• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • sv DFS - Swift

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Swift op het programma.

  De Amsterdammers staan met een veel beter doelsaldo t.o.v. Spijkenisse nog op een veilige plaats, maar dat kan zaterdag zomaar anders zijn. Om zich definitief veilig te spelen hebben de gasten wellicht nog punten nodig, afhankelijk van de stand bij Capelle-Spijkenisse. Eerder dit seizoen deelde beide ploegen op een ijskoude zaterdag de punten, 1-1

  DFS moet zaterdag vol aan de bak tegen de Amsterdammers. Onze mannen hebben het echter niet in eigen hand. Zelf moeten er punten gepakt worden en dan maar afwachten wat Nootdorp tegen Jodan Boys, dat zich kan gaan richten op de nacompetitie voor promotie, gaat doen.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

   

 • vv Spijkenisse - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark Jaap Riedijk de wedstrijd tegen Spijkenisse op het programma.

  Spijkenisse kent een mager 2019 gezien de negen punten bijeen gesprokkelde punten. Door deze matige resultaten is men inmiddels afgezakt naar de p/d plaatsen. Kees Tol is met twaalf doelpunten de topscoorder van de gastheren.

  Voor DFS, dat onder de degradatiestreep staat, is de situatie nog penibeler. Met nog twee wedstrijden ligt het degradatiespook op de loer, zeker nu DFS haar lot niet meer in eigen handen heeft.

  De degradatiekraker tegen Spijkenisse moet gewonnen worden, anders kan het lot zaterdag al beslecht zijn. Nog twee wedstrijden alles geven en dan zien we over een week wel hoe de eindafrekening van de Hoofdklasse A eruitziet voor DFS.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • DUBBELPROGRAMMA SV DFS

  sv DFS - Ter Leede

  Komend paasweekend staat er voor DFS een dubbelprogramma op de kalender.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Ter Leede op het programma.

  De Sassenheimers zijn sinds de 4-0 winst op Nootdorp de trotste koploper van de Hoofdklasse A met twee punten voorsprong op RKAV Volendam. Ter Leede wil deze voorsprong niet meer weggeven en men zal dus in de race om de titel fel aan de aftrap verschijnen. Eerder dit seizoen won Ter Leede thuis met 4-2 van DFS. Ian van Otterlo is met zeventien doelpunten de topschutter terwijl Jeffrey Bok (11 goals) ook makkelijk het net weet te vinden.

  Capelle - sv DFS

  Op paasmaandag volgt om 14:30 uur op sportpark ‘t Slot de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Capelle.

  De Capellenaren verloren afgelopen week nipt van FC Rijnvogels terwijl men zaterdag nog Zwaluwen ontvangt. Thuis won DFS met 3-1 van de gastheren waarbij Bram de Bruin met acht doelpunten de meest scorende speler is. 

  sv DFS

  Onder leiding van interim-trainer Joop Gall is het eerste doel van onze mannen om ervoor te zorgen dat rechtstreekse degradatie ontlopen wordt.

  Tegen de koploper kan men aan de bak, maar waarom zouden we niet kunnen stunten?

  Vervolgens wacht de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Capelle dat tot op heden vier punten meer heeft verzameld dan DFS. Een goed resultaat in Capelle kan voor een mooie paasmaandag zorgen op weg naar het gestelde doel. 

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • Smitshoek - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur in Barendrecht de wedstrijd tegen Smitshoek op het programma.

  Smitshoek won afgelopen week overtuigend van het kwakkelende Spijkenisse, 1-4. Eerder dit seizoen wonnen de Barendrechters met 0-1 van DFS. De doelpunten worden bij de gastheren verdeeld over meerdere spelers. Met zes doelpunten is Reineta de topscoorder. Kleijn scoorde er vijf terwijl Rekondie, Deprez, Delmee en Verburg vier keer het net vonden.

