• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • Wedstrijdverslagen sv DFS 1

 • DFS en Candia’66 delen de punten, 3-3

  Wouter Groeneveld, Xander Breunissen (66. Ryan Mekking), Joop Gerriitsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot, Melvin van den Hatert (46. Gijs Grootendorst), Otto van Setten (46. Melvin van Osenbruggen), Henno Westeneng.

  De gasten speelde een prima eerste helft in Rhenen. DFS domineerde de wedstrijd tegen de thuisploeg. DFS zag Sam van Hasselt, vanuit een vrije trap, de lat raken. Na een corner in de tweeëntwintigste minuut viel de rebound voor de voeten van spits Otto van Setten die doelman Van Toorn kansloos liet, 0-1 De thuisploeg kreeg, op een inzet op de lat na, in de eerste helft weinig mogelijkheden zodat de bezoekers, die hun kansen ook niet meer doelpunten zagen opleveren met een terechte voorsprong de rust ingingen, 0-1

  In de rust moest trainer Gaasbeek noodgedwongen twee keer wisselen. De duizelige spits Otto van Setten en de geblesseerd geraakte buitenspeler Melvin van den Hatert werden vervangen door Melvin van Osenbruggen en Gijs Grootendorst die, na een jaar blessureleed, zijn entree maakte. De thuisploeg nam het hef meer in handen wat in de zesenvijftigste minuut, vanuit een corner die gelukkig viel de gelijkmaker opleverde, 1-1. Zeventien minuten voor tijd pakte donkere wolken zich boven de bezoekers samen toen de 2-1 binnenviel door een afstandspegel van Sluijs. Deze speler mocht overigens van geluk spreken dat hij voor zijn doelpunt tot twee keer toe door de scheidsrechter gespaard werd bij een overtreding en niet zijn tweede gele kaart ontving. Drie minuten later werd het zelfs 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. Gelukkig viel de aansluitingstreffer twee minuten later binnen via Ruben Boot, nadat doelman Van Toorn de eerste inzet niet goed verwerkt kreeg, 3-2 DFS geloofde er weer in en zette aan in de jacht op de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd werd een fraaie aanval door youngster Marc van Eldik bekwaam afgerond, 3-3. In de slotfase waren de bezoekers via een corner en een vrije trap nog dichtbij de winnende treffer, die helaas geen doelpunt opleverde. Na vijf minuten blessuretijd floot de leidsman de wedstrijd af, die over negentig minuten gezien in een terechte puntendeling eindigde.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u de thuiswedstrijd tegen Advendo’57 op het programma.

 • DFS knokt zich na driepunter, 2-1

  Wouter Groeneveld, Xander Breunissen (73. Ryan Mekking), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot (64. Melvin van Osenbruggen), Melvin van den Hatert, Otto van Setten, Henno Westeneng.

  Onze mannen traden vandaag aan tegen CDW uit Wijk bij Duurstede, De eerste helft was op het zware veld matig van DFS-zijde. CDW was de betere ploeg zonder heel veel grote mogelijkheden te creëren. DFS was slordig in balbezit en had zelfs moeite om ballen over vijf meter bij de juiste kleur te bezorgen. De gasten kwamen acht minuten voor de pauze op voorsprong toen de vrijgespeelde De Wit doelman Groeneveld kansloos liet met een schuiver in de verre hoek, 0-1. De eerste aanval daarna werd Melvin van den Hatert weggestuurd wiens inzet net voorlangs verdween, zodat onze mannen met een achterstand de rust ingingen

  In de rust hamerde trainer Gaasbeek erop dat er nog niets verloren was en er zeker mogelijkheden lagen om toe te slaan. Na blessureleed maakte Melvin van Osenbruggen in de tweede helft zijn entree binnen de krijtlijnen, wat voor meer rust zorgde aan DFS-zijde. Zonder groots te spelen was de wedstrijd meer in evenwicht. Vanuit een vrije trap slingerde Sam van Hasselt de bal de zestien in waarna spits Otto van Setten de gelijkmaker binnen kopte, 1-1 CDW zag een tegenstoot door Wouter Huibers onschadelijk gemaakt worden. De gasten troffen nog een keer de paal waarna de rebound door Huibers via doelman Groeneveld tot corner werd verwerkt. CDW moest na het neerhalen van de doorgebroken Melvin van de Hatert in de slotfase verder met tien man. In blessuretijd leverde een corner de bevrijdende overwinning op via goudhaantje Otto van Setten die de 2-1 binnenkopte. Door de tweede overwinning dit seizoen en de andere resultaten kruipt de ranglijst weer in elkaar in een competitie waar de verhoudingen dicht bij elkaar lijken te liggen.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u de uitwedstrijd tegen Candia’66 op het programma.

 • DFS eervol uit de beker, 4-1

  Mike van der Meijde (46. Wouter Groeneveld), Xander Breunissen (46. Paul van Westreenen), Ryan Mekking (67. Levi Roelofsen), Rick van Walsem, Wouter Huibers, Joop Gerritsen, Sam van Hasselt, Ruben Boot (46. Marc van Eldik),  Melvin van den Hatert (67. Derrick van den Heuvel), Otto van Setten, Henno Westeneng.

