• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • Topper eindigt in puntendeling, 1-1

  Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen (29. Rody van Osenbruggen), Ryan Mekking, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Melvin van Osenbruggen, Thijs van den Brand, Joop Gerritsen(57. Ruben Boot), Joost van Dam (82. Sijmen van Dijk), Otto van Setten, Yannick Roodbeen (57. Melvin van den Hatert)

  Op deze koude zaterdag traden de nummers een en twee tegen elkaar aan. Na drie minuten kreeg Roodbeen een reuzekans om de vroege voorsprong op de borden te schieten. Helaas verdween zijn inzet naast. Aan de overzijde leverde een pass binnendoor net geen doelpunt op omdat de inzet over verdween. Bij DFS ontbrak de scherpte vandaag en was het spel te slordig. Nadat een inzet van Otto van Setten via de onderkant lat geen doelpunt opleverde schoot Ter Beek de bezoekers in de laatste minuut voor de rust op voorsprong, 0-1

  In de tweede helft deden de ploegen weinig voor elkaar onder. DFS was te onrustig in balbezit en te onzuiver in de passing. Veel mogelijkheden werden er voor beide doelen niet gecreƫerd. Negentien minuten voor tijd werd Joost van Dam aangetikt en wees scheidsrechter Middelman gedecideerd naar de stip. In de consternatie die hierna ontstond kreeg een speler van de tegenstander vanwege commentaar zijn tweede gele kaart en dus rood. Melvin van Osenbruggen schoot de penalty vervolgens beheerst binnen, 1-1 DFS probeerde tegen een man minder te forceren maar slaagde daar niet meer in, zodat de wedstrijd over negentig minuten in een terechte 1-1 eindstand eindigde.

  Hierdoor gaat sv DFS als koploper de winterstop in met twee punten voorsprong op Excelsior Zetten. Na afloop van de wedstrijd sloot de selectie de eerste seizoenshelft af met een heerlijk buffet en werd er tevens bekend gemaakt dat trainer Omvlee zijn contract met een jaar heeft verlengd.

  De staf en selectie wenst alle supporters en lezers prettige feestdagen een voorspoedig en gezond 2023 toe. Wij zien u in 2023 weer graag langs de lijn om onze mannen aan te moedigen.