  Na de zure nederlaag in de dying seconds van vorige week en de verrassende winst van Nootdorp op de koploper is de eerste taak van DFS om ervoor te gaan zorgen dat rechtstreekse degradatie ontlopen wordt. Het gat is nog maar vier punten naar de concurrent. Er zullen dus in de komende wedstrijden punten gepakt moeten worden. Afgelopen zaterdag zagen we een hardwerkend DFS dat knokte voor de punten. Dat moet ook de rest van dit seizoen de basis zijn en dan zou het balletje toch een keer weer de goede kant op moeten rollen.  

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - FC 's-Gravenzande

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen FC ‘s-Gravenzande op het programma.

  DFS bewaart slechte herinneringen aan de uitwedstrijd die tegen de toenmalige nummer twee ruim verloren ging. Inmiddels zijn de ‘s-Gravenzanders afgezakt naar de grote middenmoot. Afgelopen zaterdag verloor men thuis met 1-3 van Achilles Veen. Gisteren won met na strafschoppen (5-4) in de achtste finale van de districtsbeker West 2 van competitiegenoot sv Hoofddorp.

  Voor DFS lijkt het ontlopen van de nacompetitie bijna onmogelijk. Om het zijdendraadje nog te pakken zal er in de komende wedstrijden een serie neer gezet moeten worden. Verder is het natuurlijk eerst zaak om Nootdorp achter je te houden en daarvoor zijn ook punten nodig. Uw reporter verwacht een fel en gedreven DFS dat op jacht gaat naar de tweede overwinning van 2019 en daarbij is de steun van de 12de Kjel zeer gewenst.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • RKAV Volendam - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur in Volendam de wedstrijd tegen RKAV Volendam op het programma.

  De wijdbroeken gingen als een speer in de eerste seizoenshelft met een ruime voorsprong op de nummer twee tijdens de winterstop als gevolg. Net voor en na de winterstop haperde de motor zodat de voorsprong snel slonk. Net op tijd herstelde de Volendammers zich met drie overwinningen op een rij zodat men momenteel vier punten voorsprong heeft op de enige belager Ter Leede. De Volendammers scoren er (62 goals) op los met Niels Springer (12), Joey Tol (13) Harry Zwarthoed (15) als de topschutters.  

  DFS kan dus een zware middag tegemoet zien tegen de trotste koploper. Gelukkig is in het voetbal veel mogelijk, dus gewoon knokken voor elke meter en dan zien we wel met welk resultaat we Volendam weer verlaten.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • Capelle - sv DFS

   

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Slot de wedstrijd tegen Capelle op het programma.

  Capelle kent net als DFS een moeizaam seizoen. Sinds de winterstop sprokkelde men al wel acht punten bij elkaar. Ongetwijfeld zal men de wedstijd tegen DFS als een kans zien om de achterstand op de veilige plaatsen te verkleinen. Bram de Bruin is met acht doelpunten de topschutter aan Capelse kant.

  Voor DFS is 2019 slecht begonnen met één overwinning en vervolgens vijf nederlagen op een rij. Er is voor de technische staf veel werk aan de winkel om het team weer op de rails te krijgen. Het ontlopen van de nacompetitie wordt steeds lastiger. De kleine kans op een eerste stap daartoe moet hoe dan ook gezet gaan worden tegen directe concurrent Capelle.

  Kom op mannen, stroop de mouwen op en knok als een team voor de wit/blauwe kleuren.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - sv Nootdorp

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen sv Nootdorp op het programma.

  Onze gasten staan met tien punten, men won alleen van Spijkenisse en Jong FC den Bosch en deelde de punten met Xerxes DZB, Zwaluwen, Swift en FC ’s Gravenzande beroerd voor. Dat men zich nog niet gewonnen geeft blijkt uit de veelal kleine nederlagen. Met vier doelpunten zijn Luijando en Eyongakpa de topschutters aan Nootdorpse kant. 

