom Raterink onschadelijk maakte.

  In de tweede helft verscheen Scheffer aan de aftrap als vervanger van Kiriwenno. DFS zag een kopbal van Raterink gekeerd worden door doelman Termijn waarna Davelaar met een fraai schot DFS terugbracht in de wedstrijd, 3-1 De thuisploeg hanteerde voornamelijk de lange bal op de gevaarlijk aanvallers. Achtentwintig minuten voor tijd zorgde goalgetter Tol, na een dieptepass, voor de beslissing van de wedstrijd door de 4-1 binnen te schieten. In de slotfase werd het zelfs nog 5-1 door wederom Tol die bekwaam het net liet bollen.

  Dankzij degradant XerxesDZB, dat zijn sportieve plicht deed, leeft DFS nog. Volgende week valt de beslissing in de Hoofdklasse A als onze mannen aantreden tegen Swift, dat nog niet veilig is, en concurrent Nootdorp het mag opnemen tegen Jodan Boys.

  A.s. zaterdag speelt DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen Swift.

 • Hardwerkend DFS onderuit tegen FC Rijnvogels, 2-1

  DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen , Rick van Walsem,Tim Sanders (82.Jim van Alst),  Noë Bokila, Corné Davelaar, Lorenzo Davids, Mattheys Kuypers (80. Alex Scheffer), Zefanho Kiriwenno, Remy Raterink, Luciën Dors

  Gele kaart: Rick van Walsem (sv DFS), Kevin Wijmer (FC Rijnvogels) 

  De start was veelbelovend voor de tegen degradatie knokkende bezoekers. Binnen de minuut zorgde Davelaar vanuit een corner voor de snelle voorsprong, 0-1. Daarna moest doelman Veeneman twee keer handelend optreden voordat Davelaar een schot van afstand waagde. De thuisploeg domineerde de wedstrijd op De Kooltuin terwijl DFS loerde op de tegenstoot. Nadat een schot van de gastheren net voorlangs verdween schoot de opgestoomde Sanders, na een tegenaanval, voor de Betuwenaren voorlangs. Vier minuten voor rust schoot Max van Steen een voorzet vanaf rechts keihard binnen, 1-1

  In de tweede helft waren er in de openingsfase niet heel veel mogelijkheden te noteren voor beide doelen. De Kooltuinbewoners bleven de gevaarlijkste ploeg tegen een keihard werkend DFS dat bleef knokken voor een resultaat. Nadat een voorzet maar ternauwernood door DFS weggewerkt kon worden sloeg het noodlot achttien minuten voor tijd toe toen wederom Max van Steen op de juiste plek stond om een voorzet af te ronden, 2-1. DFS gaf echter nog niet op en men zetten aan met een kans voor de zeer gedreven spelende Davelaar als gevolg, die echter doelman Verkerk op zijn pad vond. Ook Bokila was nog dichtbij, maar helaas leverden deze en nog wat kleine mogelijkheden geen treffer meer op, waardoor de terugreis met een zuur gevoel en nulpunten aanvaard moest worden. 

  Door dit resultaat verkeert DFS, met nog twee wedstrijden te spelen, in een penibele situatie. De ploeg kan niets anders doen dan nog twee wedstrijden alles geven en dan zien we daarna wel wat de eindafrekening van de Hoofdklasse A DFS oplevert.

  A.s. zaterdag speelt DFS om 14:30 uur uit tegen Spijkenisse.

 • DFS richt zich op tegen XerxesDZB, 5-0

   

  DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen , Rick van Walsem,Tim Sanders, Noë Bokila, Corné Davelaar (70.Gijs Grootendorst), Lorenzo Davids, Marijn de Kler (81. Alex Scheffer), Zefanho Kiriwenno (59. Jim van Alst), Remy Raterink, Luciën Dors

  Na een roerige week ging de thuisploeg furieus van start tegen de Rotterdammers. Voordat de reeds gedegradeerde bezoekers met de ogen konden knipperen was de wedstrijd beslist. Spits Raterink kopte, na een prima voorzet van Kiriwenno, na twee minuten al de 1-0 binnen. Via een vrije trap van wederom Raterink werd het na vijf minuten 2-0 waarna de spits binnen het kwartier zijn hattrick voltooide door een voorzet van Davelaar binnen te koppen, 3-0. De wedstrijd was direct gespeeld. De bezoekers zagen verdediger Van Osenbruggen met een goede ingreep een doelpunt voorkomen terwijl de volgende mogelijkheid over verdween. Voor de thuisploeg kopte De Kler nog tegen de doelman van Xerxes aan, zodat beide ploegen gingen rusten met een comfortabele 3-0 voorsprong voor de thuisploeg.

  In de tweede helft bleef de thuisploeg jagen op een ruimere voorsprong terwijl de Rotterdammers hier niet veel tegenoverstelde. Via, de net vader geworden, Davelaar kwam de thuisploeg op 4-0 waarna Kiriwenno een perfecte assist van Davelaar tot de 5-0 eindstand bekroonde.

  Door deze belangrijke en verdiende driepunter blijf DFS in de race om directe degradatie te ontlopen. Doordat concurrent Nootdorp ook won zullen er in de drie resterende wedstrijden nog meer punten moeten volgen om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

  A.s. dinsdag speelt DFS om 20:00 uur in Katwijk tegen FC Rijnvogels.

 • Donkere wolken boven DFS na nederlaag tegen Capelle, 1-0

  DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Lorenzo Davids, Noë Bokila, Mattheys Kuypers (69.Zefanho Kiriwenno), Corné Davelaar, Marijn de Kler (82.Roy de Ruiter), Luciën Dors, Remy Raterink, Jeffrey Arends (78.Alex Scheffer)

  Gele kaart Capelle: Kai Fens, Rutger de Bos

  Gele kaart sv DFS: Rick van Walsem, Lorenzo Davids

  Toeschouwers: 400

  Op de warmste tweede paasdag sinds het begin van de metingen kwamen de gastheren het felst uit de kleedkamer met een aantal mogelijkheden die geen goals opleverden als gevolg. Voor DFS zag Raterink zijn lob corner gekopt worden terwijl hij ook nog een vrije trap overschoot. Vervolgens voorkwam de prima op dreef zijnde doelman Veeneman met twee fraaie reddingen een achterstand voor de Betuwenaren. Raterink schoot nog een keer in vrije positie tegen een verdediger van Capelle op, zodat beide ploegen gingen rusten met 0-0

  In de tweede helft ploeterde beide ploegen voort en leek de degradatiestress in de benen te slaan. Uiteindelijk besliste een makkelijk gegeven vrije trap de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. De niet al te best genomen vrije trap verdween via een DFSer uiteindelijk voor de voeten van Kevin van la Parra die de bal simpel kon binnen lopen, 1-0 DFS werkte hard en probeerde het wel, maar de ploeg ontbeert creativiteit terwijl men aanvallend machteloos oogt. DFS gooide alles op de aanval in de jacht op een punt. Ondanks vijf man voorin werd doelman Van der Meer nauwelijks op de proef gesteld, terwijl de thuisploeg de voorspong koesterde en zelf ook niet echt gevaarlijk meer werd. In de dying seconds was notabene doelman Veeneman, na een corner, nog het dichtstbij de gelijkmaker. Direct hierna floot de leidsman de matige degradatiekraker af.

  Het is nu aan de technische staf om de koppen weer omhoog en  het team weer op de rails te krijgen voor het slot van de competitie.

  Er hangen donkere wolken boven DFS, maar we hebben het nog steeds in eigen hand!!!  

  Op zaterdag 4 mei speelt DFS om 14:30 uur in Katwijk tegen FC Rijnvogels.

 • DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen (63.Mattheys Kuypers), Corné Davelaar, Lorenzo Davids, Jim van Alst, Marc Harlaux (69. Gijs Grootendorst), Marijn de Kler, Remy Raterink, Zefanho Kiriwenno (77. Noë Bokila), Luciën Dors, Jeffrey Arends.

  Gele kaart sv DFS: Corné Davelaar, Melvin van Osenbruggen, Remy Raterink

  Gele kaart Ter Leede: Jeffrey Bok, Mike Dam

  Toeschouwers: 235

  Onder heerlijke zomerse weersomstandigheden begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. In de eerste helft was de koploper uit Sassenheim voetballend de betere ploeg. Nadat Ter Leede een bal voorlangs kopte redde doelman Veeneman uitstekend op een kopbal van de bezoekers waarna een te felle tackle van Davelaar op de rand van de zestien een penalty opleverde die door Bok feilloos werd benut, 0-1. Voor DFS schoot Arends een voorzet vervolgens in het zijnet waarna de Sassenheimers de voorsprong verdubbelde. Na een schwalbe in de zestien gaf de matige scheidsrechter een corner die door Zandbergen werd binnen gekopt, 0-2 Na een vrije trap van DFS in de muur gingen beide ploegen aan de thee.

  In de tweede helft zagen we een hardwerkend DFS, dat knokte voor een beter resultaat. Nadat een kluts niet meer dan een corner opleverde stuitte Arends en Raterink, met een afstandsschot, op doelman Bekkers. Ter Leede beperkte zich vooral tot het verdedigen van de voorsprong. Nadat ook Kiriwenno de prima doelman Bekkers op zijn pad vond teisterde Raterink de paal. De bezoekers stelde hier niet veel meer tegenover, zodat DFS met 0-2 ten onder ging.

  Door de winst van concurrent Nootdorp, dat tot twee punten is genaderd, is de inhaalwedstrijd tegen Capelle van paasmaandag wellicht allesbepalend voor het verloop van het restant van de competitie in de Hoofdklasse A.  

  Op paasmaandag 22 april speelt DFS om 14:30 uur uit tegen Capelle.

  Klik hier voor de foto's

 • DFS knokt zich naar punt, 1-1

  DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Marc Harlaux (64.Noë Bokila) , Lorenzo Davids, Luciën Dors, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Zefanho Kiriwenno

  Gele kaart Smitshoek: -

  Gele kaart sv DFS: Rick van Walsem

  Toeschouwers: 150

  In Barendrecht werd het eerste schot van de thuisploeg gekraakt waarna De Kler voor de bezoekers naast schoot. Vervolgens kon DFS, na een snelle omschakeling van de thuisploeg, de bal nog net voor de doellijn wegwerken waarna Raterink zijn kopbal in de Barendrechtse defensie gesmoord zag worden. Na vierentwintig minuten kopte Kiriwenno de bal in waarna deze via twee tegenstanders voor de voeten van Arends verdween, die het laatste zetje kon geven, 0-1 Smitshoek kreeg in de slotfase een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker. Na twee kansen die voorlangs verdwenen scoorde de thuisploeg in de blessuretijd van de eerste helft via Deprez de gelijkmaker en ruststand van, 1-1

  In de beginfase van de tweede helft schoot de thuisploeg een vrije trap naast en redde doelman Veeneman bekwaam een inzet van de gastheren. Even later kopte Kiriwenno over waarna beide ploegen de paal een doelpunt zagen voorkomen. Voor DFS schoot Raterink nog een keer naast de goal terwijl verdediger Van Walsem en doelman Veeneman met prima ingrepen een achterstand voorkwamen. Uiteindelijk was de 1-1 eindstand een terechte afspiegeling van het spelbeeld.

