• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • Voorbeschouwingen

 • sv Huizen - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Wolfskamer tegen sv Huizen.

  De Huizenaren zijn in de derde periode met dertien van de in totaal vijfentwintig behaalde punten in de Hoofdklasse B op stoom gekomen. Of dat op tijd is blijft de vraag? Op een bloedstollende laatste speeldag gaat zowel bovenin als onderin de beslissing vallen. Huizen, Zuidvogels en NSC gaan uitmaken welke twee ploegen er gaan degraderen en wie er met HZVV nog een kans krijgt om het vege lijf via de p/d wedstrijden te redden. Hoogspanning dus op de Wolfskamer. Eerder dit seizoen won DFS thuis met 4-2 van de gastheren. Önal en Van Waveren zijn met tien doelpunten de topschutters aan Huizense kant. 

  DFS kan dus een fel en gemotiveerd Huizen tegenover zich verwachten. Hopelijk kunnen onze mannen nog een keer de accu opladen om zo hun sportieve plicht te vervullen in de slotwedstrijd van dit seizoen. 

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • sv DFS - CSV Apeldoorn

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen CSV Apeldoorn.

  CSV Apeldoorn kent een moeizaam seizoen in de Hoofdklasse B. Tegen DFS kan men zich echter definitief veilig spelen. De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in 1-1. Sander Krijns is met tien doelpunten de topschutter aan Apeldoornse kant.

  Na de bekerwinst en het gelijkspel van vorige week tegen Staphorst zullen onze mannen het seizoen op waardige wijze, voor de trouwe aanhang, af willen sluiten. Uw reporter vertrouwt erop dat onze mannen nog twee keer gas geven, om zo het seizoen met een zes punter op een mooie eindpositie in de Hoofdklasse B te beëindigen.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • Staphorst - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark Het Noorderslag tegen Staphorst.

  Voor Staphorst, dat evenveel punten heeft als DFS, staat behalve de eer niet meer zoveel op het spel. De vijfde plaats lijkt voor beide ploegen de hoogst haalbare positie in de Hoofdklasse B. Staphorst kent een wisselvallig seizoen. Twee weken geleden verloor men thuis met 0-2 van CSV Apeldoorn. Martijn Brakke is met zeventien goals de goalgetter aan Staphorster kant.

  DFS heeft een goede week achter de rug met winst op Excelsior’31 (3-1) en MASV (2-5) in de finale van de districtsbeker. Met nog drie wedstrijden te gaan is de vijfde plaats een mooie doelstelling om de competitie af te sluiten. Bekerwinnaar sv DFS heeft sowieso nog wat goed te maken tegen de gastheren, na de vrij kansloze nederlaag in eigen huis. We zullen zaterdag zien of de accu weer voldoende is opgeladen voor de match tegen de Staphorsters.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • MASV - sv DFS

  DFS speelt a.s. woensdag op sportpark Malburgen West om 20:00 uur de districtsbekerfinale tegen MASV
   
  De Arnhemse derdeklasser is de grote verrassing van het bekertoernooi. De ploeg van trainer John van Beukering kent veel spelers met een FC Presikhaaf/AFC Arnhem verleden. Siep is dit seizoen lekker op dreef gezien zijn negenentwintig competitiedoelpunten. MASV schakelde o.a hoofdklasser RKHVV (1-2) en de eersteklassers Nunspeet (2-2 wns), DETO (0-0 wns) en in de halve finale Alverna (2-3) uit.
   
  DFS is dus gewaarschuwd! MASV, zal gesteund door de fanatiek aanhang, er alles aan doen om het DFS moeilijk te maken. DFS moet echter gewoon uitgaan van eigen kracht en de bal het werk laten doen. De generale was goed met een prima winst in de competitie op Excelsior’31. De mannen zijn er opgebrand om woensdag te knallen tegen de gastheren. DFS kan voor de eerste keer in de historie de districtsbeker winnen en daarvoor moet men nog een keer alles geven.
   
  Bent U er ook om onze jongens te steunen?
   
  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!
 • sv DFS - Excelsior'31

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de inhaalwedstrijd tegen Excelsior’31

  Voor de tweede keer in enkele weken treffen beide ploegen elkaar. Excelsior’31 beschikt voetballend over een van de betere ploegen in de Hoofdklasse B. Alleen weet men het goede voetbal, sinds het behalen van de eerste periode, te weinig te vertalen naar punten. De Rijssenaren deelde in de laatste wedstrijd de punten met CSV Apeldoorn (0-0). Penterman, die drie weken geleden tegen DFS twee keer doel trof, is met twaalf goals de topschutter aan Rijssense zijde.

  Bij winst kan DFS Excelsior’31 passeren op de ranglijst. Alleen lijkt er een 'vloek' op de thuiswedstrijden van de Betuwenaren te rusten. De thuisploeg heeft in 2018, voor de competitie, nog geen wedstrijd op sportpark ’t Heerenland gewonnen. Hopelijk kunnen onze jongens deze negatieve trend deze keer wel ombuigen naar een mooie driepunter.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • AZSV - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Villekamp tegen AZSV.

  De Aaltenaren behaalde afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning op Huizen, waardoor men nu weer net boven de gevarenzone staat. AZSV zal er alles aan willen doen om de p/d wedstrijden te ontlopen en men kan daartoe een grote stap zetten door deze inhaalwedstrijd te winnen. Rik van der Eerden en Brian Hogeweide zijn met zes doelpunten de topschutters van het minst scorende team in de Hoofdklasse B.

