• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar (66.Mattheys Kuypers), Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler (74.Jim van Alst), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors (70.Alex Scheffer), Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 300

  Gele kaarten SC Feyenoord: -

  Gele kaarten sv DFS: Rick van Walsem

  DFS speelde, onder zomerse weersomstandigheden, een prima eerste helft tegen de Feyenoord amateurs. Op sportpark Varkenoord zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd tussen beide ploegen. Doelman Veeneman trad goed op bij een hard schot van Obiku terwijl hij ook attent reageerde op pogingen van Schoonheijm en Dobber. Aan de andere kant schoot Dors over en werd een schot van Harlaux geblokt. Davelaar kwam vervolgens goed weg toen zijn met de borst teruggespeelde bal via de lat over verdween, zodat de rust bereikt werd met de brilstand van 0-0.

  In de tweede helft gaven de bezoekers de wedstrijd binnen vijf minuten totaal uit handen. Na achtenvijftig minuten was de snelle Obiku eerst Davelaar te snel af, waarna verdediger Rick van Walsem te laat was en hem licht raakte. Scheidsrechter Raven wees gedecideerd naar de stip. Oosterom schoot de thuisploeg, in de schaduw van de Kuip, naar de 1-0 voorspong. Vier minuten later was de wedstrijd definitief gespeeld toen Adelmund, vanuit een corner, DFS de genadeklap gaf, 2-0 Twintig minuten voor tijd verspeelde Bokila knullig de bal, waarna de Rotterdammers snel omschakelde. Via een goed uitgevoerde aanval was doelman Veeneman kansloos op de inzet van de vrijgespeelde Merrelaar, 3-0. Doelman Van der Burg voorkwam met een drietal prima reddingen, op een vrije trap van Harlaux en doelpogingen van De Kler en Scheffer, nog de eretreffer voor DFS dat met een 3-0 nederlaag op zak de tweede nederlaag van het seizoen moest toestaan.

  Uw reporter vindt het zorgwekkend dat DFS dit seizoen in de tweede helft vaak een onverklaarbare terugval kent. Er is niemand in het elftal die de ploeg echt bij de hand neemt. De vleugels gaven vandaag niet thuis en ook het middenveld was de tweede helft beneden de maat, waardoor de druk vanzelf op de achterhoede komt te liggen. Het is nu aan de technische staf en de selectie om, voor de komende twee zeer belangrijke thuiswedstrijden, een antwoord te zoeken op de repeterende problemen in het veld.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS op sportpark ‘t Heerenland om 14:30 u tegen Zwaluwen.

  ZIe hier de foto's

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors (59.Gijs Grootendorst), Jeffrey Arends, Remy Raterink (85.Alex Scheffer), Noë Bokila (82. Mattheys Kuypers)

  Toeschouwers: 225

  Gele kaarten Jodan Boys: Enzo Huntink, Roald Heerkens

  Gele kaarten sv DFS: Noë Bokila

  Onder een lekker najaarszonnetje verdween de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg, via een vrije trap van Remy Raterink, op de paal. DFS speelde in de eerste helft verzorgd voetbal en men kwam na negen minuten op een 1-0 voorspong. Spits Remy Raterink controleerde een diepe bal uitstekend waarna zijn inzet door doelman Straver nog gekeerd kon worden. De rebound werd daarna door Bokila simpel binnen getikt, 1-0 De bezoekers creëerde in de eerste helft nauwelijks mogelijkheden. Doelman Straver moest nog een keer handelend optreden bij een inzet van Bokila terwijl een schot uit de draai van Arends net naast verdween, zodat de rust bereikt werd met een kleine voorsprong.

  In de tweede helft drongen de bezoekers steeds meer aan. DFS bleef gegroepeerd verdedigen en moest steeds verder terug. Na een schot op de buitenkant van de paal voorkwam doelman Veeneman met een dubbele save, na een kopbal van Waandels en de rebound van Idrissi, de gelijkmaker. Aan de overzijde voorkwam doelman Straver, na een doelpoging van Grootendorst, de knock out voor de Gouwenaren. Jodan Boys gooide vervolgens al zijn fysieke kracht in de strijd op jacht naar de gelijkmaker. DFS koos voor het consolideren van het resultaat en men een beperkte zich, met een extra man achterin, vooral tot verdedigen. Twee minuten voor tijd leek DFS wederom de spreekwoordelijke bietenbrug op te gaan toen Waandels met een kopbal doelman Veeneman verschalkte, 1-1 In de blessuretijd verlengde invaller Scheffer met zijn grote teen, tussen twee man in, de bal waarna deze bij de bedrijvige Arends kwam. Jeffrey Arends kapte naar binnen om daarna doelman Straver te verschalken, 2-1 Door deze late ontsnapping kan DFS na vier gelijke spelen eindelijk de eerste driepunter van het seizoen bijschrijven.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS op sportpark Varkenoord om 14:30 u tegen SC Feyenoord.