  Voor DFS breken de weken van de waarheid aan. Zaterdag tellen alleen de drie punten, waarmee de thuisploeg een geruststellende voorsprong van dertien punten kan nemen op de rechtstreekse degradatieplaatsen. Ondanks de uitschakeling midweeks voor de beker tegen Sparta Nijkerk kan de ploeg vertrouwen putten uit deze wedstrijd. Uw reporter verwacht dan ook een scherp en gemotiveerd DFS dat er alles aan zal doen om de punten in eigen huis te houden.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS – Jong FC den Bosch

   

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Jong FC den Bosch op het programma.

  De Bosschenaren beschikken over een goed voetballende ploeg met Jort van de Sande, die dit seizoen ook al veertien keer zijn opwachting maakte in de keukenkampioendivisie, als topschutter met zeven goals in de Hoofdklasse en twee in de hoofdmacht. Het draait momenteel wat stroef aan Bossche kant gezien het ene punt dat men behaalde uit de laatste drie wedstrijden.

  Voor DFS, dat deze week medehoofdklasser CSV Apeldoorn uitschakelde in de beker, is de inhaalwedstrijd van groot belang. Om de aansluiting met de ploegen boven de p/d streep enigszins te hervinden zal er gewonnen moeten worden. Gewoon de mouwen weer oprollen en knokken voor elke meter, dan zien we wel wat voor resultaat er zaterdag uitrolt.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

 • sv DFS – SC Feyenoord

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen SC Feyenoord op het programma.

  De Rotterdammers zijn al acht wedstrijden ongeslagen. Met 16 punten, 4x winst en 4x gelijk, staat men op een mooie derde plaats in de Hoofdklasse A. De tegenstander scoort makkelijk gezien haar veertig doelpunten, met Merrelaar (8), Obiku (7) en Schoonheijm (7) als de topschutters. Daarentegen kreeg men er ook al vijfendertig om de oren, zodat de achilleshiel achterin lijkt te liggen.

  Voor DFS, dat uit de laatste acht wedstrijden slechts vier punten peurde, wordt het tijd om weer eens het zoet van de overwinning te smaken, om zo nog enigszins aansluiting te behouden met de onderkant van de middenmoot. Onze mannen zullen het gras weer op meten vreten en keihard als een team moeten werken en dan is ook in deze wedstrijd een resultaat mogelijk.  

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • Zwaluwen - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark Zwaluwen de wedstrijd tegen vv Zwaluwen op het programma.

  De Vlaardingers wonnen afgelopen week met 2-3 van hekkensluiter Xerxes DZB, waardoor men met zesentwintig punten achtste staat in de Hoofdklasse A. Gonçalves en Van Mullem zijn met negen en zeven doelpunten de topschutters aan Zwaluwse kant.

  Voor DFS is deze wedstrijd weer een mogelijkheid om punten te sprokkelen. Uw reporter gaat ervan uit dat onze jongens messcherp aan de start verschijnen tegen de Zwaluwen met maar een doel, drie punten!

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS – Jong FC den Bosch

   

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Jong FC den Bosch op het programma.

  De nummer drie van de ranglijst ging afgelopen week thuis onderuit tegen de nieuwe nummer twee Ter Leede, waardoor de periodetitel uit het zicht verdween. De Bosschenaren beschikken over een goed voetballende ploeg met Jort van de Sande, die dit seizoen ook al elf keer zijn opwachting maakte in de keukenkampioendivisie, als topschutter met zeven goals in de Hoofdklasse en twee in de hoofdmacht.

  Ondanks het harde werken moesten onze mannen vorige week een nederlaag slikken. Gelukkig kan men komende zaterdag weer in de herkansing tegen Jong FC den Bosch. Gewoon de mouwen weer oprollen en knokken voor elke meter, dan zien we wel wat voor resultaat eruit rolt.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • Jodan Boys - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS (onder voorbehoud van de veldomstandigheden) om 14:30 uur, op sportpark Oosterwei in Gouda, de wedstrijd tegen Jodan Boys op het programma.

  De gastheren draaien na een stroeve seizoenstart inmiddels op volle toeren. Jodan Boys gaat dan ook met de volle buit uit zes wedstrijden aan de leiding in de tweede periode. De Gouwenaren waren afgelopen week met 0-3 een maatje te groot voor Smitshoek. De in de winterstop overgekomen Jorn van Lunteren liet zich met twee doelpunten direct gelden.