  Voor DFS, dat eerder dit seizoen met 2-0 van AZSV won, staat er behalve de eer niet zo veel meer op het spel in deze competitie. Het hoofddoel van dit seizoen zal ongetwijfeld de deze week bereikte bekerfinale worden. Desondanks gaat uw reporter er vanuit dat onze jongens de competitie, met nog vijf resterende wedstrijden te gaan, op waardige wijze willen afsluiten.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • DZC'68 - sv DFS

  DFS speelt a.s. dinsdag om 20:15 uur op sportpark Zuid in Doetinchem, in het kader van de halve finale van de districtsbeker, tegen DZC’68

  DZC’68 promoveerde afgelopen seizoen naar de eerste klasse. In 1D knokt de ploeg met een aantal andere ploegen voor het ontlopen van de p/d wedstrijden. In de laatste drie bekerrondes klopte men competitiegenoot DOS’37 (2-1), walste men over derdeklasser Blauw Wit  heen (11-0)  en versloeg men in de kwartfinale overtuigend zondag eersteklasser FC Winterswijk (3-0) DZC’68 is de underdog, dus men kan met open vizier de strijd aangaan met de Hoofdklasser uit de Betuwe.

  DFS, dat afgelopen zaterdag ongelukkig van Ajax verloor, zal met passie en strijd de wedstrijd tegen DZC’68  aan moeten gaan. Van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn, want in een bekerwedstrijd zien we vaak verrassende resultaten. Nu de competitie voor DFS op zijn einde loopt is het behalen van de bekerfinale het hoofddoel voor onze mannen.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • sv DFS – Ajax

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen de amateurs van Ajax.

  Na drie ruime overwinningen op een rij tegen Huizen (0-5), Urk (4-0) en NSC Nijkerk (0-4) leden de Amsterdammers afgelopen week een 0-2 nederlaag tegen de aanstaande kampioen Eemdijk. Via de tweede plaats en/of de derde periodetitel doen de Amsterdammers nog volop mee in de race om een nacompetitieplaats voor promotie naar de Derde Divisie. Tevens zijn onze gasten met negenenvijftig doelpunten het meest scorende team in de Hoofdklasse B. Akoy (13), Danso (12) en El Amrani (9) zijn de topschutters aan Ajax kant.

  DFS dat op De Toekomst misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde (1-4 winst) kan een fel en getergd Ajax verwachten. Naast dat men nog een appeltje met DFS te schillen heeft wil men natuurlijk mee blijven doen om de prijzen in de Hoofdklasse B. Hopelijk kan DFS de positieve lijn van de laatste twee wedstrijden, winst voor de beker op Berkum (4-1) en voor de competitie op Excelsior’31 (2-3), voortzetten tegen de technisch vaardige Amsterdammers.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • Excelsior'31 - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Koerbelt in Rijssen tegen Excelsior’31

  De Rijssenaren kennen na het winnen van de eerste periode een tweede seizoenshelft met wisselde resultaten. Desondanks beschikt Excelsior’31 over een goed voetballende ploeg met enkele ervaren rotten waaronder aanvoerder Isa die inmiddels meer dan 400 wedstrijden heeft gespeeld voor zijn ploeg. Verder moeten we opletten voor de behendigheid van Ezafzafi (8 doelpunten) en de makkelijk scorende Penterman (10 doelpunten)

  De resultaten voor DFS in deze competitie zijn al net zo wisselvallig als die van Excelsior’31. Na het debacle van vorige week tegen Sparta Nijkerk lieten onze mannen deze week weer een heel ander gezicht zien. Met goed voetbal werd competitiegenoot Berkum in de kwartfinale van de beker geëlimineerd, 4-1. Uw reporter gaat ervan uit dat de accu zaterdag weer opgeladen is voor de ontmoeting tegen de bespelers van De Koerbelt. Gezien de voetballende intenties van beide ploegen zou het een mooi voetbalgevecht kunnen worden.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • sv DFS - Berkum

  DFS speelt a.s. dinsdag om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland, in het kader van de kwartfinale van de districtsbeker, tegen klassegenoot Berkum.

   DFS en Berkum kwamen elkaar al twee keer tegen dit seizoen in de Hoofdklasse B. Beide keren trok DFS aan het kortste eind (3-2, 0-2). Berkum beschikt over veel snelheid voorin waardoor men ongetwijfeld ook deze wedstrijd weer hun favoriete spel zullen gaan spelen. De routiniers Bacuna en Chris van der Meulen scoorde dit seizoen respectievelijk al zes en dertien keer.

  DFS, dat kansloos verloor van Sparta Nijkerk, zal zich dus weer moeten wapenen voor de snelle tegenstoot van onze gasten. Uw reporter verwacht een gelijk opgaande wedstrijd waarin DFS, met de steun van de 12 de Kjel, hopelijk deze keer wel met de winst ervandoor gaat. 

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • sv DFS - Sparta Nijkerk

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland tegen Sparta Nijkerk.

  De Nijkerkers hebben net als DFS tweeëndertig punten verzameld, alleen had men daarvoor twee wedstrijden meer nodig. In 2018 zijn onze gasten aan een mooie serie bezig. Sparta Nijkerk behaalde achttien punten uit tien wedstrijden Afgelopen zaterdag won men overtuigend van AZSV (3-0) De eerste wedstrijd tussen beide ploegen eindigde in 1-1.

  DFS behaalde afgelopen paasweekend vier belangrijke punten tegen HZVV (1-1) en NSC (2-4), waardoor men weer omhoog kan kijken op de ranglijst van de hoofdklasse B. DFS wil natuurlijk niets liever dan de eerste thuisoverwinning van 2018 binnen halen en daarbij rekent de selectie weer op de steun van de trouwe aanhang.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • NSC Nijkerk - sv DFS

  A.s. maandag tweede paasdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark De Burcht de wedstrijd tegen NSC Nijkerk op het programma.

  Net als HZVV staan de Nijkerkers op een p/d plaats. De Burchtbewoners behaalde uit de laatste vier wedstrijden negen punten. NSC verloor van AZSV, maar men won van Staphorst (4-2), CSV Apeldoorn (2-3) en Excelsior’31 (1-5)  Nico van de Brom is met dertien doelpunten de goalgetter aan Nijkerkse kant.