  Zie hier de foto's

 • DFS knokt zich naar verdienstelijk punt, 2-2

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors (82.Gijs Grootendorst), Jeffrey Arends, Remy Raterink (75.Alex Scheffer), Noë Bokila

  Toeschouwers: 150

  Gele kaarten Jong FC den Bosch: Luuk Brouwers, Mats Deijl

  Gele kaarten sv DFS: Corné Davelaar

  In stadion De Vliert mocht DFS op een heerlijke zaterdagavond aantreden tegen een van de titelkandidaten. Jong FC den Bosch beschikt over een behendige, goed voetballende en veel scorende ploeg. De thuisploeg was dominerend tegen een hardwerkend en gegroepeerd spelend DFS. Veel grote mogelijkheden waren er niet te noteren. Doelman Veeneman redde twee keer bekwaam terwijl een poging van Marijn de Kler van afstand, over de wat voor zijn doel staande goalie, op het dak van het doel verdween. In de slotfase voor de rust schoten de Bosschenaren nog een keer over en naast, zodat beide ploegen met de brilstand de kleedkamers opzochten.

  In de tweede helft zagen we hetzelfde beeld. Jong FC den Bosch zette aan maar men slaagde er niet in om doel te treffen. Na een half uur zagen de supporters een mooi opgezette DFS-aanval. De voorzet van Bokila werd door de meegekomen Davelaar ingekopt. Zijn kopbal werd nog miraculeus gekeerd, waarna twee volgende pogingen geblokt werden. Bij de vierde kans in de rebound haalde Dors wel doeltreffend de trekker over, 0-1 Met twee invallers ging de thuisploeg daarna op jacht naar de gelijkmaker. Twaalf minuten voor tijd was Brouwers het eindstation van een aanval en lag de gelijkmaker achter doelman Veeneman tegen de touwen, 1-1 Twee minuten later tekende donkere wolken zich boven de bezoekers af toen Laazizi een blunder van doelman Veeneman, die de bal losliet, keihard afstrafte, 2-1. Trainer Calderwood stuurde direct verdediger Rick van Walsem als extra stormram naar het front. In de achtentachtigste minuut werd goed doorzetten van invaller Scheffer beloond, toen zijn voorzet uiteindelijk door Bokila via een hakbal tegen de ritselende touwen verdween, 2-2

  Een keihard werkend DFS bezorgde Jong FC den Bosch zo zijn eerste puntverlies in eigen huis. Wederom een puntendeling dus voor onze mannen, maar deze keer een met een tevreden gevoel.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS op sportpark ’t Heerenland om14:30 uur tegen Jodan Boys.

 • DFS eervol ten onder tegen Spakenburg in de KNVB Beker

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Mart Raterink, Marijn de Kler, Mattheys Kuypers (80.Alex Scheffer), Lorenzo Davids, Gijs Grootendorst (70. Jeffrey Arends), Luciën Dors, Remy Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 1000

  Gele kaarten sv DFS: Corné Davelaar

  Op de Westmaat domineerde de tweede divisionist, zonder groots voetbal, de eerste helft tegen de hoofdklasser. Na dertien minuten valt de bal vanuit een corner voor de voeten van Tom van der Neut, die doelman Omvlee met een schuiver liet vissen, 1-0 DFS kwam niet veel verder dan een poging over van Remy Raterink en een geblokt schot van Grootendorst. Doelman Omvlee voorkwam vervolgens met twee prima reddingen een grotere achterstand. De van beide kanten matige eerste helft werd dan ook bereikt met een 1-0 voorsprong voor De Blauwen.