  In de tweede ronde van de districtsbeker traden onze mannen vandaag aan tegen vierde divisionist Juliana’31. Na twee minuten legde de leidsman, na een overtreding van Huibers, de bal al op de strafschopstip. Aanvoerder Meijers faalde niet en schoot de 1-0 binnen. DFS herstelde zich de fase daarna met meer balbezit zonder tot grote mogelijkheden te komen. Vanuit een vrije trap scoorde de thuisploeg de 2-0. DFS had het moeilijk met de lopende mensen tegen een op dat moment dominerende thuisploeg die voor de rust, na een goed lopende aanval, nog op 3-0 kwam.

  In de tweede helft kwamen Wouter Groeneveld, Paul van Westreenen en Marc van Eldik binnen de krijtlijnen. Een schotpoging van Marc van Eldik vloog in de beginfase naast. Juliana’31 speelde een slordige tweede helft terwijl het aan sv DFS-zijde beter stond. Kansen werden er nauwelijks wegegeven. JO19 spelers Derrick van den Heuvel en Levi Roelofsen maakte hun officiële debuut voor ons eerste. Vlak daarna schoot Sam van Hasselt de 3-1 binnen. Drie minuten voor tijd werd de eindstand van 4-1 bereikt. Al met al een tweede helft waar onze mannen mee vooruit kunnen op weg naar de eerstvolgende competitiewedstrijd komende zaterdag.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u de thuiswedstrijd tegen CDW op het programma.

 • DFS krijgt te weinig tegen Fortissimo

  Dick van Dijken, Paul van Westreenen (61. Xander Breunissen), Rick van Walsem, Joop Gerritsen, Wouter Huibers, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot, Henno Westeneng, Otto van Setten, Melvin van den Hatert (75. Bartek Stasiak)

  DFS speelde een prima wedstrijd op het kunstgrasveld van de gastheren. De bezoekers hadden het meeste balbezit tegen het op een tegenstoot loerende Fortissimo. Aan beide kanten waren er mogelijkheden op een doelpunt. Doelman Van Ommeren redde een inzet van de door Sam van Hasselt weggestoken Ruben Boot. Aan de overzijde redde de officieel debuterende, net zeventien jaar geworden, doelman Dick van Dijken bekwaam de eerst uitgespeelde aanval van de thuisploeg, zodat beide ploegen gingen rusten met 0-0

  In de tweede helft domineerde de gasten de wedstrijd en creëerde de thuisploeg tot twee minuten voor tijd helemaal niets. DFS zag een inzet van de snelle handenbinder Melvin van den Hatert niets opleveren. Ook een aantal standaardsituaties en een kopbal van Boot werden door doelman Van Ommeren onschadelijk gemaakt. De prima meevoetballende doelman van Fortissimo kwam een keer goed weg toen hij ver uit de goal Melvin van den Hatert aantikte. De leidsman floot te snel en wachtte voordeel voor sv DFS niet af terwijl Westeneng de bal in de voeten kreeg met een leeg doel voor zich. De keeper kreeg slechts geel waarmee hij goed wegkwam. De aloude voetbalwet deed weer zijn entree, als jezelf niet scoort valt de goal aan de andere kant. Twee minuten voor tijd werd er een ingooi doorgekopt en binnen getikt door de thuisploeg, 1-0 In blessuretijd, toen onze mannen alles of niet speelde, werd de eindstand bepaald op 2-0   

  Al met al een zure en onverdiende nederlaag voor onze mannen. Ook de trainer van Fortissimo gaf eerlijk toe dat ze vandaag teveel kregen. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel een terechte uitslag geweest. Ondanks de afwezigheid van meerdere spelers zagen we vandaag veel positieve punten waarop we de komende weken kunnen voortborduren.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u op sprotpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen ONA’53 op het programma.

 • Collectieve off-day sv DFS, 0-3

  Gerhard Meijer, Xander Breunissen (39. Paul van Westreenen), Rick van Walsem, Joop Gerritsen, Wouter Huibers, (77. Ryan Mekking), Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot (77. Dominik Szyszko), Henno Westeneng, Otto van Setten, Melvin van en Hatert (77. Bartek Stasiak)

  Op een zwaar veld ging de wedstrijd de eerste tien minuten gelijk op. In de elfde minuut werd wederom een kopbal onze mannen fataal. Gedragen door de wind viel de snelle voorsprong voor de bezoekers binnen, 0-1 Eerlijk gezegd lukte er daarna weinig meer aan DFS-zijde. De passing was onzorgvuldig, in balbezit waren we te slordig tegen een compact spelende tegenstander die goed omschakelde en daaruit gevaarlijk werd. Voor DFS stuitte Melvin van den Hatert op de doelman waarna een indraaiende corner ook net weggewerkt kon worden. Negen minuten voor de pauze was de vierde mogelijkheid voor Hoevelaken raak toen een voorzet werd binnengekopt, 0-2 Dit was tevens de ruststand.

  In de tweede helft probeerde de thuisploeg het wel, maar vandaag was een dag waarop er te veel fout ging. Hoevelaken loerde op de definitieve beslissing die zo’n twintig minuten voor tijd ook viel toen een snelle tegenstoot de 0-3 opleverde. DFS wisselde drie keer en ging alles op niets spelen zonder dat dit nog grote kansen opleverde, zodat onze mannen met 0-3 de bietenbrug opgingen.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u de uitwedstrijd tegen Fortissimo op het programma.