  DFS dat de punten deelde met HZVV zal het paasweekend af willen sluiten met de volle buit in de vorm van drie punten. Onze jongens kunnen dan ook aan de bak in Nijkerk, waar het nooit makkelijk winnen is voor DFS.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • sv DFS - HZVV

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland tegen HZVV

  De Hoogeveeners zijn na vier nederlagen op een rij (Excelsior’31, 1-2 Zuidvogels 3-1, Ajax, 1-2 en Eemdijk, 5-1) in zwaar weer terecht gekomen. Momenteel staat men op een p/d plaats die men natuurlijk graag wil verlaten. Onze tegenstander scoort moeizaam gezien de vierentwintig doelpunten in drieëntwintig wedstrijden. We verwachten dan ook een gedreven tegenstander die zal knokken voor elke meter en ieder punt in de jacht op rechtstreekse handhaving.

  DFS blijft wisselvallig in de resultaten. Na de puike winst op Genemuiden had men afgelopen week (weer) geen antwoord op het spel van de Urkers. Het komende paasweekend met twee wedstrijden mag gerust als beslissend voor de rest van dit seizoen bestempeld worden. Voor DFS telt alleen twee keer de winst, wil men nog een woordje mee blijven spreken op de ranglijst van de Hoofdklasse B. Uw reporter heeft er vertrouwen in dat onze jongens de draad weer oppakken de komende wedstrijden en daarbij wordt de steun van de trouwe aanhang weer zeer op prijs gesteld.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • sv Urk - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 15:00 uur op sportpark De Vormt tegen sv Urk

  De Urkers hebben de wind vol in de zeilen. De thuisploeg heeft de laatste vier wedstrijden op een rij gewonnen. Afgelopen week werd Staphorst gedecideerd met 1-3 aan de dijk gezet. Daarvoor werden Berkum (1-0), SC Genemuiden (3-0) en Huizen (0-3) aan de zegekar gebonden. Hessel Snoek is met elf doelpunten de topschutter van onze opponent.

  DFS wil natuurlijk graag de ruime overwinning tegen koploper SC Genemuiden een vervolg geven. Daarvoor zal men uit een ander vaatje moeten tappen dan in de thuiswedstrijd toen men op inzet werd afgetroefd. Urk beschikt over een ‘vechtmachine’ dat knokt voor elke meter en nooit opgeeft. Vanuit de veelvuldig gespeelde lange bal gaat men de duels aan om van daaruit haar mogelijkheden te creëren. DFS is dus gewaarschuwd voor de Urker storm! We zullen zaterdag zien of onze mannen erin slagen om de wind uit de Urkse zeilen te nemen.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • SC Genemuiden - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Wetering tegen SC Genemuiden.

  SC Genemuiden is de trotse koploper en tevens grootste titelfavoriet in de Hoofdklasse B. Met vijftig doelpunten beschikt men over de meest scorende voorhoede. Aanvaller Omar Kavak maakte er al achttien en is daarmee de onbetwiste topschutter. De ploeg uit Overijssel zal ongetwijfeld zeer gemotiveerd aan de start verschijnen, zeker met de 3-0 nederlaag in Opheusden in het achterhoofd.

  DFS daarentegen wil, na twee remises op een rij, graag de eerste competitieoverwinning van dit jaar bijschrijven. En waarom zou DFS geen drie punten vanuit de tapijtstad mee naar de Betuwe kunnen nemen? Met een gezonde portie strijdlust, het voetballend vermogen van de ploeg en de steun van de trouwe aanhang gaan we gezamenlijk voor de eerste driepunter van 2018.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!
 • sv DFS - Zuidvogels

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen Zuidvogels uit Huizen.

  Onze gasten staan momenteel met 19 punten uit 20 wedstrijden op een p/d plaats in de Hoofdklasse B. De debutant in de hoofdklasse zal ongetwijfeld met het mes tussen de tanden naar de Betuwe afreizen. Elk punt kan immers bijdragen aan het eerste doel, het ontlopen van rechtstreekse degradatie. In Huizen deelde beide ploegen de punten, 1-1 Danny Roozendaal is met negen doelpunten de scherpschutter van de Huizenaren.

  DFS, dat deze week de kwartfinale van de districtsbeker bereikte, wil weer omhoog op de ranglijst en daarvoor is winst tegen de Huizenaren noodzakelijk. De ploeg lijkt gezien de resultaten en het goede spel van de laatste week in de oefenduels en het bekerduel weer het juiste spoor te pakken te hebben, al zal dat in de competitie nog wel bevestigd moeten worden.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • sv DFS - Woezik

  DFS speelt a.s. dinsdag om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland, in het kader van de achtste finale van de districtsbeker, tegen hoofdklasser Woezik uit Wijchen.

  Woezik kent een moeilijk seizoen in de zondagse hoofdklasse B. Met elf punten staat men vrij troosteloos onderaan en lijkt degradatie nauwelijks meer te voorkomen. Gijs Diebels scoorde desondanks al negen keer voor de Wijchenaren. In de vorige ronden schakelde Woezik Dieren (2-3), Activia (8-0) en Hattem (0-1) uit.

  DFS behaalde afgelopen week twee prima oefenresultaten tegen tweede divisionist FC Lienden (3-3) en derde divisionist Spakenburg (1-3). We gaan er vanuit dat deze twee wedstrijden DFS het nodige vertrouwen geeft voor het vervolg van de beker en de competitie. Het is aan onze jongens om te laten zien dat men ook in de wedstrijden om het ‘echie’ resultaat kan behalen.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • NSC Nijkerk - sv DFS

  Hoewel de kans klein is dat de wedstrijd doorgaat toch maar een voorbeschouwing:

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark De Burcht de wedstrijd tegen NSC Nijkerk op het programma.