  In de tweede helft waren de eerste twee mogelijkheden voor de Westmaat bewoners. Olaf van der Sande schoot de bal een keer net naast en een keer vanuit een voor de goal langs geschoten bal richting de maan. In de fase daarna werd Spakenburg erg slordig en de bezoekers wat brutaler. De opgestoomde Davelaar schoot na een één twee met Dors over de goal van Deckers. In een tegenstoot was de snelle Kevin Sterling iedereen te snel af, waarna hij vanuit een lastige hoek de 2-0 binnenschoot. Bij DFS kwamen Arends en Scheffer nog in het veld als de vervangers van Grootendorst en Kuypers. DFS kreeg daarna twee grote mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Doelman Deckers kon met zijn vingertoppen nog net redding brengen op een inzet van Bokila. Enkele minuten later strafte Davelaar geklungel achterin bij de Spakenburgers ook niet af, zodat de eretreffer uitbleef. In de dying seconds schoot Olaf van der Sande vanaf de strafschopstip de eindstand van 3-0 op het scorebord.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 18:00 uur in stadion De Vliert een uitwedstrijd tegen Jong FC den Bosch

 • Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (18. Mart Raterink), Marijn de Kler (71. Jeffrey Arends), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Gijs Grootendorst (63. Mattheys Kuypers), Luciën Dors, Remy Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 285

  Gele kaarten sv DFS: Peter Veeneman, Marijn de Kler, Mart Raterink, Jeffrey Arends, Remy Raterink, Noë Bokila

  Gele kaarten Spijkenisse: Jesse Luijkx, Yassire Hamdani, Anthony Bentem

  De thuisploeg legde, onder regenachtige omstandigheden, een prima eerste helft op de mat tegen de koploper. Nadat een diepe bal op Dors, na diens aanname nog geblokt kon worden, zag de in de basis debuterende Grootendorst zijn doelpoging door doelman Amezrine nog net over de lat getikt worden. Voor DFS schoot Bokila vervolgens nog een keer in het zijnet. Bij DFS was inmiddels de van een blessure terugkerende Mart Raterink als vervanger van de geblesseerd geraakte Jim van Alst in het veld gekomen. Na tweeëntwintig minuten was doelman Amezrine kansloos op een perfecte kopbal in het zijnet van spits Remy Raterink, 1-0. Zes minuten voor de rust werd de voorsprong zelfs vergroot. Grootendorst stuurde de opkomende back Davelaar weg wiens inzet ternauwernood nog door doelman Amezrine gekeerd kon worden, waarna de rebound door Remy Raterink alsnog verzilverd werd, 2-0 In de slotseconde van de eerste helft schoot Kees Tol de bezoekers, na een slippertje achterin, bij de eerste grote mogelijkheid voor Spijkenisse naar de aansluitingstreffer, 2-1.

  In de tweede helft moest een hardwerkend DFS achteruit tegen Spijkenisse dat het heft in handen nam. DFS zag De Lange over mikken terwijl ook Jardim een kans om zeep hielp. Daarna redde doelman Veeneman twee keer bekwaam op een één tegen één situatie. DFS, met inmiddels Kuypers en Arends in de ploeg voor Grootendorst en De Kler, knokte hard om de drie punten over de streep te trekken. Ondertussen smeet scheidsrechter Germs, in de sportieve wedstrijd, totaal onnodig met gele kaarten, zes voor DFS en drie voor de bezoekers. Ondanks dat de gelijkmaker volgens het spelbeeld terecht was kreeg DFS in de vierennegentigste minuut via Amsterdam de zure gelijkmaker om de oren, 2-2 En zo moest een hardwerkend DFS voor de derde keer dit seizoen genoegen nemen met een puntendeling.

  De wedstrijd van hedenmiddag biedt echter voldoende aanknopingspunten om op voort te borduren.

  A.s. dinsdag speelt sv DFS in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker om 19:45 uur een uitwedstrijd tegen tweede divisionist SV Spakenburg.

  Zie hier de foto's

 • DFS zakt in tweede helft door de ondergrens, 4-1

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids (76.Mattheys Kuypers), Luciën Dors, Alex Scheffer (61.Jeffrey Arends) , Remy Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 302

  Gele kaart Achilles Veen: Toby Tan

  Gele kaart sv DFS: Rick van Walsem, Jim van Alst.

  De toeschouwers zagen een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij. Na drie minuten verdween een vrije trap van Harlaux via een tegenstander in het doel, 0-1. In het vervolg van de eerste helft kreeg DFS de mogelijkheden om verder uit te lopen. Een rebound vanuit een corner werd nog net door doelman Kools gekeerd, terwijl schoten van Dors en Raterink naast de goal verdwenen. Aan de andere kant verdween, na een fraaie slalom, een schot over de goal van Veeneman. Voor de bezoekers schoot Scheffer daarna een grote mogelijkheid in het zijnet, zodat beide ploegen gingen rusten met een kleine 0-1 voorsprong voor de bezoekers.

