• SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

  SPORTVERENIGING DOOR FUSIE STERK OPHEUSDEN

 • Voorbeschouwingen

 • sv DFS - Zwaluwen

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Zwaluwen op het programma.

  Zwaluwen uit Vlaardingen behaalde tot op heden negen punten uit de eerste zeven wedstrijden. Naast drie gelijke spelen tegen XerxesDZB (0-0), Jong FC den Bosch (3-3) en Nootdorp (1-1) won men van Smitshoek (0-1) en bezorgde men het sterke RKAV Volendam (3-1) de enige nederlaag van het seizoen. Afgelopen week moest men in Spijkenisse (1-3) en eerder tegen Ter Leede (3-1) haar meerdere erkennen. Joseph Gonçalves is met drie doelpunten de topschutter aan de kant van de Vlaardingers.

  Voor DFS komen er twee belangrijke thuiswedstrijden tegen de directe concurrenten aan. Het resultaat daarvan zal de rest van het seizoen gaan bepalen. Afgelopen week zagen we wederom een DFS met twee gezichten. Hopelijk vindt de technische staf een antwoord op de wisselvalligheid in het spel van DFS. We gaan ervan uit dat de jongens messcherp aan de start verschijnen tegen de Zwaluwen met maar een doel, drie punten.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

   

 • SC Feyenoord - sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark Varkenoord de wedstrijd tegen SC Feyenoord op het programma.

  Na de overstap in 2013 naar het zaterdagvoetbal moesten de Rotterdammers weer onderaan de ladder, in de vierde klasse, beginnen. Na drie titels op een rij, een tussenseizoen met een tweede plaats in de eerste klasse, promoveerde de amateurs van Feyenoord afgelopen seizoen met overmacht naar de Hoofdklasse. SC Feyenoord wil gelijk weer meedoen om de prijzen. Afgelopen zaterdag knokte men zich na een 4-1 achterstand knap terug naar 4-4 tegen het sterke RKAV Volendam. De gastheren verzamelde negen punten uit de eerste zes wedstrijden. Wat opvalt is dat de Rotterdammers makkelijk scoren (16x), maar relatief gezien ook makkelijk goals om de oren krijg (14). DFS zal moeten oppassen voor de snelheid voorin bij Feyenoord. Adelmund, Merrelaar en Obiku zijn met elke drie doelpunten de topscoorders aan Rotterdamse kant.

  DFS behaalde afgelopen week, na vier gelijke spelen, een belangrijke winst door Jodan Boys te kloppen. Met zeven punten staat de ploeg in de grote middenmoot. Voetballende ploegen, zoals SC Feyenoord, liggen DFS wel. Met een hecht collectief, dat moeilijk te verslaan  blijkt, is een resultaat op Varkenoord zeker mogelijk. Gewoon weer keihard weken en dan zien we zaterdagmiddag wel met welk resultaat we Rotterdam verlaten.

  TIP: Parkeer de auto op P1 bij stadion De Kuip en steek daarna de weg over naar sportpark Varkenoord.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - Jodan Boys

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Jodan Boys op het programma.

  De Gouwenaren verzamelde tot op heden drie punten in de Hoofdklasse A, alleen van Smitshoek werd er ruim gewonnen. Afgelopen week verloor men, ondanks hoopgevend spel, nipt van koploper RKAV Volendam. Jodan Boys zal dan ook tot op het bot gemotiveerd aan de start verschijnen in de jacht op drie punten, die men graag weer mee naar de Kaasstad zal willen nemen.

  Voor DFS een belangrijk duel om een stap omhoog te zetten op de ranglijst van de Hoofdklasse A. Vier gelijke spelen in vijf wedstrijden geven aan dat DFS lastig te verslaan is, maar om te stijgen op de ranglijst is een eerste overwinning zeer gewenst. Hopelijk kunnen onze jongens zaterdag een driepunter bijschrijven tegen een voor DFS, gezien de wedstrijden in het verleden, altijd lastige tegenstander.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

 • Jong FC den Bosch – sv DFS

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS in Stadion De Vliert om 18:00 uur de competitiewedstrijd tegen Jong FC den Bosch op het programma.