  De Nijkerkers kennen een moeilijk seizoen, men verzamelde tot op heden veertien punten uit zeventien wedstrijden, waardoor men op een rechtstreekse degradatieplaats staat in de Hoofdklasse B. Yannick Cornelisz is met zeven goals de topschutter aan NSC kant. Elke wedstrijd telt dus voor de Nijkerkers en uw reporter verwacht dan ook een getergde tegenstander a.s. zaterdag.

  DFS knokte zich afgelopen week, na enkele mindere resultaten, naar een verdiend punt tegen SDC Putten. Hopelijk is dit punt het begin van de ommekeer. Onze jongens kunnen, bij doorgaan van de wedstrijd, aan de bak op het zware veld in Nijkerk. 

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  (schaduwwedstrijd: sv Spakenburg - sv DFS 14:30 uur)

   

   

 • SDC Putten - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Putter Eng de wedstrijd tegen SDC Putten op het programma.

  De Puttenaren speelde afgelopen week met 1-1 gelijk tegen HZVV. Thuis is men dit seizoen in competitieverband nog ongeslagen. SDC Putten is een van de zeven ploegen die nog volop mee doen om de prijzen in de Hoofdklasse B. Aanvaller Jurian van den Brink is met acht doelpunten de topschutter aan Puttense kant.

  DFS zit met drie competitienederlagen op een rij in zwaar weer. De enige manier om daaruit te komen is keihard te blijven werken dan moet het tij, met de steun van de trouwe aanhang, toch een keer keren. Laten we hopen dat onze jongens daar zaterdag een begin mee gaan maken tegen SDC Putten.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • sv DFS - Berkum

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Berkum op het programma.

  Beide ploegen zagen afgelopen week hun wedstrijd afgelast worden. Promovendus Berkum doet uitstekend mee in het linker rijtje van de Hoofdklasse B. De Zwollenaren beschikken over een geroutineerde ploeg die razendsnel is in de omschakeling. In de openingswedstrijd van dit seizoen kwam DFS in de eerste helft handen en voeten te kort om de snelle en lepe Johnson Bacuna af te stoppen. In de tweede helft knokte DFS zich terug naar een gelijke stand om deze vervolgens in de dying seconds, via de geroutineerde en makkelijk scorende Chris van der Meulen, alsnog uit handen te geven.

  DFS, dat deze week met moeite verder bekerde, kan aan de bak tegen een prima Berkum. DFS, dat nog drie wedstrijden in te halen heeft, moet winnen om weer in een positieve flow te komen. De laatste drie thuiswedstrijden in competitieverband werden verloren en het wordt dan ook tijd om de punten weer eens in eigen huis te houden. Juist in deze fase is de steun van Heuzes 12de Kjel hard nodig, dus laten we zaterdag als een man/vrouw achter onze jongens gaan staan.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK

 • sv DFS - SDVB

  DFS speelt a.s. dinsdag om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland, in het kader van de vierde KO-ronde van de districtsbeker, tegen eersteklasser SDVB

  Sterk door Vriendschap Barneveld staat momenteel in 1D op de achtste plaats, gezien de potentie van SDVB mogen we dat toch wel tegenvallend noemen. In de vorige ronde van de districtsbeker schakelde SDVB verrassend titelhouder en hoofdklasser CSV Apeldoorn met 0-1 uit. Rob Knul is met negen competitietreffers de goalgetter aan Barneveldse kant.

  DFS, dat dit jaar door drie afgelastingen, pas één competitiewedstrijd speelde is dus gewaarschuwd. In de beker gelden andere wetten en er zal dus gestreden moeten worden voor elke meter om zo plaatsing af te dwingen voor de achtste finales van de districtsbeker.  

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • sv DFS - Excelsior'31

  Hoewel de kans klein is dat er zaterdag gevoetbald wordt hierbij toch een voorbeschouwing:

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland, als het weer geen spelbreker wordt, de inhaalwedstrijd tegen Excelsior’31.

  De Rijssenaren zitten net als DFS in een moeilijke fase van de competitie met vier nederlagen in de laatste vijf wedstrijden. Desondanks beschikt Excelsior’31 over een voetballende ploeg met enkele ervaren rotten, waaronder de geschorste aanvoerder Isa die inmiddels meer dan 400 wedstrijden heeft gespeeld voor zijn ploeg. Verder moeten we opletten voor de behendigheid van Ezafzafi (6 doelpunten) en de makkelijk scorende Penterman (8 doelpunten)

  DFS, dat dit jaar al twee uitwedstrijden afgelast zag worden, staat te popelen om weer eens een goed resultaat neer te zetten in eigen huis.

  Voor DFS telt alleen de winst, omdat de top van de Hoofdklasse B anders te ver wegloopt.

  Uw reporter verwacht een boeiende wedstrijd tussen twee voetballende ploegen. Genoeg reden dus om als Heuzes 12de Kjel als een man/vrouw achter onze jongens te gaan staan.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

   

    

   

    

   

 • NSC Nijkerk - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark De Burcht de wedstrijd tegen NSC Nijkerk op het programma.

  De gastheren verloren afgelopen week de beladen derby tegen dorpsgenoot Sparta Nijkerk met 3-0. NSC verzamelde tot op heden veertien punten uit zestien wedstrijden, waardoor men op een rechtstreekse degradatieplaats staat in de Hoofdklasse B. Elke wedstrijd telt dus voor de Nijkerkers en uw reporter verwacht dan ook een getergde tegenstander a.s. zaterdag.

  Voor DFS wordt het, na drie competitienederlagen op een rij, ook weer eens tijd om het zoet van een overwinning te smaken. Onze jongens kunnen aan de bak op het zware veld in Nijkerk. DFS treft wederom een ploeg die graag de lange bal speelt en veel fysiek in de strijd gooit. Hopelijk heeft DFS deze keer wel een antwoord paraat op zo’n tegenstander!