 • Belangrijke driepunter voor sv DFS, 1-3

  Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Ryan Mekking, Joop Gerritsen, Wouter Huibers, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot, Henno Westeneng (90. Dominik Szyszko), Otto van Setten (74. Bartek Stasiak), Melvin van en Hatert

  Onder leiding van interim-trainer Jan Vermeer traden onze mannen vandaag aan tegen DEV Doorn. Op een platgetrapt kunstgrasveld hadden de bezoekers het lastig tegen de thuisploeg. De thuisploeg domineerde het spel. DFS had geen antwoord op de lopende mensen en kwam keer op keer in de problemen, zonder dat dit overigens een tegengoal opleverde. De eerste goede aanval aan de overzijde was direct raak. Wouter Huibers stuurde met een prima pass Henno Westeneng weg die vervolgens zijn tegenstander de hielen liet zien en  goed het overzicht hield door spits Otto van Setten te bedienen die de 0-1 binnenschoot. Daarna bleef DFS te veel achteruitlopen met vlak voor rust de gelijkmaker als gevolg 1-1

  In de tweede helft koos DFS ervoor om hogerop te spelen en meer druk te zetten op de gastheren. DEV Doorn domineerde niet meer zoals voor de rust en en hun mindere punten kwamen ook bovendrijven. Na drieënvijftig minuten kreeg Henno Westeneng het op zijn heupen. Henno stuurde twee tegenstanders het bos in om vervolgen vanaf de achterlijn fraai de bal binnen te schieten achter de kansloze doelman Aalbertsen, 1-2 DEV Doorn probeerde het wel, maar slaagde er niet in om doelman Meijer te passeren. Vier minuten voor tijd ontsnapte Melvin van de Hatert en legde hij de bal breed op de meegelopen Westeneng, die met zijn tweede doelpunt, voor de bevrijding en 1-3 overwinning zorgde.

  Door deze belangrijke driepunter en de andere uitslagen kruipen de ploegen in 3B allemaal dichter naar elkaar toe.

  A.s. zaterdag staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30u de wedstrijd tegen Hoevelaken op het programma.

 • DFS stunt in beker tegen Achilles’29. 1-0

  Deze zaterdag traden onze mannen voor de districtsbeker aan tegen de gedeelde koploper van de tweede klasse Achilles’29.

  De afgegleden voormalige eerstedivisieclub had het lastig tegen een gegroepeerd spelende thuisploeg, Achilles’29 had de bal maar creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. In de eerste helft keurde de prima leidsman een doelpunt van de gasten af vanwege vasthouden. De thuisploeg zag een kopbal van Van Setten kracht missen en niets opleveren. DFS speelde als een team en knokte voor elke meter met een 0-0 ruststand als gevolg.

  Na de rust zette de bezoekers aan en moest de thuisploeg achteruit. Een inzet van Van Wijnhoven verdween via een bovenbeen van Gerritsen over het doel. Achilles poogde net drie wissels het tij te keren. De favorieten hadden veruit het meeste balbezit maar grossierde in slordige passes en balbezit. Calor probeerde nog een penalty te versieren waar de leidsman niet in mee ging. Sam van Hasselt zag, niet voor het eerst dit seizoen, een vrije trap op de lat uiteenspatten, Negen minuten voor tijd stuurde de ingevallen Paul van Westreenen, met een sublieme pass in de diepte, goudhaantje Otto van Setten weg die doelman Floris liet vissen, 1-0. De Groesbekers pompte in de slotfase de bal in de zestien. Good old doelman Meijer voorkwam met een prima reflex de gelijkmaker. De DFS-defensie wist van geen wijken zodat onze mannen onder leiding van de interim-trainer, na het opstappen van de hoofdtrainer afgelopen week, een sensationele beker overwinning haalde tegen de Groesbekers, 1-0

  Na een rumoerige week, na het vertrek van de hoofdtrainer, toonde onze mannen ruggengraat. Na negentig minuten strijden sleepte men als team de overwinning en plaatsing voor de volgende bekerronde binnen.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 15:00u uit tegen DEV Doorn.

 • Puntendeling voor sv DFS tegen Renswoude, 2-2

  Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen,, Sam van Hasselt, Ruben Boot (53. Melvin van Osenbruggen/79. Benoni Kainama), Melvin van den Hatert, Otto van Setten, Marc van Eldik (71. Joost van Dam)

  Omdat het hoofdveld vandaag vanwege de regenval niet bespeelbaar was moesten de teams uitwijken naar veld 2. In de eerst helft hadden de bezoekers de wind mee en kregen ze ook de meeste mogelijkheden. Voor sv DFS leverde een goede voorzet van Marc van Eldik niets op terwijl een gevaarlijke corner gered werd door de keeper waarna de rebound in het zijnet verdween. Na een minuut of twintig verdween de eerste inzet van Renswoude naast. Vervolgens schoten de gasten vanuit kansrijke positie ruim over en redde good old doelman Meijer prima op een schot van Van Dijk. Net voor de rust blokte een DFSer goed de bal waarna deze voor de voeten viel van Melvin van den Hatert die de 1-0 aantekende. Anderhalve minuut later zette de DFS-defensie niet goed druk waarna een afstandsschot, mede gedragen door de wind, fraai binnenviel, 1-1

  In de tweede helft domineerde de thuisploeg met de wind mee. DFS kreeg mogelijkheden en zag wederom een inzet op de lat uiteenspatten. Na goed doorzetten van Melvin van den Hatert bediende hij Marc van Eldik die de 2-1 binnenschoot. Veel was er daarna niet aan de hand voor de thuisploeg dat eigenlijk niets weg gaf. Twee minuten voor tijd ging de bal, na een overtreding van Gerritsen ingezet buiten de zestien, toch op de stip. Renswoude faalde niet en schoot de strafschop onberispelijk binnen, 2-2. In de slotminuut kreeg Rick van Walsem wat overdreven zijn tweede gele kaart, zodat we wederom met een man minder de wedstrijd eindigde. Over negentig minuten een terechte uitslag, maar om te overleven in de derde klasse moeten we slimmer worden en leren van deze fouten.  