  De Bosschenaren zijn voor ons een totaal onbekende tegenstander. De jonkies van trainer Erik van der Ven scoren er vooral op los in eigen huis. Achilles Veen (4-1) en Jodan Boys (8-2) werden met grote nederlagen naar huis gestuurd. Uit werd er twee keer gelijk gespeeld tegen Zwaluwen (3-3) en FC ’s Gravenzande (2-2) Ruben Rodrigues en Imrad Oulad Omar zijn de topschutters met elk drie goals.

  DFS kan dus op een ongebruikelijk tijdstip aan de bak tegen een sterke tegenstander.  Na drie puntendelingen in vier wedstrijden snakken onze jongens naar de eerste overwinning.  Gewoon weer als een team knokken voor elke meter en dan is het mogelijk om de  Blue White Army te verslaan.

  SAMEN ZIJN WE STERK!

  Bent u er ook om onze jongens te steunen?

   

 • TOTO KNVB BEKER 1STE RONDE SV SPAKENBURG – SV DFS

   

  A.s. dinsdag speelt sv DFS om 19:45 uur op sportpark De Westmaat in de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker tegen tweede divisionist SV Spakenburg

  De Blauwen onder leiding van John de Wolf beschikken over een sterke, geroutineerde selectie in de Tweede Divisie. Uit de eerste vijf wedstrijden behaalde men negen punten. Jordi Bitter is met drie punten de topschutter aan Spakenburgse kant. Verder is het oppassen voor de snelheid en de acties van aanwinst Sterling.

  Voor DFS is deze bekerwedstrijd weer een mooi nieuw hoogtepunt in haar historie. Onze jongens kunnen onbevangen de strijd aan gaan met de Blauwen. Natuurlijk is de thuisploeg de favoriet, maar dat zegt in de beker niet alles. In de vorige ronde won DFS immers ook van tweede divisionist BVV Barendrecht. Gewoon de handschoen oppakken, keihard werken en dan zien we na negentig minuten of meer het eindresultaat wel. De jongens kunnen in ieder geval rekenen op de trouwe aanhang, die weer als Heuzes 12de Kjel achter ze zal staan.

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS - Spijkenisse

  A.s. zaterdag staat op sportpark ‘t Heerenland om 14:30 uur de wedstrijd tegen Spijkenisse op het programma.

  Met Spijkenisse, afgelopen seizoen gedegradeerd uit de derde divisie, treft DFS een ambitieuze club die direct het verloren gegane terrein weer wil herwinnen. Spijkenisse investeerde met tien aanwinsten fors in haar selectie met maar één doel, de titel. Doelman Amezrine kwam over van Noordwijk, van Bentem en Hamdani van Quick Boys terwijl men voor de voorhoede de ervaren De Lange van ASWH en topschutter Tol van Spakenburg binnen hengelde. Koploper Spijkenisse begon met een puntendeling tegen het sterke SC Feyenoord (2-2) waarna men knap won bij Ter Leede (0-3) en afgelopen week Nootdorp (4-1) aan de zegekar bond.  

  DFS ging afgelopen week, na een goede eerste helft, in de tweede helft kansloos eraf tegen Achilles Veen. Met Spijkenisse treft men een goed voetballende ploeg. Onze jongens zullen als een team de strijd aan moeten gaan met deze kwalitatief sterke tegenstander en dan is in het voetbal alles, dus ook een goed resultaat, mogelijk.  

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • Achilles Veen - sv DFS

  A.s. zaterdag staat op sportpark De Hanen Weide om 14:30 uur de wedstrijd tegen Achilles Veen op het programma.

  Met Achilles Veen treft DFS een bekende tegenstander, die al een aantal seizoenen op een rij in de top van de Hoofdklasse speelt. Achilles Veen heeft al jaren veel spelers met een verleden bij een van de Brabantse profclubs in haar selectie. De seizoenopening leverde een winst op Nootdorp op (2-1). Afgelopen week kreeg men echter een tik om de oren van Jong FC Den Bosch (4-1). DFS kan dus een gedreven tegenstander verwachten die wat heeft goed te maken.

  DFS speelde afgelopen week voor de tweede keer op een rij gelijk. Onze mannen zullen er dus alles aangelegen zijn om een driepunter bij te schrijven op haar conto. Op het mooie sportpark van onze bezoekers heeft DFS nog nooit gewonnen, maar voor alles is een eerste keer. Hopelijk gaan we deze keer wel met de volle buit terug naar de Betuwe. 