  DFS zal het in deze wedstrijd sowieso zonder de verdedigers Sanders (zware oogkas/kaakblessure) en Davelaar (geschorst) moeten doen.

  Juist in een wat moeilijker fase is de steun van Heuzes 12de Kjel hard nodig, dus laten we zaterdag massaal achter onze jongens gaan staan!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

   

 • sv DFS - Eemdijk

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Eemdijk op het programma.

  Eemdijk en DFS staan er exact gelijk voor wat het aantal wedstrijden, punten en het doelsaldo betreft. Beide ploegen doen volop om in het linker rijtje van de Hoofdklasse B.

  Afgelopen week wonnen de Diekers diep in blessuretijd met 1-0 van Sparta Nijkerk. Brouwers en de Harder zijn de topschutters met elk zes doelpunten en verder is het oppassen voor de sneltrein Deen van Embricqs.

  DFS, dat vorige week zijn wedstrijd afgelast zag worden, zal de handen vol krijgen aan het stugge en sluwe Eemdijk. De eerste wedstrijd uit in Bunschoten eindigde in 2-2, dus het beloofd op voorhand een spannende wedstrijd te worden tussen twee gelijkwaardige ploegen.

  Met een gezonde portie strijdlust, het voetballend vermogen van de ploeg en de steun van de trouwe aanhang gaan we gezamenlijk voor de eerste driepunter van 2018!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

   

 • AZSV - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark de Villekamp in Aalten de wedstrijd tegen AZSV op het programma.

  De Aaltenaren staan momenteel met zeventien punten uit dertien wedstrijden op de tiende plaats. Wat vooral opvalt is het doelsaldo van de gastheren. Met dertien goals voor beschikt men over de minst scorende voorhoede. Daartegenover staat dat men met veertien tegengoals ook de minst gepasseerde defensie heeft. Rik van der Eerden is met vijf doelpunten de topschutter aan Aaltense kant. Eerder dit seizoen verloor men in Opheusden met 2-0 van sv DFS.

  Voor DFS telt bij de hervatting van de competitie, wil men blijven aanhaken bij de bovenste plaatsen, alleen de winst in de Achterhoek. Na een prima trainingskamp in Spanje en een dito oefenwedstrijd afgelopen zaterdag tegen RKHVV (1-3 winst) gaat het nu weer om het ‘echie’.

  Met een gezonde portie strijdlust, het voetballend vermogen van de ploeg en de steun van de trouwe aanhang gaan we gezamenlijk voor de eerste driepunter van 2018 !

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • sv DFS - sv Urk

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur, als het hoofdveld bespeelbaar is,  op sportpark ’t Heerenland de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Urk. 

  Na een stroeve seizoenstart behaalde de Urkers uit de laatste zes wedstrijden elf punten waardoor men de aansluiting met de onderkant van de middenmoot weer heeft gevonden. Hessel Snoek is dit seizoen in zijn eentje, met zeven doelpunten, verantwoordelijk voor bijna de helft van de doelpunten van sv Urk.

  DFS zal, na een weekend zonder voetbal, graag de eerste seizoenshelft af willen sluiten met winst. Tegen de stugge en altijd hardwerkende Urkers zullen onze jongens weer vol aan de bak moeten in de jacht op de drie punten om zo de aansluiting met de koploper(s) te behouden. En daarbij wordt de steun van de trouwe aanhang weer zeer op prijs gesteld!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • sv DFS - Excelsior'31 (Afgelast)

  DFS speelt a.s. zaterdag, als Koning Winter zich gedeisd houdt, om 14:30 uur op sportpark  ’t Heerenland de topper tegen Excelsior’31.

  De Rijssenaren doen dit jaar weer volop mee voor de titel in de Hoofdklasse B. Ondanks het verlies tegen medekoploper SC Genemuiden van vorige week gaat men met zesentwintig punten gedeeld aan de leiding. Excelsior’31 beschikt over een voetballende ploeg met enkele ervaren rotten, waaronder aanvoerder Isa die afgelopen week werd gehuldigd voor zijn 400ste wedstrijd in het eerste elftal van Excelsior’31. Verder moeten we opletten voor de behendigheid van Ezafzafi (5 doelpunten) en de makkelijk scorende Penterman (8 doelpunten)

  Voor DFS, dat weer van haar eigen kracht uit zal gaan, is deze topper een mooie gelegenheid om de achterstand van drie punten op de koplopers te overbruggen. Na de puntendeling van vorige week zullen onze jongens er gebrand op zijn om deze topper winnend af te sluiten en daarbij rekent de selectie vanzelfsprekend weer op de steun van de trouwe aanhang.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • Sparta Nijkerk - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 15:00 uur op sportpark De Ebbenhorst tegen Sparta Nijkerk.

  Sparta Nijkerk kende een slechte start van het seizoen en als gevolg daarvan nam men afscheid van de trainer. Inmiddels lijkt de stijgende lijn in gezet met zes punten uit de laatste drie wedstrijden. Elf van de behaalde dertien punten werden op de Ebbenhorst behaald met afgelopen week een knappe overwinning op Ajax, 2-1. 

  DFS, dat midweeks door bekerde, kan aan de bak op de kunstgrasmat in Nijkerk tegen een goede tegenstander met voorin de snelheid van de bij ons vanuit het voorseizoen bekende Willy Mapinga en Junior Albertus. Na de terechte nederlaag tegen Staphorst zullen onze mannen gebrand zijn op een goed resultaat in Nijkerk en daarbij is de steun van de trouwe aanhang vanzelfsprekend weer zeer welkom.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • sv DFS - Groesbeekse Boys (Beker)

  DFS speelt a.s. woensdag om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland, in het kader van de tweede KO ronde van de districtsbeker, tegen Groesbeekse Boys.