  A.s. zaterdag staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30u de bekerwedstrijd tegen Achilles’29 op het programma.

 • sv DFS knokt zich naar eerste punt in derde klasse, 3-3

  Gerhard Meijer, Paul van Westreenen (46.Xander Breunissen), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen,, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Melvin van den Hatert, Ruben Boot, (79. Ryan Mekking) Henno Westeneng (55. Otto van Setten)

  DFS speelde op bezoek in Wageningen niet zijn beste wedstrijd van dit prille seizoen. Na achttien minuten bediende Sam van Hasselt de zeventienjarige Marc van Eldik die beheerst de Wageningse doelman liet vissen, 0-1. Rond het half uur kopte Rody van Osenbruggen de bezoekers naar 0-2. Binnen twee minuten werd het 1-2. De DFS-aanvoerder wilde de bal achter laten lopen wat mislukte waarna de teruggelegde bal, na van richting te zijn veranderd, pardoes binnenviel. Nadat een vrije trap voor SKV tegen de scheidsrechter werd aangeschoten liet de leidsman in plaats van een stuiterbal de vrije trap overnemen. Dankzij een geweldige reflex van de DFS doelman leverde deze fout, die de leidsman in de rust ook toegaf, geen gelijkmaker op. DFS had het lastig, maar mede dankzij een aantal puike reddingen van good old doelman Meijer bleef het tot de rust 1-2.

  In de tweede helft zette de thuisploeg aan. Na een overtreding van Rody van Osenbruggen verdween de bal op de stip en werd het gelijk ,2-2 Via een fraaie streep kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong, 3-2 DFS was het kwijt en leek rijp voor de genadeklap. Gek genoeg ging de thuisploeg daarna te veel achteruit lopen. DFS ging één op één spelen met aanvoerder Rick van Walsem als extra stormram. In de tweede minuut van de blessuretijd kopte Rody van Osenbruggen, na een corner van Sam van Hasselt, de 3-3 gelijkmaker en tevens eindstand op het scorebord.

  A.s. zaterdag staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30u de wedstrijd tegen Renswoude op het programma.

 • DFS schiet zichzelf in de voet, 0-2

  Mike van der Meijde (59. Gerhard Meijer), Paul van Westreenen (70, Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Ryan Mekking (70. Patrick Hovestad) Wouter Huibers (70. Ruben Boot), Melvin van Osenbruggen, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Melvin van den Hatert, Otto van Setten, Henno Westeneng

  Net als vorige week deed de thuisploeg zichzelf vandaag tekort. DFS begon goed aan de wedstrijd en teisterde in de derde minuut weer de lat waarna de rebound tegen de keeper werd aangeschoten. Voetballend was DFS de betere tegen het stugge en fysiek sterke Terschuurse Boys. De eerste mogelijkheid aan de overzijde werd direct benut. Vanuit een corner kopte de bezoekers de 0-1 binnen. DFS kreeg meerdere mogelijkheden maar slaagde er niet in om deze om te zetten in doelpunten. Gezien de kansen was een voorsprong bij de rust niet onverdiend geweest. In plaats daarvan keek men tegen een 0-1 achterstand aan.

  In de tweede helft hetzelfde beeld. De gasten zakte in en loerde op de tegenstoot. Na achtenvijftig minuten werd een onbesuisde actie van doelman Van der Meijde bestraft met rood en kon DFS voor de tweede week op rij verder met tien man. Vanuit wederom een standaard situatie kopte de fysiek sterke gasten de 0-2 binnen. Trainer Omvlee wisselde drie keer en ging al snel met een man minder 1 op 1 spelen. DFS creëerde nog drie mogelijkheden op een doelpunt die helaas niets opleverde zodat onze mannen de tweede nederlaag in dit nog prille seizoen moesten slikken.

  A.s. zaterdag staat op sportpark De Zoon om 15:00u de wedstrijd tegen SKV op het programma.

   

 • Strijdend sv DFS met negen man ten onder, 2-0

  Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen, Otto van Setten, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Melvin van den Hatert (76. Paul van Westreenen), Henno Westeneng (56 Ruben Boot)

  DFS trapte vandaag in Wageningen de competitie af tegen WAVV. De ploeg begon prima aan de wedstrijd door de vormgever van de thuisploeg te isoleren. De eerst mogelijkheid van Melvin van den Hatert leverde niet meer dan een corner op. WAVV  werd wat sterker zonder hele grote mogelijkheden te creëren. Na een half uur kreeg aanvoerder Rick van Walsem voor het aantikken van een doorgebroken tegenstander rood. Hier ging wel een vlagsignaal voor buitenspel aan vooraf, alleen besloot de leidsman deze te negeren. Met tien man bleven onze jongens knap overeind. Het spel van de Wageningers werd er niet beter op, zodat beide ploegen met een 1-0 stand aan de thee gingen.