  DFS knokte zich afgelopen week vol overgave terug in de wedstrijd tegen Achilles Veen, met als beloning een belangrijke driepunter. Tegen Jodan Boys zal men wederom keihard als een team moeten opereren om de op dreef zijnde thuisploeg te laten ontsporen.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - Achilles Veen

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Achilles Veen op het programma.

  De eerste competitiewedstrijd van 2019 is er een tegen een directe concurrent. De bezoekers verzamelde in de eerste seizoenshelft twee punten meer dan DFS. Uit verloor DFS geflatteerd met 4-1. Niek Wilborts en Ilia Zaimi zijn met zes en vijf goals de meest scorende spelers aan Veense kant.

  Voor DFS telt, wil men de aansluiting met de middenmoot behouden, alleen de winst. Uw reporter verwacht dan ook een gemotiveerde thuisploeg die er alles aan gaat doen om de punten in eigen huis te houden.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • Swift - sv DFS

   

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark Olympiaplein de wedstrijd tegen Swift op het programma.

  Swift verloor afgelopen week met 1-0 van Jong FC den Bosch. De sympathieke club uit Amsterdam heeft net als DFS zestien punten verzameld, waardoor men ook in de gevarenzone verkeerd. Een andere parallel is dat de Amsterdammers ook moeizaam scoren. Daarentegen krijgen de bewoners van Amsterdam Zuid, met tweeëntwintig tegengoals, ook relatief weinig goals tegen.

  DFS, dat al weken geteisterd wordt door een blessuregolf, snakt naar de winterstop. Hopelijk kunnen de nog beschikbare spelers zich nog een keer deze competitie opladen voor de belangrijke wedstrijd tegen Swift. Het zou toch wel lekker zijn om de eerste seizoenshelft met een resultaat af te sluiten.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - Smitshoek

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Smitshoek op het programma.

  Smitshoek is de laatste weken op dreef gezien de dertien punten die men behaalde uit de laatste zes wedstrijden. De Barendrechters zullen dan ook met vertrouwen afreizen naar de Betuwe. Reineta is met vijf doelpunten de topschutter van de huidige nummer zeven van de Hoofdklasse A.

  Voor DFS, dat al weken met de nodige afwezigen kampt, is de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop van groot belang. Er moet gewonnen worden om zo de aansluiting te behouden bij de grote middenmoot. Uw reporter verwacht dan ook een getergd en gemotiveerd DFS dat maar met een doel het veld op gaat, de drie punten.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • Ter Leede - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark Roodemolen de wedstrijd tegen Ter Leede op het programma.

  De Sassenheimers staan momenteel, met eenentwintig punten derde in de Hoofdklasse A. Ter Leede kreeg samen met FC Rijnvogels de minste (15) tegentreffers om de oren. Afgelopen week deelde men de punten met SC Feyenoord (1-1). Middenvelder Ian van Otterlo is met acht doelpunten de topschutter aan Sassenheimse kant.

  Voor DFS, dat doordeweeks moeizaam voor de districtsbeker won van SC NEC, zou het lekker zijn om na twee nederlagen tegen de top twee weer eens punten bij te schrijven op haar conto. Als onze jongens de lijn van de laatste wedstrijd tegen koploper RKAV Volendam doortrekken liggen er ook in Sassenheim mogelijkheden. Gewoon hard blijven werken en knokken als een team en wie weet kunnen we dan de punten mee terugnemen op de lange thuisreis.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS – RKAV Volendam

   

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen koploper RKAV Volendam op het programma.

  De Volendamse promovendus is voorlopig ongenaakbaar in de Hoofdklasse A. Met achtentwintig punten voeren de Wijdbroeken de ranglijst aan. De Volendammers beschikken over een selectie vol met Volendamse namen en over veel spelers met een verleden bij de grote broer, FC Volendam. Aanvallend schoot men al zevenendertig keer raak, waarvan er twaalf gemaakt werden door goalgetter Harry Zwarthoed.