  Door deze puntendeling is DFS, in de strijd om het ontlopen van rechtstreekse degradatie, een punt uitgelopen op concurrent Nootdorp. Na afloop van de wedstrijd werd Joop Gall als interim-trainer voor de rest van het seizoen gepresenteerd.

  Op zaterdag 20 april staat om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Ter Leede op het programma. Op paasmaandag 22 april speelt DFS om 14:30 uur uit tegen Capelle.

 • Blessuretijd wordt DFS fataal, 0-1

  DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marc Harlaux (74. Marijn de Kler), Lorenzo Davids, Luciën Dors, Jeffrey Arends (74.Roy de Ruiter), Remy Raterink, Zefanho Kiriwenno (89.Alex Scheffer)

  Gele kaart sv DFS: -

  Gele kaart FC ‘s-Gravenzande:-

  DFS leed een zure thuisnederlaag in een typische 0-0 wedstrijd. In de eerste helft werd een poging van de bezoekers geblokt terwijl aan de overzijde een inzet van Kiriwenno niet meer dan een corner opleverde. Even later kopte Raterink over waarna de ontsnapte Arend zijn voorzet bij de tegenstander zag belanden. Heel veel mogelijkheden waren er voor beide doelen niet te noteren, zodat beide ploegen gingen rusten met 0-0

  In de tweede helft werd een goede DFS aanval, na een schotpoging van Arends, goed geblokt waarna doelman Veeneman aan de overzijde een inzet van de bezoekers onschadelijk maakte. DFS vocht voor elke meter zonder zelf heel veel mogelijkheden te creëren. De fysiek sterke bezoekers waren iets gevaarlijker. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg de deksel op zijn neus via Broos die, in de vijfennegentigste minuut, de winnende treffer voor de ’s-Gravenzanders binnen schoot, 0-1.

  Al met al een zure nederlaag voor onze mannen. Door de verrassend winst van concurrent Nootdorp op koploper RKAV Volendam hebben de Nootdorpers het verschil terug gebracht tot vier punten. Het beloofd dus een spannend slot te worden van de competitie. Onze mannen hebben alles nog in eigen hand, maar om Nootdorp achter je te houden moet er in de komende wedstrijden punten gepakt gaan worden.

  Op zaterdag 12 april staat om 14:30 uur in Barendrecht de wedstrijd tegen Smitshoek op het programma.

 • DFS stelt teleur en verliest van Nootdorp, 0-1

   

  DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (20.Melvin van Osenbruggen), Noë Bokila, Matthijs Kuypers (71.Alex Scheffer), Lorenzo Davids, Marc Harlaux (60.Gijs Grootendorst), Jeffrey Arends, Remy Raterink, Luciën Dors

  Gele kaart sv DFS: -

  Gele kaart Nootdorp: Ricoberto Luijandro, Gillian Pieper

  Onder winderige en stormachtige omstandigheden bonden beide ploegen de strijd met elkaar aan. Nadat een schot van Sanders voorlangs verdween moest dezelfde Sanders helaas al snel met een naar het lijk gebroken neus het veld verlaten. Kort daarna werd verdediger Davelaar verrast door de wind waarna een tegenstander de bal breed kon leggen op Luijando die de 0-1 kon binnen schuiven. DFS probeerde daarna op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Een voorzet van Arends werd echter door Raterink gemist zodat een mogelijkheid op de gelijkmaker verloren ging.

  In de tweede helft beperkte de bezoekers zich tot tegenhouden, tijdrekken en constant op de grond liggen. Bij de thuisploeg ontbrak de finesse om de gelijkmaker te maken. Dors schoot een rebound, nadat de keeper de bal losliet, naast en een bal op de lat terwijl een kopbal van Raterink door doelman Simonis onschadelijk gemaakt kon worden. Bij DFS ontbrak bij te veel spelers de echte drive om te winnen en dan wordt het tegen iedere tegenstander moeilijk. Vanaf de kant leek het erop dat DFS, ook al had men een dag door gevoetbald, nooit zou scoren.

  Door deze nederlaag ziet het er somber uit voor onze mannen. Het ontlopen van rechtstreekse degradatie lijkt het maximaal haalbare. Het is nu aan de technische staf om de jongens toch weer op scherp te krijgen voor het vervolg van de competitie.  

  Op zaterdag 16 maart staat om 14:30 uur op sportpark ’t Slot de wedstrijd tegen Capelle op het programma.

 • Titelverdediger DFS uitgeschakeld in de beker, 2-1

  DFS: Jaap Omvlee, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Tim Sanders (58. Marc Harlaux), Noë Bokila, Corné Davelaar, Matthijs Kuypers (74.Gijs Grootendorst), Lorenzo Davids, Zefanho Kiriwenno, Remy Raterink, Alex Scheffer (55.Luciën Dors)

  Gele kaart Sparta Nijkerk: Frank Heus, Adriaan Kruisheer

  Gele kaart sv DFS: Corné Davelaar, Melvin van Osenbruggen, Gijs Grootendorst

  Binnen de minuut kreeg Bokila, na een mooi steekpasje, al een grote kans voor de bezoekers. Zijn ingeschoten bal werd echter door doelman Hoogewoning overgetikt. Aan de overzijde kon Van Walsem een lob nog net voor de doellijn wegwerken. Enkele minuten later stond Hoogewoning, bij een kopbal van Bokila, weer op zijn post door de bal naast te tikken. Iets voor het half uur kwam de thuisploeg op voorsprong via Heus, die doelman Omvlee met een snel schot in de benedenhoek kansloos liet, 1-0 Daarna werd de thuisploeg wat sterker wat nog resulteerde in een schot in het zijnet terwijl DFS een drie tegen twee situatie niet goed uitspeelde, zodat beide ploegen gingen rusten met een kleine voorsprong voor de Spartanen.

  In de tweede helft hadden de Nijkerkers in de beginfase het overwicht zonder dat dit kansen voor beide doelen opleverden. De eerste kans was voor DFS toen invaller Dors met een geplaatste bal de paal teisterde waarna Melvin van Osenbruggen zijn harde knal door doelman Hoogewoning gekeerd zag worden. In de drieënzestigste minuut schoot Raterink de bezoeker vanaf de stip, na een handsbal, fraai op gelijke hoogte,1-1 DFS geloofde erin en men drukte in deze fase de Spartanen ook achteruit. Nadat Rick van Walsem naast kopte verdween een van richting veranderd schot van Heus echter ongelukkig achter doelman Omvlee tegen de touwen, 2-1. Na deze tik teisterde de Nijkerkers nog twee keer het aluminium en schoot Grootendorst hard naast. Een keihard werkend DFS probeerde het nog met verdediger Van Walsem als extra spits, maar dat mocht helaas niet baten zodat de kranige titelverdediger het hoofd moest buigen en met een kleine nederlaag afscheid nam van het districtsbekertoernooi.

  Op zaterdag 9 maart staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Nootdorp op het programma.

 • DFS onderuit tegen Jong FC Den Bosch, 0-2

  DFS: Jaap Omvlee, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Jim van Alst (66. Tim Sanders), Noë Bokila, Matthijs Kuypers, Lorenzo Davids, Marijn de Kler (66.Marc Harlaux), Zefanho Kiriwenno (75.Alex Scheffer), Remy Raterink, Jeffrey Arends

  Toeschouwers: 200

  Gele kaart sv DFS: Lorenzo Davids, Jim van Alst, Jaap Omvlee, Tim Sanders

  Gele kaart Jong FC De Bosch: Steven van der Heijden

  Een hardwerkend DFS moest in de slotfase zijn meerdere erkennen in de beloften van FC Den Bosch. In de eerste helft kregen de bezoekers drie mogelijkheden.  Verdediger Jim van Alst blokte goed een inzet van de tegenstander terwijl er tevens een schot naast en over verdween. De thuisploeg kreeg in de eerste helft geen echte mogelijkheid op een voorsprong.

  In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht zonder grote kansen voor beide doelen. Voor DFS schoot Davids over terwijl aan de overzijde Bokila de bal voor de lijn kon wegwerken. Invaller Sanders kopte vervolgens rakelings over waarna negen minuten voor tijd de snelle Hoffman ontsnapte en de 0-1 achter doelman Omvlee binnenschoof, 0-1 Nadat een scrimmage voor DFS ook niets opleverde schoot Schet, na een fout van doelman Omvlee, de Bosschenaren definitief in veilige haven, 0-2.

  Door deze nederlaag is DFS gezakt naar de veertiende positie op de ranglijst. Op dit moment lijkt het ontlopen van rechtstreekse degradatie het maximaal haalbare voor onze mannen.

  Op dinsdag 5 maart staat om 20:00 uur in Nijkerk de bekerwedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma.

 • DFS: Jaap Omvlee, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Jim van Alst, Noë Bokila, Matthijs Kuypers, Marijn de Kler, Gijs Grootendorst, Zefanho Kiriwenno, Remy Raterink, Jeffrey Arends (72. Corné Davelaar)

  Toeschouwers: 100

  Gele kaart sv DFS: Noë Bokila, Gijs Grootendorst, Jim van Alst

  Gele kaart CVS Apeldoorn: Steven van Es

  Beide hoofdklassers schotelde de toeschouwers een vrij open wedstrijd voor. De bezoekers troffen via Van Es de buitenkant van de paal waarna de weggestuurde Arends overschoot. Doelman Omvlee redde vervolgens maar ternauwernood een inzet van de Apeldoorners waarna spits Raterink zijn inzet, na een vloeiende DFS-aanval op de paal zag beladen, zodat de rust met de brilstand van 0-0 werd bereikt.

  DFS kwam goed uit de kleedkamer wat al vlot resulteerde in een voorsprong via topschutter Raterink die doelman Fiddani het nakijken gaf. De invaller-doelman aan Apeldoornse kant keepte een prima partij door meerdere inzetten onschadelijk te maken. Aan de overzijde kwam de thuisploeg goed weg bij een inzet op de paal.  Tien minuten voor tijd leek Raterink, na een prima voorzet van Davelaar, de wedstrijd te beslissen, 2-0 Twee minuten later lag de aansluitingstreffer al in het mandje via Van Es die een hoekschop binnenkopte, enkele minuten later gevolg door de gelijkmaker van Schotman, 2-2 In de slotfase hield doelman Fiddani de bezoekers op de been met prima reddingen op doelpogingen van Kiriwenno (2x) en Raterink, zodat penalty’s via het ABBA-principe de beslissing moesten gaan brengen.

  Via benutte penalty’s van Jim van Alst, Corné Davelaar, Noë Bokila en Remy Raterink en een misser van Marijn de Kler won de thuisploeg de penaltyserie met 4-2, omdat de inzet van Krijns gekeerd werd door doelman Omvlee en Lange de paal teisterde.

  In de volgende ronde speelt DFS uit tegen hoofdklasser Sparta Nijkerk.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS op sportpark ‘t Heerenland om 14:30 uur de wedstrijd tegen Jong FC den Bosch op het programma.

