• Verdienstelijk gelijkspel voor sv DFS tegen SKV, 1-1

  • Opstelling: Noah Tomatala (46. Mike van der Meijde), Melvin van Osenbruggen (83. Joost van Dam), Julian de Wit (46. Xander Breunissen), Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers, (46.Benoni Kainama), Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand (46. Dewy Alexander), Joost van Dam (46. Bartek Stasiak), Ruben Boot (46. Mark van Burken), Ritchie Meuzer.

    Een compact en collectief spelend sv DFS maakte het derdeklasser SKV, dat afgelopen weekend nog met 6-2 won van tweedeklasser OVC’85, behoorlijk lastig in de laatste oefenwedstrijd voor de bekercompetitie. SKV had meer balbezit maar de bezoekers gaven weinig mogelijkheden weg. Aan beide kanten waren er mogelijkheden die niet benut werden zodat men ging rusten met de brilstand van 0 - 0.

    In de tweede helft kwamen er zes wissels aan DFS zijde binnen de krijtlijnen.  DFS moest achteruit maar doelpunten leverden dit in de beginfase niet op voor de thuisploeg. In de tegenstoot kreeg DFS ook mogelijkheden. Alexander zag zijn inzet tot corner verwerkt worden. Nadat Stasiak de keeper op zijn pad vond schakelde SKV, twaalf minuten voor tijd, snel om waarna de voorzet vanaf links door de DFS-aanvoerder ongelukkig tot eigen doelpunt gepromoveerd werd, 1 -0.  De opgekomen back Kainama zag zijn inzet, waar afleggen wellicht beter was geweest, door de Wageningse doelman gekeerd worden. Na een slalom van de weer in gevallen Joost van Dam kwam zijn voorzet bij spits Van Burken wiens inzet  nog door de thuisdoelman gekeerd werd. De rebound werd echter door Alexander binnengeschoten tot de eindstand van 1-1.  

    Al met al een prima wedstrijd van de mannen waarop voortgeborduurd kan worden in de komende wedstrijden.

    A.s. maandag staat om 20:00 de bekerwedstrijd tegen Juliana’31 in Malden op het programma.