  In de tweede helft vochten onze jongens, met een man minder, als Leeuwen. Een vrije trap van Sam van Hasselt spatte uiteen op de onderkant van de lat. Melvin van de Hatert zag een inzet niets opleveren terwijl een kopbal van Sam van Hasselt, vanuit een corner, rakelings overvloog. WAVV schoot een keer voorlangs. In de laatste minuut kreeg de vervangende aanvoerder Rody van Osenbruggen zijn tweede gele kaart voorgeschoteld terwijl hij zijn tegenstander niet eens raakte, zodat de bezoekers zelfs met negen man verder moesten. In blessuretijd besliste WAVV de wedstrijd door wat gelukkig de 2-0 binnen te schieten. Al met al een ongelukkige nederlaag waar een puntendeling over de hele wedstrijd gezien zeker niet onterecht was geweest.

  A.s. zaterdag staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30u de wedstrijd tegen Terschuurse Boys op het programma.

 • Matige generale voor sv DFS

  Opstelling: Dick van Dijken (55.Noah Tomatala), Xander Breunissen (77. Ryan Mekking), Melvin van Osenbruggen (46. Paul van Westreenen), Ryan Mekking (46. Joop Gerritsen), Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen (46. Levi Roelofsen), Marc van Eldik, Sam van Hasselt, Henno Westeneng (55. Ruben Boot), Melvin van den Hatert

  DFS sloot de voorbereiding af met een nederlaag tegen vv Veenendaal. Bij DFS, waar enkele sterkouders ontbraken, maakte de zestienjarige Dick van Dijken zijn debuut als doelman. Binnen een kwartier kon de debutant al twee keer vissen. DFS werd overlopen en het is dat de doelman er ook nog een aantal tegen hield anders was de schade erger geweest. Halverwege de eerste helft ging de Veenendaalse storm liggen. Melvin van den Hatert ging alleen op de doelman af, maar vergat te scoren. Ook de rebound leverde niets op. In een regenachtig Veenendaal gingen beide ploegen rusten met 2-0

  In de tweede helft bleven ook de routiniers Van Osenbruggen beide achter in de kleedkamer en stond er een jong sv DFS in het veld met twee zestienjarige en een zeventienjarige speler. De wedstrijd was nu meer in evenwicht zonder heel veel grote mogelijkheden voor beide doelen. Beide ploegen wisselde nog een aantal keer. DFS slaagde er vanuit een scrimmage niet in om te scoren terwijl de ingevallen doelman Tomatala zijn goal ook schoonhield, zodat de stand na veertien minuten ook de eindstand was.

  A.s. zaterdag opent sv DFS  om 14:30u de competitie met een uitwedstrijd tegen WAVV

 • DFS bekert door na 3-3 tegen Lienden

  Opstelling: Gerhard Meijer, Dominik Szyszko (16. Ryan Mekking), Paul van Westreenen (55. Xander Breunissen), Rick van Walsem (34. Marc van Eldik), Wouter Huibers (55. Sam van Hasselt), Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen, Melvin van den Hatert (55. Ruben Boot), Otto van Setten, Henno Westeneng

  Onze jongens speelde een matige wedstrijd tegen Lienden. Op het kunstgras, waar de bal alle kanten opstuiterde, trof DFS een strijdend Lienden dat er bovenop zat. Door eigen fouten werden de goals weggeven. Na vijf minuten moest good old doelman Meijer voor de eerste keer vissen, 1-0 Na een kwartier werd Dominik Szysko, die na een charge goed wegkwam met geel, gewisseld voor Ryan Mekking. Rond het half uur viel ook aanvoerder Rick van Walsem geblesseerd uit en werd hij vervangen door Marc van Eldik. Vlak voor de pauze werd een doelpunt van Melvin van den Hatert onterecht afgevlagd voor buitenspel, zodat Lienden met een voorsprong de rust in ging.

  In de tweede helft kwamen de bezoekers na zo’n tien minuten op gelijke hoogte toen Rody van Osenbruggen, na een vrije trap van broer Melvin van Osenbruggen, de gelijkmaker binnenkopte, 1-1 Trainer Omvlee bracht daarna drie wissels binnen de krijtlijnen.  Drie minuten later leverde balverlies een counter op die door de thuisploeg goed werd uitgespeeld, 2-1. DFS rechtte de rug en via een intikker van Otto van Setten werd het 2-2. Achttien minuten voor tijd kwamen de Liendenaren weer op voorsprong vanaf de strafschopstip, 3-2 Hier ging een dubieuze situatie aan vooraf. De scheidsrechter kreeg de bal tegen zich aangeschoten, waarna hij liet doorspelen in plaats van een scheidsrechtersbal te geven. Voor de derde keer deze middag kwamen de bezoekers via de mooiste aanval van de middag op gelijke hoogte via Ruben Boot die al zwevend fraai de gelijkmaker, na een assist van de jarige Melvin van Osenbrugggen, binnenkopte, 3-3 De scheidsrechter floot na acht minuten blessuretijd af, zodat DFS dankszij haar uitstekende doelsaldo groepswinnaar werd in de beker en zich plaatste voor de volgende bekerronde.  