  Uw reporter weet niet wat er in de thee heeft gezeten in de rust, maar in de tweede helft verscheen er een onherkenbaar DFS aan de aftrap. Alle duels op het middenveld werden verloren en DFS oogde als een chaotisch elftal. De thuisploeg domineerde het spel en DFS werd teruggedrukt op de eigen helft. Een half uur voor tijd schoot Zaimi de thuisploeg vanaf de strafschopstip naar de gelijkmaker, 1-1 Eerlijk gezegd kwam DFS niet meer in het spel voor. Via twee standaardsituaties liep de thuisploeg vervolgens makkelijk uit naar 3-1. DFS deelde nog een speldenprik uit die doelman Kools niet verontruste. In de blessuretijd kopte Allach zelfs nog de 4-1 binnen, zodat DFS een ruime nederlaag te slikken kreeg.

  Na drie wedstrijden is de conclusie dat er nog veel werk aan de winkel is voor de technische staf. Aanvallend oogt DFS vrij matig en verdedigend krijgt men te veel goals tegen uit standaardsituaties. Maar gelukkig is voetbal onvoorspelbaar en staat er volgende week weer een nieuwe wedstrijd op het programma.  

  A.s. zaterdag vervolgt DFS de competitie om 14:30 uur met een thuiswedstrijd tegen koploper Spijkenisse.

 • Puntendeling voor matig DFS, 1

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst, Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Nick Romein (62.Gijs Grootendorst), Alex Scheffer (75.Jeffrey Arends) , Remy Raterink, Noë Bokila

  Toeschouwers: 300

  Gele kaart sv DFS: Corné Davelaar

  Rode kaart FC Rijnvogels: Niek Ossevoort

  Gele kaart FC Rijnvogels: Arie de Vreugd, Max van Steen

  De, door afwezigen geplaagde thuisploeg, schotelde de toeschouwers een matige en matte eerste helft voor. Na een kwartier kreeg DFS al een goal om de oren. Een afvallende bal vanuit een corner werd door Max van Steen binnengeschoten, 0-1 Rond de twintigste minuut was Bokila zijn tegenstander te snel af en werd hij net buiten de zestien onreglementair afgestopt. Scheidsrechter Weiland was streng en hij toonde Ossevoort dan ook de rode prent. De hieruit volgende vrije trap werd door Harlaux overgeschoten. Ondanks de numerieke meerderheid creëerde DFS maar weinig mogelijkheden, men kwam niet verder dan een aantal corners en schoten over. Aan de overzijde moest doelman Veeneman nog een bal uit de hoek ranselen om erger te voorkomen, zodat de bezoekers met een voorsprong de rust ingingen.

  In de tweede helft had DFS de bal, zonder daar veel mogelijkheden uit te creëren. De ploeg bleef ontzettend slordig in balbezit, waardoor de Katwijkers makkelijk overeind bleven. Nadat een één twee tussen Harlaux en Remy Raterink door Harlaux werd overgeschoten leverde een van de weinig goede aanvallen de gelijkmaker op. Remy Raterink zette zelf de aanval op met Bokila waarna hij de perfecte voorzet met een snoekduik fraai achter doelman Verkerk tegen de touwen kopte, 1-1 Inmiddels was de verdienstelijk debuterende Grootendorst als vervanger van Romein in het veld gekomen. Ondanks een man meer kreeg DFS maar één grote mogelijkheid op de voorsprong toen de eveneens ingevallen Arends zijn inzet door doelman Verkerk gekeerd zag worden. Aan de andere kant mocht DFS ook niet klagen dat de Katwijkers in de tegenstoot nog enkele mogelijkheden om zeep hielpen. Al met al zat er voor DFS, voor de tweede week op een rij, niet meer in dan een puntendeling. Er is dus nog werk genoeg aan de winkel voor de technische staf om de ploeg weer aan het voetballen te krijgen.

  A.s. zaterdag vervolgt DFS de competitie om 14:30 uur met een uitwedstrijd tegen Achilles Veen.

 • DFS geeft de wedstrijd uit handen, 3-3

  Sv DFS opende de competitie in Rotterdam met een uitwedstrijd tegen promovendus XerxesDZB.

