• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • Teleurstellende nederlaag voor DFS

  Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Luciën Dors, Rutger Worm (78. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks (44. Remy Raterink), Noë Boklia (71. Levi Raja Boean)

  In de eerste helft zagen de toeschouwers een open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Nadat een rebound van Worm in de veilige handen van doelman Jansen verdween voorkwam doelman Heusinkveld aan de overzijde met twee prima reflexen, na schoten van Van Es en Krijns, een snelle voorsprong voor de Apeldoorners. DFS nam vervolgens de regie over de wedstrijd meer in handen. Tot driemaal toe was Bokila dichtbij een doelpunt. Zijn lob over de Apeldoornse doelman werd nog net via de vingertoppen van Jansen gekeerd, waarna de rebound ook geen doelpunt opleverde. Vervolgens schoot Bokila, na een fraaie actie, in het zijnet en verdween een kopbal over de goal van CSV Apeldoorn. Voor de gasten zag spits Krijns nog een schotpoging in de handen van doelman Heusinkveld verdwijnen.

  In de tweede helft zagen we een onherkenbaar DFS. De thuisploeg bakte er eerlijk gezegd niet zoveel meer van. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers verdween via Diks over. Spits Krijns schoot nog een keer net voorlangs de DFS-goal. CSV Apeldoorn speelde vooral de lange bal, maar ook met meer bezieling dan de DFS-ers. Na vierenzestig minuten verzond Hartgers een pass op Diks. De Kler zag zijn poging tot een onderschepping mislukken, waarna Diks doelman Heusinkveld omspeelde en de 0-1 tegen de touwen schoot. DFS slaagde er daarna, met invallers en verdediger Van Walsem als extra spits, niet meer in om de gelijkmaker te scoren. Remy Raterink zag zijn schot door doelman Jansen gepakt worden terwijl Boeve voor CSV Apeldoorn nog een keer rakelings naast kopte. En zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de Apeldoorners, die zich daarmee definitief handhaafde in de Hoofdklasse B.    

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark De Wolfskamer de laatste competitiewedstrijd tegen Huizen op het programma.

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Tim Sanders (60. Rick van Walsem), Jim van Alst, Nick Romein (74.Nick Romein), Marc Harlaux, Marijn de Kler, Noë Bokila, Remy Raterink, Alex Scheffer (68.Thijs Hendriks)

  DFS verscheen met zeven andere spelers aan de aftrap in Staphorst t.o.v. de bekerfinale tegen MASV. In de eerste helft waren er weinig mogelijkheden voor beide doelen te noteren. Voor de thuisploeg kopte Veldmate, na een corner, net naast terwijl aan de overzijde een doelpoging van Raterink geblokt werd. Bokila schoot nog over terwijl hij even later zijn inzet door doelman Mulder met zijn voeten gekeerd zag worden, zodat beide ploegen met 0-0 gingen rusten.

  In de tweede helft waren de meeste mogelijkheden voor de bezoekers. Een schot van Romein en een vrije trap van Harlaux verdwenen over de goal van Staphorst. Vervolgens verdween een schot van De Kler naast waarna een inzet van de thuisploeg door de DFS-verdediging weg gewerkt kon worden. Voor DFS stuitte Scheffer nog een keer op doelman Mulder en verdween een doelpoging van de ingevallen Hendriks over. Aan de andere kant blokte Melvin van Osenbruggen een goede inzet van Staphorst. Nadat Hendriks, een prima assist van De Kler, overschoot zag Reuvers, na een fraaie slalom, zijn poging voorlangs de goal van Veeneman verdwijnen. In de slotfase schoot Remy Raterink, in vrije positie, nog ruim over zodat beide ploegen zich uiteindelijk tevreden moesten stellen met een bloedeloze puntendeling.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen CSV Apeldoorn op het programma.

  Klik hier voor de samenvatting

 • Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst (63. Marijn de Kler), Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Luciën Dors, Rutger Worm (67. Noë Bokila), Thijs Hendriks (80. Remy Raterink), Levi Raja Boean

  Onder prima weersomstandigheden en op een bomvol sportpark Malburgen West betraden beide ploegen onder rode en blauwe rookwolken het veld voor de bekerfinale.

  MASV liet DFS vanaf het beginsignaal het spel maken, terwijl men zelf loerde op de snelle tegenstoot. De thuisploeg was in de eerste helft veel feller dan de bezoekers. DFS was te mat en werd dan ook in de duels afgetroefd op inzet. Na elf minuten leed DFS balverlies, dat meteen werd afgestraft door de op snelheid weggestuurde Siep, 1-0. Rond het half uur hetzelfde recept. Na wederom onnodig balverlies ging de pijlsnelle Siep er weer vandoor om vervolgens de Arnhemse aanhang, na een fraaie treffer, te laten ontploffen van vreugde, 2-0. Hoewel DFS voetballend heer en meester was kwam men de eerste helft niet veel verder dan twee kopballen over en een inzet, na een rebound uit een corner, die door de MASV-verdediging van de doellijn weggewerkt kon worden.

  In de tweede helft draaide DFS, gesteund door de snelle aansluitingstreffer de stand al snel om in haar voordeel. Eerst verkeek doelman Van Driel zich op een kopbal van Rick van Walsem, die in de finale zijn tweehonderdenvijftigste competitie/bekerwedstrijd speelde, zodat DFS terug was in de wedstrijd, 2-1 Vier minuten later bediende doelman Heusinkveld, met een dropkick, de vertrokken Hendriks. Thijs Hendriks liet de bal één keer stuiteren om deze vervolgens op fraaie wijze achter de kansloze doelman Van Driel tegen de touwen te knallen, 2-2 Direct daarna moest MASV met tien man verder na een directe rode kaart voor Comans. De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. MASV kwam er niet meer aan te pas en het was wachten op de voorsprong van DFS. Nadat DFS een aantal kansen voorlangs of naast zag gaan kopte aanvoerder Worm, na een perfecte voorzet van Harlaux, de 2-3 tegen de ritselende touwen. In het laatste kwartier van de wedstrijd vergrootte DFS via Raja Boean en De Kler de score naar de eindstand van 2-5    

  Door deze historische bekerwinst voegt sv DFS weer een mooie prijs toe aan haar palmares. Thuis werden de bekerwinnaars onthaald met blauw/witte rooksignalen, waarna er nog een feestje werd gevierd in de DFS-kantine.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark Het Noorderslag de wedstrijd tegen Staphorst op het programma.

  Zie hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem,Tim Sanders (68.Marijn de Kler), Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Luciën Dors, Noë Bokila, Thijs Hendriks (73.Remy Raterink), Levi Raja Boean (70.Rutger Worm)

  Beide voetballende ploegen schotelde de toeschouwers, onder een heerlijk voorjaarszonnetje, een open wedstrijd voor. De beginfase was voor de bezoekers. Na speldenprikken van Penterman en Ezafzafi was het na negen minuten raak. Doelman Heusinkveld keerde eerst nog prima een schot van Ezafzafi waarna Davelaar afgetroefd werd door Boeloerditi wiens voorzet simpel door goalgetter Penterman binnen getikt kon worden, 0-1 Na een kwartier kreeg DFS steeds meer druk op de verdediging van de gasten. Na enkele corners was het na drieëntwintig minuten raak toen Jim van Alst met een kopbal, na een vrije trap, de gelijkmaker achter Koetsier tegen de blauw/witte touwen kopte, 1-1 Aan de andere kant kopte Ezafzafi direct daarna rakelings over de goal van doelman Heusinkveld. Nadat vervolgens Bokila een teenlengte te kort kwam om de bal binnen te tikken kwam DFS op slag van rust op voorsprong. Na een corner liepen twee Rijssense spelers elkaar in de weg waarna doelman Koetsier wel los riep maar de bal ook losliet, zodat Bokila de 2-1 kon binnentikken.

  De eerste grote kans in de tweede helft was een inzet van handenbinder Ezafzafi wiens inzet via de onderkant van de lat weer uit de goal verdween. Aan de overzijde kon Averesch op de doellijn nog net redding brengen na een inzet van Bokila. DFS begon daarna steeds meer druk uit te oefenen op Excelsior’31, dat op eigen helft al werd vastgezet. Na een corner kopte Worm de bal door, waarna Van Walsem de door de doelman weggetikte bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal kopte. In deze fase was het wachten op de beslissende goal van de thuisploeg. In de slotfase slalomde rechtsback Davelaar zich op karakter door de Rijssense defensie, waarna hij doelman Koetsier voor de derde maal deze middag liet vissen, 3-1  

  Door deze prima overwinning is DFS definitief veilig en heeft men zich inmiddels weer genesteld in de subtop van de hoofdklasse B.

  A.s. woensdag staat voor sv DFS om 20:00 uur op sportpark Malburgen West in Arnhem de bekerfinale tegen MASV op het programma.

   

  Zie hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Jim van Alst, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Arjan Goorman (59.Remy Raterink), Luciën Dors, Noë Bokila (71.Alex Scheffer), Thijs Hendriks (83.Tim Sanders), Levi Raja Boean

  Na het bereiken van de bekerfinale midweeks mocht DFS het voor de competitie opnemen tegen AZSV. Het werd een vrij gezapige wedstrijd van beide ploegen. In de eerste helft zag de thuisploeg enkele aanvallen en een vrije trap prima gekeerd worden door doelman Heusinkveld. Van DFS kant werd een schotje van Hendriks geblokt en verdween in de dying seconds van de eerste helft, na een afgeslagen corner, een schot van Raja Boean via de lat over de goal van doelman Ebbers, zodat beide ploegen met een 0-0 gingen rusten.

  In de tweede helft waren er weinig kansen voor beide doelen te noteren. DFS had voornamelijk de bal, zonder dat daaruit veel mogelijkheden ontstonden. Na een schotje van Vierwind, die makkelijk opgeraapt kon worden door doelman Heusinkveld waren de beste kansen voor de voor DFS ingevallen Remy Raterink. Na een voorzet van Bokila zag Raterink zijn kopbal toch nog gekeerd worden door doelman Ebbers waarna de rebound via Raterink over verdween. Voor de Aaltenaren schoot Van Eerden nog een keer in het zijnet. De thuisploeg zette daarna niet echt meer aan en men leek dan ook tevreden te zijn met een puntendeling. In de slotfase was DFS nog dicht bij de winst toen een kopbal van Raterink rakelings over de Aaltense goal verdween. En zo eindigde deze wedstrijd in een troosteloze 0-0.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Excelsior’31 op het programma.

   

  Zie hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem (25. Melvin van Osenbruggen), Jim van Alst, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Arjan Goorman (76. Noë Bokila), Remy Raterink (46. Rutger Worm) Luciën Dors, Thijs Hendriks, Levi Raja Boean

  DFS begon, op het fraaie sportcomplex van DZC’68, uitstekend aan de halve finale. Nadat Thijs Hendriks, na een prima steekpas, vrij voor doelman Thus zijn inzet prima gepareerd zag worden schoot, de op het laatste moment in de basis gestarte, Goorman de bezoekers, na zeven minuten, vanuit een scrimmage op een snelle voorsprong, 0-1. Daarna zag de wederom vrijgespeelde Hendriks een grote kans door doelman Thus gekeerd worden. DZC’68 knokte zich vervolgens met veel passie en strijdlust terug in de wedstrijd. Nadat een tegenstoot, na slordig balverlies van DFS op het middenveld, nog om zeep werd geholpen scoorde Riekel zes minuten voor de rust de gelijkmaker, 1-1 In de slotfase van de eerste helft zag de scheidsrechter nog een handsbal in de zestien van de thuisploeg over het hoofd, zodat beide ploegen met een gelijke stand de rust ingingen.

  In de tweede helft verscheen Worm bij DFS aan de aftrap als vervanger van Remy Raterink. Vier minuten na de pauze stond wederom Riekel op de juiste plek om de 2-1 voorsprong voor de Doetinchemmers binnen te schuiven, 2-1 In deze fase rechtte DFS de rug. Nadat een kopbal van Dors nog door doelman Thus gekeerd kon worden schoot Arjan Goorman DFS met wat fortuin, de keeper liet de bal door zijn handen glippen, op gelijke hoogte, 2-2 Een minuut later schakelde DFS razendsnel om waarna de inzet van Dors in het zijnet verdween. De volgende aanval was wel raak toen Thijs Hendriks, na een fraaie voorzet van Worm, met een perfecte kopbal doelman Thus kansloos liet, 2-3 Davids schoot daarna nog een keer ruim over voor de bezoekers. De thuisploeg bleef knokken voor de gelijkmaker. Men pompte de bal veelvuldig op de fysiek sterke spitsen. Uiteindelijk leverde het DZC’68 geen goals meer op, zodat DFS zich na een zwaarbevochten overwinning voor het eerst in haar geschiedenis geplaatst heeft voor de districtsbekerfinale.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark De Villekamp de wedstrijd tegen AZSV op het programma.

   

  Zie hier de foto's

 • Ongelukkige nederlaag voor sv DFS

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen(79.Remy Raterink), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm, Luciën Dors (81.Alex Scheffer), Levi Raja Boean (59.Noë Bokila)

  DFS speelde onder heerlijke zomerse omstandigheden een prima eerste helft tegen de Amsterdammers. Na acht minuten verzilverde Luciën Dors met een fraaie goal een assist van Harlaux tot de 1-0 voorsprong. DFS vergat daarna door te drukken. Een goal van Hendriks werd vanwege hands afgekeurd terwijl dezelfde speler vervolgens een lob overzag verdwijnen. Aan de andere kant verdween een schotje van de bezoekers naast.  Nadat een poging van Raja Boean geblokt werd redde doelman Veeneman aan de overzijde een inzet van Ajax. In de slotfase van de eerste helft verdween een kopbal van Worm voorlangs waarna doelman Veeneman na een tegenstoot van Ajax redding kon brengen. Na een schot over van Raja Boean ging de thuisploeg met een 1-0 voorsprong de rust in.