  A.s. dinsdag oefent sv DFS om 20:15u uit tegen vv Veenendaal

 • DFS verpletterd Ewijk zat , 0 - 15

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (52. Wouter Huibers), Ryan Mekking,, Rick van Walsem, Dominik Szyszko, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen (57.Melvin van Osenbruggen) , Marc van Eldik, Melvin van den Hatert (57. Paul van Westreenen), Otto van Setten, Henno Westeneng (57.Ruben Boot)

  Na de negenklapper van vorige week trof sv DFS op een warme zaterdag vijfdeklasser Ewijk. De gastheren bakte er niet veel van. Na goed druk zetten veroverde Rody van Osenbruggen de bal en lag deze na twee minuten al in de touwen, 0-1 Dominik Szyszko bediende Westeneng die droog de 0-2 binnenschoot. Aanvoerde Rick van Walsem stuurde vervolgens met een lange bal Melvin van den Hatert weg die beheerst de 0-3 aantekende. Joop Gerritsen strafte gestuntel in de achterhoede van Ewijk af met de 0-4 waarna Rody van Osenbruggen binnen het half uur voor de 0-5 ruststand zorgde.

  In de tweede helft trok DFS de gashendel nog maar eens open. In de eerste zes minuten na de rust moest de doelman alweer drie keer vissen. Rody van Osenbruggen scoorde fraai zijn derde treffer deze middag, 0-6 De andere twee doelpunten werden door Melvin van den Hatert en spits Otto van Setten gescoord, 0-7 en 0-8. DFS bracht intussen vier verse krachten binnen de lijnen en ging vrolijk door met scoren. Gerritsen kopte vanuit een corner de 0-9 binnen waarna Huibers het tiental volmaakte, 0-10 In de laatste twintig minuten kwamen er nog vijf doelpunten bij. Melvin van Osenbruggen strafte eerst geklungel af, 0-11 waarna youngster Marc van Eldik, Ruben Boot, Wouter Huibers en wederom Marc van Eldik voor de 0-15 eindstand zorgde, waarna de thuisploeg met het schaamrood op de kaken afdroop.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30u uit voor de beker tegen Lienden.

 • DFS eenvoudig langs armetierig Leones, 9-0

  Opstelling: Mike van der Meijde, Paul van Westreenen (60. Xander Breunissen), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers (73. Dominik Szyszko), Melvin van Osenbruggen, Rody van Osenbruggen (46. Ryan Mekking), Sam van Hasselt, Melvin van den Hatert (60. Marc van Eldik), Otto van Setten, Henno Westeneng (73. Ruben Boot)

  De wedstrijd tegen de zaterdagtak van Leones begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de drie leden die ons de afgelopen weken ontvallen zijn. Met een kwartier vertraging, omdat Leones haar zaakjes niet voor elkaar had, begon de wedstrijd. DFS domineerde vanaf de aftrap tegen bezoekers. Een goal kon dan ook niet uitblijven. Iets na het kwartier scoorde Rody van Osenbruggen de 1-0 Nadat Melvin van den Hatert de 2-0 binnenschoot was de wedstrijd al gespeeld. Via Henno Westeneng, Otto van Setten en Sam van Hasselt liep de thuisploeg simpel uit naar de 5-0 ruststand.

  In de tweede helft was het lang gesapig. Westeneng schoot na iets meer dan zestig minuten de 6-0 binnen. Leones kwam maar sporadisch in de sv DFS zestien. In de laatste tien minuten scoorde sv DFS nog drie keer. Melvin van Osenbruggen scoorde de 7-0 waarna Ruben Boot de 8-0 aantekende. De 9-0 was van de voet van Sam van Hasselt. Al met al een simpele overwinning tegen een zwak Leones.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 15:00u uit voor de beker tegen het zaterdagteam van Ewijk.

 • DFS met 4-1 te sterk voor FC Lienden in PVE cup

  Opstelling: Mike van der Meijde, Paul van Westreenen (46. Xander Breunissen), Ryan Mekking (46. Dominik Szyszko), Rick van Walsem, Wouter Huibers (67. Paul van Westreenen), Benoni Kainama (46. Rody van Osenbruggen), Joop Gerritsen (73. Benoni Kanaima), Sam van Hasselt, Tim Himmersom (46. Marc van Eldik), Otto van Setten (67. Ruben Boot), Melvin van den Hatert (46. Henno Westeneng)

  DFS speelde een slordige eerste helft tegen de gasten uit Lienden. DFS kreeg wel twee mogelijkheden op de voorsprong die niet benut werden. Tim Hommersom scoorde net voor het half uur vanuit een rebound de 1-0. Niet veel later stuurde Sam van Hasselt de snelle Melvin van den Hatert weg die vervolgens doelman Weiman kansloos liet, 2-0. Net voor de pauze scoorde Lienden de aansluitingstreffer vanaf de strafschopstip, 2-1

  In de tweede helft domineerde DFS, met vijf wissels in de gelederen, de wedstrijd. Rond de zestigste minuut schoot Sam van Hasselt de 3-1 met links binnen en was de wedstrijd gespeeld. DFS kreeg veel kansen op een grotere voorsprong, die niet benut werden. Doelman Mike van de Meijde voorkwam vervolgens met een prima reflex de aansluitingstreffer, Uiteindelijk zorgde Ruben Boot, na een prima voorzet van Marc van Eldik, voor de eindstand van 4-1, zodat sv DFS ongeslagen het toernooi afsloot op de derde plaats,

  De winst ging in de finale van de Prima Voor Elkaarcup naar Musketiers dat met 4-1 weinig te duchten had van Dodewaard dat tweede werd. DFS werd derde, Lienden vierde. Kesteren klopte Uchta met 3-0 waardoor ze vijfde werden voor Uchta dat zesde werd. De thuisploeg kreeg tevens de sportiviteitsbeker, per wedstrijd gaven de scheidsrechters punten, uitgereikt.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30u thuis voor de beker tegen het zaterdagteam van Leones.