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • sv DFS – FC Rijnvogels

   

  A.s. zaterdag staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30 uur de wedstrijd tegen FC Rijnvogels op het programma.

  Fusie Club Rijnvogels, de derde club uit Katwijk, is voor DFS wederom een nieuwe tegenstander. Vorig jaar werden de Katwijkers zesde in de Hoofdklasse A. Een week geleden won men de openingswedstrijd met 2-0 van FC ’s Gravenzande. DFS zal moeten oppassen voor de gevaarlijke voorhoede. De talentvolle van Quick Boys overgekomen Max van Steen en goaltjesdief van Duijn troffen beide één keer doel.

  DFS vergat afgelopen week de wedstrijd tegen XerxexDZB te beslissen en kreeg daar vervolgens de rekening voor gepresenteerd, zodat men genoegen moest nemen met een punt. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen zullen onze jongens weer vol voor de eerste driepunter gaan en daarbij wordt u steun vanzelfsprekend zeer op prijs gesteld.

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • XerxesDZB – sv DFS

  A.s. zaterdag opent sv DFS op sportpark Faas Wilkes de competitie om 14:45 uur met een uitwedstrijd tegen XerxesDZB.

  Voor DFS is het Rotterdamse XerxexDZB (in 2000 ontstaan uit een fusie tussen RFC Xerxes en DZB/Zevenkamp) een onbekende tegenstander. De Rotterdammers waren de laatste promovendus via de nacompetitie, zodat men na twee seizoen weer terugkeerde op het niveau waar men de jaren daarvoor speelde. De meer dan honderd jaar oude club speelde ook een aantal jaren betaald voetbal. Bekende voetballers als Leo Beenhakker, Hans Dorjee, Willem van Hanegem, Coen Moulijn, Eddy Treijtel en Faas Wilkes, waarna het sporpark is genoemd, droegen de blauw/witte kleuren van Xerxes. De Rotterdammers behaalde wisselende resultaten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar men zal ongetwijfeld op het eigen fraaie sportpark willen vlammen bij de seizoenstart.

  DFS kende afgelopen week, na de stunt van een week eerder in de KNVB Beker tegen tweede divisionist BVV Barendrecht, een matige generale door met 2-2 gelijk te spelen tegen eersteklasser WNC. Uw reporter verwacht bij de eerste wedstrijd van het seizoen een gedreven DFS, die de Zebra’s het vuur aan de schenen gaat leggen, in de jacht op de eerste driepunter van het seizoen.

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?

 • TOTO KNVB BEKER 2DE KWALIFICATIERONDE SV DFS – BVV BARENDRECHT

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland in de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB-beker tegen tweede divisionist BVV Barendrecht.

  BVV Barendrecht speelt al jaren op het hoogste amateurniveau. Afgelopen seizoen werden de Barendrechters, onder de huidige Excelsior Rotterdam trainer Poldervaart, knap vierde in de tweede divisie. DFS treft dus een geduchte tegenstander met ook de nodige routine in haar midden.

  In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde onze gasten gelijk tegen Eredivisionist Fortuna Sittard (2-2) en Hercules (1-1). Van Smitshoek (1-3) en Brielle (1-3) werd gewonnen. De generale repetitie tegen onze competitiegenoot Zwaluwen leverde een verrassende nederlaag (0-2) op. In deze wedstrijd raakte ook nog eens aanvaller Esajas geblesseerd, zodat hij tegen DFS zal moeten toekijken.

  Voor districtsbekerwinnaar sv DFS is het de derde keer dat men aantreedt voor een wedstrijd in de KNVB Beker. Vijf seizoenen geleden liep het net naar de eerste klasse gepromoveerde sv DFS in het mes van een vlijmscherp SWZ Sneek, 2-7 Vorig seizoen was ONS Sneek nipt met 1-2 te sterk.

  In de voorbereiding won sv DFS van de NEC-amateurs (3-1) en RKHVV (3-2) Tegen Jong NEC (2-4) en Baniyas SC uit de Verenigde Arabische Emiraten (1-2) leed men een nederlaag.

  Zaterdag gaat het voor het eerst dit seizoen om het ‘echie’ en daarbij wordt uw steun als Heuzes 12de Kjel zeer op prijs gesteld.

  SAMEN ZIJN WE IMMERS STERK!

  Bent U er ook om onze jongens te steunen?