  Na een moeizame winst in de vorige ronde tegen Rood Wit, mag DFS het wederom opnemen tegen een opponent uit het voetbalrijke dorp. Groesbeekse Boys kent een moeizaam seizoen in de derde klasse D waarin men in de onderste regionen vertoefd. Afgelopen weekend behaalde men de tweede overwinning na een 1-0 winst op HAVO.

  Voor DFS is deze wedstrijd een mooie gelegenheid om de verdiende nederlaag tegen Staphorst te verwerken. Met ongetwijfeld wat wissels in de opstelling mag DFS, wat vanzelfsprekend over veel meer kwaliteit beschikt, geen problemen hebben met het bereiken van de volgende ronde.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen Staphorst.

  Staphorst staat met zestien punten uit elf wedstrijden op de zevende plaats in de Hoofdklasse B en dat is toch wat lager dan het ambitieniveau van onze gasten. De laatste twee wedstrijden tegen Zuidvogels en Sparta Nijkerk werden gewonnen zodat men ongetwijfeld met vertrouwen zal afreizen naar de Betuwe. De topschutters met vijf doelpunten aan de kant van Staphorst zijn de aanvallers Brakke en Uuldriks.

  DFS kan weer aan de bak tegen een stugge ploeg die relatief weinig tegendoelpunten om de oren krijgt. Onze mannen zullen de prima vertoning van vorige week tegen de Godenzonen ongetwijfeld een goed vervolg willen geven. DFS is de koplopers op één punt genaderd en men wil de reeks van thuisoverwinningen dan ook graag continueren. En daarbij wordt de steun van Heuzes 12de Kjel weer zeer op prijs gesteld.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Voorbeschouwing Staphorst

 • Ajax - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Toekomst tegen Ajax.

  De amateurs van Ajax staan momenteel samen met DFS, met negentien punten, gedeeld vierde in de Hoofdklasse B. De Amsterdammers hebben net als DFS de ambitie om mee te doen om de prijzen en daarom belooft het op voorhand een interessante ontmoeting te worden op De Toekomst. Ajax beschikt over een technisch vaardige ploeg met een gevaarlijke, snelle en makkelijk scorende voorhoede.

  DFS zal er op gebrand zijn om na een serie gelijke spelen in uitwedstrijden eindelijk eens drie punten mee naar huis te nemen. En waarom zou dat niet kunnen tegen Ajax? DFS beschikt over een stabiele en ervaren ploeg die ook in deze wedstrijd de tegenstander weer het vuur aan de schenen zal willen leggen. Met de steun van de trouwe aanhang gaan we ook in Amsterdam voor de drie punten. 

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • sv DFS - Rood Wit (Beker)

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland in het kader van de eerste KO ronde van de districtsbeker tegen Rood Wit.

  Rood Wit is één van de maar liefst zes voetbalclubs uit Groesbeek. Door twee degradaties op een rij zijn de Groesbekers afgezakt naar de derde klasse zondag, waarin men momenteel op de vijfde plaats staat. Afgelopen weekend werd de derby tegen Groesbeekse Boys met 0-2 gewonnen.

  DFS, dat er prima voorstaat in de Hoofdklasse B, wil ook dit jaar weer ver komen in de districtsbeker. Je mag nooit een tegenstander onderschatten en daarom zullen onze jongens zaterdag scherp en geconcentreerd aan de aftrap moeten verschijnen. Het verschil in kwaliteit zal dan de doorslag geven op weg naar de volgende ronde.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • sv DFS - Huizen

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen sv Huizen

  De degradant uit de Derde Divisie begon, met vier nederlagen op een rij, moeizaam aan het seizoen in de Hoofdklasse. Inmiddels heeft men de stijgende lijn te pakken. Door drie gelijke spelen op een rij tegen Sparta Nijkerk, Zuidvogels en Staphorst en een 4-0 overwinning afgelopen week tegen HZVV heeft men tot op heden zes punten vergaard. In de persoon van de ervaren Murat Önal heeft men een makkelijk scorende aanvaller, die reeds zeven keer de touwen deed ritselen.

  DFS speelde vorige week voor de vierde keer op een rij gelijk in een uitwedstrijd, waardoor men nu vijfde staat in de competitiestand. Om echt mee te blijven doen bij de bovenste vijf zal er dus thuis wederom gewonnen moeten worden en daarbij is de steun van iedereen die DFS een warm hart toedraagt weer nodig!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  PS: Na afloop van de wedstrijd is er rond 17:00 uur een vleesbazaar in de kantine van sv DFS.

 • CSV Apeldoorn - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 15:00 uur op sportpark Orderbos tegen CSV Apeldoorn.

  De Apeldoorners kennen een tegenvallend seizoen. Uit de eerste acht wedstrijden werden slechts zes punten behaald. CSV Apeldoorn won alleen ruim van NSC en men speelde gelijk tegen Staphorst, HZVV en Urk. Tegen Zuidvogels, Berkum, Ajax en SDC Putten moest men een nederlaag slikken. Met het aantal gescoorde doelpunten van zestien is niets mis. Wat vooral opvalt zijn de drieëntwintig tegendoelpunten. De thuisploeg zal er op gebrand zijn om zaterdag de tegenvallende serie te doorbreken, dus onze jongens kunnen een getergd CSV Apeldoorn verwachten!

  DFS klom de afgelopen week door een zakelijke overwinning op AZSV naar plaats drie in de Hoofdklasse B. In de uitwedstrijden heeft DFS het zoet van een overwinning nog niet mogen smaken. Op de eerste wedstrijd die verloren ging volgde er louter gelijke spelen. Op zich niets mis mee als je de thuiswedstrijden allemaal wint, maar om mee te blijven doen zou het toch wel lekker zijn als er een keer drie punten mee naar het Rivierengebied zou worden genomen.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

   

 • sv DFS - AZSV

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen AZSV uit Aalten.