  Samenvatting met dank aan CSV Apeldoorn TV

 • DFS zuur onderuit tegen effectief SC Feyenoord, 2-5

   

  DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar (70.Tim Sanders), Rick van Walsem, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Remy Raterink, Jeffrey Arends, Alex Scheffer (64.Gijs Grootendorst), Noë Bokila (80.Marc Harlaux)

  Toeschouwers: 300

  Gele kaart sv DFS: Corné Davelaar, Gijs Grootendorst

  Gele kaart SC Feyenoord: -

  In een gelijk opgaande wedstrijd moesten onze mannen een nederlaag slikken tegen een effectieve tegenstander. Nadat Arends zijn inzet door doelman Van der Burg gekeerd zag worden verdween een voorzet aan de andere kant op de lat/paal. Daarna stuurde Bokila medespeler Arends weg wiens inzet nog gepareerd kon worden door de uitstekende doelman van onze tegenstander. Scheffer schoot voor de thuisploeg over waarna Merrelaar, na een vrije trap, de bal achter doelman Omvlee binnenschoot, 0-1. Davids plaatste de bal vervolgens net naast waarna de bezoekers in de omschakeling via de razendsnelle Obiku een 0-2 voorsprong namen. Een minuut later schoot Raterink de thuisploeg na de 1-2 ruststand.

  In de tweede helft redde doelman Omvlee bekwaam bij twee doelpogingen van de bezoekers. Na drieënzestig minuten schoot Raterink een voorzet van De Kler achter de kansloze Van der Burg tegen de touwen, 2-2 Daarna voorkwam de doelman van SC Feyenoord met twee prima reddingen op een schot van De Kler en een kopbal van Raterink een voorsprong voor DFS. Negen minuten voor tijd verdween een vrije trap van SC Feyenoord ongelukkig via Raterink in eigen doel, 2-3. In de slotfase profiteerde de bezoekers optimaal van de ruimte en liep men via een fraaie lob van Van Axeldongen en een goal van de razendsnelle uitblinker Obiku uit na een geflatteerde 2-5 overwinning.

  A.s. dinsdag staat voor sv DFS op sportpark ‘t Heerenland om 20:00 uur de bekerwedstrijd tegen CVS Apeldoorn op het programma.

 • DFS in zwaar weer na nieuwe nederlaag

  DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Remy Raterink, Jeffrey Arends, Alex Scheffer, Noë Bokila

  Toeschouwers: 200

  Gele kaart Zwaluwen: Erwin de Groot, Tim Gudde

  Gele kaart sv DFS: Rick van Walsem

  Beide ploegen schotelde de aanwezige toeschouwers een bijzonder matige wedstrijd voor. Veel te genieten viel er niet langs de lijn. Na een fout van verdediger Van Walsem, die eerst zijn man op (of achter) de achterlijn langs zich liet glippen en hem daarna aantikte, ging de bal op de stip. Van Wullem wist hier wel raad mee zodat de Vlaardingers op voorsprong kwamen. De bezoekers kwamen niet verder dan twee kopballen en een schuiver van de opgestoomde Davelaar die voorlangs verdween.

  In de tweede helft schoot Raterink een vrije trap over waarna Rick van Walsem aan de overzijde een inzet nog van de lijn kon koppen. Doelman Omvlee redde ook nog een keer bekwaam met de voet. Voor DFS-schoten Scheffer en De Kler nog een keer naast en Bokila op de voeten van de doelman. Met verdediger Van Walsem als extra spits probeerde DFS nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker tegen een bepaald ook niet groots spelende tegenstander. Het bevreemdt u reporter wel dat er geen enkele frisse kracht vanaf de bank werd ingebracht om het tij te keren, terwijl er meerdere spelers rijp waren voor een wissel. In blessuretijd schoot Scholman de Zwaluwen naar de 2-0 eindstand.   

  Ondertussen komt DFS steeds vaster te staan op een p/d plaats. Uw reporter twijfelt niet aan de goede bedoelingen van de spelers, maar om de nacompetitie te ontlopen zal er echt uit een ander vaatje getapt moeten worden. Het oogde vandaag, op enkele positieve uitzonderingen na, bijzonder tam en futloos.  

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS op sportpark ‘t Heerenland om 14:30 uur de wedstrijd tegen SC Feyenoord op het programma.

 • Hardwerkend DFS onderuit tegen Jodan Boys, 2-0

  DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Jim van Alst, Noë Bokila Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Remy Raterink, Jeffrey Arends, Alex Scheffer, Zefanho Kiriwenno (46.Gijs Grootendorst)

  Toeschouwers: 400

  Gele kaart Jodan Boys: Michel Verkaik, Roald Heerkens

  Gele kaart sv DFS: Remy Raterink

  De bezoekers, wederom met een waslijst aan afwezigen, deden het helemaal niet onaardig tegen de in vorm zijnde thuisploeg die de voorgaande zes wedstrijden won. DFS voetbalde alleraardigst mee waarbij twee voorzetten en een schot van ver niets opleverden. De eerste mogelijkheid aan de andere kant kon door de uitgekomen doelman Omvlee nog net onschadelijk gemaakt worden. Daarna werden drie minuten de Betuwenaren fataal. Eerst rondde El Idrissi een fraaie steekpass bekwaam af terwijl drie minuten later de bij de thuisploeg teruggekeerde Jorn van Lunteren meerdere DFSers inclusief doelman Omvlee het nakijken gaf, 2-0 Net voor rust redde Omvlee nog een keer bekwaam op een inzet van Waandels terwijl aan de overzijde de knap weggedraaide Scheffer zijn doelping vanuit de draai net over de goal van de debuterende thuisdoelman schoot.

  In de tweede helft verscheen Grootendorst als vervanger van Kiriwenno binnen de lijnen. DFS bleef knokken voor elke meter en men deed niets onder voor de Gouwenaren. Waandels zag een voorzet via zijn lichaam over de DFS-goal caramboleren. Aan de andere kant redde doelman Stalenberg met zijn voet een inzet in de korte hoek van Scheffer. Een kwartier voor tijd stond de doelman bij een keiharde streep van De Kler wederom op zijn post. Doelman Omvlee hield vervolgens Waandels van een treffer af terwijl een goal van Raterink terecht vanwege buitenspel werd geannuleerd. Een hardwerkend DFS bleef het proberen en men zag nog twee schoten van Bokila over en voorlangs gaan, waarna de prima leidsman de wedstrijd affloot.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS op sportpark ‘t Heerenland om 14:30 uur de wedstrijd tegen Jong FC den Bosch op het programma.

   

 • DFS knokt zich naar driepunter, 3-2

  DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (66. Zefanho Kiriwenno), Luciën Dors (79. Gijs Grootendorst), Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Alex Scheffer (90. Ritchie Meuzer)

  Toeschouwers: 225

  Gele kaart sv DFS: Rick van Walsem

  Gele kaart Achilles Veen: Ayden Kuipers, Jamil Kools, Thijs van den Berg

  In de eerste wedstrijd na de winterstop kreeg spits Scheffer de eerste mogelijkheid in de wedstrijd. Scheffer wachtte net te lang waardoor zijn inzet door Sulun geblokt kon worden. Aan de overzijde tikte doelman Omvlee een inzet naast de DFS-goal. Rond het kwartier viel de bal via Davelaar in de loop van De Man die vervolgens doelman Omvlee het nakijken gaf, 0-1 Voor DFS raakte De Kler, na een mooie aanval, de bal volkomen verkeerd zodat een mogelijkheid verloren ging. Achilles Veen kwam daarna via wederom De Man, die drie DFSers zijn hielen liet zien op een 0-2 voorsprong. In deze fase was DFS het helemaal kwijt en werd men overlopen door een goed combinerende tegenstander. Vier minuten voor de rust kwam DFS terug in de wedstrijd. Eerst werd een inzet van de naar binnengekomen Arends nog weggewerkt voor de doellijn, waarna de rebound door De Kler stijf in de winkelhaak werd geschoten, 1-2. Net voor het rustsignaal zag Raterink zijn inzet nog gekeerd worden door een Veense verdediger.

  In de tweede helft verscheen er een fel en gemotiveerde thuisploeg aan de aftrap. Via een streep van wederom De Kler verscheen al gauw de gelijkmaker op het scorebord, 2-2 Daarna vergat DFS de goede fase uit te drukken in een voorsprong. Na een fraaie aanval met een voorzet van Arends kopte Scheffer de bal door op Raterink, wiens inzet via een tegenstander net voorlangs verdween. Daarna liet DFS zich weer wat terugdringen. De bezoekers kregen via De Man eigenlijk maar één mogelijkheid die gelukkig over verdween. Net toen iedereen zich verzoend had met een puntendeling sloeg DFS toe. In de blessuretijd stuurde Scheffer invaller Kiriwenno weg die vervolgens de keeper omspeelde en de bal koelbloedig binnen schoof, 3-2 Door deze overwinning blijft DFS de aansluiting behouden met de overige ploegen in de middenmoot van de Hoofdklasse A.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS op sportpark ’Oosterwei om 14:30 uur de wedstrijd tegen Jodan Boys op het programma.

 • DFS bekert verder na winst op SC Woezik, 2-1

   

  DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Lorenzo Davids, Jim van Alst (46. Luciën Dors), Marijn de Kler, Remy Raterink, Fatih Ilkhan (80.Gijs Grootendorst), Jeffrey Arends, Alex Scheffer, Zefanho Kiriwenno (71.Qendrim Beqiraj)

  Toeschouwers: 115

  Gele kaart: Gijs Diebels

  DFS kwam flitsend uit de startblokken tegen SC Woezik. Na een minuut liet doelman Heesbeen een voorzet van Kiriwenno los waarna Scheffer de rebound simpel kon binnenschuiven. In de vijfde minuut verdween vervolgens een indraaiende voorzet van Arends in een keer binnen, zodat de 2-0 op het scorebord verscheen. De thuisploeg zat op rozen, alleen vergat men daarna om de wedstrijd in de eerste helft definitief te beslissen. Meerdere mogelijkheden werden onbenut gelaten. Net voor de rust scoorde de bezoekers, na een te korte terugspeelbal, via Thijs van der Velden uit het niets de aansluitingstreffer, 2-1

  In de tweede helft verscheen Luciën Dors aan de aftrap voor de gekwetste Jim van Alst. Ondanks matig spel bleef DFS de ploeg die de beste mogelijkheden kreeg. Omdat de thuisploeg deze onbenut liet bleef het tot de laatste minuut spannend. Vermeldingswaardig is nog dat Fatih Ilkhan, na lang blessureleed, zijn eerste tachtig minuten van dit seizoen speelde. SC Woezik creëerde zelf echter nauwelijks kansen. Invaller Diebels was vlak voor tijd met een afstandsschot, die door doelman Omvlee werd overgetikt, nog het dichtstbij de gelijkmaker.  Door de 2-1 winst mag sv DFS het in de vierde ronde thuis opnemen tegen hoofdklasser CSV Apeldoorn.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS op sportpark ’t Heerenland om 14:30 uur de wedstrijd tegen Achilles Veen op het programma.

 • SC NEC - sv DFS, 0-3

  Opstelling: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar (58.Qendrim Beqiraj), Rick van Walsem, Jim van Alst (62. Noë Bokila), Lorenzo Davids, Marijn de Kler (62.Jeffrey Arends) Remy Raterink, Jeffrey Arends (46. Fatih Ilkhan), Alex Scheffer, Noë Bokila (46.Zefanho Kiriwenno)

  Op sportpark De Eendracht won sv DFS de eerste oefenwedstrijd van 2019 van eersteklasser SC NEC. Voor rust zorgde Remy Raterink vanaf de strafschopstip voor 0-1 waarna Scheffer de ruststand op 0-2 bepaalde.