  In de tweede helft was de eerste grote mogelijkheid voor aanvoerder Worm, wiens inzet helaas over de goal van doelman Veenboer verdween. Daarna schoot DFS zichzelf in de voet door twee persoonlijke fouten. Doelman Veenman vergat een op het oog makkelijke bal op te rapen waarna Main simpel de gelijkmaker aantekende, 1-1 Zeven minuten later legde de scheidsrechter, na vasthouden van Worm, de bal op de stip. Soenarto liet vervolgens doelman Veeneman kansloos,1-2 DFS ging daarna al gauw alles of niets spelen met twee verse aanvallers en in de slotfase ook verdediger Van Walsem in de spits. Nadat Hendriks doelman Veenboer op zijn weg vond en Ajax overschoot kreeg Danso tien minuten voor tijd direct rood na een overtreding op De Kler. Helaas slaagde de thuisploeg er niet meer in om de verdiende gelijkmaker te scoren, zodat men wederom thuis een nederlaag moest slikken tegen de nummer drie van de Hoofdklasse B.

  A.s. dinsdag staat voor sv DFS om 20:15 uur op sportpark Zuid de halve finale van de districtsbeker tegen eersteklasser DZC’68 op het programma.

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm (89. Arjan Goorman), Remy Raterink (65. Luciën Dors), Levi Raja Boean (72. Noë Bokila)

  De bezoekers kwamen al snel op voorsprong in Rijssen. Na drie minuten verwerkte de buiten zijn zestien gekomen invaller-doelman Nieuwenhuis een crossbal van De Kler maar half waarna aanvoerder Worm de bal met een mooie lob via de onderkant van de lat in het doel deponeerde, 0-1 Excelsior’31 beschikt voetballend gezien over een uitstekende ploeg, alleen worden de combinaties vaak te lang doorgezet. Te vaak blijft de thuisploeg breien, zonder dat hieruit heel veel mogelijkheden ontstonden. Iets voor het half uur kreeg DFS vanaf de strafschopstip, na een overtreding van Brummelhuis op Hendriks, de kans om de voorsprong uit te breiden. Rutger Worm wist hier wel raad mee en hij schoot de penalty dan ook onberispelijk achter doelman Nieuwenhuis tegen de touwen, 0-2 Het compact spelende DFS bleef gevaarlijk in de tegenstoot. Raja Boean zag voor de rust nog een schot in de veilige handen van de Rijssense doelman verdwijnen terwijl een schot van Hendriks net naast de kruising vloog. Omdat de Koerbelt bewoners aan de overzijde ook het net niet meer wisten te vinden ging DFS rusten met een op het oog comfortabele 0-2 voorsprong.

  Deze voorsprong verdween in de beginfase van de tweede helft echter als sneeuw voor de zon. Na tweeënvijftig minuten raakte de bal twee keer het aluminium achter doelman Veeneman waarna Penterman het beslissende tikje gaf voor de aansluitingstreffer, 1-2 Twee minuten later tekende wederom Penterman met een kopbal voor de gelijkmaker, 2-2 Gelukkig vond DFS als snel weer de juiste organisatie in het veld, in de wetenschap dat er veel ruimte lag achter de defensie van de thuisploeg. Nadat Raterink overschoot en een voorzet van Raterink op Hendriks net te kort was zag Raja Boean zijn inzet voor DFS op de paal belanden. Elf minuten voor tijd kwamen de bezoekers weer op voorsprong toen de ingevallen Bokila een voorzet van Hendriks via de binnenkant van de paal binnen kopte, 2-3 Twee minuten later kwam een breedtepass van Bokila net niet aan bij de meegelopen Dors, zodat de beslissing van de wedstrijd uit bleef. Nadat Boeloerditi in de slotfase zijn inzet hopeloos de mist in zag gaan kon DFS weer drie punten bijschrijven in de Hoofdklasse B.   

  A.s. zaterdag vervolgt DFS om 14:30 uur de competitie met een thuiswedstrijd tegen de Ajax amateurs.

  Zie hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Mart Raterink, Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Thijs Hendriks (76. Alex Scheffer), Rutger Worm (66. Noë Bokila), Remy Raterink (89. Nick Romein), Levi Raja Boean

  DFS begon fel aan de bekerwedstrijd tegen competitiegenoot Berkum, waar men eerder dit seizoen twee keer van verloor. Na een minuut of vijf speelde linksback De Kler de bal cross op Rutger Worm die zijn inzet vervolgens voor de voeten van Hendriks zag belanden die eenvoudig de gewenste snelle voorsprong binnen kon schuiven, 1-0 DFS kreeg vervolgens nog een aantal kleine mogelijkheden, die geen treffer opleverden. Na tweeëntwintig minuten schoot Kok voor de gasten de gelijkmaker langs doelman Heusinkveld tegen de ritselende nieuwe blauw/witte touwen,1-1 DFS raakte niet van slag door de gelijkmaker. Acht minuten later schoot wederom Hendriks, na een pass van Raja Boean, de thuisploeg naar een nieuwe voorsprong, 2-1. DFS overleefde daarna een kluitssituatie in de eigen zestien om vervolgens via een mooie aanval net voor het rustsignaal de voorsprong uit te breiden. Na een assist van aanvoerder Worm liet Levi Raja Boean doelman van Hoof met een bekeken schuiver volkomen kansloos, 3-1

  Berkum begon met aanvallende intenties aan de tweede helft. Maar voordat men met de ogen kon knipperen gooide DFS de wedstrijd definitief in het slot. Na een voorzet van Worm kopte Hendriks zijn derde treffer fraai binnen, 4-1. DFS geloofde het daarna wel. Berkum mocht het spel maken, zonder dat men daaruit veel kansen creëerde. Voor DFS kopte De Kler over en verdween een inzet van Davids naast. Aan de andere kant moest doelman Heusinkveld een keer optreden na een vrije trap en verdwenen enkele inzetten van Berkum voorlangs. In de slotfase kreeg DFS via Scheffer nog een kans op een grotere voorsprong, die uiteindelijk niets opleverde.

  En zo won DFS ruim van Berkum, waardoor men zich voor het tweede jaar op een rij geplaatst heeft voor de halve finale van de districtsbeker Oost. Tevens heeft DFS zich daarmee wederom geplaatst voor de voorronde van de KNVB-beker van volgend seizoen. In de halve finale mag DFS het uit opnemen tegen eersteklasser DZC’68 uit Doetinchem.

  A.s. zaterdag vervolgt DFS om 14:30 uur de competitie met een uitwedstrijd tegen Excelsior ’31 uit Rijssen.

  Zie hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Rutger Worm, Rick van Walsem, Jim van Alst (40.Melvin van  Osenbruggen), Marijn de Kler, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Luciën Dors (78. Nick Romein), Remy Raterink, Levi Raj Boean, Alex Scheffer (69. Thijs Hendriks)

  Een futloos DFS leed onder een heerlijke lentezon een kansloze nederlaag tegen Sparta Nijkerk. Bij DFS ontbrak de echte wil om te winnen, op de eerste tien minuten na toen de thuisploeg nog enkele mogelijkheden kreeg was het een futloze bedoening van DFS kant. Nadat een inzet va Scheffer naast verdween schoten de bezoekers voor langs. Vervolgens zag Dors een schot naast de goal van Nijkerk verdwijnen, terwijl aan de overzijde Jim van Alst een inzet voor de doellijn weg kon werken. DFS zag vervolgens meerdere schoten door de Nijkerkse defensie geblokt worden. Na iets meer dan twintig minuten schoot Frank Heus de bezoekers met een bekeken schuiver op voorsprong, 0-1 Nadat een voorzet van de Nijkerkers op de lat verdween gingen beide ploegen rusten met een 0-1 stand.

  Na vijf minuten in de tweede helft was de wedstrijd definitief beslist. Na een voorzet vanaf rechts scoorde Makizodila de 0-2. DFS bleef grossieren in foute passes en matig voetbal zodat de 0-3 via wederom Heus een logisch gevolg was. De thuisploeg kwam niet verder dan een voorzet van Worm die via de lat over verdween. In  de slotfase werd het zelfs nog 0-4 door Boersma , die doelman Veeneman voor de vierde keer deze middag liet vissen.

  Een slap en ongeïnspireerd DFS verloor volkomen terecht van een feller Sparta Nijkerk. Onze jongens mogen wel bij zichzelf te rade gaan! Waarom zo slappe vertoning? De echte wil om te winnen leek vandaag te ontbreken!

  A.s. dinsdag staat om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland de kwartfinale van de districtsbeker tegen competitiegenoot Berkum op het programma.

  Zie hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Noë Bokila (61. Melvin van Osenbruggen), Mart Raterink, Jim van Alst, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors, Remy Raterink, Levi Raja Boean (55. Rutger Worm), Alex Scheffer (68. Nick Romein)

  DFS begon uitstekend aan de tweede wedstrijd in het paasweekend tegen de Nijkerkers. Nadat een inzet van Raja Boean via een tegenstander een corner opleverde scoorde Scheffer, na acht minuten, vanuit deze corner met een kopbal, de 0-1 voorsprong. Rond de tiende minuut legde de bezoekers een fraaie aanval op de mat, waarna de steekpass van Remy Raterink op Raja Boean zomaar via de paal, achter de kansloze doelman Ranzijn, tegen de touwen verdween, 0-2. De thuisploeg blokte daarna nog twee inzetten van DFS, terwijl aan de andere kant een bal hard voorlangs het doel van Veeneman verdween. Voor DFS redde doelman Veeneman nog een keer attent terwijl vervolgens een overtreding op randje zestien op Raja Boean door scheidsrechter van Kraay over het hoofd werd gezien. Net voor het rustsignaal schoot NSC voor de tweede keer net voorlangs het DFS-doel.

  In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Remy Raterink, die na een fout van de Nijkerkers, naast schoot. De tweede mogelijkheid schoot Raterink, na een assist van Dors, wel beheerst achter doelman Ranzijn tegen de touwen, 0-3 Er leek geen vuiltje voor DFS aan de lucht tegen een onmachtig NSC. Toch werd het nog even spannend toen de Nijkerkers in korte tijd twee keer scoorde via Schaap en Van den Brom, 2-3 Daarna kwam DFS nog goed weg na een kopbal op de lat van NSC. Acht minuten na de aansluitingstreffer scoorde de volkomen vrijstaande Remy Raterink, na een puntgave voorzet van Harlaux, met een kopbal zijn derde goal en de beslissende 2-4.  In de slotfase liet DFS via Worm en Dors nog een aantal kansen liggen om verder uit te lopen, zodat de wedstrijd in een verdiende overwinning voor de bezoekers eindigde.

  Met vier punten kunnen we spreken van een geslaagd paasweekend, waar DFS op voort  kan borduren in de resterende wedstrijden van dit seizoen.

  Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma.

   

  Zie hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Noë Bokila, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marijn de Kler (79.Melvin van Osenbruggen), Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Rutger Worm (71.Thijs Hendriks), Luciën Dors, Levi Raja Boean, Alex Scheffer (68.Remy Raterink)

  DFS slaagde er helaas wederom niet in om de eerste overwinning in 2018 op eigen bodem te behalen. Na vier minuten keek de thuisploeg al tegen een snelle achterstand aan. Doelman Veeneman liet een inzet van Luchtenberg zomaar door zijn handen en benen binnen glippen, 0-1. DFS mocht, zoals zo vaak, het spel weer maken terwijl HZVV geduldig af kon wachten na de snelle voorsprong. De bezoekers overleefde een aantal klutssituaties in de zestien. Toch kon de gelijkmaker niet uitblijven. Rond het half uur rondde Luciën Dors met een perfecte kopbal een gave voorzet van aanvoerder Worm af, 1-1. HZVV kreeg vijf minuten voor het rustsignaal pas de tweede kans van de eerste helft toen Akkerman een voorzet over kopte.

  In de tweede helft verdween in de beginfase een doelpoging van Worm naast. Pogingen van Davids en Raja Boean werden geblokt. De gasten kwamen niet veel verder dan een kopbal, vanuit een corner, die overging. In deze fase was de wedstrijd van beide kanten rommelig, zonder veel mogelijkheden. In het laatste kwartier had DFS het meeste recht op de overwinning. Nadat Raja Boean zijn doelpoging, na een fraaie actie, in het zijnet zag belanden verdween een schot van de ingevallen Raterink achter de kansloze Streutker tegen de paal. Enkele tellen later schoot Raterink net voorlangs terwijl een streep van Davids, na een afvallende bal, door een Hoogeveener van de lijn kon worden gekopt. Vrouwe Fortuna werkte deze keer niet mee, zodat DFS genoegen moest nemen met wederom een puntendeling in eigen huis, 1-1  

  A.s. maandag staat om 14:30 uur op sportpark De Burcht de wedstrijd tegen NSC Nijkerk op het programma.

  Zie hier de foto's

 • DFS afgetroefd door Urk, 2-0

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar (56. Melvin van Osenbruggen), Mart Raterink, Rick van Walsem, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Rutger Worm (75. Levi Raja Boean), Luciën Dors, Noë Bokila, Alex Scheffer (71. Remy Raterink)

  Onder een lekker voorjaarszonnetje slaagde DFS er wederom niet in om te winnen van een fysiek sterke en keihard werkende tegenstander.  