  De Aaltenaren beschikken over een stugge ploeg die net als DFS twaalf punten heeft verzameld uit de eerste zeven wedstrijden. Het doelsaldo van 5-3 zegt al genoeg. Een ploeg die weinig doelpunten tegen krijgt en dit seizoen al drie keer 0-0 speelde en daarnaast drie keer met een miniem verschil van één doelpunt won. Alleen van Ajax werd met 2-1 verloren. In de persoon van Rik van der Eerden beschikt men over een bonkige en lepe aanvaller die eerder voor GVVV en DOVO speelde.

  DFS heeft na de teleurstellende prestatie van vorige week wat goed te maken richting de trouwe aanhang. Ondanks het behaalde punt was het spel niet al te best. De supporters verwachten in ieder geval een hardwerkend DFS dat knokt voor elke meter tegen de Achterhoekers. En daarbij rekent de selectie weer op de steun van Heuzes 12de Kjel.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • HZVV - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark Bentinckspark tegen HZVV uit Hoogeveen.

  HZVV en DFS kwamen elkaar vier seizoen geleden voor het laatst tegen in de eerste klasse. Beide ploegen wonnen toen hun thuiswedstrijd. De Hoogeveeners promoveerde afgelopen seizoen naar de Hoofdklasse, waarin men tot op heden zeven punten vergaarde, mede door twee overwinningen op eigen bodem. HZVV zal ongetwijfeld fel starten met de intentie om de drie punten in Hoogeveen te houden.

  DFS haakte vorige week, na de overwinning op NSC Nijkerk, weer aan bij de bovenste ploegen van de ranglijst. Om deze positie te verstevigen wordt het tijd dat DFS, na een nipte nederlaag en twee gelijke spelen, deze keer de drie punten mee terug neemt naar de Betuwe.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland tegen NSC Nijkerk.

  Met de Nijkerkers treft DFS een bekende tegenstander die zich al een aantal jaren weet te handhaven in de Hoofdklasse. NSC knokte zich afgelopen week na een achterstand knap terug tot een 3-3 eindstand in de plaatselijke derby tegen Sparta Nijkerk. Onze gasten behaalde tot op heden vijf punten uit vijf wedstrijden. Yannick Cornelisz is met vier goals de meest trefzekere speler dit seizoen voor de Nijkerkers.

  Voor DFS, dat de laatste twee wedstrijden buitenshuis gelijkspeelde, telt deze middag alleen de winst. Met een completer team dan vorige week mogen onze jongens zaterdag de strijd aanbinden met de stugge ploeg uit Nijkerk.

  Gewoon hardwerken en de bal het werk laten doen, dan moet het mogelijk zijn om de drie punten in eigen huis te houden.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

  Voorbeschouwing NSC Nijkerk

 • Eemdijk - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Vinken tegen vv Eemdijk uit Bunschoten.

  Eemdijk speelt voor het derde jaar op een rij op hoofdklasseniveau, waarin men afgelopen seizoen negende werd. De ploeg bevat veel spelers met een rood of blauw Spakenburgs verleden. De Diekers zijn thuis nog ongeslagen na winst op Huizen (3-2)en SDC Putten (4-0). Uit verloor men afgelopen zaterdag tegen de verhouding in van Excelsior’31 (1-0) en eerder van HZVV (1-0) Voorin is het oppassen voor de snelheid van Deen van Embricqs, die we nog kennen van FC Breukelen. Ook in Bunschoten moeten onze mannen weer aantreden op een kunstgrasveld. Makkelijk zal het niet worden tegen de Diekers, die over een uitgebalanceerde en goede ploeg beschikken. 

  Het zou mooi zijn als DFS, dat het met zeven punten niet onaardig doet, deze keer de volle buiten in de vorm van drie punten mee naar het Rivierengebied kan nemen. 

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

   

 • Zuidvogels - sv DFS

  DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Wolfskamer tegen De Zuidvogels.

  Zuidvogels, een oude bekende van twee seizoenen geleden, promoveerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de Hoofdklasse. De mannen van trainer Fernandez Coto wonnen dit seizoen thuis van CSV Apeldoorn (4-1) terwijl men uit twee nederlagen leed tegen Sparta Nijkerk (4-1) en HZVV (1-0). De eerste doelstelling van de promovendus zal ongetwijfeld handhaving zijn en de thuisploeg zal daarom haar huid dan ook duur verkopen.

  Voor DFS staat er wederom een uitmatch op kunstgras op het programma. Het wekelijks wisselen van ondergrond, vooral een nadeel voor de drie ploegen in onze hoofdklasse die op een echt grasveld spelen, is iets waar onze mannen mee om moeten leren gaan. De puike wedstrijd van vorige week tegen SC Genemuiden moet DFS vertrouwen geven voor de wedstrijd tegen de Zuidvogels. Al staat elke wedstrijd natuurlijk op zichzelf. Ook in deze match moet er weer voor elke meter geknokt worden en dan zal het voetballend vermogen van de ploeg de doorslag moeten geven, zodat de drie punten mee teruggaan naar de Betuwe.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

 • DFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland tegen SC Genemuiden.

  Met SC Genemuiden treft DFS wederom een nieuwe tegenstander. De tegenstander uit de tapijtstad is sterk aan het seizoen begonnen. Zowel Ajax (1-2) als Urk (4-1) werden aan de zegekar gebonden. In de voorbereiding werd er alleen verloren van eredivisionist PEC Zwolle (0-3). Sterke tegenstanders als derde divisionist DVS’33 (1-2) en tweede divisionist GVVV (2-3) werden verslagen.