  In de tweede helft maakte Fatih Ilkhan, na lang blessureleed, zijn eerste minuten voor DFS. Invaller Kiriwenno zorgde voor het slotakkoord door de 0-3 binnen te schieten.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30 uur op sportpark 't-Heerenland in het kader van de tussenronde van de districtsbeker tegen eersteklasser SC Woezik.

 • DFS knokt zich naar een verdiend punt, 1-1

  DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar (75. Noë Bokila), Rick van Walsem, Jim van Alst, Nick Romein (58.Gijs Grootendorst), Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Luciën Dors, Remy Raterink, Jeffrey Arends (90. Qendrim Beqiraj)

   Toeschouwers: 50

  Gele kaarten sv DFS: Corné Davelaar 2x, Lorenzo Davids, Luciën Dors, Jim van Alst

  Rode kaart sv DFS: Noë Bokila, Corné Davelaar (2x geel, waarvan 1x als wissel),

  Weggezonden official: Bert Slagman

  Gele kaart Swift: Jesse Dingjan

  Op een koude zaterdagmiddag traden de Betuwenaren, voor het oog van weinig toeschouwers, aan tegen de bewoners van het Olympiaplein midden in Amsterdam Zuid. Beide ploegen gingen redelijk gelijk op in de eerste helft. Voor DFS schoot Raterink een keer op de goal en kopte hij een voorzet over. Aan de overzijde stond doelman Omvlee op zijn post door een inzet prima onschadelijk te maken, zodat beide teams gingen rusten met een 0-0 stand.

  Vroeg in de tweede helft kwamen de bezoekers op een voorsprong via Luciën Dors die, na een corner en een kluts, uiteindelijk het laatste zetje gaf, 0-1. De thuisploeg ging daarna op jacht naar de gelijkmaker. DFS werd ver teruggedrukt en kwam een aantal keer goed weg. In de drieënzeventigste minuut zag de matige referee een overtreding op Jim van Alst over het hoofd waarna Van de Pol de terug gekopte bal bekwaam binnenschoot, 1-1 Twee minuten later hield de zwak opererende scheidsrechter de net ingevallen Bokila een onbegrijpelijke rode kaart voor. De overtreding was niet meer dan een vrije trap en wellicht geel waard. De beste man had vanmiddag blijkbaar een slecht humeur want eerder was het woord lapzwans van onze verzorger, na een pittige overtreding op Dors, al genoeg voor veldverwijdering terwijl hij de reeds gewisselde Davelaar, na de rode kaart van Bokila, ook nog eens zijn tweede kaart gaf. Gek genoeg werd de druk van Swift na de gelijkmaker wat minder. In de slotfase was Raterink met een prima doelpoging nog dichtbij de voorsprong. Doelman Meendering redde bekwaam om even later de DFS-corner net naast zijn doel te zien verdwijnen. Aan de overzijde redde doelman Omvlee, in de blessuretijd, met twee prima reddingen het verdiende punt voor een keihard werkend DFS.

  Vanaf deze plaats wensen wij de staf, de selectie, de supporters en alle lezers prettige kerstdagen en een sportief en gezond 2019 toe.

  Wij hopen jullie allemaal als Heuzes 12de Kjel in het nieuwe jaar langs de lijn terug te zien.

   

   

 • DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Luciën Dors, Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Remy Raterink, Jeffrey Arends (73.Zefanho Kiriwenno) Alex Scheffer

  Toeschouwers: 200

  Gele kaarten sv DFS: -

  Gele kaart: Ryan van Dijk

  Onder winderige omstandigheden creëerde beide ploegen weinig mogelijkheden voor de doelen. Na balverlies op het middenveld schakelde de Barendrechters snel om waarna de voorzet door een van de voorwaartsen verdekt werd gekopt. Doelman Omvlee pareerde de kopbal prima door deze over te tikken. Voor de thuisploeg schoot Dors, na zich vrijgespeeld te hebben, over en zag De Kler zijn inzet via de vingertoppen van doelman van de Wijngaart naast verdwijnen, zodat beide teams met een 0-0 gingen rusten.

  In de tweede helft had DFS veelvuldig balbezit, alleen creëerde men nauwelijks kansen. De beste mogelijkheid was voor verdediger Davelaar toen de bal vanuit een corner voor zijn voeten viel. Zijn schot werd echter gekeerd door doelman van de Wijngaart. Omdat Smitshoek ook geen mogelijkheden kreeg leek de wedstrijd op een bloedeloze 0-0 af te stevenen. Tien minuten voor tijd sloeg het onheil voor een door blessures geplaagd DFS keihard toe. Barendrechter Kleijn joeg een vrije trap van een meter of achttien steenhard achter de kansloze doelman Omvlee tegen de touwen, 0-1 DFS probeerde het nog wel, maar men slaagde er niet meer in om de vierde nederlaag op een rij te voorkomen.

  Door deze serie is de ploeg wel in ‘zwaar’ weer beland. Op de ranglijst heeft DFS nog maar drie ploegen onder zich. Daarentegen heeft de achtste plaats ook maar drie punten meer. Tot de winterstop, met nog een competitie en een bekerwedstrijd te gaan is het even uitzingen met de beschikbare spelers. Hopelijk kan DFS de eerste seizoenshelft volgende week afsluiten met een positief resultaat tegen concurrent Swift.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30 uur op sportpark Olympiaplein in Amsterdam tegen Swift.

  Zie hier de foto's

 • Derde nederlaag op een rij voor DFS

  DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Noë Bokila,  Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Gijs Grootendorst (46. Alex Scheffer) Luciën Dors, Jeffrey Arends, Remy Raterink,

  Toeschouwers: 250

  Gele kaarten sv DFS: -

  Rode kaart Ter Leede: Dirk Hoekstra

  Ook de derde tegenstander op een rij uit de top drie van de Hoofdklasse A leverde een nederlaag op voor de Betuwenaren. De eerste mogelijkheid werd door de thuisploeg ruim naast geschoten. Voor DFS schoot de vrijstaande Arends een goede voorzet van Dors vervolgens over. Na zevenentwintig minuten kwam Ter Leede op voorsprong via topschutter Van Otterlo die attent reageerde op een, na een redding van doelman Omvlee, van de paal terugspringende bal door deze binnen te schuiven, 1-0. Daarna speelde DFS voor Sinterklaas door halfslachtig ingrijpen en een verkeerde terugspeelbal, waardoor de bezoekers met een 3-0 achterstand de rust ingingen.

  In de tweede helft kabbelde het spel tot de vijfenzestigste minuut voort, zonder grote kansen voor beide doelen. In deze fase vergreep Hoekstra zich aan Arends en legde de scheidsrechter de bal op de stip en kon Hoekstra met een rode kaart inrukken. Remy Raterink schoot de strafschop daarna onberispelijk in de benedenhoek, 3-1 Vervolgens redde doelman Omvlee, na een slalom van een thuisspeler, bekwaam. Na een prachtige pass van De Kler schoot Dors al snel de aansluitingstreffer tegen de touwen, 3-2 Bij DFS gloorde er hoop op een punt of wellicht meer. Luciën Dors was nog het dichtstbij toen zijn indraaiende bal net voorlangs verdween. In de dying seconds, met verdediger Van Walsem als extra aanvaller, profiteerde Ter Leede optimaal van de ruimte door via Gillessen de beslissing tegen de touwen te schieten, 4-2    

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen Smitshoek.

 • Moeizame bekerwinst voor sv DFS

   

  DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Jim van Alst, Noë Bokila (46. Jeffrey Arends), Gijs Grootendorst (74. Nick Romein), Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Luciën Dors, Remy Raterink, Alex Scheffer

  Toeschouwers: 75

  Gele kaarten sv DFS: Lorenzo Davids, Remy Raterink

  Gele kaarten SC NEC: Johnny Dobson

  DFS speelde een matige en slordige eerste helft tegen de Nijmegenaren. NEC kwam dankzij een ongelukkig eigen doelpunt van Jim van Alst al snel op een voorsprong, 0-1. Voor de thuisploeg kopte Raterink eerst in de handen van de keeper om later een mogelijkheid ruim voorlangs te schieten. NEC hanteerde voornamelijk de lange bal. Doelman Omvlee voorkwam daarna met een sublieme redding, na een van richting veranderde bal, een grotere achterstand voor de Betuwenaren. Nadat De Kler zijn schotje gekeerd zag worden tikte doelman Ko een inzet van Dors prima uit de bovenhoek, zodat DFS met een achterstand ging rusten.

  In de tweede helft knokte de thuisploeg, zonder hoogstaand voetbal, zich terug in de wedstrijd. Remy Raterink was dichtbij de gelijkmaker toen zijn kopbal op de paal uiteenspatte. Aan de overzijde moest doelman Omvlee handelend optreden bij een afstandsschot. De meeste mogelijkheden waren in de tweede helft voor de thuisploeg. Rond de vijfenzestigste minuut schoot Raterink DFS vanuit een vrije trap op gelijke hoogte, 1-1 Nadat ook Dors de paal raakte en aan de overkant een doelpoging over verdween liet Arends uit een rebound na om de Nijmegenaren de genadeslag te geven door de bal volkomen verkeerd te raken en over te schieten. In de dying seconds voorkwam DFS een penaltyserie via Scheffer die een rebound wel koelbloedig tegen de touwen schoot, 2-1

  In de tussenronde speelt sv DFS  in december tegen de winnaar van Woezik/DVOL

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30 uur op sportpark Roodemolen de tegen Ter Leede

 • Geflatteerde nederlaag voor DFS tegen de koploper

   

  DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers (58.Gijs Grootendorst), Corné Davelaar, (65. Alex Scheffer) Rick van Walsem, Jim van Alst , Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Luciën Dors, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila 

  Toeschouwers: 225

  Gele kaarten sv DFS: Marijn de Kler, Corné Davelaar, Lorenzo Davids

  Gele kaarten RKAV Volendam: Patrick Bond, Gerry Schilder, Maarten Woudenberg

  De koploper bleek over een goed voetballende en technische vaardige ploeg te beschikken. De beste mogelijkheden waren in de beginfase voor de wijdbroeken. Na zes minuten tekende Springer met een simpele bal rechtdoor voor de voorsprong voor de Volendammers, 0-1. Daarna zag Bokila zijn inzet, na een vrije trap, door doelman Binken gekeerd worden. De bedrijvige De Kler vond vervolgens, vrijgespeeld, wederom doelman Binken op zijn pad. Omdat de bezoekers ook een aantal mogelijkheden onbenut lieten gingen beide ploegen rusten met een kleine voorsprong voor de Volendammers.

  In de tweede helft waren er lang weinig grote mogelijkheden voor beide doelen te noteren in de gelijk opgaande wedstrijd. De thuisploeg liet daarna twee grote kansen onbenut via Bokila en Dors die beide helaas naast schoten. Zes minuten voor tijd toonde Zwarthoed, de topschutter van de Hoofdklasse A, zijn kwaliteit door op fraaie wijze de 0-2 achter doelman Omvlee te deponeren. Via een streep van Davelaar verscheen twee minuten voor tijd de aansluitingstreffer op het scorebord. Met verdediger Rick van Walsem als extra spits ging DFS alles of niets spelen in de jacht op een verdiend punt. Drie minuten in de blessuretijd profiteerde Springer van de weggeven ruimte door de beslissende 1-3 achter doelman Omvlee tegen de touwen te schieten.