  DFS keek na vijf minuten al tegen een achterstand aan toen Nagel met een bekeken bal, na een flipperkast achterin, binnen kon schuiven,1-0 DFS probeerde het wel, maar men had moeite met de fysieke tegenstander die elke bal gelijk diep speelde. Een mooie aanval van DFS na achttien minuten leverde uiteindelijk niet meer dan een corner op die door Rick van Walsem steenhard werd over gekopt. In het vervolg van de eerste helft creëerde beide ploegen weinig mogelijkheden meer. Rond het half uur werd Dors, na een één twee met Scheffer, in de zestien onderste boven gelopen. Alleen zag de leidsman hier geen overtreding in. Wederom Van Walsem zag, na een vrije trap, zijn kopbal in de veilige handen van doelman Koffeman verdwijnen zodat beide ploegen de rust ingingen met een 1-0 voorsprong voor de Urkers.

  In de tweede helft had DFS het meeste balbezit, maar waren de beste kansen voor de Urkers. Nadat Jim van Alst een bal van de lijn haalde schoot Bokila voor DFS over. DFS slaagde er maar niet in om kansen te creëren. Aan de andere kant was het aan doelman Veeneman, met een drietal prima reddingen, te danken dat de achterstand niet groter werd. In de slotfase posteerde DFS naast invaller Raterink ook nog eens zijn beide centrale verdedigers in de spits in de jacht op de gelijkmaker. Helaas leverde dit behalve een half geraakt schot naast van Rick van Walsem nauwelijks mogelijkheden op. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd besliste Snoek met een mooie lob de wedstrijd definitief in het voordeel van de thuisclub.

  DFS werkte wel hard, maar op een of andere manier heeft men dit seizoen nog geen antwoord gevonden op een speelwijze waarbij een fysieke sterke tegenstander het spel aan DFS overlaat om vervolgens zelf via de lange bal gevaar te stichten.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen HZVV op het programma.

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Mart Raterink, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Rutger Worm, Luciën Dors (89. Nick Romein), Noë Bokila, Alex Scheffer (75. Remy Raterink) 

  DFS kwam in een ijskoud Genemuiden als snel op voorsprong tegen de koploper. Na een vrije trap kwam de bal voor de voeten van Mart Raterink die de 0-1 tegen de touwen schoot. Na zeventien minuten scoorde Jansen, na een voorzet van Kavak, de gelijkmaker, 1-1. Na een misverstand in de achterhoede van de thuisploeg tikte Scheffer voor DFS de bal net naast het doel van Genemuiden. Aan de overzijde verdween een streep van goalgetter Kavak via een DFS-been over de goal van doelman Veeneman. In deze fase was het spel rommelig aan beide kanten. Wederom Kavak was, na een lange bal, met een kopbal op de binnenkant van de paal nog het dichtst bij een doelpunt voor de rust.  

  DFS kwam fel uit de startblokken in de tweede helft. De bezoekers waren duidelijk de bovenliggende partij. Nadat een kopbal van Scheffer, uit een standaardsituatie, net naast verdween kwam DFS in de drieënzestigste minuut op voorsprong. Davids speelde spits Scheffer in, die combineerde met Bokila, om daarna doelman Beukeveld met een schuiver kansloos te laten,1-2 Zes minuten later was de wedstrijd gespeeld toen Noë Bokila met een mooi schot doelman Beukeveld voor de derde keer liet vissen, 1-3 De thuisploeg kreeg in de tweede helft maar een grote mogelijkheid op een doelpunt. Na een vrije trap van Rotman schoot Pot de rebound huizenhoog over. Drie minuten voor tijd profiteerde DFS optimaal van de ruimte. Een fraai uitgespeelde aanval via aanvoerder Worm en Bokila werd door Luciën Dors uiteindelijk binnengeschoven, 1-4

  DFS behaalde een prima en verdiende overwinning op de koploper van de hoofdklasse B. Met goed voetbal en een hecht collectief werd voor de tweede keer dit seizoen gewonnen van bewoners van de tapijtstad.

  A.s. zaterdag staat om 15:00 uur op sportpark De Vormt de wedstrijd tegen Urk op het programma.

   

  Foto's SC Genemuiden - sv DFS

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Mart Raterink, Jim van Alst, Noë Bokila, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Levi Raja Boean (60.Rutger Worm), Remy Raterink, Luciën Dors (74.Rick van Walsem), Alex Scheffer (83.Qendrim Beqiraj)

  DFS begon slap aan de wedstrijd tegen de bezoekers. Na vier minuten was het aan een prima save van doelman Veeneman, een op een met Roozendaal, te danken dat de 0-0 op het scorebord bleef. Vier minuten later kopte spits Roozendaal alsnog de 0-1 tegen de touwen. Aan de andere kant verdween een schot van Dors over waarna een inzet van Promes door de DFS-defensie nog net geblokt kon worden. De eerste grote kans voor de thuisploeg was direct raak. Bokila stuurde met een mooie pass Scheffer weg die vervolgens doelman Mol met een schuiver kansloos liet. Vervolgens had wederom Scheffer een tel te lang nodig, zodat een mogelijkheid verloren ging. Aan de andere kant blokte Bokila nog een inzet van de Zuidvogels, zodat beide ploegen gingen rusten met 1-1

  In de tweede helft kwam DFS beter uit de startblokken. Doelman Mol redde prima op een volley van Dors. De volgende kans was wel raak. Mart Raterink legde de bal over de verdediging van Zuidvogels heen waarna Luciën Dors doelman Mol voor de tweede keer liet vissen, 2-1. Heel lang kon DFS niet genieten van de voorsprong. Bij een snel genomen vrije trap stond DFS te slapen, waarna de weggelopen Promes doelman Veeneman met een lob kansloos liet, 2-2. Na deze tik werd het spel van DFS er niet beter op. Er werd veel balverlies geleden. In de slotfase was Bokila tot tweemaal toe nog dicht bij de voorsprong. Beide schoten verdwenen rakelings voorlangs het doel van de bezoekers, zodat de wedstrijd over negentig minuten gezien terecht in 2-2 eindigde.

  Vandaag bleek ook weer dat goede oefenwedstrijden niet tellen. In de competitie moet het gebeuren! DFS stelde toch wel teleur met voor de vijfde keer op een rij puntverlies in eigen huis. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel voor de technische staf om het tij te keren.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark De Wetering de wedstrijd tegen SC Genemuiden op het programma.

   

  Foto's sv DFS - Zuidvogels

 • Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Rutger Worm, Arjan Goorman, Jim van Alst, Noë Bokila, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Qendrim Beqiraj (88. Marco Mauritz), Remy Raterink, Levi Raja Boean (92. Jelle Gijsbers), Alex Scheffer (78. Nick Romein)

  Hoewel de uitslag anders deed vermoeden had DFS een eenvoudige avond tegen Woezik. DFS was heer en meester tegen de Wijchenaren. Met goed voetbal en snelle combinaties werden de bezoekers onder druk gezet. Nadat een schot van Harlaux geblokt werd en Davids naast schoot kwam de thuisploeg na twaalf minuten op voorsprong. Beqiraj passeerde zijn tegenstander buitenom om vervolgens doelman Maas met een bekeken schuiver kansloos te laten, 1-0 DFS bleef heersen en men kreeg nog wat hele en halve mogelijkheden. Net voor rust stuurde de vandaag back spelende aanvoerder Worm met een mooie pass van achteruit spits Scheffer weg die doelman Maas voor de tweede keer liet vissen, 2-0.

  In de tweede helft had DFS de bal zonder daaruit heel veel kansen te creëren. Een doelpoging van Davids ging via de keeper over terwijl een snoeihard schot van Raja Boean naast verdween. Woezik stelde hier eigenlijk niets tegenover. Toch werd het nog even spannend toen de bezoekers vanuit het niets rond de negentigste minuut via Vogels de aansluitingstreffer scoorde. Even kregen de bezoekers, die de hele wedstrijd weinig te vertellen hadden, nog hoop op meer. Men kreeg nog een mogelijkheid die niets opleverde, waarna de leidsman de wedstrijd affloot.

  DFS behaalde, ondanks een aantal afwezigen, eenvoudig en verdiend, voor het tweede jaar op een rij, de kwartfinale van de districtsbeker

  A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Zuidvogels op het programma.

  Zie hier de foto's

 • Puike winst van sv DFS op sv Spakenburg, 1-3

  Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Noë Bokila, Mart Raterink, Jim van Alst (77. Nick Romein), Marijn de Kler, Arjan Goorman (46. Lorenzo Davids), Marc Harlaux, Luciën Dors, Remy Raterink (72. Alex Scheffer), Levi Raja Boean (46. Thijs Hendriks/72.Qendrim Beqiraj), Alex Scheffer (46. Rutger Worm)

  DFS speelde een prima wedstrijd tegen de koploper van de derde divisie. Voortbordurend op de wedstrijd tegen Lienden (3-3) begon DFS in dezelfde samenstelling aan de wedstrijd tegen Spakenburg.

  Na zeven minuten schoot oud Volendam spits Steltenpool een kans voorlangs de goal van doelman Heusinkveld. Twee minuten later ontsnapte, de op de weg terug zijnde, Remy Raterink aan buitenspel om vervolgens vrij voor doelman Huiskamp beheerst af te ronden, 0-1. DFS kon prima mee met de thuisploeg en men verdubbelde via wederom Remy Raterink met een kopbal, na een vrije trap van Harlaux, de voorsprong naar 0-2. Spakenburg aanvaller Steltenpool vond vervolgens doelman Heusinkveld op zijn pad waarna de rebound door DFS van de lijn gehaald kon worden. Zestien minuten voor tijd scoorde Gravenbeek, na een misverstand achterin bij DFS, de aansluitingstreffer en ruststand van 1-2.

  In de tweede helft bracht de thuisploeg negen en DFS drie nieuwe spelers binnen de lijnen. De eerste grote mogelijkheid voor de bespelers van De Westmaat verdween over. Bij DFS kwam al snel Davelaar voor de geblesseerd geraakte De Kler in het veld. Vervolgens verdween een inzet van Worm, na een vrije trap, naast de goal van Spakenburg. Aan de andere kant haalde Bokila tot tweemaal toe een inzet van de lijn. Na achtenzestig minuten werd het na een mooie DFS-aanval over meerdere schijven zelfs 1-3 via Marc Harlaux die zijn getoucheerde schot achter de kansloze doelman Ter Wielen tegen de touwen zag verdwijnen. Spakenburg schoot in het laatste kwartier nog twee keer over terwijl voor DFS de weer in het veld gekomen Scheffer overschoot en Luciën Dors doelman Ter Wielen op zijn weg vond.

  DFS behaalde afgelopen week twee prima uitslagen tegen tweede divisionist FC Lienden (3-3) en de koploper van de derde divisie Spakenburg (1-3). Deze resultaten moeten het team vertrouwen geven voor het restant van de competitie waarin het om het ‘echie’ gaat en er weer punten binnengehaald moeten gaan worden.

  A.s. dinsdag staat, onder voorbehoud van de veldgesteldheid, om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland de achtste finale van de districtsbeker tegen Woezik op het programma.

 • DFS speelt verdienstelijk oefenduel tegen FC Lienden, 3-3

  Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Noë Bokila, Mart Raterink, Jim van Alst, Marijn de Kler (73. Qendrim Beqiraj), Arjan Goorman, Marc Harlaux (58. Nick Romein), Luciën Dors, Remy Raterink, Levi Raja Boean (79. Marco Mauritz), Alex Scheffer (73. Rutger Worm)

  FC Lienden zette in het begin wat druk zonder echte grote mogelijkheden daaruit te creëren. De eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd was dan ook voor de bezoekers. Remy Raterink legde een voorzet van De Kler met zijn hoofd neer voor Harlaux, die zijn volley door doelman Schimmel naast getikt zag worden. Na achttien minuten kwam DFS, dat na goed druk zetten van Scheffer de bal veroverde, op voorsprong via Raja Boean die doelman Schimmel met een bekeken bal het nakijken gaf, 0-1. De thuisploeg schoot aan de andere kant net voorlangs. Rond het half uur verdubbelde Scheffer met een prima goal de voorsprong zelfs naar 0-2. Doelman Heusinkveld haalde een vrije trap uit de hoek waarna doelman Schimmel aan de overzijde met een prachtige save, op een kopbal van dichtbij, een grotere achterstand voor de tweede divisionist voorkwam. Net voor rust voorkwam doelman Heusinkveld, na een fout aan DFS-zijde met een prima save de aansluitingstreffer.

  Binnen twee minuten in de tweede helft zorgde de ingevallen goalgetter van den Meiracker met een mooie stift voor de 1-2. FC Lienden zette wat meer aan en DFS kreeg het moeilijker. Toch verruimde de gasten via een fraai ingekopte bal van Bokila, na een prima voorzet van De Kler, de voorsprong tot 1-3. In deze fase had DFS zelfs verder uit kunnen lopen. Dors schoot na een mooi lopende aanval over terwijl doelman Schimmel vervolgens op inzetten van Scheffer en De Kler een antwoord paraat had. Zeven minuten voor tijd schoot van den Meiracker voor de thuisploeg een vrije trap fraai binnen, 2-3. DFS, inmiddels met enkele wissels binnen de lijnen, moest steeds verder achteruit. In de negenentachtigste minuut werd een opnieuw voorgezette bal, na een afgeslagen corner, DFS fataal. Aanvoerder Broekhof zorgde met een intikker voor de eindstand van 3-3.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark De Burcht de inhaalwedstrijd tegen NSC Nijkerk op het programma.

  (Schaduwwedstrijd: 14:30 uur sv Spakenburg - sv DFS)

 • Terechte puntendeling voor DFS tegen SDC Putten, 1-1

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen (71 Qendrim Beqiraj), Arjan Goorman, Jim van Alst, Noë Bokila, Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Luciën Dors (82. Alex Scheffer), Thijs Hendriks, Remy Raterink (64. Rutger Worm) Levi Raja Boean.  