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Tim Sanders (63. Jim van Alst), Marijn de Kler, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors, Jeffrey Arends (68. Roy de Ruiter), Remy Raterink (77. Alex Scheffer), Noë Bokila

  Toeschouwers: 250

  Rood: Mattheys Kuypers

  Geel: Marc Harlaux

  De bezoekers zette vanaf het beginsignaal direct druk op de Rotterdammers. Na zes minuten liep Jeffrey Arends goed door na een terugspeelbal van de thuisploeg. Doelman Van der Molen ging vervolgens gruwelijk in de fout waarna Arends simpel de 0-1 kon noteren. Drie minuten later stond het ineens gelijk toen DFS verdedigend stond te slapen, 1-1 Vervolgens streepte De Kler een bal hard naast waarna spits Remy Raterink DFS na een doorgekopte bal van Sanders via een kopbal in het dak van het doel weer op voorsprong kopte, 1-2. Voetballend was DFS overheersend en dat resulteerde, na een rebound, via een strak schot van Remy Raterink in de rechterhoek in de 1-3. Op onverklaarbare wijze stond het een minuut later, na onoplettendheid achterin, alweer 2-3 zodat de thuisploeg in de wedstrijd bleef.

  In de tweede helft schotelde beide ploegen de toeschouwers geen al te beste wedstrijd voor. Mogelijkheden waren er voor beide doelen nauwelijks te noteren. Voor DFS viel een kluts in de zestien net verkeerd uit, terwijl verdediger Sanders daarna een grote kans niet wist te benutten. Bij DFS kwam daarna Jim van Alst de gekwetste Sanders aflossen. Ook Roy de Ruiter en Alex Scheffer kwamen nog binnen de krijtlijnen als vervangers van Jeffrey Arends en Remy Raterink. Elf minuten voor tijd kreeg DFS de deksel op zijn neus. Na een op het oog onschuldig duel tussen Kuypers en Medar legde scheidsrechter Jobse de bal op de stip en kon Kuypers met rood inrukken. Mike Navajes Sanchez wist hier wel raad mee en hij schoot Xerxes, dat voetballend niets creëerde, dan ook naar de gelijkmaker, 3-3.  Uiteindelijk moest DFS zich dus tevredenstellen met een totaal onnodige puntendeling in Rotterdam, 3-3     

  Volgende week staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma.

 • Matige generale voor sv DFS

  Zaterdag stond voor DFS de laatste oefenwedstrijd voor de competitiestart tegen eersteklasser WNC op het programma.

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Mattheys Kuypers, Rick van Walsem, Tim Sanders (33. Noë Bokila), Jim van Alst, Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Arjan Goorman (04. Marijn de Kler), Luciën Dors (55. Jeffrey Arends), Alex Scheffer (55. Roy de Ruiter), Remy Raterink.

  Na de topprestatie van vorige week legde DFS een matige wedstrijd tegen WNC op de mat. DFS was zeer slordig in balbezit en vandaag werd weer duidelijk dat een DFS op tachtig procent het tegen elke tegenstander moeilijk heeft. De thuisploeg had voornamelijk de bal terwijl de tegenstander loerde op de tegenstoot. Na zesentwintig minuten kwam DFS op voorsprong. Eerst raakte Raterink nog het houtwerk waarna Scheffer de terugkomende bal voorgaf op wederom Remy Raterink die daarna de touwen liet bollen, 1-0. Binnen een minuut scoorde de bezoekers al de gelijkmaker, 1-1 Bij DFS vielen in de eerste helft Goorman en Sanders uit met blessures en werden zij binnen de krijtlijnen vervangen door De Kler en Bokila.

  Ook in de tweede helft bleef DFS slordig. De thuisploeg kreeg in de beginfase een aantal kleine mogelijkheden op een doelpunt. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers, na een goed uitgespeelde aanval, zelfs op voorsprong, 1-2 Bij DFS waren De Ruiter en Arends inmiddels in het veld gekomen voor Scheffer en Dors. DFS ging na de achterstand, met verdediger Van Walsem als extra aanvaller, alles of niets spelen. Acht minuten voor tijd kopte Rick van Walsem de thuisploeg met een prima kopbal, vanuit een vrije trap, naar de gelijkmaker en eindstand van 2-2.

  Volgende week opent sv DFS de competitie in de Hoofdklasse A om 14:45 uur met een uitwedstrijd tegen XerxesDZB in Rotterdam.

