• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • Strijdend DFS MO17 ten onder tegen Redichem, 3-5

    Voor de tweede week op een rij tegen dezelfde tegenstander. Na de knappe 1-4 van een week geleden werd het deze zaterdag een open wedstrijd tussen beide ploegen.

    Aan DFS-zijde ontbraken vier spelers, waaronder de keepster en de drievoudig doelpuntenmaker van vorige week. Het was dus schipperen voor de interim-coach. DFS begon aanvallend en zette direct hoogdruk waar Redichem het lastig meehad. Via een fraaie actie en goal van de op dreef zijnde Naomi werd het 1-0. Emma zorgde via een beauty van een afstandsschot dat binnen plofte zelfs voor de 2-0. Redichem rechtte de rug en DFS moest achteruit en kon het steeds moeilijker belopen.  Bij DFS debuteerde Luna vandaag als voetbalster binnen de lijnen en werd het team ook geholpen door oproepkracht Sannah en de MO13 speelsters Roos en Fenna. Inval doelvrouw Nina werd voor de rust via goede goals helaas nog drie keer gepasseerd zodat de voorsprong als sneeuw voor de zon verdween, 2-3 Guusje kreeg nog de kans op de gelijkmaker maar haar voorzet op Sannah, waar zelf schieten ook had gekund, kwam niet goed aan.

    In de tweede helft ging Roos keepen en ging DFS weer terug naar het vertrouwde systeem. De wedstrijd golfde op en neer met mogelijkheden voor beide doelen. Guusje stuitte twee keer op de doelvrouw van Redichem. Aan de anderE kant redde Roos enkele keren prima. In de slotfase viel, vlak na de grote kans voor Guusje, de 2-4 en leek de wedstrijd beslist. DFS zette er een spits bij voor een verdediger en ging alles of niets spelen. Via Sannah die goed doorzette en beheerst afrondde werd het nog even spannend, 3-4. In de dyings seconds besliste de gasten de wedstrijd definitief in hun voordeel, 3-5

    A.s. woensdag staat om 19:00 uur de inhaalwedstrijd uit tegen koploper Bennekom MO17-2 op het programma.