  A.s. woensdag speelt sv DFS om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland voor de districtsbeker tegen SC NEC.

 • DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers (58.Gijs Grootendorst), Corné Davelaar, (65. Alex Scheffer) Rick van Walsem, Jim van Alst , Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Luciën Dors, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila (79. Zefanho Kiriwenno)

  Toeschouwers: 350

  Gele kaarten FC ‘s-Gravenzande: Ruben de Groot, Roy Vermolen

  Gele kaarten sv DFS: Rick van Walsem, Corné Davelaar

  Ook vandaag ontbraken aan sv DFS kant weer verschillende spelers op het appèl. Na twee minuten onthield de matige scheidsrechter DFS een glaszuivere strafschop na een overtreding van achteren op Arends. Het eerste halfuur ging redelijk gelijk op, al waren de grootste mogelijkheden voor de thuisploeg. De thuisploeg beschikte over veel lengte en men was dan ook gevaarlijk bij standaardsituaties. Na twee gevaarlijke momenten overleefd te hebben kwam de thuisploeg, na iets meer dan een half uur, op voorsprong toen een bal via de kluts voor de voeten van Broos verscheen die de voorsprong op het scorebord schoot, 1-0 Aan de overzijde leverde Bokila een prima voorzet af die helaas voorlangs verdween. In de slotminuut voor rust verdubbelde wederom Broos de voorsprong tot 2-0.

  In de tweede helft kwamen de bezoekers slap uit de kleedkamer. Binnen tien minuten liep de thuisploeg vrij simpel, onder andere via een penalty, uit naar een 5-0 voorsprong. DFS stelde hier bar weinig tegenover. Acht minuten voor tijd werd het leed nog groter toen de zesde tegengoal viel. Persoonlijke fouten deden de Betuwenaren de das om. Voor DFS betekende dit de grootste nederlaag in vier seizoenen Hoofdklasse voetbal, zodat onze mannen met een zuur gevoel de terugreis naar de Betuwe moesten aanvaarden. Hopelijk kunnen onze jongens volgende week de draad weer oppakken voor de zware thuiswedstrijd tegen koploper RKAV Volendam.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen RKAV Volendam.

  Zie hier de foto's

 • Nipte oefenwinst voor sv DFS

   

  Opstelling: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers (46.Remy Raterink), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Gijs Grootendorst, Lorenzo Davids, Qendrim Beqiraj (66.Benoni Kainama), Noë Bokila (66.Ryan Mekking), Alex Scheffer, Zefanho Kiriwenno.

  DFS speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser AZC Zutphen. Onze mannen speelde bijzonder matig tegen een fel en gedreven AZC. De thuisploeg kwam na elf minuten, bij haar eerste echte aanval, zelfs op voorsprong. DFS slaagde er vervolgens, ondanks een aantal mogelijkheden, voor de rust niet meer in om het net te vinden.

  In de tweede helft zagen we lang hetzelfde slordige spelbeeld. AZC creëerde zelf ook nauwelijks kansen, terwijl aan DFS kant de nauwkeurigheid in de passing ontbrak. Pas in het laatste kwartier begon DFS, tegen een vermoeide tegenstander, echt aan te dringen. Nadat Kiriwenno na goed doorzetten, acht minuten voor tijd, de gelijkmaker aantekende scoorde Remy Raterink twee minuten voor het eindsignaal de winnende treffer tegen de mannen van trainer Tom Polman.

  Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen en buiten
 • Derde driepunter op een rij voor DFS

  DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst Gijs Grootendorst (46.Jeffrey Arends), Lorenzo Davids, Marijn de Kler, Luciën Dors, Remy Raterink (73.Alex Scheffer), Noë Bokila (77.Corné Davelaar)

  Toeschouwers: 200

  Gele kaarten sv Nootdorp: Jerry Plat, Marcley Manuela

  Gele kaarten sv DFS: Rick van Walsem, Jeffrey Arends

  DFS trof vandaag een thuisploeg die het vooral van de lange bal, hard werken en fysieke kracht moest hebben. In de beginfase waren er een aantal klutssituaties voor de DFS-goal die de Nootdorpers niets opleverden. De eerste echt vloeiende DFS-aanval, via De Kler en Bokila werd door spits Raterink via een tegenstander overgeschoten. Zes minuten voor de rust was het raak toen spits Raterink, na een corner van De Kler, doelman Augustinus met een fraaie kopbal kansloos liet. Enkele minuten later kwam doelman Augustinus wel als overwinnaar uit de strijd toen hij een door het midden geschoten penalty van Raterink keerde, zodat beide ploegen gingen rusten met een 0-1 voorsprong voor de Betuwenaren.

  In de tweede helft verscheen Arends aan de aftrap als vervanger van Grootendorst. De voetballend armetierige thuisploeg creëerde eigenlijk geen mogelijkheden. Voor DFS zag Marijn de Kler, na een goede balverovering, zijn poging net overgaan. In de vijfenzestigste minuut kopte Rick van Walsem de bezoekers vanuit een vrije trap op een 0-2 voorsprong. Daarna liet DFS de thuisploeg in leven door meer dan een handvol riante mogelijkheden onbenut te laten. Nadat doelman Omvlee een prima vrije trap van Manuela naast kon tikken werd het twee minuten voor tijd toch nog spannend toen de Nootdorpers uit een van de weinig mogelijkheden via Aries de aansluitingstreffer binnenkopte, 1-2. DFS gaf daarna echter niets meer weg zodat men volkomen verdiend, met de derde overwinning op een rij, drie punten op haar conto mocht bijschrijven.

  Komend weekend zijn de mannen vrij, waarna er over twee weken om 14:30 uur een uitwedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande op het programma staat.   

   

   

 •  

  DFS: Peter Veeneman, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler, Gijs Grootendorst (76.Jeffrey Arends), Marc Harlaux (69.Jim van Alst), Lorenzo Davids, Luciën Dors, Remy Raterink, Noë Bokila (83.Alex Scheffer)

  Toeschouwers: 320

  Gele kaarten sv DFS: -

  Gele kaarten Capelle: -

  DFS begon moeizaam aan de wedstrijd tegen Capelle. De thuisploeg had het twintig minuten moeilijk tegen de vaardige en behendige bezoekers. Nadat Sanders zich nog voor een inzet kon gooien schoot verdediger Pollemans, na een corner, de bezoekers vanuit een moeilijke hoek fraai op voorsprong, 0-1. Capelle had in deze fase zelfs verder uit kunnen lopen. In de tweeëntwintigste en zesentwintigste minuut strafte DFS twee fouten achterin bij de bezoekers keihard af. Noë Bokila scoorde beheerst de gelijkmaker, nadat een door de keeper geblokte bal via een verdediger in de loop van Bokila viel, waarna Luciën Dors een miscommunicatie tussen de keeper en zijn verdediger bekroonde met de voorsprong, 2-1. Deze klap kwamen de Capellenaren eigenlijk niet meer te boven.

  In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort. Na goed doorzetten van Bokila op de achterlijn kon Dors de wedstrijd, na zo’n zestig minuten, beslissen. De door Bokila breed gelegde en door Dors ingeschoten bal werd echter op miraculeuze wijze nog gekeerd door de hak van een tegenstander. In deze fase voerde DFS de druk op met meerdere mogelijkheden tot gevolg. Een kopbal van Rick van Walsem verdween via de keeper over terwijl er ook nog een kopbal van de lijn werd gekopt. De Kler zag daarna zijn poging van afstand net over de voor zijn goal staande doelman vliegen. De daaropvolgende poging was wel raak toen spits Remy Raterink een perfecte voorzet van Davids achter de kansloze Hagendijk kopte, 3-1 Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Omdat DFS vervolgens een aantal mogelijkheden om verder uit te lopen onbenut liet bleef het 3-1. Door deze tweede overwinning op een rij staat DFS momenteel keurig achtste in de Hoofdklasse A.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS op Sportpark ’s-Gravenhout om 14:30 u tegen Nootdorp.

  Zie hier de foto's

 • Belangrijke driepunter voor sv DFS tegen Zwaluwen, 2-1

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler, Gijs Grootendorst (68.Jeffrey Arends), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors,Remy Raterink (57.Alex Scheffer), Noë Bokila (78.Zefanho Kiriwenno)

  Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 300

  Gele kaarten sv DFS: Gijs Grootendorst

  Gele kaarten Zwaluwen: Tevin Biekman

  Rode kaart Zwaluwen: Robin Hofman (rood)

  DFS speelde, onder heerlijke weersomstandigheden, een prima wedstrijd tegen de Vlaardingers. De thuisploeg bepaalde de wedstrijd. Nadat een doelpunt van Bokila, vanwege randje buitenspel, was afgekeurd redde doelman VanTienen vervolgens op een inzet van Bokila. DFS bleef dreigend met een aantal mogelijkheden tot gevolg. Na vierentwintig minuten was het raak. Dors zette goed door aan de rechterkant waarna hij Bokila bereikte. Bokila legde de bal terug op Grootendorst, die zijn inzet via een stuit achter doelman VanTienen tegen de touwen zag verdwijnen, 1-0. Voor Gijs Grootendorst was dit zijn eerste doelpunt voor de hoofdmacht van sv DFS. Dezelfde Grootendorst zag vervolgens een slalom niets opleveren, waarna een vrije trap aan de overkant door invaller-doelman Omvlee onschadelijk gemaakt kon worden, zodat de thuisploeg met een kleine voorsprong de rust inging.

  De eerste grote kans in de tweede helft was voor DFS. Een doelpoging van Grootendorst kon nog geblokt worden door de Vlaardingse defensie. Vervolgens redde doelman Omvlee bekwaam op een inzet van de gasten. Aan de andere kant werd een schot van Grootendorst gekraakt door de Vlaardingse defensie, zodat deze doelpoging niet meer dan een corner opleverde. Na zestig minuten stond het ineens gelijk. Doelman Omvlee redde eerst nog op een inzet van de bezoekers, waarna Wever de rebound binnenschoot, 1-1. Drie minuten later kwam de thuisploeg weer op voorsprong door Dors, die een voorzet van invaller Scheffer, beheerst binnen schoot, 2-1. DFS liet daarna de Zwaluwen in leven door in de omschakeling niet de mogelijkheden te benutten, daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. Vermeldingswaardig is nog de invalbeurt van Kiriwenno, die na anderhalf jaar blessureleed zijn entree mocht maken voor sv DFS. In de blessuretijd trok Hofman nog een keer aan de noodrem, door de doorgebroken Arends neer te halen, waardoor een zeker doelpunt voorkomen werd. Hofman kon met rood inrukken, waarnaar de prima scheidsrechter al snel floot voor het einde van deze match.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS op sportpark ‘t Heerenland om 14:30 u tegen Capelle.

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar (66.Mattheys Kuypers), Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler (74.Jim van Alst), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors (70.Alex Scheffer), Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 300

  Gele kaarten SC Feyenoord: -

  Gele kaarten sv DFS: Rick van Walsem

  DFS speelde, onder zomerse weersomstandigheden, een prima eerste helft tegen de Feyenoord amateurs. Op sportpark Varkenoord zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd tussen beide ploegen. Doelman Veeneman trad goed op bij een hard schot van Obiku terwijl hij ook attent reageerde op pogingen van Schoonheijm en Dobber. Aan de andere kant schoot Dors over en werd een schot van Harlaux geblokt. Davelaar kwam vervolgens goed weg toen zijn met de borst teruggespeelde bal via de lat over verdween, zodat de rust bereikt werd met de brilstand van 0-0.