  DFS, dat door blessures en een afwezigheid vanwege werk wederom met een geïmproviseerde achterhoede speelde, begon matig aan de wedstrijd tegen de thuis nog ongeslagen Puttenaren. In de eerste twintig minuten was het aan doelman Veeneman, na twee prima reddingen, te danken dat de 0-0 op het scorebord bleef staan. Voor DFS zag Levi Raja Boean een inzet hard naast de Puttense goal verdwijnen. Vervolgens schoot Jefta van den Broek over de goal van DFS. DFS kwam daarna beter in de wedstrijd wat resulteerde in een mooie aanval over meerdere schijven, die door spits Raterink uiteindelijk over de goal van doelman Hoogewoning werd gekopt, zodat beide ploegen gingen rusten met 0-0.

  DFS begon prima aan de tweede helft in Putten. Eerst verdween een inzet van Raja Boean net voorlangs terwijl even later de weggestuurde Dors zijn chipbal door doelman Hoogewoning gekeerd zag worden. Na een inzet vanuit de hierop volgende corner teisterde Davids met een kopbal de paal. Vervolgens werd een kopbal van Bokila door de Puttense verdediging van de lijn gehaald en zag Raja Boean zijn schotpoging, na een dribbel, in de veilige handen van Hoogewoning verdwijnen. Bij DFS viel vervolgens Melvin van Osenbruggen, na reddend optreden met een sliding na een tegenstoot van de thuisploeg, geblesseerd uit. De net ingevallen aanvaller Worm moest daarna de wedstrijd als back vervolgen. Tien minuten voor tijd verzilverde Martijn Duits op fraaie wijze een vrije trap voor de thuisploeg, net buiten de linkerkant van het zestienmetergebied, door deze op fraaie wijze in de kruising te schieten, 1-0 DFS bracht met Scheffer direct een extra aanvaller in het veld in de jacht op de gelijkmaker. De ingevallen Scheffer zag een volley naast vliegen waarna van den Broek voor SDC Putten op het dak van het DFS-doel kopte. In de blessuretijd kreeg DFS loon naar werken. Vanuit een corner kopte Worm prima in waarna Goorman met een laatste zetje DFS de verdiende gelijkmaker bezorgde, 1-1

  A.s. dinsdag staat om 20:15 uur op sportpark De Abdijhof een oefenwedstrijd tegen tweede divisionist FC Lienden op het programma.

 • Opstellling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Arjan Goorman, Jim van Alst, Noë Bokila, Lorenzo Davids (81. Alex Scheffer), Marc Harlaux, Luciën Dors, Rutger Worm (73. Remy Raterink), Thijs Hendriks, Levi Raja Boean.  

  DFS moest vandaag in de achterhoede, door de afwezigheid van drie basisspelers vanwege blessures en een schorsing, improviseren. Op de werklust van de thuisploeg was weinig aan te merken, maar men trok uiteindelijk voor de vierde keer op een rij thuis aan het kortste eind.

  De toeschouwers zagen een boeiende eerste helft met mogelijkheden aan beide kanten. Nadat Bokila een inzet van de bezoekers weg werkte zag DFS een schot van Hendriks overgaan terwijl een indraaiende voorzet van Worm voorlangs verdween. Berkum was levensgevaarlijk in de omschakeling. Eerst redde doelman Veeneman prima op een inzet van de bezoekers terwijl enkele minuten later een inzet van Bacuna net voorlangs de goal van DFS verdween. Voor de thuisploeg kopte Bokila daarna over en verdween een schot van Hendriks ook over de goal van doelman van Hoof. Berkum zag een vrije trap in de DFS-muur gesmoord worden, waarna een verdediger van Berkum een inzet, na een mooie actie, van Raja Boean van de lijn kon halen. Aan de andere zijde werd een doelpoging van Berkum goed geblokt waarna Davids voor DFS ruim overschoot. In de slotfase van de eerste helft kreeg Raja Boean op het juiste moment een zetje zodat een grote mogelijkheid verloren ging.

  In de tweede helft kwam Berkum na zestig minuten, vanuit een corner, die door Huisman werd binnengetikt op voorsprong, 0-1 Deze tik kwam DFS eigenlijk niet meer te boven.  Na een schot van Melvin van Osenbruggen voorlangs redde doelman Veeneman bekwaam op een inzet van de bezoekers. DFS had zijn vizier niet op scherp staan, gezien enkele schoten die in kansrijke positie overvlogen. DFS bracht in de slotfase met Raterink en Scheffer nog twee aanvallers in het veld om alsnog de gelijkmaker te forceren. Helaas leverde dit niet veel mogelijkheden op. Drie minuten voor tijd werd de wedstrijd door invaller Kok definitief beslist in Berkums voordeel, 0-2.

  Door de vierde thuisnederlaag op een rij is DFS in zwaar weer beland. DFS zit in een moeilijke fase waarin de uitslagen steeds in het nadeel van DFS uitvallen. DFS rest niet anders dan hard te blijven werken, zodat hopelijk in de komende wedstrijden met de steun van de trouwe aanhang er weer punten binnengehaald kunnen worden.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark Putter Eng de wedstrijd tegen SDC Putten op het programma.

  Zie hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen, Lorenzo Davids, Rick van Walsem (65. Corné Davelaar), Jim van Alst, Marc Harlaux, Arjan Goorman, Luciën Dors, Thijs Hendriks, Rutger Worm (73. Levi Raja Boean), Noë Bokila (88. Remy Raterink)

  DFS, dat op zoek is naar de juiste vorm, begon redelijk aan de wedstrijd tegen de Barnevelders. Nadat een inzet van Dors naast verdween was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers echter direct raak. Speelziek strafte, na een corner, niet goed ingrijpen achterin fraai af door de bal hard binnen te schieten, 0-1.  Aan DFS-zijde kopte Bokila vervolgens een voorzet van Hendriks naast en kon doelman Jeroen van Binsbergen een inzet van Hendriks nog met zijn voet keren. SDV Barneveld, dat over een prima ploeg beschikte, werd vooral gevaarlijk via de lange bal op de snelle en handige voorwaartsen. DFS kwam voor de rust nog een keer goed weg toen een inzet van SDVB snoeihard de lat raakte.

  In de tweede helft ging DFS op jacht naar de gelijkmaker. Al snel was het raak via Marc Harlaux die een voorzet van Hendriks binnen kon schuiven, 1-1. Niet veel later werd een kopbal van DFS, na een corner, door de Barneveldse defensie van de lijn gekopt. De eerste mogelijkheid aan de andere kant werd door Van Kammen op fraaie wijze binnen gelobd, 1-2. Twee minuten later koos Vrouwe Fortuna de kant van DFS.  Thijs Hendriks zag zijn voorzet (zie foto) namelijk met veel effect bij de tweede paal binnen vallen, 2-2 In deze fase kon de wedstrijd alle kanten op. SDVB zag doelman Heusinkveld een rebound, na een afstandsschot, op katachtige wijze keren terwijl voor DFS een inzet van Harlaux hard naast verdween. Bokila kopte vervolgens een corner over de goal van SDVB. In de vijfennegentigste minuut werd de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg beslist door Lorenzo Davids die een perfecte voorzet van Harlaux met zijn hoofd doeltreffend tegen de ritselende touwen kopte, 3-2.

  In de volgende ronde mag DFS het wederom thuis opnemen tegen zondag hoofdklasser Woezik.  

  A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Berkum op het programma.

  Zie hier de foto's

 • DFS 'reserves' laten het afweten tegen DVSA

  Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen (46.Jelle Gijsbers), Mart Raterink, Corné Davelaar, Noë Bokila (46.Marco Mauritz), Nick Romein, Levi Raja Boean, Qendrim Beqiraj, Remy Raterink, Alex Scheffer (61.Benoni Kainama), Jean Jacques Mapinga (72.Rick Masela)

  De DFS 'reserves' aangevuld met gastspeler Mart Raterink en een aantal tweede elftal spelers oefende vanavond in een koud Amerongen tegen de plaatselijke vierdeklasser DVSA.

  Op een platgetrapt en keihard kunstgrasveld overtuigde DFS bepaald niet. DFS mocht de bal hebben, maar was veel te slordig in de passing. De bezoekers, waar teveel spelers voor eigen succes gingen, kwamen nooit echt goed in de wedstrijd.

  DVSA kwam bij de tweede goede aanval van de eerste helft op voorsprong,1-0 Omdat DFS onzuiver bleef in de afwerking en de thuisploeg een spaarzame mogelijkheid in de tweede helft wel tot doelpunt wist te promoveren werd het dertien minuten voor tijd zelfs 2-0. Remy Raterink zorgde vanuit een rebound voor de 2-1 eindstand.

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (54.Melvin van Osenbruggen), Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids (67. Remy Raterink), Rutger Worm (79. Noë Bokila), Luciën Dors, Levi Raja Boean

  In een slordige eerste helft, van beide kanten, waren er nauwelijks mogelijkheden te noteren. De snelle Embricqs, die al gauw uitviel, vond doelman Veeneman op zijn pad. Aan de andere kant werd een mooie DFS-aanval, via meerdere schijven, door Hartog na een inzet van Davids van de lijn gekopt. Verder was er niet veel te genieten. Een doelpoging van Raja Boean werd geblokt terwijl een kopbal van invaller Jan de Graaf fraai door doelman Veeneman uit de lucht geplukt werd. Vlak voor rust zette Davids geen druk waardoor Eemdijk de bal cross kon spelen op Brouwers, die vervolgens doelman Veeneman met een geplaatst schot kansloos liet.

  In de beginfase van tweede helft werd tot drie keer toe een inzet van DFS geblokt door de Eemdijkse verdediging.  Na een ongelukkig botsing met het hoofd tussen Sanders en Goorman viel Tim Sanders met een zware hoofdblessure uit. DFS was hierdoor duidelijk van slag en men ging dan ook niet bepaald beter spelen. Net als in de eerste helft werden de tweede ballen bijna allemaal verloren en dan wordt het vechten tegen de bierkaai. Bij DFS zag invaller Raterink, die zijn eerste wedstrijdminuten in de competitie maakte, na goed weggedraaid te zijn bij zijn tegenstander zijn schuiver door doelman Ruizendaal gekeerd worden. Raja Boean schoot nog een keer hard naast terwijl Dors niet wist te profiteren van een uitglijder aan de kant van Eemdijk. Vijf minuten voor tijd legde de leidsman de bal, na een overtreding van Davelaar op een doorgebroken speler, op de stip en kon Davelaar ook nog eens met rood naar de kant. Beukers zag zijn eerste poging vanaf de stip door Veeneman nog gepareerd worden. De rebound kon hij echter wel verzilveren, 0-2. De wedstrijd was hierna wel gespeeld en of het nog niet genoeg was wreef Huijgen in de dying seconds nog meer zout in de wonden door de 0-3 binnen te tikken.

  In een matige wedstrijd van beide kanten verloor DFS voor de derde keer op een rij een wedstrijd op eigenlijk dezelfde wijze. Tot op heden heeft DFS geen enkel antwoord gevonden op ploegen die de lange bal spelen en veel fysieke kracht in de strijd gooien.  

  Volgende week zijn er gelukkig weer nieuwe kansen op een driepunter tegen NSC Nijkerk. De wedstrijd op sportpark De Burcht begint om 14:30 uur.

  Zie hier de foto's

 • Nipte oefennederlaag voor sv DFS tegen DVS’33, 4-3

  DFS speelde vandaag in Ermelo een oefenwedstrijd tegen de nummer vijf van de Derde Divisie zaterdag DVS’33

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman (46. Jasper Heusinkveld), Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (59. Noë Bokila), Arjan Goorman (82. Nick Romein), Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Rutger Worm (68. Qendrim Beqiraj), Luciën Dors (61. Remy Raterink), Thijs Hendriks (46. Levi Raja Boean)

  DVS’33, dat op volle oorlogssterkte aantrad, bezorgde DFS de eerste helft handen vol werk. De bezoekers hadden moeite met de snelheid van Roemeon en de vlot combinerende Ermeloërs. Na een voorzet van sneltrein Roemeon schoot de naar DOVO vertrekkende Yasar al snel rakelings naast. Enkele minuten later werd Velda vrijgezet voor doelman Veeneman, die hij vervolgens met een lob kansloos liet, 1-0. Nadat wederom Yasar naast schoot kreeg DFS rond het kwartier na een vloeiend lopende aanval via Roemeon de 2-0 om de oren. DFS stelde hier niet meer dan een kleine speldenprik tegenover. Nadat de thuisploeg een kopbal over en een schot voorlangs zag gaan scoorde DFS, na balverlies aan DVS’33 kant, zowaar de aansluitingstreffer via aanvoerder Worm die de bal beheerst binnenschoof, 2-1 Honderdtwintig seconden later gaf het scorebord alweer 3-1 aan. Na knullig balverlies op het middenveld lag de weg open naar doelman Veeneman. Davelaar probeerde de schade nog te repareren, maar helaas verdween de bal via hem in het eigen doel. In de slotfase schoot Yasar nog over, Roemeon naast en op de paal, zodat DFS blij mocht zijn dat de schade in de vorm van nog meer tegendoelpunten verder beperkt bleef.

  In de tweede helft verscheen DVS’33 met zeven en sv DFS met twee wissels aan de aftrap. De wedstrijd kwam meer in evenwicht en de bezoekers beten meer van zich af. DFS zag een schot van Dors rakelings naast gaan. Even later moest doelman Bredewolt reddend optreden na een doelpoging van de ingevallen Raja Boean. Rutger Worm strafte daarna een slippertje van invaller-doelman Bredewolt genadeloos af, 3-2 De eerste mogelijkheid voor DVS’33 aan andere kant verdween vervolgens via Yasar keihard op de paal. Aan DFS kant kwam de opgestoomde back Van Osenbruggen net niet goed uit, na een door Raterink prima breed gelegde bal, zodat de kans op de gelijkmaker in rook opging.  Zeven minuten voor tijd schoot Yasar de tweede grote mogelijkheid voor DVS’33 in de tweede helft wel binnen, 4-2. Toch gaf DFS zich nog niet gewonnen. Na een mooie aanval schoot de op de weg terug zijnde dribbelaar Raja Boean in de verre hoek de 4-3 tegen de touwen. Vlak voor tijd voorkwam de onderkant van de lat, na een vlammend schot van Raterink, zelfs de gelijkmaker.    

  Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor onze mannen, waar genoeg leermomenten uit te halen zijn voor het vervolg van de competitie in de Hoofdklasse B.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Eemdijk op het programma.

 • DFS eenvoudig voorbij RKHVV, 1-3

  DFS speelde vandaag haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft tegen hoofdklasser RKHVV

  Opstelling DFS Opheusden: Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem (77. Remy Raterink), Noë Bokila, Lorenzo Davids (55. Nick Romein), Arjan Goorman (75. Marco Mauritz), Marc Harlaux, Rutger Worm (55. Alex Scheffer), Luciën Dors, Levi Raja Boean (75. Qendrim Beqiraj)

  Op sportpark Sportpark De Blauwenburcht was DFS in de eerste helft heer en meester. Met gedurfd en goed voetbal werd de thuisploeg de wil opgelegd. Nadat Luciën Dors, alleen voor de doelman van RKHVV, een reuzenkans onbenut liet kwam DFS na negen minuten op voorsprong. Een vloeiend lopende snelle aanval werd door aanvoerder Worm benut, 0-1. Vervolgens verdween een inzet van Goorman naast de Huissense goal. Rutger Worm verdubbelde daarna vanaf de strafschopstip, na een overtreding op Dors, de voorsprong naar 0-2.  Twee minuten later verzilverde Goorman, na een kopbal van Rick van Walsem op de paal, een rebound tot de 0-3. RKHVV stelde hier twee mogelijkheden tegenover. Een inzet kon door doelman Heusinkveld gekeerd worden terwijl men net voor rust nog een kans hard overschoot.

  In de tweede helft liet DFS de thuisploeg wat meer komen, zonder dat RKHVV veel mogelijkheden creëerde. Na een kopballetje van de ingevallen Scheffer die in de veilige handen van de RKHVV-doelman verdween constateerde de grensrechter, na een klutssituatie achterin bij DFS, dat de bal de lijn gepasseerd was, 1-3. Inmiddels kwamen er aan beide kanten meerdere invallers binnen de krijtlijnen en werd het spel er niet beter op. Voor DFS schoot Dors, na een assist van Scheffer, nog een keer naast. In de slotfase maakte Remy Raterink, na lang blessureleed, zijn eerste minuten voor DFS. Zijn beste actie was een terug kopbal op Marco Mauritz wiens inzet via de paal naast verdween, zodat deze oefenmatch in een 1-3 overwinning voor DFS eindigde.

  Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark De Villekamp de competitiewedstrijd tegen AZSV op het programma.

  .

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Noë Bokila, Arjan Goorman, Marc Harlaux (73.Alex Scheffer), Lorenzo Davids, Rutger Worm, Luciën Dors, Thijs Hendriks (82. Melvin van Osenbruggen)

  Voordat de toeschouwers met de ogen konden knipperen lag de bal na dertig seconden al op de stip. Via Jelle de Boer verzilverde de bezoekers de penalty, 0-1. Nadat de Urkers nog een keer hard naast schoten kwam DFS na zeventien minuten op gelijke hoogte. Doelman Koffeman riep los maar liet ook los, zodat verdediger Sanders simpel de gelijkmaker kon binnen schuiven, 1-1 Vervolgens vond Sanders doelman Koffeman op zijn weg en schoot Hendriks voor DFS naast. De Urkers kwamen daarna goed weg toen de scheidsrechter Kramer, na het neerhalen van een doorgebroken speler, slechts geel voorschotelde. Nadat Hendriks wederom een grote mogelijkheid naast schoot gingen beide ploegen rusten met een 1-1 stand.

  In de tweede helft kwam DFS al snel op voorsprong door Thijs Hendriks die doelman Koffeman met een afstandsschoot kansloos liet, 2-1. DFS schoot zichzelf daarna door persoonlijke fouten in de voet tegen een hardwerkend Urk dat twee persoonlijke fouten hard afstrafte via Romkes en Riekelt zodat de thuisploeg tegen een 2-3 achterstand aan keek. Een slordig spelend DFS was deze middag niet in staat om deze achterstand nog om te keren. DFS ging, met verdediger Van Walsem als extra aanvaller, nog alles of niets spelen in de jacht op een punt. In de slotseconde was Van Walsem met een inzet op de paal nog dichtbij de gelijkmaker. Helaas had DFS vandaag zijn dag niet en verloor men van een bepaald ook niet groots spelend Urk, zodat men met een domper als de nummer vier de winterstop in gaat.

  Vanaf deze plaats wensen wij de staf, de selectie en alle supporters prettige kerstdagen en een sportief en gezond 2018 toe. Wij hopen jullie allemaal als Heuzes 12de Kjel in het nieuwe jaar langs de lijn terug te zien.

  Bekijk hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Noë Bokila, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Qendrim Beqiraj (64. Nick Romein), Alex Scheffer (78. Rutger Worm), Luciën Dors

  Op een koude zaterdag begon een gehavend DFS, waar naast de al langer geblesseerden nog eens vier basisspelers om verschillende redenen ontbraken, aan de wedstrijd tegen de bespelers van De Ebbenhorst.

  Het werd een wedstrijd tussen twee hardwerkende ploegen. Sparta Nijkerk bleek fysiek een ploeg die duels op het randje niet schuwde. Met name aanvoerder Dennis van der Wal kwam een aantal keren goed weg zonder kaart. DFS stelde daar ook veel werklust tegenover. Echt veel mogelijkheden waren er de eerste helft niet te noteren. Na een schot voorlangs van de thuisploeg kopte Scheffer namens DFS een prima voorzet van Bokila naast de goal van Willemse. Nadat een schot van Buitenhuis over de DFS-goal vloog en keeper Willemse redding bracht na een voorzet van rechts was de logische ruststand 0-0.

  In de beginfase van de tweede helft kwam DFS toch op voorsprong. Lorenzo Davids stuurde met een splijtende pass Luciën Dors weg, die vervolgens met een heerlijke chip doelman Willemse kansloos liet, 0-1. Via een omhaal van Scheffer, na halfslachtig optreden van doelman Willemse, was DFS vervolgens dichtbij een grotere voorsprong. Helaas verdween de bal net naast. Voor de thuisploeg zag Albertus daarna een slap ingeschoten strafschop door doelman Veeneman gestopt worden. Eigenlijk uit het niets verscheen de gelijkmaker op het scorebord. Na slecht verdedigen aan DFS kant liet Donny van der Wal doelman Veeneman kansloos met een schot in de verre hoek, 1-1. DFS kwam hierna nog een keer goed weg toen Sparta Nijkerk via een dieptepass de razendsnelle Mapinga bediende, die gelukkig vrij voor doelman Veeneman de bal voorlangs schoot. DFS overleefde vervolgens nog een scrimmage voor de goal, zodat deze wedstrijd over negentig minuten gezien in een terecht gelijkspel eindigde.

  Doordat SC Genemuiden won van koploper Excelsior’31 en de overige concurrenten ook gelijkspeelden staat DFS nog steeds op een mooie derde plaats met drie punten achterstand op de koplopers. Volgende week zaterdag staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen gedeeld koploper Excelsior’31 op het programma.

  Bekijk hier de foto's

 • Opstelling sv DFS:Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Tim Sanders, Noë Bokila (75.Corné Davelaar), Nick Romein, Lorenzo Davids, Arjan Goorman, Luciën Dors (85. Dewy Alexander), Alex Scheffer, Jean Jacques Mapinga (46. Qendrim Beqiraj)

  Zonder een aantal vaste basisspelers was het vanavond vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van Groesbeekse Boys. Na een schot van Goorman op de paal duurde het echter tot zeven minuten voor de rust voordat DFS via Noë Bokila op een 1-0 voorsprong kwam. In de tweede helft kwam Beqiraj als vervanger van Mapinga in het veld. Het spelbeeld bleef hetzelfde maar wederom duurde het tot de slotfase voordat de wedstrijd definitief beslist werd. Nadat een vrije trap van Davids via een Groesbeker in de eigen goal verdween (2-0)  zorgde Qendrim Beqiraj met een fraaie treffer voor het slotakkoord (3-0) zodat DFS doorbekerde in de districtsbeker.

  A.s. zaterdag staat om 15:00 uur op sportpark De Ebbenhorst de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma.

  Bekijk hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst (79.Melvin van Osenbruggen), Arjan Goorman, Marc Harlaux (68.Lorenzo Davids), Thijs Hendriks, Rutger Worm (71. Alex Scheffer), Luciën Dors, Noë Bokila 

  DFS beleefde vandaag een totale offday tegen Staphorst. De gasten zetten hoog druk en DFS wist daar geen antwoord op te vinden. Het homogeen en fysiek sterke Staphorst troefde DFS op alle fronten af. In de beginfase van de eerste helft voorkwam doelman Veeneman twee keer een voorsprong van de bezoekers na een schot van Schra en een eigen inzet die de DFS-doelman nog net kon keren. Voor DFS zag Goorman een doelpoging overgaan en was een inzet van de opgestoomde Davelaar een makkelijke prooi voor doelman Oosterhof. Voor Staphorst verdween een inzet van Brakke nog via de lat over zodat beide ploegen gingen rusten met 0-0 ruststand.

  Ook in de tweede helft kwam DFS geen moment in haar vertrouwde spel. Na vijftig minuten verdween een inzet van Uuldriks via de schouder van Sanders tegen de touwen, zodat DFS tegen een 0-1 achterstand aan keek. DFS slaagde er maar niet in om echt gevaarlijk te worden. Twintig minuten voor tijd vloog een vrije trap van Rosink via een stuit zomaar in de verre hoek, 0-2. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. DFS was vandaag totaal onmachtig om verandering te brengen in deze stand. DFS posteerde verdediger Van Walsem weliswaar in de spits in een poging om het tij nog te keren, maar veel mogelijkheden leverde dit niet op. Na een foute terugspeelbal van Sanders werd het zelfs nog 0-3 door Mijnheer die een door Brakke breed gelegde bal simpel kon binnen schuiven. DFS leed vandaag een terechte nederlaag tegen een collectief sterk spelend Staphorst. De bovenste ploegen op de ranglijst kropen door de resultaten nog dichter bij elkaar. Voor DFS is de tweede nederlaag van het seizoen even slikken na een serie puike wedstrijden. De uitslagen van deze zaterdag lieten weer zien dat de verschillen in de Hoofdklasse B klein zijn. DFS staat op een mooie derde plaats in de Hoofdklasse B en volgende week kan men tegen Sparta Nijkerk, dat knap won van Ajax, laten zien dat men voldoende kwaliteit heeft om een rol te blijven spelen in deze hoofdklasse.

  Volgende week woensdag staat om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland eerst de bekerwedstrijd tegen Groesbeekse Boys op het programma.

  Foto's met dank aan René Roelofs

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Thijs Hendriks (87. Melvin van Osenbruggen), Rutger Worm (75. Lorenzo Davids), Luciën Dors (87. Alex Scheffer), Noë Bokila

  DFS begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de Ajax amateurs. De thuisploeg werd in het eerste kwartier overlopen door DFS, dat met dominant voetbal en vol pressing spelend als snel op voorsprong kwam. Na drie minuten verzilverde aanvoerder Worm, na een overtreding van doelman Veenboer, een strafschop voor DFS door deze hoog binnen te schieten achter de Ajax doelman, 0-1 Enkele minuten later kreeg DFS, na gemekker aan Ajax kant, een vrije trap die door Rutger Worm met zijn hoofd werd verzilverd tot een 0-2 voorsprong. Na zo’n twintig minuten herstelde de thuisploeg zich en scoorde men via aanvoerder Berry van ’t Land bij de eerste doelpoging de aansluitingstreffer, 1-2. Even had DFS het moeilijk en kwam men goed weg bij een bal op de lat van Akoy. Acht minuten voor de rust voltooide Rutger Worm, na een vloeiend lopende aanval, zijn hattrick door de 1-3 ruststand achter doelman Veenboer tegen de touwen te schieten.

  In de tweede helft leunde DFS wat meer achterover en kwam men eigenlijk niet meer in problemen tegen Ajax. Nadat Thijs Hendriks zijn inzet tegen de paal zag stranden bleef DFS eenvoudig overeind tegen de Amsterdammers. Pas acht minuten voor tijd kregen de gastheren een grote mogelijkheid. Na een schot van de ingevallen Middelwijk kopte van ’t Land de rebound over de goal van doelman Veeneman. Bij DFS werd intussen aanvoerder Worm vervangen door Lorenzo Davids. Vier minuten voor tijd zorgde Thijs Hendriks voor de definitieve genadeklap en eindstand door, na een assist van Goorman, de bal achter de kansloze Veenboer te schieten, 1-4

  DFS leverde, gesteund door de volop meegereisde trouwe aanhang, vanmiddag een uitstekende teamprestatie. Met pressing voetbal werd Ajax vanmiddag de wil opgelegd waardoor DFS de koplopers in de Hoofdklasse B inmiddels tot één punt genaderd is.

  Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Staphorst op het programma.