 • Zaterdag stond voor DFS in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker de wedstrijd tegen tweede divisionist BVV Barendrecht op het programma

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar (33. Mattheys Kuypers), Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler (85. Alex Scheffer), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Luciën Dors, Jeffrey Arends (66. Roy de Ruiter), Remy Raterink (96. Arjan Goorman), Noë Bokila

  Statistieken: 46. Bas Mourits 0-1, 93. Noë Bokila 1-1, 106. Alex Scheffer 2-1 Rood : Marc Harlaux (2x geel) Geel sv DFS: Rick van Walsem, Noë Bokila, Arjan Goorman, Luciën Dors Geel BVV Barendrecht: Elson Rosario Almeida, Marouane Bakour, Emilio Sanseij, Donny Navajas Sanchez

  Beide ploegen waren de eerste helft gelijkwaardig aan elkaar. In de beginfase kwam de thuisploeg goed weg toen een inzet via de hak van Sanders en de lat voorlangs verdween. Nadat Mourits een bal naast de goal van doelman Omvlee schoot was DFS via Rick van Walsem met een kopbal die steenhard en rakelings overvloog dichtbij de voorsprong. Daarna moest Davelaar zich geblesseerd laten vervangen door Kuypers. Veel meer mogelijkheden waren er voor beide doelen niet te noteren, zodat de rust met 0-0 werd bereikt.

  Direct na de rust kreeg DFS een tik om de oren toen de tweede divisionist via Mourits al snel de voorsprong nam, 0-1 Vervolgens stond de Betuwse muur tot twee keer goed bij een indirecte vrije trap, vanwege een door de keeper opgeraapte ‘terugspeelbal’. De bezoekers hadden in deze fase controle over de wedstrijd. Via zogenaamde professionele valpartijen, tijdrekken en zeuren probeerde men DFS uit de wedstrijd te halen. Na zesenzestig minuten bracht invaller De Ruiter, met een aantal goede acties, het vuur terug in de wedstrijd. Trainer Calderwood bracht vervolgens spits Scheffer als extra stormram binnen de krijtlijnen terwijl verdediger Rick van Walsem zich ook voorin posteerde. DFS ging, al risico nemend, vol op jacht naar de gelijkmaker. In de tegenstoot hadden de Barendrechters de wedstrijd kunnen beslissen, maar gelukkig stonden doelman Omvlee en zijn verdedigers op hun post. In de blessuretijd liet Noë Bokila sportpark ’t Heerenland ontploffen toen hij een afvallende bal met zijn linker heerlijk binnendraaide,1-1 Niet veel later floot de scheidsrechter af, zodat beide ploegen zich op konden maken voor de verlenging.

  In de eerste helft van de verlenging moest doelman Omvlee een keer handelend optreden. DFS geloofde erin en na een paar halve kansen werd de honderd zesde minuut de bezoekers fataal. Roy de Ruiter had het op zijn heupen, met een fraaie actie speelde hij zich vrij waarna zijn perfecte voorzet door invaller Scheffer tegen de heerlijk ritselende touwen achter doelman Nick van der Ploeg werd geschoten, 1-2 Opheusden ontplofte voor de tweede keer deze middag. Aangemoedigd door de fanatieke aanhang hield DFS vervolgens in de tweede verlenging stand. Nadat Dors zijn inzet voorlangs zag gaan tikte doelman Omvlee nog een keer een inzet goed uit de benedenhoek terwijl Vrouwe Fortuna de thuisploeg goed gezind was toen een vrije trap van Barendrecht via de lat/paal uit de goal verdween. In de absolute slotfase gaf de pietluttig fluitende en met kaarten strooiende scheidsrechter Harlaux, die wat treuzelde bij het nemen van een corner, zijn tweede gele kaart waarna hij onder luid applaus van de aanhang het veld afging. Twee minuten later klonk het eindsignaal alle DFSers als muziek in de oren en werd de geweldige teamprestatie beloond met het bereiken van de eerste ronde van de TOTO KNVB beker. Een historisch nieuw hoogtepunt in de sv DFS-geschiedenis!

  Volgende week zaterdag speelt sv DFS om 16:00 uur op sportpark ’t Heerenland een oefenwedstrijd tegen WNC.

  Zie hier de foto's

 • Zaterdagavond stond voor DFS de vierde oefenwedstrijd tegen hoofdklasser RKHVV op het programma.