  In de tweede helft gaven de bezoekers de wedstrijd binnen vijf minuten totaal uit handen. Na achtenvijftig minuten was de snelle Obiku eerst Davelaar te snel af, waarna verdediger Rick van Walsem te laat was en hem licht raakte. Scheidsrechter Raven wees gedecideerd naar de stip. Oosterom schoot de thuisploeg, in de schaduw van de Kuip, naar de 1-0 voorspong. Vier minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen Adelmund, vanuit een corner, DFS de genadeklap gaf, 2-0 Twintig minuten voor tijd verspeelde Bokila knullig de bal, waarna de Rotterdammers snel omschakelde. Via een goed uitgevoerde aanval was doelman Veeneman kansloos op de inzet van de vrijgespeelde Merrelaar, 3-0. Doelman Van der Burg voorkwam met een drietal prima reddingen, op een vrije trap van Harlaux en doelpogingen van De Kler en Scheffer, nog de eretreffer voor DFS dat met een 3-0 nederlaag op zak de tweede nederlaag van het seizoen moest toestaan.

  Uw reporter vindt het zorgwekkend dat DFS dit seizoen in de tweede helft vaak een onverklaarbare terugval kent. Er is niemand in het elftal die de ploeg echt bij de hand neemt. De vleugels gaven vandaag niet thuis en ook het middenveld was de tweede helft beneden de maat, waardoor de druk vanzelf op de achterhoede komt te liggen. Het is nu aan de technische staf en de selectie om, voor de komende twee zeer belangrijke thuiswedstrijden, een antwoord te zoeken op de repeterende problemen in het veld.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS op sportpark ‘t Heerenland om 14:30 u tegen Zwaluwen.

  ZIe hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors (59.Gijs Grootendorst), Jeffrey Arends, Remy Raterink (85.Alex Scheffer), Noë Bokila (82. Mattheys Kuypers)

  Toeschouwers: 225

  Gele kaarten Jodan Boys: Enzo Huntink, Roald Heerkens

  Gele kaarten sv DFS: Noë Bokila

  Onder een lekker najaarszonnetje verdween de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, via een vrije trap van Remy Raterink, op de paal. DFS speelde in de eerste helft verzorgd voetbal en men kwam na negen minuten op een 1-0 voorspong. Spits Remy Raterink controleerde een diepe bal uitstekend waarna zijn inzet door doelman Straver nog gekeerd kon worden. De rebound werd daarna door Bokila simpel binnen getikt, 1-0 De bezoekers creëerde in de eerste helft nauwelijks mogelijkheden. Doelman Straver moest nog een keer handelend optreden bij een inzet van Bokila terwijl een schot uit de draai van Arends net naast verdween, zodat de rust bereikt werd met een kleine voorsprong.

  In de tweede helft drongen de bezoekers steeds meer aan. DFS bleef gegroepeerd verdedigen en moest steeds verder terug. Na een schot op de buitenkant van de paal voorkwam doelman Veeneman met een dubbele save, na een kopbal van Waandels en de rebound van Idrissi, de gelijkmaker. Aan de overzijde voorkwam doelman Straver, na een doelpoging van Grootendorst, de knock out voor de Gouwenaren. Jodan Boys gooide vervolgens al zijn fysieke kracht in de strijd op jacht naar de gelijkmaker. DFS koos voor het consolideren van het resultaat en men een beperkte zich, met een extra man achterin, vooral tot verdedigen. Twee minuten voor tijd leek DFS wederom de spreekwoordelijke bietenbrug op te gaan toen Waandels met een kopbal doelman Veeneman verschalkte, 1-1 In de blessuretijd verlengde invaller Scheffer met zijn grote teen, tussen twee man in, de bal waarna deze bij de bedrijvige Arends kwam. Jeffrey Arends kapte naar binnen om daarna doelman Straver te verschalken, 2-1 Door deze late ontsnapping kan DFS na vier gelijke spelen eindelijk de eerste driepunter van het seizoen bijschrijven.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS op sportpark Varkenoord om 14:30 u tegen SC Feyenoord.

  Zie hier de foto's

 • DFS knokt zich naar verdienstelijk punt, 2-2

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors (82.Gijs Grootendorst), Jeffrey Arends, Remy Raterink (75.Alex Scheffer), Noë Bokila

  Toeschouwers: 150

  Gele kaarten Jong FC den Bosch: Luuk Brouwers, Mats Deijl

  Gele kaarten sv DFS: Corné Davelaar

  In stadion De Vliert mocht DFS op een heerlijke zaterdagavond aantreden tegen een van de titelkandidaten. Jong FC den Bosch beschikt over een behendige, goed voetballende en veel scorende ploeg. De thuisploeg was dominerend tegen een hardwerkend en gegroepeerd spelend DFS. Veel grote mogelijkheden waren er niet te noteren. Doelman Veeneman redde twee keer bekwaam terwijl een poging van Marijn de Kler van afstand, over de wat voor zijn doel staande goalie, op het dak van het doel verdween. In de slotfase voor de rust schoten de Bosschenaren nog een keer over en naast, zodat beide ploegen met de brilstand de kleedkamers opzochten.

  In de tweede helft zagen we hetzelfde beeld. Jong FC den Bosch zette aan maar men slaagde er niet in om doel te treffen. Na een half uur zagen de supporters een mooi opgezette DFS-aanval. De voorzet van Bokila werd door de meegekomen Davelaar ingekopt. Zijn kopbal werd nog miraculeus gekeerd, waarna twee volgende pogingen geblokt werden. Bij de vierde kans in de rebound haalde Dors wel doeltreffend de trekker over, 0-1 Met twee invallers ging de thuisploeg daarna op jacht naar de gelijkmaker. Twaalf minuten voor tijd was Brouwers het eindstation van een aanval en lag de gelijkmaker achter doelman Veeneman tegen de touwen, 1-1 Twee minuten later tekende donkere wolken zich boven de bezoekers af toen Laazizi een blunder van doelman Veeneman, die de bal losliet, keihard afstrafte, 2-1. Trainer Calderwood stuurde direct verdediger Rick van Walsem als extra stormram naar het front. In de achtentachtigste minuut werd goed doorzetten van invaller Scheffer beloond, toen zijn voorzet uiteindelijk door Bokila via een hakbal tegen de ritselende touwen verdween, 2-2

  Een keihard werkend DFS bezorgde Jong FC den Bosch zo zijn eerste puntverlies in eigen huis. Wederom een puntendeling dus voor onze mannen, maar deze keer een met een tevreden gevoel.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS op sportpark ’t Heerenland om14:30 uur tegen Jodan Boys.

 • DFS eervol ten onder tegen Spakenburg in de KNVB Beker

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Mart Raterink, Marijn de Kler, Mattheys Kuypers (80.Alex Scheffer), Lorenzo Davids, Gijs Grootendorst (70. Jeffrey Arends), Luciën Dors, Remy Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 1000

  Gele kaarten sv DFS: Corné Davelaar

  Op de Westmaat domineerde de tweede divisionist, zonder groots voetbal, de eerste helft tegen de hoofdklasser. Na dertien minuten valt de bal vanuit een corner voor de voeten van Tom van der Neut, die doelman Omvlee met een schuiver liet vissen, 1-0 DFS kwam niet veel verder dan een poging over van Remy Raterink en een geblokt schot van Grootendorst. Doelman Omvlee voorkwam vervolgens met twee prima reddingen een grotere achterstand. De van beide kanten matige eerste helft werd dan ook bereikt met een 1-0 voorsprong voor De Blauwen.

  In de tweede helft waren de eerste twee mogelijkheden voor de Westmaat bewoners. Olaf van der Sande schoot de bal een keer net naast en een keer vanuit een voor de goal langs geschoten bal richting de maan. In de fase daarna werd Spakenburg erg slordig en de bezoekers wat brutaler. De opgestoomde Davelaar schoot na een één twee met Dors over de goal van Deckers. In een tegenstoot was de snelle Kevin Sterling iedereen te snel af, waarna hij vanuit een lastige hoek de 2-0 binnenschoot. Bij DFS kwamen Arends en Scheffer nog in het veld als de vervangers van Grootendorst en Kuypers. DFS kreeg daarna twee grote mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Doelman Deckers kon met zijn vingertoppen nog net redding brengen op een inzet van Bokila. Enkele minuten later strafte Davelaar geklungel achterin bij de Spakenburgers ook niet af, zodat de eretreffer uitbleef. In de dying seconds schoot Olaf van der Sande vanaf de strafschopstip de eindstand van 3-0 op het scorebord.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 18:00 uur in stadion De Vliert een uitwedstrijd tegen Jong FC den Bosch

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (18. Mart Raterink), Marijn de Kler (71. Jeffrey Arends), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Gijs Grootendorst (63. Mattheys Kuypers), Luciën Dors, Remy Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 285

  Gele kaarten sv DFS: Peter Veeneman, Marijn de Kler, Mart Raterink, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila

  Gele kaarten Spijkenisse: Jesse Luijkx, Yassire Hamdani, Anthony Bentem

  De thuisploeg legde, onder regenachtige omstandigheden, een prima eerste helft op de mat tegen de koploper. Nadat een diepe bal op Dors, na diens aanname nog geblokt kon worden, zag de in de basis debuterende Grootendorst zijn doelpoging door doelman Amezrine nog net over de lat getikt worden. Voor DFS schoot Bokila vervolgens nog een keer in het zijnet. Bij DFS was inmiddels de van een blessure terugkerende Mart Raterink als vervanger van de geblesseerd geraakte Jim van Alst in het veld gekomen. Na tweeëntwintig minuten was doelman Amezrine kansloos op een perfecte kopbal in het zijnet van spits Remy Raterink, 1-0. Zes minuten voor de rust werd de voorsprong zelfs vergroot. Grootendorst stuurde de opkomende back Davelaar weg wiens inzet ternauwernood nog door doelman Amezrine gekeerd kon worden, waarna de rebound door Remy Raterink alsnog verzilverd werd, 2-0 In de slotseconde van de eerste helft schoot Kees Tol de bezoekers, na een slippertje achterin, bij de eerste grote mogelijkheid voor Spijkenisse naar de aansluitingstreffer, 2-1.

  In de tweede helft moest een hardwerkend DFS achteruit tegen Spijkenisse dat het heft in handen nam. DFS zag De Lange over mikken terwijl ook Jardim een kans om zeep hielp. Daarna redde doelman Veeneman twee keer bekwaam op een één tegen één situatie. DFS, met inmiddels Kuypers en Arends in de ploeg voor Grootendorst en De Kler, knokte hard om de drie punten over de streep te trekken. Ondertussen smeet scheidsrechter Germs, in de sportieve wedstrijd, totaal onnodig met gele kaarten, zes voor DFS en drie voor de bezoekers. Ondanks dat de gelijkmaker volgens het spelbeeld terecht was kreeg DFS in de vierennegentigste minuut via Amsterdam de zure gelijkmaker om de oren, 2-2 En zo moest een hardwerkend DFS voor de derde keer dit seizoen genoegen nemen met een puntendeling.