   

  Foto's Ajax - sv DFS

 • Opstelling sv DFS: Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen (73.Luciën Dors), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marc Harlaux, Lorenzo Davids (66.Arjan Goorman), Nick Romein, Rutger Worm, Alex Scheffer, Noë Bokila (53.Jean-Jacques Mapinga)

  DFS, dat met een aantal wissels aan de wedstrijd begon, legde een matige wedstrijd op de grasmat. Derdeklasser Rood Wit toonde een positieve spelopvatting en voetbalde alleraardigst mee. Na iets meer dan een kwartier zorgde Nick Romein na een kaats van aanvoerder Worm voor de voorsprong. De inzet van Romein werd getoucheerd door Rood Wit zodat doelman Van Megen kansloos was, 1-0 Nadat de prima doelman Megens nog afstandsschoten van Davelaar en Davids onschadelijk maakte verdubbelde de opgestoomde back van Alst vlak voor rust met een schuiver de voorsprong naar 2-0. Rutger Worm kopte vervolgens een grote mogelijkheid, na een prima pass van Davids, in kansrijke positie over.

  In de tweede helft bleef DFS slordig spelen en dan kom je zelfs in de problemen tegen een derdeklasser. De Groesbekers scoorde in de drieënzestigste minuut via El Haddouti de aansluitingstreffer, 2-1 Dertien minuten voor tijd werd het zelfs gelijk toen Van Geele het net achter doelman Heusinkveld liet bollen, 2-2. Bij DFS had Mapinga inmiddels zijn debuut gemaakt in een officiële wedstrijd en was de trainer genoodzaakt om in de slotfase de vaste basisspelers Goorman en Dors in te brengen om de overwinning alsnog veilig te stellen. Zeven minuten voor tijd zette Rutger Worm goed door waarnaar de bal wat gelukkig voor de voeten van spits Scheffer viel, die de 3-2 simpel kon binnenschuiven. In de dying seconds van de blessuretijd kopte Alex Scheffer met een prima kopbal DFS naar de eindstand van 4-2. De belangrijkste conclusie van hedenmiddag is dat DFS door is naar de volgende bekerronde en dat men zich nu met een vrijwel fitte selectie kan gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen de amateurs van Ajax.

  Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark De Toekomst de wedstrijd tegen Ajax op het programma

  Foto's met dank aan Het Gelderse Voetbal

 • Overtuigende zege van DFS op Huizen, 4-2

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Lorenzo Davids (66. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks (77. Alex Scheffer), Rutger Worm (63. Marc Harlaux), Luciën Dors, Noë Bokila

  Een dominerend DFS begon overtuigend aan de wedstrijd tegen Huizen. Nadat aanvoerder Worm een kopbal, vanuit een corner, naast zag gaan en een kopbal van Goorman over verdween kwam de thuisploeg na negen minuten op voorsprong. De met een steekpass vrijgespeelde Luciën Dors zorgde met een schuiver voor de 1-0 voorsprong. Vervolgens overleefde DFS een scrimmage voor het doel om daarna direct de voorsprong te verdubbelen. Doelman Rijnvis kreeg een vrije trap niet onder controle waarna Rick van Walsem er als de kippen bij was om de rebound te verzilveren, 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor het dominerende DFS, dat via Worm nog een grote mogelijkheid onbenut liet. Toch kwamen de bezoekers via Veldt die, vanuit een corner, de aansluitingstreffer binnenschoot terug in de wedstijd, 2-1 Daarna schoot Rutger Worm, na een mooie aanval, in kansrijke positie ruim over voor de thuisploeg. Nadat DFS enkele kleine mogelijkheden onbenut liet werd het vlak voor de rust zelfs gelijk. Murat Önal, de topschutter aan Huizense kant, scoorde de gelijkmaker en tevens ruststand van 2-2.

  In de tweede helft ging DFS op jacht naar de voorsprong. Nadat Van Walsem net tekort kwam na een terug gekopte bal van Sanders en Huizen een scrimmage voor de goal overleefde schoot Smit voor de gasten naast. Vervolgens kreeg DFS nog diverse mogelijkheden die geen goal opleverden. Zevenentwintig minuten voor tijd kwam Marc Harlaux binnen de lijnen als vervanger van Rutger Worm. Zijn eerste balcontact was direct goud waard. Met een bal stijf in de kruising schoot Harlaux DFS weer op voorspong, 3-2. Nadat Van Waveren een tel later net voorlangs schoot kwam Melvin van Osenbruggen Davids aflossen in het veld. Nadat een doelpoging van de opgestoomde Sanders in de handen van doelman Rijnvis verdween besliste DFS een kwartier voor tijd definitief de wedstrijd. De vrijgespeelde Luciën Dors schoot DFS met zijn tweede doelpunt van de middag naar een 4-2 voorsprong. Namens DFS teisterde Noë Bokila met een prima kopbal nog een keer de lat voor de thuisploeg. Uiteindelijk floot de prima fluitende, ex betaald voetbal, scheidsrechter Sanders voor het einde van de verdiend in 4-2 geëindigde overwinning voor DFS. Door deze overwinning doet DFS prima mee met de kopgroep van vijf ploegen, die zicht licht hebben afgescheiden, in de hoofdklasse B.

  Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de bekerwedstrijd tegen Rood Wit op het programma

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Qendrim Beqiraj (56.Alex Scheffer), Thijs Hendriks, Luciën Dors (85.Nick Romein), Noë Bokila

  Bij DFS haakte Sanders in de warming-up af, zodat trainer Calderwood moest schuiven in zijn defensie. DFS begon goed aan de wedstrijd tegen de Apeldoorners. Met goed voetbal creëerde men een aantal mogelijkheden. Een schot van Jim van Alst ging een meter over, terwijl Dors net te kort kwam bij een hoge voorzet. De beste kans was voor Hendriks, die zijn inzet echter katachtig door doelman Jansen gepareerd zag worden. Daarna werd het spel van de bezoekers net als het weer mistroostiger. De thuisploeg nam het spel in deze fase over met een aantal mogelijkheden tot gevolg. Doelman Veeneman keerde schoten van Diks en Boeve terwijl er ook nog een doelpoging van Boeve voorlangs de DFS goal ging. Voor DFS verdween er in de slotfase van de eerste helft nog een schot van Dors ruim over de goal van doelman Jansen.

  In de tweede helft miste aanvoerder Van Walsem, een perfecte voorzet vanuit een vrije trap, waardoor er een grote kans verloren ging. De twee ploegen werkten keihard, zonder dat dit voor beide doelen grote mogelijkheden opleverden.Twaalf minuten voor tijd kwam DFS toch op voorsprong. Na een goede aanval dook Noë Bokila op voor doelman Jansen, om deze vervolgens in de korte hoek met een schuiver te passeren, 0-1. Fedde Timmer zag daarna zijn omhaal via de vingertoppen van doelman Veeneman tot corner verwerkt worden. Vijf minuten voor het eindsignaal gaf DFS toch nog de winst uit handen. Een inzet van Sander Krijns verdween met wat geluk via DFS-er Davelaar in de touwen, 1-1. Uiteindelijk was dit over negentig minuten gezien ook een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld. En zo heeft DFS het zoet van de overwinning in uitwedstrijden nog niet kunnen smaken. Voor de vierde maal op een rij werd er gelijkgespeeld in een uitmatch. Je kan dit negatief benaderen door onze jongens een uitsyndroom aan te praten, maar uw verslaggever benaderd het liever van de positieve kant. DFS is gewoon een moeilijk te kloppen ploeg die inmiddels zestien punten heeft verzameld en daarmee volop mee blijft doen in de Hoofdklasse B.

  Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Huizen op het programma.

  Foto's met dank aan WoZoPro

 • DFS behaald zakelijke overwinning op AZSV, 2-0

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Melvin van Osenbruggen (67, Qendrim Beqiraj), Marc Harlaux Thijs Hendriks (82. Nick Romein), Luciën Dors, Noë Bokila (79 Alex Scheffer)

  DFS behaalde vandaag een zakelijke overwinning op de Aaltenaren, waardoor men goed mee blijft doen in de Hoofdklasse B. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Aaltenaren. Doelman Veeneman stond echter op zijn post en voorkwam met een sublieme reflex een achterstand voor de thuisploeg. Aan de overzijde zorgde Arjan Goorman, na een mooie DFS-aanval, met een harde schuiver in de elfde minuut voor de vroege DFS-voorsprong, 1-0. In de daaropvolgende fase vergat DFS een ruimere voorspong te nemen op de bezoekers. Een aantal mogelijkheden leverde uiteindelijk niets op. AZSV kam in deze fase niet verder dan een schot die naast verdween. Nadat Bokila zijn inzet door doelman Ebbers gestopt zag worden redde doelman Veeneman bekwaam op een inzet van de bezoekers. Voor DFS verdween een schot van de opgestoomde back Van Alst vervolgens naast de goal van doelman Ebbers, waardoor beide ploegen uiteindelijk gingen rusten met een minieme voorspong voor de thuisploeg.

  In de tweede helft waren er weinig mogelijkheden te noteren voor beide ploegen. Nadat Luciën Dors een voorzet verkeerd aannam, waardoor er een mogelijkheid verloren ging schoten de bezoekers voorlangs en over. Voor DFS, dat in deze fase wat verslapte, verdween nog een schot naast de goal van Ebbers. Vrouwe Fortuna was DFS vervolgens goed gezind toen een inzet van de Aaltenaren via de lat geen goal opleverde. Zeventien minuten voor tijd scoorde Noë Bokila vanuit een scrimmage de beslissende 2-0 voorsprong voor DFS. Drie minuten voor tijd teisterde AZSV nog een keer de lat achter doelman Veeneman. Deze kans was de laatste mogelijkheid voor de bezoekers, zodat de wedstrijd uiteindelijk verdiend in een 2-0 overwinning eindigde voor DFS. Door deze driepunter is DFS opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst van de Hoofdklasse B. 

  Volgende week staat om 15:00 uur de uitwedstrijd tegen CSV Apeldoorn op het programma.

 • Teleurstellend DFS niet verder dan punt tegen HZVV, 0-0

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst (75. Alex Scheffer), Marc Harlaux, Arjan Goorman, Nick Romein (46. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks, Luciën Dors, Noë Bokila

  Onder een lekker najaarszonnetje stelde DFS, de volop meegereisde supporters, vandaag danig teleur. Het spel was niet om aan te zien. De ploeg was zeer slordig in de passing en men koos steeds de moeilijke oplossing.De thuisploeg kwam via twee standaardsituaties dicht bij het openingsdoelpunt. De eerste terug gekopte bal verdween voorlangs terwijl de tweede kopbal via de binnenkant paal en doelman Veeneman uiteindelijk door DFS nog weggewerkt kon worden. Aan de andere kant verdween een inzet van Harlaux ruim over. Nadat de weggelopen Ronkes zijn schot door doelman Veeneman prima gestopt zag worden kreeg DFS vanuit de rebound, na een corner, een mogelijkheid via back Jim van Alst die zijn schot door Fidom geblokt zag worden. Beide ploegen gingen dan ook rusten met de brilstand van 0-0.

  Bij de aanvang van de tweede helft kwam Melvin van Osenbruggen binnen de krijtlijnen als vervanger van Nick Romein. HZVV werd via de snelheid van invaller Luchtenberg het eerst gevaarlijk. Gelukkig bereikte zijn inzet niet een medespeler, zodat de kans verloren ging. Aan de andere kant schoot Dors voor DFS net naast. Tweeëndertig minuten voor tijd kreeg Luciën Dors na een overtreding die maximaal geel waard was tot zijn verbazing direct rood voorgeschoteld, zodat DFS verder moest met tien man. Gelukkig ontbrak het vernuft bij de Hoogeveeners om een bres te slaan in het verdedigingsblok van DFS. De grootste kans was voor Strijker die doelman Veeneman op zijn weg vond. En zo eindigde deze teleurstellende wedstrijd in een 0-0 eindstand. Bij DFS bleven vandaag te veel spelers ver onder hun basisniveau. Een punt was dan ook het maximaal haalbare resultaat. Het positieve is dat je, na een matige wedstrijd, blijkbaar toch nog een punt kan behalen.

  Volgende week staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen AZSV op het programma.

 • Driepunter voor DFS na winst op NSC, 2-0

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Marc Harlaux, Arjan Goorman, Nick Romein (81. Melvin van Osenbruggen), Thijs Hendriks, Luciën Dors (90. Alex Scheffer), Noë Bokila (68. Qendrim Beqiraj)

  De eerste helft was, net als het miezerige weer, van beide kanten matig te noemen. Nadat de bezoekers voorlangs schoten verdween een schot van Luciën Dors naast. De tweede mogelijkheid voor de bezoekers ontstond door slordig balverlies van de thuisploeg. Gelukkig kon de jarige doelman Veeneman redding brengen. Aan de andere kant zag Dors zijn schotpoging net naast gaan. In de dying seconds van de eerste helft kreeg DFS een vrije trap aan de zijkant van het zestienmetergebied. Thijs Hendriks gaf de bal perfect voor, waarna de volkomen vrijstaande aanvoerder Rick van Walsem met een kopbal doelman Ranzijn kansloos liet, 1-0

  DFS begon sterk aan de tweede helft. De bezoekers werden teruggedrukt in de jacht op de tweede goal voor de gastheren. Nadat doelman Ranzijn twee doelpogingen onschadelijk kon maken leek DFS na achtenvijftig minuten op weg naar de beslissing van de wedstrijd. Thijs Hendriks schatte een diepe bal goed in waarna hij vrij op dook voor de Nijkerkse doelman. Zijn breed gelegde bal op Noë Bokila kwam echter niet goed aan waardoor er een reuzenkans verloren ging. DFS maakte het zich in deze fase onnodig moeilijk, waardoor men nog in de problemen kwam. Na een inschattingsfout achterin dook Terlemez vrij op voor doelman Veeneman die zijn inzet nog kon redden, waarna Van Walsem de tweede inzet nog tot corner kon verwerken. DFS kwam daarna nog goed weg toen een vrije trap van Terlemez via de lat terug het veld in stuiterde. Na twee keer geel kon invaller Beqiraj met rood inrukken, zodat DFS nog een aantal minuten verder moest met tien man. Een minuut voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd in haar voordeel. Verdediger Tim Sanders stoomde op van achteruit om daarna, na een één twee met Thijs Hendriks, wederom Hendriks te bedienen, die zijn tegenstander met twee kapbewegingen op het verkeerde been zette om vervolgens de bal terug te leggen op Luciën Dors, die met een harde schuiver DFS definitief in de veilige haven schoot, 2-0 Al met al, over negentig minuten gezien, een toch wel verdiende overwinning voor de thuisploeg, die zo blijft aanhaken bij de bovenste ploegen van de ranglijst.