 • DFS klopt Kesteren met 3-1 in PvEcup

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (31. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers (40. Rody van Osenbruggen), Melvin van Osenbruggen (31. Benoni Kainama), Sam van Hasselt, Rody van Osenbruggen (31. Ryan Mekking), Marc van Eldik (31. Tim Hommersom), Otto van Setten (40. Marc van Eldik), Henno Westeneng (31. Ruben Boot)

  DFS begon voortvarend aan de tweede wedstrijd in de Prima voor Elkaar cup. Binnen twaalf minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Eerst onderschepte Westeneng de bal waarna Otto van Setten zijn voorzet kon binnenlopen. Daarna schoot Sam van Hasselt, na een prima assist van Melvin van Osenbruggen, de 2-0 binnen. In balbezit was de thuisploeg in fases te slordig. Kesteren speelde afwachtend en loerde op de tegenstoot. DFS kreeg meer mogelijkheden op doelpunten, o.a. Marc van Eldik schoot nog een keer voorlangs in de wedstrijd van twee keer dertig minuten.

  DFS wisselde vijf keer in de rust. De stand van 2-0 bleef lang op het scorebord staan. Voor beide doelen waren de mogelijkheden beperkt. Drie minuten voor tijd viel een vrije trap vanaf rechts pardoes binnen, wat de aansluitingstreffer voor Kesteren betekende, 2-1 Ineens geloofde de gasten er weer in en zette ze aan op jacht naar een mogelijke gelijkmaker. Boot vergat daarna van dichtbij de genadeklap uit te delen door een assist van Sam van Hasselt over te schieten. In de dying seconds scoorde Tim Hommersom na een prima tegenaanval de 3-1 waarna de scheidsrechter direct voor het eindsignaal floot  

  A.s. zaterdag speelt sv DFS thuis voor de PVE-cup de finaleronde, de tegenstander en het aanvangstijd wordt a.s. donderdag bekend.

  In de andere poule won Dodewaard met 2-0 van Lienden

  Programma Prima Voor Elkaar Cup:

  https://www.tournify.nl/live/bc

 • DFS deelt de punten met Musketiers in PVE cup, -1-1

  Opstelling: Mike van der Meijde, Paul van Westreenen (31. Xander Breunissen), Ryan Mekking, Rick van Walsem (31. Dominik Szyszko),  Rody van Osenbruggen , Melvin van Osenbruggen (31. Benoni Kainama), Sam van Hasselt (48. Joop Gerritsen),  Joop Gerritsen (31. Wouter Huibers), Henno Westeneng, Ruben Boot (31. Marc van Eldik), Tim Hommersom (45. Ruben Boot)

  In de eerste helft domineerde de thuisploeg, in een match van twee keer dertig minuten, de wedstrijd tegen de Elstenaren. Meerdere goede kansen leverde geen doelpunten op. Na een kopbal van Westeneng, werd de inzet van Boot van de lijn weggewerkt. Hommersom stuitte ook, vanuit een vrije schietkans, op de doelman. DFS zag vervolgens een inzet van Melvin van Osenbruggen, na een fraaie aanval net naast gaan. Ook een doelpoging van Sam van Hasselt leverde geen doelpunt op. De gasten daarentegen creëerde weinig grote mogelijkheden. Bij de twee uitvallen vonden ze doelman Mike van der Meijde op hun pad.

  In de rust wisselde trainer Omvlee vijf keer. Aan DFS-zijde werd het spel, na de wissels van een aantal sterkhouders, onrustig. Desondanks scoorde Henno Westeneng, na een prima assist van Marc van Eldik, de 1-0. Daarna zette de bezoekers aan en moest de thuisploeg terug. Rond de zestigste minuut scoorde de gasten uiteindelijk de terechte gelijkmaker en eindstand van 1-1

  In de andere poule won Dodewaard met 2-1 van Uchta

  Programma Prima Voor Elkaar Cup:

  https://www.tournify.nl/live/bc

  A.s. dinsdag speelt sv DFS om 19:45u thuis voor de PVE-cup tegen de buren uit Kesteren.

