• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • Noodzakelijker driepunter voor sv DFS, 0-3

    Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Ryan Mekking (46. Wouter Huibers), Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen (70. Ruben Boot), Thijs van den Brand, Joost van Dam, Otto van Setten (70. Henno Westeneng), Sijmen van Dijk (52. Melvin van den Hatert)

    DFS begon matig aan de wedstrijd tegen SVHA. DE thuisploeg kreeg twee mogelijkheden op de voorsprong die niet verzilverd werden. Na drie├źntwintig minuten profiteerde Sijmen van Dijk van een fout van de keeper en tikte hij simpel de 0-1 binnen. Ondanks het matige spel tegen de sympathieke thuisploeg verdubbelde de gasten voor de rust de voorsprong. Na een gekraakt schot viel de bal voor de voeten van Gerritsen die fraai de 0-2 ruststand aantekende.

    In de tweede helft kwam Wouter Huibers als vervanger van Ryan Mekking binnen de krijtlijnen. Vervolgens verving Melvin van den Hatert de geblesseerd geraakte Sijmen van Dijk. Na een corner kopte Otto van Setten de beslissende 0-3 binnen en was de wedstrijd gespeeld. DFS vergat daarna, via onder ander twee mogelijkheden van Thijs van den Brand verder uit te lopen. Henno Westeneng en Ruben Boot kwamen daarna als vervangers van Otto van Setten en Joop Gerritsen in het veld, Henno viel prima in en was een aantal keren gevaarlijk, helaas leverde dit geen doelpunten meer op. Door deze overwinning blijf DFS, met een punt in mindering, gedeeld koploper met De Paasberg.

     A.s. zaterdag staat om 14:30 uur thuis de derby tegen Dodewaard op het programma.