  DFS kreeg afgelopen week, na drie overwinningen op een rij, een ferme tik (6-0 nederlaag) om de oren tegen FC ’s Gravenzande. Dat is natuurlijk een tegenvaller, maar uw reporter gaat ervan uit dan onze jongens er tegen de sterke koploper weer staan. Het mooie in het voetbal is dat je een week later jezelf alweer kan herstellen. Vooraf een zware pot, maar in voetbal is alles mogelijk!

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • FC ’s-Gravenzande - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark Juliana de wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande op het programma.

  FC ’s-Gravenzande is momenteel de enige ploeg die koploper RKAV Volendam kan bijbenen. De gastheren weten, gezien de negentwintig doelpunten voor, gemakkelijk het net te vinden. De thuisploeg verloor dit seizoen twee keer van Zwaluwen (2-3) en FC Rijnvogels (2-0) terwijl men tegen Jong FC den Bosch (2-2) gelijkspeelde. Yuri Westhoff en Patrick Triep zijn de topschutters aan ‘s-Gravenzandse kant met elk acht doelpunten.

  Na drie overwinningen op een rij staat DFS er momenteel prima voor in de Hoofdklasse A. Onze mannen zullen dan ook met vertrouwen de strijd aangaan met de verrassende nummer twee uit ‘s-Gravenzande. In de komende twee wedstrijden tegen de nummers een en twee van de ranglijst kunnen er bonuspunten gepakt worden tegen twee sterke en makkelijk scorende ploegen.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - Nootdorp

   

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’s-Gravenhout de wedstrijd tegen Nootdorp op het programma.

  sv Nootdorp eindigde vorig seizoen op de twaalfde plaats in de Hoofdklasse A. In haar tweede jaar op hoofdklasse niveau hebben de Nootdorpers het lastig. De gastheren behaalde tot op heden drie punten door gelijke spelen tegen Swift (1-1), Zwaluwen (1-1) en XerxexDZB (1-1). Verder valt op dat Nootdorp met acht doelpunten maar moeizaam tot scoren komt.

  Na twee overwinningen op een rij staat DFS momenteel op een achtste plaats in de Hoofdklasse A. Tegen Nootdorp gaan onze jongens voor de eerste uitoverwinning van het seizoen. DFS kan verder voortborduren op en vertrouwen putten uit de laatste twee wedstrijden, al mag Nootdorp, als hekkensluiter, zeker niet onderschat worden.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - Capelle

   

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Capelle op het programma.

  Capelle degradeerde afgelopen seizoen uit de Derde Divisie. Na een aarzelend begin met alleen winst op Nootdorp behaalde men uit de laatste drie wedstrijden, met veel jonkies in de basis, zeven punten. Jong FC den Bosch (1-0) en Achilles Veen (4-2) werden aan de zegekar gebonden terwijl er tegen Jodan Boys (2-2) gelijk werd gespeeld. Middenvelder Bram de Bruin is met vijf doelpunten de meest trefzekere speler aan de kant van Capelle.

  Na de winst van afgelopen zaterdag op Zwaluwen staat sv DFS, dat net als Capelle tien punten heeft, in de grote middenmoot van de Hoofdklasse A. De ploeg kan vertrouwen putten uit de goede wedstrijd tegen de Vlaardingers en daarop voortborduren in de komende wedstrijden.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - Zwaluwen

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Zwaluwen op het programma.

  Zwaluwen uit Vlaardingen behaalde tot op heden negen punten uit de eerste zeven wedstrijden. Naast drie gelijke spelen tegen XerxesDZB (0-0), Jong FC den Bosch (3-3) en Nootdorp (1-1) won men van Smitshoek (0-1) en bezorgde men het sterke RKAV Volendam (3-1) de enige nederlaag van het seizoen. Afgelopen week moest men in Spijkenisse (1-3) en eerder tegen Ter Leede (3-1) haar meerdere erkennen. Joseph Gonçalves is met drie doelpunten de topschutter aan de kant van de Vlaardingers.

