• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • Zie hier ook de rouwkaart:

  sv DFS heeft met verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van ons erelid Gerrit Barten (86).  

  Gerrit begon tweeënzeventig jaar geleden als veertienjarige met voetballen bij de vv Opheusden, dat toen nog speelde op de Bokkenwei. Na zijn voetbalcarrière in het eerste was Gerrit, tussen 1969 en 1992, maar liefst drieëntwintig jaar trainer van vv Opheusden 1 spelend op sportpark ’t Molenkempke.  

  Na de fusie in 2001 met Sparta’57 tot sv DFS, waar Gerrit een warm voorstander van was, bleef Gerrit zich tot op hoge leeftijd verdienstelijk maken voor sv DFS. Als vrijwilliger en supporter was hij vele uren in de week op het sportcomplex te vinden. Gerrit beheerde o.a.de kleedkamers en de velden, zorgde voor thee in de rust van de wedstrijden etc. Gerrit stond ook aan de basis van de ‘woensdagmiddagploeg’. Een groep trouwe vrijwilligers die elke woensdag de handen uit de mouwen steken om allerlei klusjes op ons sportpark te doen. 

  Als vereniging zijn we Gerrit, een clubman in hart en nieren, veel dank verschuldigd voor zijn tomeloze inzet voor onze vereniging. Gerrit werd voor zijn inzet in 2014 onderscheiden en benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

  sv DFS wenst zijn vrouw, de familie en iedereen voor wie Gerrit dierbaar was veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

  Klik hier voor de rouwkaart