 • DFS vervolgt de voorbereiding met nipte winst op Spero, 2-1

  Opstelling: Mike van der Meijde, Dominik Szysko (46. Xander Breunissen/75.Domink Szyszko), Paul van Westreenen (46. Ryan Mekking), Rick van Walsem, Wouter Huibers (58. Paul van Westreenen), Joop Gerritsen (46. Melvin van Osenbruggen), Sam van Hasselt (46. Rody van Osenbruggen), Marc van Eldik (46. Benoni Kainama), Otto van Setten (46. Ruben Boot), Melvin van den Hatert (58. Henno Westeneng), Tim Hommersom

  Na vijf minuten verraste een speler van de gasten zijn eigen doelman met een hoge terugspeelbal die over de doelman heen tegen de touwen verdween 1-0 Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin de Elstenaren meer de bal hadden, maar de thuisploeg de meeste mogelijkheden kreeg. DFS gaf op een gemiste penalty na, weinig weg. In de dying seconds van de eerste helft rondde youngster Marc van Eldik een goedlopende aanval af met een doeltreffend schot in de voor hem linkerbenedenhoek achter de kansloze doelman, 2-0

  In de rust wisselde trainer Omvlee zes keer en zagen we hetzelfde spelbeeld. Spero ging nog wat nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer, maar DFS stond goed georganiseerd. De bezoekers creëerde weinig kansen. DFS was nog een keer dichtbij via Rody van Osenbruggen die tijdig gestuit werd. Ook de laatste twee wissels, Westeneng en Hommersom, waren inmiddels binnen de krijtlijnen verschenen. Vijf minuten voor het einde scoorde de Elstenaren alsnog de aansluitingstreffer en tevens eindstand van 2-1  


  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30u op sportpark ’t Heerenland een wedstrijd in het kader van de Prima voor Elkaarcup tegen vv Musketiers.

 • DFS opent oefencampagne met 0-0 tegen AVW’66

  Opstelling: Wouter Groeneveld (75. Xander Breunissen), Xander Breunissen (68. Wouter Huibers), Ryan Mekking (58. Joop Gerritsen), Rick van Walsem, Wouter Huibers (46. Paul van Westreenen), Melvin van Osenbruggen, Marc van Eldik, Sam van Hasselt (68. Melvin van den Hatert), Melvin van den Hatert (46. Dominik Szyszko) Ruben Boot (58. Otto van Setten), Levi Roelofsen

  In een gelijk opgaande eerste helft kregen de bezoekers tijdens de seizoensaftrap de beste mogelijkheden tegen de nummer drie van de derde klasse E van vorig seizoen. De snelle Melvin van de Hatert trof eerst de paal en vond vervolgens, na weg gestoken te zijn door Sam van Hasselt, de doelman op zijn pad. Na een minuut of twintig werden de mogelijkheden voor de doelen schaars. DFS kwam minder aan aanvallen toe, maar gaf aan de andere kant ook weinig weg met een 0-0 ruststand als gevolg.

  In de tweede helft waren er niet veel mogelijkheden te noteren. Marc van Eldik zag een poging overgaan terwijl doelman Groeneveld het rustig had aan de overzijde. Een kwartier voor tijd liep een Westervoortse speler wat lomp door op de DFS-keeper, die vervolgens met een blessure aan zijn hand, achteraf bleek zijn middenhandsbeentje gebroken, gewisseld moest worden. De net gewisselde veldspeler Breunissen kwam hem, bij de afwezigheid van een reservekeeper, vervangen binnen de krijtlijnen. Na enkele minuten blessuretijd floot de leidsman af, zodat de eerste oefenmatch eindigde in de brilstand van 0-0 Vermeldingswaardig is nog het debuut van de jonkies Marc van Eldik (17) en Levi Roelofsen (16)

  A.s. dinsdag oefent sv DFS om 19:30u thuis tegen het uit de zondag tweede klasse gedegradeerde Spero uit Elst.

 • Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand (64. Ruben Boot), Joost van Dam (67. Melvin van den Hatert), Otto van Setten (90. Sijmen van Dijk) Yannick Roodebeen.

  Op een heerlijke zonnige zaterdag stond de kraker tussen twee beste ploegen van de vierde klasse B op het programma. De Paasberg moest winnen om DFS voorbij te gaan op de ranglijst. DFS had het in de eerste helft lastig met de bewegelijke Arends en de fysiek sterke spelers van de Geitenkampers. Vooral de rechtsback slingerde de bal nogal eens voor terwijl de indraaiende hoekschoppen ook levensgevaarlijk waren. Doelman Tomatala wist echter van geen wijken en stond op zijn post met een aantal prima reddingen. Voor DFS schoot Rick van Walsem, na een afvallende bal uit een corner, in de beginfase over en ware er nog twee kleine mogelijkheidjes te noteren. Beide ploegen gingen rusten met 0-0

  In de tweede helft kregen de bezoekers de wedstrijd steeds meer onder controle. Doelman Tomatala ranselde een vrije trap fenomenaal uit zijn doel en liet de thuisploeg wanhopen. Voor DFS verdween een inzet van Otto van Setten miraculeus via de binnenkant van de paal weer uit het doel. DFS kreeg de controle doordat men ging voetballen. Na negenenvijftig minuten kopte Otto van Setten de Opheusdenaren vanuit een hoekschop op voorsprong en was de ban gebroken, 0-1 Joost van Dam dolde een tegenstander en zag zijn inzet net voorlangs vliegen. Tomatala tikte nog een keer een vrije trap uit het doel en bij De Paasberg werd het spel steeds wanhopiger.  Vijf minuten voor tijd schoot Joop Gerritsen, na een vrije trap van Melvin van Osenbruggen, de bevrijdende 0-2 binnen en was de wedstrijd gespeeld.

  Na enkele minuten blessuretijd floot de leidsman af waarna de verdiende titel gevierd kon worden.

  A.s. zaterdag wordt de competitie thuis om 14:30u afgesloten met de derby tegen Kesteren.

  Foto: Ben Gal sportfotografie

  Klik hier voor de foto's met dank aan Ben Gal sportfotografie