  Voor DFS komen er twee belangrijke thuiswedstrijden tegen de directe concurrenten aan. Het resultaat daarvan zal de rest van het seizoen gaan bepalen. Afgelopen week zagen we wederom een DFS met twee gezichten. Hopelijk vindt de technische staf een antwoord op de wisselvalligheid in het spel van DFS. We gaan ervan uit dat de jongens messcherp aan de start verschijnen tegen de Zwaluwen met maar een doel, drie punten.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

   

 • SC Feyenoord - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark Varkenoord de wedstrijd tegen SC Feyenoord op het programma.

  Na de overstap in 2013 naar het zaterdagvoetbal moesten de Rotterdammers weer onderaan de ladder, in de vierde klasse, beginnen. Na drie titels op een rij, een tussenseizoen met een tweede plaats in de eerste klasse, promoveerde de amateurs van Feyenoord afgelopen seizoen met overmacht naar de Hoofdklasse. SC Feyenoord wil gelijk weer meedoen om de prijzen. Afgelopen zaterdag knokte men zich na een 4-1 achterstand knap terug naar 4-4 tegen het sterke RKAV Volendam. De gastheren verzamelde negen punten uit de eerste zes wedstrijden. Wat opvalt is dat de Rotterdammers makkelijk scoren (16x), maar relatief gezien ook makkelijk goals om de oren krijg (14). DFS zal moeten oppassen voor de snelheid voorin bij Feyenoord. Adelmund, Merrelaar en Obiku zijn met elke drie doelpunten de topscoorders aan Rotterdamse kant.

  DFS behaalde afgelopen week, na vier gelijke spelen, een belangrijke winst door Jodan Boys te kloppen. Met zeven punten staat de ploeg in de grote middenmoot. Voetballende ploegen, zoals SC Feyenoord, liggen DFS wel. Met een hecht collectief, dat moeilijk te verslaan  blijkt, is een resultaat op Varkenoord zeker mogelijk. Gewoon weer keihard weken en dan zien we zaterdagmiddag wel met welk resultaat we Rotterdam verlaten.

  TIP: Parkeer de auto op P1 bij stadion De Kuip en steek daarna de weg over naar sportpark Varkenoord.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - Jodan Boys

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Jodan Boys op het programma.

  De Gouwenaren verzamelde tot op heden drie punten in de Hoofdklasse A, alleen van Smitshoek werd er ruim gewonnen. Afgelopen week verloor men, ondanks hoopgevend spel, nipt van koploper RKAV Volendam. Jodan Boys zal dan ook tot op het bot gemotiveerd aan de start verschijnen in de jacht op drie punten, die men graag weer mee naar de Kaasstad zal willen nemen.

  Voor DFS een belangrijk duel om een stap omhoog te zetten op de ranglijst van de Hoofdklasse A. Vier gelijke spelen in vijf wedstrijden geven aan dat DFS lastig te verslaan is, maar om te stijgen op de ranglijst is een eerste overwinning zeer gewenst. Hopelijk kunnen onze jongens zaterdag een driepunter bijschrijven tegen een voor DFS, gezien de wedstrijden in het verleden, altijd lastige tegenstander.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • Jong FC den Bosch – sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS in Stadion De Vliert om 18:00 uur de competitiewedstrijd tegen Jong FC den Bosch op het programma.

  De Bosschenaren zijn voor ons een totaal onbekende tegenstander. De jonkies van trainer Erik van der Ven scoren er vooral op los in eigen huis. Achilles Veen (4-1) en Jodan Boys (8-2) werden met grote nederlagen naar huis gestuurd. Uit werd er twee keer gelijk gespeeld tegen Zwaluwen (3-3) en FC ’s Gravenzande (2-2) Ruben Rodrigues en Imrad Oulad Omar zijn de topschutters met elk drie goals.

