• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • Ruime overwinning voor sv DFS, 5-1

  Opstelling: Gerhard Meijer, Joop Gerritsen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen (84.Dominik Szyszko), Wouter Huibers (46. Ruben Boot), Twan van Stralen (46. Bartek Stasiak) Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand, Otto van Setten (71. Mark van Burken), Joost van Dam.

  De eerste helft was van DFS-zijde te plichtmatig. SDOO bouwde een dubbele ‘muur’ waar onze mannen, ondanks een aantal kansen, te weinig mogelijkheden uit creëerde. Er werd vooral gegokt op de ingevingen van Joost van Dam. Omdat de aansluiting vanuit het middenveld niet goed was leverde dit te weinig op. SDOO kwam, na een onnodige overtreding van Thijs van den Brand, vanaf de strafschopstip zelfs op voorsprong 0-1. Vier minuten voor de pauze schoot Joost van Dam de thuisploeg naar de gelijkmaker en ruststand van 1-1

  In de tweede helft verschenen er twee wissels bij DFS binnen de lijnen en switchte de ploeg naar een 4-3-3 formatie. DFS domineerde het spel wat na zes minuten in de tweede helft resulteerde in de voorsprong via Otto van Setten, 2-1 Na een corner kopte wederom Otto van Setten, in de vierenzestigste minuut, fraai de 3-1 binnen. Zeven minuten voor tijd bediende Joost van Dam, met zijn derde assist, invaller Mark van Burken die hoog de 4-1 binnenschoot. Een minuut voor tijd zorgde Bartek Stasiak, met een getoucheerd afstandsschot, voor de eindstand van 5-1.

  Voor DFS betekende dit de zevende overwinning op een rij waardoor de ploeg goed mee blijft doen om de nacompetitieplaatsen in 4B.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark De Hoeken in Ochten de derby tegen Uchta op het programma.