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Mattheys Kuypers (65. Corné Davelaar), Rick van Walsem, Tim Sanders (79. Roy de Ruiter), Marijn de Kler (46. Jim van Alst), Marc Harlaux, Lorenzo Davids, Arjan Goorman (70. Gijs Grootendorst), Luciën Dors (65. Nick Romein), Jeffrey Arends (46. Noë Bokila), Alex Scheffer (46. Remy Raterink)

  De eerste mogelijkheid in de wedstrijd werd door Rick van Walsem, na een corner, rakelings over gekopt. Vervolgens schoot Bosch, na balverlies van de DFS-doelman, naast. Voor DFS schoot Davids nog een keer over terwijl een poging van Scheffer geblokt werd. Na twintig minuten werd De Lorijn fraai bediend waarna hij koel doelman Omvlee het nakijken gaf, 0-1. DFS was in de eerste helft veel te slordig in balbezit. Meerdere spelers waren erg onnauwkeurig en de bal werd dan ook meermaals ingeleverd bij de tegenstander. Negen minuten voor tijd profiteerde wederom De Lorijn van matig verdedigen door de afvallende bal binnen te schieten, 0-2. In de slotfase zette DFS nog even aan met een drietal mogelijkheden tot gevolg. Doelman Hemink voorkwam met twee puike reddingen op inzetten van Goorman en Scheffer de aansluitingstreffer terwijl een inzet van de vrijgespeelde Goorman ook nog voorlangs verdween.

  Bij aanvang van de tweede helft kwamen bij DFS Jim van Alst, Noë Bokila en Remy Raterink binnen de krijtlijnen voor Marijn de Kler, Jeffrey Arends en Alex Scheffer. De thuisploeg kwam feller uit de kleedkamer in de jacht op de aansluitingstreffer. RKHVV wisselde daarna nog een half elftal waarna bij DFS Corné Davelaar en Nick Romein voor Mattheys Kuypers en Luciën Dors in het veld kwamen. Na zesenzestig minuten schoot Goorman de thuisploeg, na een afvallende bal vanuit een corner, en een snoeihard schot van Remy Raterink naar de 1-2. Aan de overkant redde doelman Omvlee bekwaam op een inzet van de bezoekers. Trainer Calderwood bracht daarna Grootendorst voor Goorman in het veld. Veertien minuten voor tijd verzilverde Davids met een kopbal, een perfecte voorzet van de goed ingevallen Bokila, tot de gelijkmaker, 2-2 Bij DFS kwam er daarna in de persoon van Roy de Ruiter nog een extra aanvaller in het veld voor verdediger Sanders. Vijf minuten voor het eindsignaal schoot Bokila, na een verlengde corner, DFS naar de oefenwinst, 3-2

  Volgende week zaterdag speelt sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland in de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker tegen tweede divisionist BVV Barendrecht.

  Zie hier de foto's

 • Zaterdagavond stond voor DFS de derde oefenwedstrijd tegen Baniyas SC (VAE) op het programma.

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Tim Sanders, Marijn de Kler, Marc Harlaux (80. Nick Romein), Lorenzo Davids (46. Arjan Goorman), Luciën Dors (72. Roy de Ruiter), Jeffrey Arends (46. Mattheys Kuypers), Remy Raterink (46. Alex Scheffer), Noë Bokila (80. Gijs Grootendorst)

  DFS trad vanavond in de eerste oefenmatch, na de hervatting van de tweede trainingsfase, aan tegen de profs van Baniyas SC uit de Verenigde Arabische Emiraten.

  De thuisploeg speelde vooral verdedigend een prima wedstrijd tegen de Arabieren. Beide ploegen creëerde weinig mogelijkheden. Nadat een kopbal van Dors niets opleverde strafte de gasten weifelend verdedigen van DFS via Ahmed Al Shamsi, die de bal in de verre hoek schoot, keihard af, 0-1 Enkele minuten later werd aanwinst Arends, met een steekpass, weggestuurd waarna hij de keeper omspeelde en de gelijkmaker tegen de touwen schoot, 1-1. Baniyas SC liet zich daarna gelden met een aantal pittige overtredingen. Voor DFS zag Remy Raterink zijn kopbal tegen de wind in geen doeltreffen terwijl de gasten nog een keer overschoten, zodat beide ploegen met 1-1 gingen rusten.

  In de tweede helft verschenen Goorman, Kuypers en Scheffer binnen de krijtlijnen voor Davids, Arends en Remy Raterink. Verdedigend bleef DFS goed staan, maar aanvallend kwam men in de beginfase niet verder dan een schot naast van Scheffer die de voor zijn doel staande invaller-doelman probeerde te verschalken. Baniyas had in deze fase meer de bal, zonder heel veel mogelijkheden te creëren. Via een goal van Ahmed Malallah kwamen de gasten op een 1-2 voorsprong. Bij DFS kwam de teruggekeerde De Ruiter in het veld voor Dors terwijl even later Romein en Grootendorst het veld mochten betreden voor Harlaux en Bokila. De thuisploeg zette in de slotfase nog even aan met verdediger Van Walsem als extra aanvaller. Na een corner verdween een kopbal van De Ruiter voorlangs waarna deze bal net niet binnengetikt kon worden. Roy de Ruiter schoot vervolgens nog een keer over terwijl een schot van jongeling Grootendorst door de doelman van Baniyas nog net kon worden overgetikt. Baniyas profiteerde niet van de ruimte die DFS weggaf. Na een wild schot over floot de scheidsrechter voor het einde van de match, die voor DFS voldoende aanknopingspunten biedt om op voor te borduren.