  DFS kan dus op een ongebruikelijk tijdstip aan de bak tegen een sterke tegenstander.  Na drie puntendelingen in vier wedstrijden snakken onze jongens naar de eerste overwinning.  Gewoon weer als een team knokken voor elke meter en dan is het mogelijk om de  Blue White Army te verslaan.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

   

 • TOTO KNVB BEKER 1STE RONDE SV SPAKENBURG – SV DFS

   

  A.s. dinsdag speelt sv DFS om 19:45 uur op sportpark De Westmaat in de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker tegen tweede divisionist SV Spakenburg

  De Blauwen onder leiding van John de Wolf beschikken over een sterke, geroutineerde selectie in de Tweede Divisie. Uit de eerste vijf wedstrijden behaalde men negen punten. Jordi Bitter is met drie punten de topschutter aan Spakenburgse kant. Verder is het oppassen voor de snelheid en de acties van aanwinst Sterling.

  Voor DFS is deze bekerwedstrijd weer een mooi nieuw hoogtepunt in haar historie. Onze jongens kunnen onbevangen de strijd aan gaan met de Blauwen. Natuurlijk is de thuisploeg de favoriet, maar dat zegt in de beker niet alles. In de vorige ronde won DFS immers ook van tweede divisionist BVV Barendrecht. Gewoon de handschoen oppakken, keihard werken en dan zien we na negentig minuten of meer het eindresultaat wel. De jongens kunnen in ieder geval rekenen op de trouwe aanhang, die weer als Heuzes 12de Kjel achter ze zal staan.

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - Spijkenisse

  A.s. zaterdag staat op sportpark ‘t Heerenland om 14:30 uur de wedstrijd tegen Spijkenisse op het programma.

  Met Spijkenisse, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de derde divisie, treft DFS een ambitieuze club die direct het verloren gegane terrein weer wil herwinnen. Spijkenisse investeerde met tien aanwinsten fors in haar selectie met maar één doel, de titel. Doelman Amezrine kwam over van Noordwijk, van Bentem en Hamdani van Quick Boys terwijl men voor de voorhoede de ervaren De Lange van ASWH en topschutter Tol van Spakenburg binnen hengelde. Koploper Spijkenisse begon met een puntendeling tegen het sterke SC Feyenoord (2-2) waarna men knap won bij Ter Leede (0-3) en afgelopen week Nootdorp (4-1) aan de zegekar bond.  

  DFS ging afgelopen week, na een goede eerste helft, in de tweede helft kansloos eraf tegen Achilles Veen. Met Spijkenisse treft men een goed voetballende ploeg. Onze jongens zullen als een team de strijd aan moeten gaan met deze kwalitatief sterke tegenstander en dan is in het voetbal alles, dus ook een goed resultaat, mogelijk.  

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • Achilles Veen - sv DFS

  A.s. zaterdag staat op sportpark De Hanen Weide om 14:30 uur de wedstrijd tegen Achilles Veen op het programma.

  Met Achilles Veen treft DFS een bekende tegenstander, die al een aantal seizoenen op een rij in de top van de Hoofdklasse speelt. Achilles Veen heeft al jaren veel spelers met een verleden bij een van de Brabantse profclubs in haar selectie. De seizoenopening leverde een winst op Nootdorp op (2-1). Afgelopen week kreeg men echter een tik om de oren van Jong FC Den Bosch (4-1). DFS kan dus een gedreven tegenstander verwachten die wat heeft goed te maken.

  DFS speelde afgelopen week voor de tweede keer op een rij gelijk. Onze mannen zullen er dus alles aangelegen zijn om een driepunter bij te schrijven op haar conto. Op het mooie sportpark van onze bezoekers heeft DFS nog nooit gewonnen, maar voor alles is een eerste keer. Hopelijk gaan we deze keer wel met de volle buit terug naar de Betuwe. 

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS – FC Rijnvogels

   

  A.s. zaterdag staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30 uur de wedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma.