  De wedstrijd van hedenmiddag biedt echter voldoende aanknopingspunten om op voort te borduren.

  A.s. dinsdag speelt sv DFS in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker om 19:45 uur een uitwedstrijd tegen tweede divisionist SV Spakenburg.

  Zie hier de foto's

 • DFS zakt in tweede helft door de ondergrens, 4-1

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids (76.Mattheys Kuypers), Luciën Dors, Alex Scheffer (61.Jeffrey Arends) , Remy Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 302

  Gele kaart Achilles Veen: Toby Tan

  Gele kaart sv DFS: Rick van Walsem, Jim van Alst.

  De toeschouwers zagen een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. Na drie minuten verdween een vrije trap van Harlaux via een tegenstander in het doel, 0-1. In het vervolg van de eerste helft kreeg DFS de mogelijkheden om verder uit te lopen. Een rebound vanuit een corner werd nog net door doelman Kools gekeerd, terwijl schoten van Dors en Raterink naast de goal verdwenen. Aan de andere kant verdween, na een fraaie slalom, een schot over de goal van Veeneman. Voor de bezoekers schoot Scheffer daarna een grote mogelijkheid in het zijnet, zodat beide ploegen gingen rusten met een kleine 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

  Uw reporter weet niet wat er in de thee heeft gezeten in de rust, maar in de tweede helft verscheen er een onherkenbaar DFS aan de aftrap. Alle duels op het middenveld werden verloren en DFS oogde als een chaotisch elftal. De thuisploeg domineerde het spel en DFS werd teruggedrukt op de eigen helft. Een half uur voor tijd schoot Zaimi de thuisploeg vanaf de strafschopstip naar de gelijkmaker, 1-1 Eerlijk gezegd kwam DFS niet meer in het spel voor. Via twee standaardsituaties liep de thuisploeg vervolgens makkelijk uit naar 3-1. DFS deelde nog een speldenprik uit die doelman Kools niet verontruste. In de blessuretijd kopte Allach zelfs nog de 4-1 binnen, zodat DFS een ruime nederlaag te slikken kreeg.

  Na drie wedstrijden is de conclusie dat er nog veel werk aan de winkel is voor de technische staf. Aanvallend oogt DFS vrij matig en verdedigend krijgt men te veel goals tegen uit standaardsituaties. Maar gelukkig is voetbal onvoorspelbaar en staat er volgende week weer een nieuwe wedstrijd op het programma.  

  A.s. zaterdag vervolgt DFS de competitie om 14:30 uur met een thuiswedstrijd tegen koploper Spijkenisse.

 • Puntendeling voor matig DFS, 1

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Nick Romein (62.Gijs Grootendorst), Alex Scheffer (75.Jeffrey Arends) , Remy Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 300

  Gele kaart sv DFS: Corné Davelaar

  Rode kaart FC Rijnvogels: Niek Ossevoort

  Gele kaart FC Rijnvogels: Arie de Vreugd, Max van Steen

  De, door afwezigen geplaagde thuisploeg, schotelde de toeschouwers een matige en matte eerste helft voor. Na een kwartier kreeg DFS al een goal om de oren. Een afvallende bal vanuit een corner werd door Max van Steen binnengeschoten, 0-1 Rond de twintigste minuut was Bokila zijn tegenstander te snel af en werd hij net buiten de zestien onreglementair afgestopt. Scheidsrechter Weiland was streng en hij toonde Ossevoort dan ook de rode prent. De hieruit volgende vrije trap werd door Harlaux overgeschoten. Ondanks de numerieke meerderheid creëerde DFS maar weinig mogelijkheden, men kwam niet verder dan een aantal corners en schoten over. Aan de overzijde moest doelman Veeneman nog een bal uit de hoek ranselen om erger te voorkomen, zodat de bezoekers met een voorsprong de rust ingingen.

  In de tweede helft had DFS de bal, zonder daar veel mogelijkheden uit te creëren. De ploeg bleef ontzettend slordig in balbezit, waardoor de Katwijkers makkelijk overeind bleven. Nadat een één twee tussen Harlaux en Remy Raterink door Harlaux werd overgeschoten leverde een van de weinig goede aanvallen de gelijkmaker op. Remy Raterink zette zelf de aanval op met Bokila waarna hij de perfecte voorzet met een snoekduik fraai achter doelman Verkerk tegen de touwen kopte, 1-1 Inmiddels was de verdienstelijk debuterende Grootendorst als vervanger van Romein in het veld gekomen. Ondanks een man meer kreeg DFS maar één grote mogelijkheid op de voorsprong toen de eveneens ingevallen Arends zijn inzet door doelman Verkerk gekeerd zag worden. Aan de andere kant mocht DFS ook niet klagen dat de Katwijkers in de tegenstoot nog enkele mogelijkheden om zeep hielpen. Al met al zat er voor DFS, voor de tweede week op een rij, niet meer in dan een puntendeling. Er is dus nog werk genoeg aan de winkel voor de technische staf om de ploeg weer aan het voetballen te krijgen.

  A.s. zaterdag vervolgt DFS de competitie om 14:30 uur met een uitwedstrijd tegen Achilles Veen.

 • DFS geeft de wedstrijd uit handen, 3-3

  Sv DFS opende de competitie in Rotterdam met een uitwedstrijd tegen promovendus XerxesDZB.

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Tim Sanders (63. Jim van Alst), Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors, Jeffrey Arends (68. Roy de Ruiter), Remy Raterink (77. Alex Scheffer), Noë Bokila

  Toeschouwers: 250

  Rood: Mattheys Kuypers

  Geel: Marc Harlaux

  De bezoekers zette vanaf het beginsignaal direct druk op de Rotterdammers. Na zes minuten liep Jeffrey Arends goed door na een terugspeelbal van de thuisploeg. Doelman Van der Molen ging vervolgens gruwelijk in de fout waarna Arends simpel de 0-1 kon noteren. Drie minuten later stond het ineens gelijk toen DFS verdedigend stond te slapen, 1-1 Vervolgens streepte De Kler een bal hard naast waarna spits Remy Raterink DFS na een doorgekopte bal van Sanders via een kopbal in het dak van het doel weer op voorsprong kopte, 1-2. Voetballend was DFS overheersend en dat resulteerde, na een rebound, via een strak schot van Remy Raterink in de rechterhoek in de 1-3. Op onverklaarbare wijze stond het een minuut later, na onoplettendheid achterin, alweer 2-3 zodat de thuisploeg in de wedstrijd bleef.

  In de tweede helft schotelde beide ploegen de toeschouwers geen al te beste wedstrijd voor. Mogelijkheden waren er voor beide doelen nauwelijks te noteren. Voor DFS viel een kluts in de zestien net verkeerd uit, terwijl verdediger Sanders daarna een grote kans niet wist te benutten. Bij DFS kwam daarna Jim van Alst de gekwetste Sanders aflossen. Ook Roy de Ruiter en Alex Scheffer kwamen nog binnen de krijtlijnen als vervangers van Jeffrey Arends en Remy Raterink. Elf minuten voor tijd kreeg DFS de deksel op zijn neus. Na een op het oog onschuldig duel tussen Kuypers en Medar legde scheidsrechter Jobse de bal op de stip en kon Kuypers met rood inrukken. Mike Navajes Sanchez wist hier wel raad mee en hij schoot Xerxes, dat voetballend niets creëerde, dan ook naar de gelijkmaker, 3-3.  Uiteindelijk moest DFS zich dus tevredenstellen met een totaal onnodige puntendeling in Rotterdam, 3-3     

  Volgende week staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma.

 • Matige generale voor sv DFS

  Zaterdag stond voor DFS de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart tegen eersteklasser WNC op het programma.

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Tim Sanders (33. Noë Bokila), Jim van Alst, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Arjan Goorman (04. Marijn de Kler), Luciën Dors (55. Jeffrey Arends), Alex Scheffer (55. Roy de Ruiter), Remy Raterink.

  Na de topprestatie van vorige week legde DFS een matige wedstrijd tegen WNC op de mat. DFS was zeer slordig in balbezit en vandaag werd weer duidelijk dat een DFS op tachtig procent het tegen elke tegenstander moeilijk heeft. De thuisploeg had voornamelijk de bal terwijl de tegenstander loerde op de tegenstoot. Na zesentwintig minuten kwam DFS op voorsprong. Eerst raakte Raterink nog het houtwerk waarna Scheffer de terugkomende bal voorgaf op wederom Remy Raterink die daarna de touwen liet bollen, 1-0. Binnen een minuut scoorde de bezoekers al de gelijkmaker, 1-1 Bij DFS vielen in de eerste helft Goorman en Sanders uit met blessures en werden zij binnen de krijtlijnen vervangen door De Kler en Bokila.

  Ook in de tweede helft bleef DFS slordig. De thuisploeg kreeg in de beginfase een aantal kleine mogelijkheden op een doelpunt. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers, na een goed uitgespeelde aanval, zelfs op voorsprong, 1-2 Bij DFS waren De Ruiter en Arends inmiddels in het veld gekomen voor Scheffer en Dors. DFS ging na de achterstand, met verdediger Van Walsem als extra aanvaller, alles of niets spelen. Acht minuten voor tijd kopte Rick van Walsem de thuisploeg met een prima kopbal, vanuit een vrije trap, naar de gelijkmaker en eindstand van 2-2.

  Volgende week opent sv DFS de competitie in de Hoofdklasse A om 14:45 uur met een uitwedstrijd tegen XerxesDZB in Rotterdam.

 • Zaterdag stond voor DFS in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker de wedstrijd tegen tweede divisionist BVV Barendrecht op het programma

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar (33. Mattheys Kuypers), Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler (85. Alex Scheffer), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors, Jeffrey Arends (66. Roy de Ruiter), Remy Raterink (96. Arjan Goorman), Noë Bokila

  Statistieken: 46. Bas Mourits 0-1, 93. Noë Bokila 1-1, 106. Alex Scheffer 2-1 Rood : Marc Harlaux (2x geel) Geel sv DFS: Rick van Walsem, Noë Bokila, Arjan Goorman, Luciën Dors Geel BVV Barendrecht: Elson Rosario Almeida, Marouane Bakour, Emilio Sanseij, Donny Navajas Sanchez

  Beide ploegen waren de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar. In de beginfase kwam de thuisploeg goed weg toen een inzet via de hak van Sanders en de lat voorlangs verdween. Nadat Mourits een bal naast de goal van doelman Omvlee schoot was DFS via Rick van Walsem met een kopbal die steenhard en rakelings overvloog dichtbij de voorsprong. Daarna moest Davelaar zich geblesseerd laten vervangen door Kuypers. Veel meer mogelijkheden waren er voor beide doelen niet te noteren, zodat de rust met 0-0 werd bereikt.