  SC Genemuiden speelt al meer dan twee decennia op Hoofdklasse/Topklasse niveau. DFS treft dus een gelouterde tegenstander die dit seizoen ongetwijfeld mee zal willen doen om de prijzen in de Hoofdklasse B. SC Genemuiden speelt powervoetbal en men zit als team de tegenstander dicht op zijn huid. Verder beschikt men met drievoudig doelpuntenmaker Omar Kavak, vorig seizoen tweeëntwintig keer doeltreffend, over een makkelijk scorende aanvaller.

  DFS stelde vorige week teleur tegen Berkum. Na een eerste helft waarin DFS ver beneden haar niveau speelde kwam men in de slotfase van de tweede helft toch nog terug tot 2-2 om vervolgens Berkum, dat profiteerde van de weggeven ruimte in jacht op de winnende treffer, in de dying seconds de 3-2 te zien maken. Hopelijk heeft DFS de leermomenten van deze match opgepikt, want zaterdag kan men aan de bak tegen de sterke Genemuidenaren die met veel vertrouwen naar de Betuwe zullen afreizen.

  Zaterdag is er weer een nieuwe kans op drie punten voor onze mannen en waarom zou DFS niet van SC Genemuiden kunnen winnen?

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Voorbeschouwing SC Genemuiden

 • Berkum - sv DFSDFS speelt a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Vegtlust haar eerste uitwedstrijd tegen Berkum.


  Promovendus Berkum keerde na drie jaar eerste klasse weer terug in de Hoofdklasse. Afgelopen week opende de gastheren de competitie met een 0-0 gelijkspel tegen het stugge AZSV. Berkum beschikt over een sterke spits met snelle vleugelspelers op de flanken, waaronder Johnson Bacuna die in het kampioensjaar in 1D twintig keer doel trof.


  DFS, dat voor het eerst speelt tegen Berkum, wil natuurlijk niets liever dan de goede start van vorige week een vervolg geven. Onze jongens zullen dan ook weer vol aan de bak moeten op de kunstgrasmat van Berkum, want makkelijke tegenstanders zijn er op dit niveau niet.
  Als DFS wederom dezelfde spirit als vorige week op de mat kan leggen, gekoppeld aan haar voetballend vermogen, moet een goed resultaat tegen Berkum mogelijk zijn.


  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Voorbeschouwing Berkum

 • DFS opent a.s. zaterdag om 14:30 uur op sportpark 't Heerenland de competitie, in de Hoofdklasse B, tegen SDC Putten.

  Met de Puttenaren treft DFS een oude bekende uit het seizoen 2014-2015 toen beide wedstrijden in een gelijkspel (2-2, 0-0)eindigden. SDC Putten schakelde in de voorronden van de KNVB Beker eerst derde divisionist JVC Cuijck, na strafschoppen, uit om vervolgens met 1-3 derde divisionist Odin'59 het nakijken te geven, waardoor men in de eerste ronde van de KNVB Beker thuis mag aantreden tegen PSV. Een geduchte tegenstander dus voor onze mannen. Net als ONS Sneek vorige week leunt SDC Putten graag achterover om daarna via de snelle voorhoede in de counter toe te slaan.

  DFS, dat altijd verzorgd voetbal wil spelen, zal dus een antwoord moeten gaan vinden op tegenstanders die graag achteroverleunen en in de omschakeling willen toeslaan. We zullen zaterdag zien hoe DFS de Puttenaren gaat bestrijden in de jacht op de eerste driepunter van het seizoen.

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Voorbeschouwing SDC Putten

 • SV DFS - ONS SNEEK

  KNVB BEKER 2DE KWALIFICATIERONDESV DFS - ONS SNEEK

  A.s. woensdag om 18:00 uur speelt sv DFS op sportpark 't Heerenland in de tweede kwalificatieronde van de KNVB beker tegen derde divisionist ONS Sneek.

  Onze gasten uit het Friese Snits eindigde vorig seizoen op de dertiende plaats in de zaterdagse derde divisie. Topschutter Yumé Ramos zal vanwege een afgescheurde voorste kruisband ontbreken bij ONS Sneek.In de voorbereiding op deze wedstrijd werd er verloren van competitiegenoot Harkemase Boys (2-1) en Jong Cambuur (0-4), twee keer gelijkgespeeld, tegen de eersteklassers Buitenpost (2-2) en Zeerobben (3-3) en gewonnen van plaatsgenoot en zondag hoofdklasser SWZ Sneek (0-3). In de laatste oefenmatch ging ONS Sneek met 3-0 onderuit tegen competitiegenoot Urk.

  Voor sv DFS is het de tweede keer dat men aantreed voor een wedstrijd in de KNVB Beker. Vier seizoenen geleden liep het net naar de eerste klasse gepromoveerde sv DFS in het mes van een vlijmscherp SWZ Sneek, 2-7 Inmiddels mag DFS zich voor het tweede seizoen op een rij Hoofdklasser noemen en beschikt men over een sterke, geroutineerde selectie met veel mogelijkheden.In de voorbereiding verloor sv DFS alleen van NEC Nijmegen (0-3), de overige wedstrijden waarin men wedstrijdritme op deed werden gewonnen. Tegen vierdeklasser Kesteren (2-10), eersteklasser SVL (8-1) en tweedeklasser Tricht (7-2) wisten onze mannen veelvuldig het net te vinden terwijl men tussendoor ook eersteklasser Unitas nog aan de zegekar bond (1-0)In de eerste wedstrijd om het 'echie' kan sv DFS vol aan de bak tegen ONS Sneek, dat volgende week aan haar vijfde seizoen op Derde divisie/Topklasse niveau begint.

  sv DFS is er echter helemaal klaar voor om de Snekers het vuur aan de schenen te leggen in deze KNVB bekerwedstrijd.Genoeg reden dus om, ondanks het tijdstip van 18:00 uur, onze jongens te komen steunen op weg naar wellicht de eerste ronde van de KNVB Beker waarin ook de BVO's mee loten.

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?