  Volgende week staat om 15:00 uur de verre uitwedstrijd tegen HZVV in Hoogeveen op het programma.

 • DFS sleept een punt uit het vuur tegen Eemdijk, 2-2

  DFS trad vandaag in de hoofdklasse B aan tegen Eemdijk uit Bunschoten.

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Nick Romein, Thijs Hendriks, Arjan Goorman, Qendrim Beqiraj (72 Alex Scheffer), Luciën Dors, Noë Bokila

  Behalve de langdurige blessures ontbraken deze wedstrijd ook de geblesseerden Rutger Worm, Lorenzo Davids en de afwezigen Mark Harlaux en Tim Sanders, vorige week nog basisspelers, op het appèl.Beide ploegen schotelde de toeschouwers een rommelige wedstrijd voor. Na elf minuten viel een diepe bal, via een verdediger van de thuisploeg, in de loop van Luciën Dors die met een bekeken schuiver doelman Ruizendaal het nakijken gaf, 0-1. Eemdijk scoorde eigenlijk vanuit het niets, na een goed lopende aanval, de gelijkmaker via Maikel de Harder. Voor DFS voorkwam doelman Veeneman met een puike redding op een schot van Selimi daarna een achterstand voor de bezoekers. Aan de overzijde zag Thijs Hendriks zijn doelpoging via een tegenstander net overgaan, zodat beide ploegen met 1-1 de kleedkamers opzochten.

  In de tweede helft was de eerste kans voor Arjan Goorman, die een voorzet van Dors, over schoot. De thuisploeg kwam niet veel later toch op een voorsprong. Evert Brouwers schoot een wel heel gemakkelijk gegeven vrije trap snoeihard binnen, 2-1. Het gehavende DFS bleef knokken voor een beter resultaat. Na een corner van Thijs Hendriks kopte aanvoerder Rick van Walsem krachtig de gelijkmaker binnen, 2-2. Daarna vergat Eemdijk een verkeerde terugspeelbal af te straffen en kon doelman Veeneman een voorzet nog maar net overtikken. In de slotseconde zag Bokila zijn boogbal over doelman Ruizendaal door een meelopende verdediger nog weggewerkt worden, zodat de wedstrijd in een 2-2 eindigde. Gezien het wedstrijdbeeld stond er een terecht gelijkspel na negentig minuten op de borden. Een gehavend DFS knokte vandaag voor elke meter en men kon na negentig minuten dan ook leven met de puntendeling tegen de Bunschoters.

  Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen NSC Nijkerk op het programma.

 • DFS en Zuidvogels delen de punten, 1-1

  DFS trad vandaag in de hoofdklasse B aan tegen Zuidvogels uit Huizen

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Noë Bokila, Lorenzo Davids(79. Nick Romein), Marc Harlaux, Arjan Goorman, Rutger Worm, Luciën Dors, Qendrim Beqiraj (62. Alex Scheffer)

  DFS, dat naast de al langer afwezigen aantrad zonder de geblesseerde Hendriks, begon goed aan de wedstrijd tegen de Huizenaren. De bezoekers gingen direct op zoek naar een voorsprong. Nadat Arjan Goorman zijn kopbal door doelman Mol gekeerd zag worden stopte Mol, na een teruggelegde bal, ook bekwaam een inzet van Marc Harlaux. Na zo’n twintig minuten ging DFS teveel mee met de speelwijze van de thuisploeg. Zuidvogels probeerde vooral gevaar te stichten via hun rechterkant waar De Jong wat te veel ruimte kreeg. Veel verder dan wat geblokte schoten en een kopbal van Yngard in de verre hoek, die stijlvol gepakt werd door doelman Veeneman, kwamen de Huizenaren niet.

  In de tweede helft waren de beste mogelijkheden voor de Betuwenaren. Nadat gelegenheidsspits Dors naast schoot zette Worm medespeler Harlaux vrij voor keeper Mol, die zijn half geraakte inzet nog net tot corner kon verwerken. Na achtenvijftig minuten kwam DFS op voorsprong. Na een vrije trap van Harlaux dook Sanders vrij op voor doelman Mol, om hem vervolgens via de onderkant van de lat kansloos te laten, 0-1. Van Walsem zag daarna een kopbal in de veilige handen van Mol verdwijnen terwijl een lob van Tat ruim over de goal van Veeneman verdween. Negentien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een wel heel makkelijk gegeven penalty, die door De Heus benut werd, 1-1. De thuisploeg overleefde daarna een scrimmage en een snoeihard schot van Goorman die via een tegenstander net naast verdween. Bij DFS werd Davids, naar het aanzien met een hamstringblessure, vervangen door Nick Romein. DFS probeerde de winst vervolgens nog wel binnen te halen, maar men had pech met een kopbal op de lat. In een tegenstoot, na een DFS-corner, had men echter ook zomaar een tegengoal om de oren kunnen krijgen. Gelukkig had Horsmeier zijn vizier niet op scherp staan en verdween zijn inzet naast. Al met al kreeg DFS, waar enkele bepalende spelers wat onder hun niveau bleven, wel meer mogelijkheden dan de tegenstander. Over negentig minuten gezien was een gelijkspel echter wel een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

  Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark De Vinken de uitwedstrijd tegen Eemdijk op het programma.

 • DFS trad vandaag in de hoofdklasse B aan tegen SC Genemuiden.

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Tim Sanders, Rick van Walsem, Noë Bokila, Lorenzo Davids, Marc Harlaux (86. Nick Romein), Arjan Goorman, Rutger Worm (71. Qendrim Beqiraj), Luciën Dors, Thijs Hendriks (82. Alex Scheffer)

  DFS speelde vandaag een prima wedstrijd tegen de bewoners van de tapijtstad. Nadat de bezoekers in de beginfase een schot in de korte hoek naast zagen gaan leverde een voorzet van de opgestoomde back Bokila uiteindelijk niets op. Genemuiden schoot vervolgens nog een keer voorlangs waarna Dors er niet in slaagde om geklungel van doelman Flier af te straffen. Vervolgens kopte aanvoerder Worm net over, na een vrije trap van DFS. Rond het half uur sloeg een goed voetballend DFS genadeloos toe.  Thijs Hendriks schatte een voorzet van Luciën Dors op waarde en schoof de bal beheerst langs de kansloze Flier tegen de touwen, 1-0 Twee minuten later vergrote Rutger Worm met een prima kopbal, na een assist van Hendriks, de voorsprong tot 2-0. Eigenlijk was de wedstrijd hierna al gespeeld, omdat de bezoekers er totaal niet in slaagde om de sterke DFS-defensie in verlegenheid te brengen.

  In de tweede helft bleef DFS vol druk zetten op SC Genemuiden in de jacht op de definitieve beslissing van de match. De gasten kwamen niet veel verder dan een kopbal over van Dirk Muis. Luciën Dors kreeg vervolgens, volkomen vrij gespeeld, de kans om de wedstrijd te beslissen. Doelman Flier stond echter op zijn post en keerde zijn inzet bekwaam. Nadat Hendriks daarna overschoot mocht hij, na een overtreding van De Jong, twaalf minuten voor tijd vanaf elf meter aanleggen voor de definitieve beslissing van de wedstrijd. Thijs Hendriks schoot de penalty onberispelijk binnen voor DFS, 3-0 De wedstrijd was nu volkomen gespeeld. SC Genemuiden was uitgespeeld en DFS had de drie punten in de knip en men speelde de wedstrijd dan ook geroutineerd uit.

  DFS behaalde vandaag een dik verdiende overwinning op koploper SC Genemuiden. Met goed voetbal werd de tegenstander de wil opgelegd en behaalde men drie punten die vertrouwen moeten geven voor het vervolg van de competitie in de Hoofdklasse B.

  Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark De Wolfskamer de uitwedstrijd tegen Zuidvogels op het programma.

  Foto's sv DFS- SC Genemuiden (1)

 • DFS onderuit tegen Berkum

  DFS trad vandaag aan tegen promovendus Berkum uit Zwolle.

  Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Arjan Goorman, Tim Sanders, Lorenzo Davids, Luciën Dors (77. Qendrim Beqiraj), Marc Harlaux, Thijs Hendriks, Rutger Worm, Alex Scheffer, Noë Bokila

  Trainer Calderwood moest vandaag puzzelen in zijn verdediging met de opstelling. Door blessures, een schorsing en afwezigheid van assistent-bondscoach van Alst, vanwege een WK voor CP-teams, speelde de middenvelders Davids en Goorman vandaag in de achterhoede en Hendriks en Dors op het middenveld. In de beginfase van de wedstrijd was de eerste mogelijkheid, na een mooie aanval, voor DFS. Thijs Hendriks zag zijn inzet echter hoog over de goal van de thuisploeg gaan. Wat DFS daarna in de eerste helft liet zien was ver beneden peil. Op het middenveld werden de meeste duels verloren, zodat de thuisploeg de bal vervolgens direct cross kon spelen op de snelle handenbinder Bacuna. De meeste mogelijkheden waren dan ook voor Berkum. Nadat Hendriks zijn schot door doelman Van Hoof uit de benedenhoek getikt zag worden kwamen de Zwollenaren net voor rust op voorsprong. Johnsen Bacuna was zowel Davids als Sanders te snel af waarna hij op fraaie wijze ook doelman Veeneman kansloos liet, 1-0

  In de tweede helft zagen we een wat beter DFS, dat eerder druk zette op de achterhoede van Berkum. De tot man van de wedstrijd uitgeroepen doelman Van Hoof wist echter, in deze fase, van geen wijken. De eerste de beste mogelijkheid aan de andere kant werd door Chris van der Meulen wel tot doelpunt gepromoveerd, 2-0. DFS creëerde daarna nog diverse mogelijkheden die helaas niet benut werden. In de laatste twintig minuten gingen de bezoekers alles of niets spelen. Na een fikse hoosbui kwam DFS terug in de wedstrijd door een benutte strafschop van Thijs Hendriks, 1-2 Ineens liep het spel van DFS veel soepeler op de natte kunstgrasmat. De thuisploeg moest achteruit en DFS scoorde zowaar drie minuten voor tijd via een hard schot van Goorman, die via de binnenkant van de paal binnenviel, de gelijkmaker, 2-2 Omdat DFS dacht de thuisploeg op de rug te hebben liggen ging men daarna vol voor de drie punten. Berkum profiteerde, na een omschakelmoment, van de ruimte via Bacuna die na een prima actie de volkomen vrijstaande Chris van der Meulen in staat stelde om  DFS de genadeklap uit te delen, 3-2

  Hopelijk pikt DFS de leermomenten uit deze wedstrijd op, zodat men volgende week de strijd kan aanbinden met de sterke koploper SC Genemuiden.

  Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen SC Genemuiden op het programma.

 • DFS opende vandaag de competitie in de Hoofdklasse B met een wedstrijd tegen SDC Putten.

  Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Thijs Hendriks, Alex Scheffer (40. Melvin van Osenbruggen), Noë Bokila (74. Luciën Dors)

  DFS begon goed aan de wedstrijd tegen de Veluwenaren. Na twee minuten verzilverde aanvoerder Van Walsem een corner met een krachtige kopstoot tot de 1-0. Een minuut later vergat de volkomen vrijstaande Bokila de voorsprong te vergroten door de bal over te koppen. Daarna werd DFS steeds slordiger in balbezit en ontstond er een rommelige fase in de wedstrijd. De thuisploeg liet zich bewust terugzakken op de eigen helft met de bedoeling de ruimtes klein te houden. Desondanks was het aan doelman Veeneman te danken dat de voorsprong op de borden bleef. Eerst redde hij bekwaam op een schotpoging van Jurian van den Brink om even later subliem een kopbal van Pluim over te tikken. Acht minuten voor de pauze belette Van Walsem Jurian van den Brink de vrije doortocht, waarop scheidsrechter Greveling hem de rode kaart voorschotelde. Trainer Calderwood wisselde daarop noodgedwongen spits Scheffer voor Melvin van Osenbruggen om zo weer wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Gelukkig haalde DFS met een voorsprong de rust, zodat men daarin de puntjes weer op de i konden zetten.

  In de tweede helft zagen we een compact spelend DFS, dat streed voor elke meter. SDC Putten mocht de bal hebben, maar gek genoeg creëerde men nauwelijks grote mogelijkheden. Verder dan twee kopballen over kwamen de bezoekers niet. DFS bleef loeren op de tegenstoot. De Puttenaren probeerde te vaak door het midden een oplossing te zoeken, maar stuitte steeds opnieuw op onverzettelijke DFSers. Nadat Harlaux een schotpoging in de handen van doelman Hoogewoning zag verdwijnen konden de Puttenaren niet veel later ook met tien man verder, nadat de grensrechter een kopstootbeweging van Degenaar had waargenomen. Zes minuten voor tijd besliste DFS de wedstrijd in haar voordeel. Arjan Goorman bekroonde een assist van Dors met een streep tot de bevrijdende 2-0. Al met al een zwaarbevochten effectieve overwinning voor onze mannen. De eerste drie punten zijn binnen en dat is het enige wat nu telt.

  Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen vv Berkum uit Zwolle op het programma.                                                

  Foto's sv DFS - SDC Putten

 • DFS sloot vandaag haar open dag af  met een oefenwedstrijd tegen Umm Salal sc uit Qatar.

  Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar, Rick van Walsem (85.Jean Jacques Mapinga), Jim van Alst, Luciën Dors (66.Nick Romein), Arjan Goorman, (88.Dewy Alexander) Lorenzo Davids, Qendrim Beqiraj (66. Rafal Wójt), Alex Scheffer, Noë Bokila

  Nadat de spelers op het veld gepresenteerd waren en er afscheid was genomen van de gestopte Mike Louwaars keek DFS al snel tegen een achterstand aan tegen de ploeg uit Qatar. Na iets meer dan een half uur werd het 0-2.

  In de tweede helft werd er volop gewisseld, zeker aan de kant van onze gasten. De ingevallen Nick Romein deed in de slotfase nog wat terug voor DFS, 1-2.

  DFS heeft nog een week de tijd om de puntjes op de i te zetten, voordat er afgetrapt wordt om het ‘echie’ tegen de Puttenaren

  Volgende week zaterdag opent DFS de competitie om 14:30 uur met een thuiswedstrijd tegen SDC Putten.

  Foto's sv DFS - Umm Salal sc 1

 • DFS doet zichzelf tekort tegen effectief ONS Sneek

  Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala (41. Peter Veeneman) Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (31. Qendrim Beqiraj), Melvin van Osenbruggen (79. Alex Scheffer), Luciën Dors, Arjan Goorman, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Rutger Worm, Thijs Hendriks.

  DFS speelde vandaag voor de tweede keer in de historie in de KNVB Beker. Deze keer trof men in de tweede kwalificatieronde derde divisionist ONS Sneek

  DFS begon offensief aan de wedstrijd tegen de bezoekers, die rustig achteroverleunde. Nadat Hendriks zijn inzet naast zag gaan en een harde vrije trap van Goorman in de veilige handen van doelman Huisman verdween kopte wederom Goorman net naast terwijl een inzet van Thijs Hendriks door doelman Huisman nog tot corner verwerkt kon worden. De eerste tegenstoot van ONS Sneek, na zo’n tweeëntwintig minuten, werd door Musliu op fraaie wijze direct benut, 0-1 Via de snelle voorhoede waren de Friesen levensgevaarlijk. Na notabene een ingooi van DFS schakelde onze gasten snel om en strafte men DFS, dat op dat moment met tien man speelde, genadeloos af via wederom Musliu die de 0-2 binnenschoot. Bij DFS was inmiddels de duizelige verdediger Sanders vervangen door Beqiraj terwijl niet veel later ook de niet fitte doelman Tomatala zich moest laten wisselen voor de net van vakantie teruggekeerde Veeneman. Net voor rust voorkwam doelman Veeneman met een goede redding de beslissing van de wedstrijd door een penalty van Musliu te keren.

  In de tweede helft bleven de bezoekers loeren op de counter en beperkte men zichzelf voornamelijk tot tegenhouden. Nadat doelman Veeneman een mogelijkheid van ONS Sneek onschadelijk maakte tekende Rick van Walsem met een kopbal, vanuit een corner, voor de aansluitingstreffer, 1-2. DFS bleef de overhand houden, alleen vergat men zichzelf te belonen. Een inzet van Goorman verdween rakelings voorlangs terwijl Thijs Hendriks zijn inzet, na een door de keeper losgelaten bal, rakelings langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Doelman Huisman tikte vervolgens, via zijn vingertoppen, nog een snoeiharde streep van Davids over zijn goal.  In de slotfase vlagde de grensrechter, na appelleren van de ONS Sneek verdediging, nog een keer ten onrechte voor buitenspel, zodat DFS een zuivere goal door de neus geboord werd.

  Al met al deed DFS zichzelf vandaag tekort tegen een effectief ONS Sneek dat als een dief in de nacht met de winst terug naar Sneek vertrok.

  De eerstvolgende wedstrijd voor DFS staat a.s. zaterdag op het programma wanneer men om 16:15 uur de open dag afsluit met een wedstrijd tegen Umm Salal sc dat uitkomt in de Qatari League.

 • DFS ruim langs vv Tricht, 7-2

  DFS speelde vandaag haar derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen tegen vv Tricht

  Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala, Melvin van Osenbruggen, Corné Davelaar (46. Rick van Walsem), Lorenzo Davids, Jim van Alst, Arjan Goorman (46. Tim Sanders), Luciën Dors, Marc Harlaux, Noë Bokila (73. Rafal Wójt), Alex Scheffer (79. Qendrim Begiraj), Rutger Worm (46. Thijs Hendriks).

  DFS begon slordig aan de wedstrijd tegen de tweedeklasser. Nadat een inzet van spits Scheffer van de lijn was gehaald en wederom Alex Scheffer een perfecte voorzet van aanvoerder Worm over de goal van Tricht kopte kwamen de gasten na een kwartier, al dan niet vanuit buitenspel, op voorsprong, 0-1.  Vervolgens teisterde Luciën Dors voor DFS de lat waarna de bezoekers, via een hard schot in de benedenhoek, de voorsprong zelfs verdubbelde naar 0-2. Daarna nam DFS de regie steeds meer in handen. Nog voor rust werd het klassenverschil uitgedrukt in een voorsprong. Rond het half uur zorgde Scheffer met twee goals, een kopbal vanuit een corner en een harde schuiver, voor de gelijke stand, 2-2.  Acht minuten voor de pauze zette Rutger Worm spits Scheffer vrij voor de Tricht doelman, waarna de spits zijn zuivere hattrick voltooide, 3-2. Voor rust werd het zelfs nog 4-2 door Rutger Worm, die een voorzet van proefspeler Noë Bokila, bekwaam tot doelpunt promoveerde.

  In de tweede helft kwamen Thijs Hendriks, Rick van Walsem en Tim Sanders in het veld voor Rutger Worm, Corné Davelaar en Arjan Goorman. Na een steenharde afstandsknal van back Melvin van Osenbruggen kopte Noë Bokila de rebound binnen, 5-2.  Ondanks dat DFS de laatste vijfentwintig minuten, na een rode kaart, met een man minder speelde breidde men de voorsprong nog verder uit. Scheffer tekende, na wederom een voorzet van Bokila, met zijn vierde treffer van de middag voor de 6-2 waarna Thijs Hendriks vanaf de strafschopstip de eindstand van 7-2 binnenschoot. Voor DFS waren inmiddels Wójt en Beqiraj nog binnen de krijtlijnen verschenen als vervangers van Bokila en Scheffer.

  DFS heeft hiermee de voorbereiding op het seizoen afgesloten, zodat men zich kan gaan richten op de eerste wedstrijd om het ‘echie’ die volgende week woensdag op het programma staat in de KNVB-beker.

  De eerstvolgende wedstrijd voor DFS staat op woensdag 23 augustus om 18:00 uur op het programma als DFS voor de KNVB Beker aantreed tegen derde divisionist ONS Sneek.

 • DFS speelde vandaag haar tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen tegen SVL Langbroek

  Opstelling DFS Opheusden: Jasper Heusinkveld (46. Noah Tomatala), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Melvin van Osenbruggen, (52. Jim van Alst) Lorenzo Davids (52. Jean Willy Mapinga), Arjan Goorman , Luciën Dors (52.Alex Scheffer), Marc Harlaux, Noë Bokila (69. Rafal Wójt), Thijs Hendriks.

  DFS heerste vanmiddag negentig minuten in de wedstrijd tegen eersteklasser SVL. De thuisploeg bepaalde het wedstrijdbeeld tegen de bezoekers die maar sporadisch in de buurt van de DFS-goal kwamen.Nadat DFS diverse mogelijkheden onbenut had gelaten kwam de thuisploeg na ongeveer vijfentwintig minuten op voorsprong. De opgestoomde verdediger Sanders verzilverde een assist van Hendriks tot de verdiende 1-0. Zeven minuten voor rust schoot Thijs Hendriks vanuit een strafschop de 2-0 binnen. De bezoekers bepaalde daarna voor de rust, via een beauty van een goal, de stand op 2-1. Lorenzo Davids strafte vervolgens een fout van de SVL-doelman genadeloos af, 3-1. Thijs Hendriks zorgde vier minuten voor de pauze, na een perfecte voorzet van Dors, met zijn hoofd voor de 4-1 ruststand.

  In de tweede helft verving Tomatala doelman Heusinkveld binnen de krijtlijnen. Niet veel later kwamen de meetrainende Jean Willy Mapinga, Van Alst en Scheffer in het veld voor Melvin van Osenbruggen, Davids en Dors. Na achtenzestig minuten voerde de op proef zijnde Noë Bokila, na een rebound, de score op tot 5-1. Inmiddels kwam Rafal Wójt in het veld voor Bokila. In de slotfase voerde DFS het klassenverschil verder op. Via de watervlugge meetrainende Jean Willy Mapinga werd het 6-2. Daarna tekende Marc Harlaux voor de 7-1 en zorgde Alex Scheffer voor het slotakkoord door een fout van de doelman af te straffen, 8-1.Het spel vanmiddag was zeer hoopgevend op weg naar de KNVB-bekerwedstrijd tegen ONS Sneek. DFS beschikt over een goed voetballende ploeg met ervaring, fysieke kracht en veel voetballend vermogen, wat vertrouwen geeft in de voorbereiding op de wedstrijden in de Hoofdklasse B.

  De eerstvolgende oefenwedstrijd voor DFS staat op dinsdag 15 augustus om 20:00 uur op het programma tegen tweedeklasser Tricht.

  De 2-0 in beeld

 • Opstelling DFS Opheusden: Noah Tomatala, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Jim van Alst, Lorenzo Davids, Arjan Goorman, Luciën Dors, Rutger Worm, Alex Scheffer,Thijs Hendriks

  Ingevallen: Jasper Heusinkveld, Melvin van Osenbruggen, Nick Romein, Marc Harlaux en Rafał Wójt.

  DFS won vanmiddag de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen van eersteklasser Unitas uit Gorinchem.

  Aanvoerder Rutger Worm tekende vanaf de strafschopstip voor de enige goal van de wedstrijd. Omdat uw verslaggever in het hoge noorden, waar de zon lekker scheen, aan de BBQ zat deze keer geen uitgebreid wedstrijdverslag.

  Volgende week zaterdag staat voor DFS om 14:30 uur een oefenwedstrijd tegen SVL uit Langbroek op het programma.

  Klik hier voor de foto's 1

 • DFS speelde vandaag onder heerlijke zomerse temperaturen voor zo’n 500 toeschouwers, geleid door scheidsrechter Bas Nijhuis,  een oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist NEC Nijmegen.

  Opstelling DFS Opheusden: Peter Veeneman (46. Noah Tomatala), Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders (76. Rafal Wójt), Jim van Alst (53. Melvin van Osenbruggen), Lorenzo Davids, Arjan Goorman (64.Nick Romein), Luciën Dors (70. Alex Scheffer), Rutger Worm (69. Jean Willy Mapinga), Thijs Hendriks(82. Dewy Alexander), Quendrim Beqiraj (79. Jean Jacques Mapinga)

  Opstelling NEC: Marco van Duin (46. Joris Delle);Guus Joppen (46. Niek Hoogveld), Robin Buwalda (61. Ozgur Aktas), Wojchiech Golla (61. Frank Sturing), Michael Heinloth; Michael den Heijer (61. Ragnar Oratmangoen), Jordan Larsson (61. Segun Owobowale, 78. Arnaut Groeneveld), Janio Bikel; Joey Sleegers (61. Reagy Ofosu), Anass Achahbar (61. Kevin Mayi), Arnaut Groeneveld, (61. Mo Rayhi)

  DFS bood de eerste helft voetballend goed tegenstand aan het naar de eerste divisie gedegradeerde NEC. Met de oud NEC-ers Rutger Worm, Lorenzo Davids, Thijs Hendriks en Jim van Alst in de startopstelling kende DFS een aantal spelers met een NEC verleden.  Het eerste half uur waren er nauwelijks mogelijkheden voor beide doelen te noteren. De eerste grote kans was voor Jordan Larsson, die oog in oog met doelman Veeneman niet het killersinstinct van zijn vader toonde, door de bal naast te schuiven. Namens de thuisploeg vergat Luciën Dors, na een prima voorzet van Thijs Hendriks, de voorsprong voor DFS op de borden te schieten. Iets na het half uur kwamen de bezoekers op voorspong door Anass Achabar die de bal, die licht van richting werd veranderd, achter doelman Veeneman tegen de touwen krulde, 0-1.

  In de tweede helft kwamen aan NEC kant de Franse doelman Delle en Hoogveld binnen de lijnen terwijl bij DFS-doelman Tomatala zijn collega Veeneman kwam aflossen. DFS zag een vrije trap van Arjan Goorman via de vingertoppen van doelman Delle overvliegen. Daarna kwamen er aan de kant van NEC zeven invallers binnen de krijtlijnen. Ook aan DFS kant kwamen in de tweede helft nog zeven invallers in het veld. Twintig minuten voor tijd zorgde Owobowale voor de 0-2. Nadat Kevin Mayi na een mooie aanval hoog overschoot werd acht minuten voor tijd de eindstand van 0-3 bereikt door een goal van Oratmangoen, die een assist van Rayhi verzilverde, 0-3.

  Al met al speelde DFS een verdienstelijke oefenwedstrijd tegen NEC Nijmegen. De nieuwe spelers lieten hun potentie zien en als team maakte DFS een prima indruk. Nu een paar weken vakantie en daarna gaat DFS de draad weer oppakken in de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse B.

  De eerstvolgende oefenwedstrijd voor DFS staat op 5 augustus om 14:00 uur op het programma tegen eersteklasser Unitas uit Gorinchem.

  Foto's sv DFS- NEC Nijmegen 1