  Volgende week zaterdag speelt sv DFS om 17:00 uur thuis tegen hoofdklasser RKHVV, de club van onze oud-aanvoerder Rutger Worm.
   

   

  Zie hier de foto's

 • Vanmiddag stond voor DFS de tweede oefenwedstrijd tegen Jong NEC op het programma.

  Opstelling sv DFS: Jaap Omvlee, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Jim van Alst (77 Gijs Grootendorst), Noë Bokila, Arjan Goorman (67. Nick Romein), Mattheys Kuypers, Lorenzo Davids (90. Ryan Mekking), Jeffrey Arends (88. Qendrim Beqiraj), Alex Scheffer, Qendrim Beqiraj (46. Remy Raterink)

  Onder zomerse omstandigheden gingen beide ploegen de eerste helft gelijk op. Na zeventien minuten promoveerde Alex Scheffer een puike voorzet van Davelaar tot de 1-0. Acht minuten later mocht de debuterende doelman Omvlee de gelijkmaker uit de touwen vissen, 1-1 Via een fraaie getoucheerde treffer zeven minuten voor de pauze kwamen de Nijmegenaren op 1-2. Op slag van de rust schoot Lorenzo Davids de thuisploeg vanaf de strafschopstip weer naast de bezoekers, 2-2

  In de tweede helft kregen de toeschouwers een gezapig potje voetbal voorgeschoteld, met weinig mogelijkheden voor de beide doelen. Na tweeënzeventig minuten kwamen de beloften van NEC via een harde schuiver weer op voorsprong, 2-3 Bij DFS, dat nog een aantal keren wisselde, vloeide de krachten weg. In de dying seconds werd het, onder toeziend van NEC-hoofdtrainer Jack de Gier, zelfs nog 2-4. Remy Raterink zag vervolgens nog een inzet rakelings voorlangs gaan, zodat sv DFS het eerste deel van de voorbereiding afsloot met een nederlaag.  

  De selectie heeft nu drie weken vakantie, waarna op maandag 30 juli de tweede fase van de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start gaat.

   

   

  Zie hier de foto's

 • Vanmiddag stond voor DFS, na twee trainingen, de eerste oefenwedstrijd tegen SC NEC op het programma.

  Opstelling sv DFS: Peter Veeneman, Mattheys Kuypers, Corné Davelaar, Rick van Walsem, Marijn de Kler (83. Ryan Mekking), Nick Romein (46. Alex Scheffer), Lorenzo Davids, Marc Harlaux, Jeffrey Arends (83. Gijs Grootendorst), Remy Raterink, Noë Bokila

  Eersteklasser NEC bleek over een goed voetballende ploeg te bezitten. De Nijmegenaren hadden in de eerste twintig minuten voetballend de overhand, zonder heel veel mogelijkheden te creëren. Daarna nam DFS het initiatief over. Na iets meer dan een half uur kopte verdediger Rick van Walsem DFS, via de binnenkant van de paal, op voorsprong, 1-0 Zeven minuten later verzilverde Lorenzo Davids een strafschop tot de 2-0 ruststand.

  Na de rust kwam Alex Scheffer in het veld voor Romein. Via een schitterende vrije trap, in de beginfase van de tweede helft, in de winkelhaak van Marc Harlaux kwam de thuisploeg op een 3-1 voorsprong. NEC deed daarna nog wat terug toen een inzet plompverloren tegen de touwen verdween,3-1 DFS liet daarna via Arends (3x), Scheffer, Kuypers en Davelaar na om de voorsprong uit te breiden, zodat de eerste oefenwedstrijd in een 3-1 overwinning eindigde. 

  A.s. zaterdag sluit DFS het eerste deel van de voorbereiding af met een oefenwedstrijd tegen Jong NEC. De wedstrijd op sportpark ’t Heerenland begint om 13:00 uur.

  Zie hier de foto's