  Fusie Club Rijnvogels, de derde club uit Katwijk, is voor DFS wederom een nieuwe tegenstander. Vorig jaar werden de Katwijkers zesde in de Hoofdklasse A. Een week geleden won men de openingswedstrijd met 2-0 van FC ’s Gravenzande. DFS zal moeten oppassen voor de gevaarlijke voorhoede. De talentvolle van Quick Boys overgekomen Max van Steen en goaltjesdief van Duijn troffen beide één keer doel.

  DFS vergat afgelopen week de wedstrijd tegen XerxexDZB te beslissen en kreeg daar vervolgens de rekening voor gepresenteerd, zodat men genoegen moest nemen met een punt. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen zullen onze jongens weer vol voor de eerste driepunter gaan en daarbij wordt u steun vanzelfsprekend zeer op prijs gesteld.

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • XerxesDZB – sv DFS

  A.s. zaterdag opent sv DFS op sportpark Faas Wilkes de competitie om 14:45 uur met een uitwedstrijd tegen XerxesDZB.

  Voor DFS is het Rotterdamse XerxexDZB (in 2000 ontstaan uit een fusie tussen RFC Xerxes en DZB/Zevenkamp) een onbekende tegenstander. De Rotterdammers waren de laatste promovendus via de nacompetitie, zodat men na twee seizoen weer terugkeerde op het niveau waar men de jaren daarvoor speelde. De meer dan honderd jaar oude club speelde ook een aantal jaren betaald voetbal. Bekende voetballers als Leo Beenhakker, Hans Dorjee, Willem van Hanegem, Coen Moulijn, Eddy Treijtel en Faas Wilkes, waarna het sporpark is genoemd, droegen de blauw/witte kleuren van Xerxes. De Rotterdammers behaalde wisselende resultaten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar men zal ongetwijfeld op het eigen fraaie sportpark willen vlammen bij de seizoenstart.

  DFS kende afgelopen week, na de stunt van een week eerder in de KNVB Beker tegen tweede divisionist BVV Barendrecht, een matige generale door met 2-2 gelijk te spelen tegen eersteklasser WNC. Uw reporter verwacht bij de eerste wedstrijd van het seizoen een gedreven DFS, die de Zebra’s het vuur aan de schenen gaat leggen, in de jacht op de eerste driepunter van het seizoen.

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • TOTO KNVB BEKER 2DE KWALIFICATIERONDE SV DFS – BVV BARENDRECHT

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB-beker tegen tweede divisionist BVV Barendrecht.

  BVV Barendrecht speelt al jaren op het hoogste amateurniveau. Afgelopen seizoen werden de Barendrechters, onder de huidige Excelsior Rotterdam trainer Poldervaart, knap vierde in de tweede divisie. DFS treft dus een geduchte tegenstander met ook de nodige routine in haar midden.

  In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde onze gasten gelijk tegen Eredivisionist Fortuna Sittard (2-2) en Hercules (1-1). Van Smitshoek (1-3) en Brielle (1-3) werd gewonnen. De generale repetitie tegen onze competitiegenoot Zwaluwen leverde een verrassende nederlaag (0-2) op. In deze wedstrijd raakte ook nog eens aanvaller Esajas geblesseerd, zodat hij tegen DFS zal moeten toekijken.

  Voor districtsbekerwinnaar sv DFS is het de derde keer dat men aantreedt voor een wedstrijd in de KNVB Beker. Vijf seizoenen geleden liep het net naar de eerste klasse gepromoveerde sv DFS in het mes van een vlijmscherp SWZ Sneek, 2-7 Vorig seizoen was ONS Sneek nipt met 1-2 te sterk.

  In de voorbereiding won sv DFS van de NEC-amateurs (3-1) en RKHVV (3-2) Tegen Jong NEC (2-4) en Baniyas SC uit de Verenigde Arabische Emiraten (1-2) leed men een nederlaag.

  Zaterdag gaat het voor het eerst dit seizoen om het ‘echie’ en daarbij wordt uw steun als Heuzes 12de Kjel zeer op prijs gesteld.

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?