  Direct na de rust kreeg DFS een tik om de oren toen de tweede divisionist via Mourits al snel de voorsprong nam, 0-1 Vervolgens stond de Betuwse muur tot twee keer goed bij een indirecte vrije trap, vanwege een door de keeper opgeraapte ‘terugspeelbal’. De bezoekers hadden in deze fase controle over de wedstrijd. Via zogenaamde professionele valpartijen, tijdrekken en zeuren probeerde men DFS uit de wedstrijd te halen. Na zesenzestig minuten bracht invaller De Ruiter, met een aantal goede acties, het vuur terug in de wedstrijd. Trainer Calderwood bracht vervolgens spits Scheffer als extra stormram binnen de krijtlijnen terwijl verdediger Rick van Walsem zich ook voorin posteerde. DFS ging, al risico nemend, vol op jacht naar de gelijkmaker. In de tegenstoot hadden de Barendrechters de wedstrijd kunnen beslissen, maar gelukkig stonden doelman Omvlee en zijn verdedigers op hun post. In de blessuretijd liet Noë Bokila sportpark ’t Heerenland ontploffen toen hij een afvallende bal met zijn linker heerlijk binnendraaide,1-1 Niet veel later floot de scheidsrechter af, zodat beide ploegen zich op konden maken voor de verlenging.

  In de eerste helft van de verlenging moest doelman Omvlee een keer handelend optreden. DFS geloofde erin en na een paar halve kansen werd de honderd zesde minuut de bezoekers fataal. Roy de Ruiter had het op zijn heupen, met een fraaie actie speelde hij zich vrij waarna zijn perfecte voorzet door invaller Scheffer tegen de heerlijk ritselende touwen achter doelman Nick van der Ploeg werd geschoten, 1-2 Opheusden ontplofte voor de tweede keer deze middag. Aangemoedigd door de fanatieke aanhang hield DFS vervolgens in de tweede verlenging stand. Nadat Dors zijn inzet voorlangs zag gaan tikte doelman Omvlee nog een keer een inzet goed uit de benedenhoek terwijl Vrouwe Fortuna de thuisploeg goed gezind was toen een vrije trap van Barendrecht via de lat/paal uit de goal verdween. In de absolute slotfase gaf de pietluttig fluitende en met kaarten strooiende scheidsrechter Harlaux, die wat treuzelde bij het nemen van een corner, zijn tweede gele kaart waarna hij onder luid applaus van de aanhang het veld afging. Twee minuten later klonk het eindsignaal alle DFSers als muziek in de oren en werd de geweldige teamprestatie beloond met het bereiken van de eerste ronde van de TOTO KNVB beker. Een historisch nieuw hoogtepunt in de sv DFS-geschiedenis!

  Volgende week zaterdag speelt sv DFS om 16:00 uur op sportpark ’t Heerenland een oefenwedstrijd tegen WNC.

  Zie hier de foto's

 • Zaterdagavond stond voor DFS de vierde oefenwedstrijd tegen hoofdklasser RKHVV op het programma.

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers (65. Corné Davelaar), Rick van Walsem, Tim Sanders (79. Roy de Ruiter), Marijn de Kler (46. Jim van Alst), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Arjan Goorman (70. Gijs Grootendorst), Luciën Dors (65. Nick Romein), Jeffrey Arends (46. Noë Bokila), Alex Scheffer (46. Remy Raterink)

  De eerste mogelijkheid in de wedstrijd werd door Rick van Walsem, na een corner, rakelings over gekopt. Vervolgens schoot Bosch, na balverlies van de DFS-doelman, naast. Voor DFS schoot Davids nog een keer over terwijl een poging van Scheffer geblokt werd. Na twintig minuten werd De Lorijn fraai bediend waarna hij koel doelman Omvlee het nakijken gaf, 0-1. DFS was in de eerste helft veel te slordig in balbezit. Meerdere spelers waren erg onnauwkeurig en de bal werd dan ook meermaals ingeleverd bij de tegenstander. Negen minuten voor tijd profiteerde wederom De Lorijn van matig verdedigen door de afvallende bal binnen te schieten, 0-2. In de slotfase zette DFS nog even aan met een drietal mogelijkheden tot gevolg. Doelman Hemink voorkwam met twee puike reddingen op inzetten van Goorman en Scheffer de aansluitingstreffer terwijl een inzet van de vrijgespeelde Goorman ook nog voorlangs verdween.

  Bij aanvang van de tweede helft kwamen bij DFS Jim van Alst, Noë Bokila en Remy Raterink binnen de krijtlijnen voor Marijn de Kler, Jeffrey Arends en Alex Scheffer. De thuisploeg kwam feller uit de kleedkamer in de jacht op de aansluitingstreffer. RKHVV wisselde daarna nog een half elftal waarna bij DFS Corné Davelaar en Nick Romein voor Mattheys Kuypers en Luciën Dors in het veld kwamen. Na zesenzestig minuten schoot Goorman de thuisploeg, na een afvallende bal vanuit een corner, en een snoeihard schot van Remy Raterink naar de 1-2. Aan de overkant redde doelman Omvlee bekwaam op een inzet van de bezoekers. Trainer Calderwood bracht daarna Grootendorst voor Goorman in het veld. Veertien minuten voor tijd verzilverde Davids met een kopbal, een perfecte voorzet van de goed ingevallen Bokila, tot de gelijkmaker, 2-2 Bij DFS kwam er daarna in de persoon van Roy de Ruiter nog een extra aanvaller in het veld voor verdediger Sanders. Vijf minuten voor het eindsignaal schoot Bokila, na een verlengde corner, DFS naar de oefenwinst, 3-2

  Volgende week zaterdag speelt sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland in de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker tegen tweede divisionist BVV Barendrecht.

  Zie hier de foto's

 • Zaterdagavond stond voor DFS de derde oefenwedstrijd tegen Baniyas SC (VAE) op het programma.

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler, Marc Harlaux (80. Nick Romein), Lorenzo Davids (46. Arjan Goorman), Luciën Dors (72. Roy de Ruiter), Jeffrey Arends (46. Mattheys Kuypers), Remy Raterink (46. Alex Scheffer), Noë Bokila (80. Gijs Grootendorst)

  DFS trad vanavond in de eerste oefenmatch, na de hervatting van de tweede trainingsfase, aan tegen de profs van Baniyas SC uit de Verenigde Arabische Emiraten.

  De thuisploeg speelde vooral verdedigend een prima wedstrijd tegen de Arabieren. Beide ploegen creëerde weinig mogelijkheden. Nadat een kopbal van Dors niets opleverde strafte de gasten weifelend verdedigen van DFS via Ahmed Al Shamsi, die de bal in de verre hoek schoot, keihard af, 0-1 Enkele minuten later werd aanwinst Arends, met een steekpass, weggestuurd waarna hij de keeper omspeelde en de gelijkmaker tegen de touwen schoot, 1-1. Baniyas SC liet zich daarna gelden met een aantal pittige overtredingen. Voor DFS zag Remy Raterink zijn kopbal tegen de wind in geen doeltreffen terwijl de gasten nog een keer overschoten, zodat beide ploegen met 1-1 gingen rusten.

  In de tweede helft verschenen Goorman, Kuypers en Scheffer binnen de krijtlijnen voor Davids, Arends en Remy Raterink. Verdedigend bleef DFS goed staan, maar aanvallend kwam men in de beginfase niet verder dan een schot naast van Scheffer die de voor zijn doel staande invaller-doelman probeerde te verschalken. Baniyas had in deze fase meer de bal, zonder heel veel mogelijkheden te creëren. Via een goal van Ahmed Malallah kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong. Bij DFS kwam de teruggekeerde De Ruiter in het veld voor Dors terwijl even later Romein en Grootendorst het veld mochten betreden voor Harlaux en Bokila. De thuisploeg zette in de slotfase nog even aan met verdediger Van Walsem als extra aanvaller. Na een corner verdween een kopbal van De Ruiter voorlangs waarna deze bal net niet binnengetikt kon worden. Roy de Ruiter schoot vervolgens nog een keer over terwijl een schot van jongeling Grootendorst door de doelman van Baniyas nog net kon worden overgetikt. Baniyas profiteerde niet van de ruimte die DFS weggaf. Na een wild schot over floot de scheidsrechter voor het einde van de match, die voor DFS voldoende aanknopingspunten biedt om op voor te borduren.

  Volgende week zaterdag speelt sv DFS om 17:00 uur thuis tegen hoofdklasser RKHVV, de club van onze oud-aanvoerder Rutger Worm.
   

   

  Zie hier de foto's

 • Vanmiddag stond voor DFS de tweede oefenwedstrijd tegen Jong NEC op het programma.

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (77 Gijs Grootendorst), Noë Bokila, Arjan Goorman (67. Nick Romein), Mattheys Kuypers, Lorenzo Davids (90. Ryan Mekking), Jeffrey Arends (88. Qendrim Beqiraj), Alex Scheffer, Qendrim Beqiraj (46. Remy Raterink)

  Onder zomerse omstandigheden gingen beide ploegen de eerste helft gelijk op. Na zeventien minuten promoveerde Alex Scheffer een puike voorzet van Davelaar tot de 1-0. Acht minuten later mocht de debuterende doelman Omvlee de gelijkmaker uit de touwen vissen, 1-1 Via een fraaie getoucheerde treffer zeven minuten voor de pauze kwamen de Nijmegenaren op 1-2. Op slag van de rust schoot Lorenzo Davids de thuisploeg vanaf de strafschopstip weer naast de bezoekers, 2-2

  In de tweede helft kregen de toeschouwers een gezapig potje voetbal voorgeschoteld, met weinig mogelijkheden voor de beide doelen. Na tweeënzeventig minuten kwamen de beloften van NEC via een harde schuiver weer op voorsprong, 2-3 Bij DFS, dat nog een aantal keren wisselde, vloeide de krachten weg. In de dying seconds werd het, onder toeziend van NEC-hoofdtrainer Jack de Gier, zelfs nog 2-4. Remy Raterink zag vervolgens nog een inzet rakelings voorlangs gaan, zodat sv DFS het eerste deel van de voorbereiding afsloot met een nederlaag.  

  De selectie heeft nu drie weken vakantie, waarna op maandag 30 juli de tweede fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gaat.

   

   

  Zie hier de foto's

 • Vanmiddag stond voor DFS, na twee trainingen, de eerste oefenwedstrijd tegen SC NEC op het programma.

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler (83. Ryan Mekking), Nick Romein (46. Alex Scheffer), Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Jeffrey Arends (83. Gijs Grootendorst), Remy Raterink, Noë Bokila

  Eersteklasser NEC bleek over een goed voetballende ploeg te bezitten. De Nijmegenaren hadden in de eerste twintig minuten voetballend de overhand, zonder heel veel mogelijkheden te creëren. Daarna nam DFS het initiatief over. Na iets meer dan een half uur kopte verdediger Rick van Walsem DFS, via de binnenkant van de paal, op voorsprong, 1-0 Zeven minuten later verzilverde Lorenzo Davids een strafschop tot de 2-0 ruststand.

  Na de rust kwam Alex Scheffer in het veld voor Romein. Via een schitterende vrije trap, in de beginfase van de tweede helft, in de winkelhaak van Marc Harlaux kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. NEC deed daarna nog wat terug toen een inzet plompverloren tegen de touwen verdween,3-1 DFS liet daarna via Arends (3x), Scheffer, Kuypers en Davelaar na om de voorsprong uit te breiden, zodat de eerste oefenwedstrijd in een 3-1 overwinning eindigde. 

  A.s. zaterdag sluit DFS het eerste deel van de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen Jong NEC. De wedstrijd op sportpark ’t Heerenland begint om 13:00 uur.

  Zie hier de foto's