• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • DFS niet opgewassen tegen sterk De Treffers

  Opstelling: Noah Tomatala, Dominik Szyszko (55. Xander Breunissen), Joop Gerritsen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Wouter Huibers, Twan van Stralen, Ruben Boot, Gijs Grootendorst, Joost van Dam (20. Bartek Stasiak), Otto van Setten (55. Melvin van den Hatert)

  Op deze broeierige zaterdag traden de mannen op het kunstgrasveld in Groesbeek aan tegen het zaterdagteam van De Treffers. Bij DFS ontbraken om diverse redenen meerdere spelers en viel Joost van Dam al na twintig minuten uit. De Treffers had drie spelers opgesteld uit het O21 team dat in de landelijke divisie speelt en ook nog een speler van dat team op de bank. DFS werd de eerste twintig minuten aan alle kanten voorbijgelopen. De opkomende backs en de lopende mensen zorgden voor een groot probleem. Na drie minuten werd een voorzet vanaf rechts door Weijers binnengekopt. Rond de twintigste minuut zorgde Boomkens voor de 2-0. Trainer Omvlee schakelde om naar 4-3-3 waardoor de backs van de tegenstander minder ruimte kregen. In de fase voor de rust dook DFS een aantal keer op in de zestien en had de bal, na een overtreding op Boot, op de stip gekund. Met een 2-0 achterstand ging DFS de rust in.

  In de tweede helft was de eerste kans via Heesakkers gelijk raak en de wedstrijd gespeeld. Bij DFS viel daarna ook spits Otto van Setten nog uit. Na een prima redding van doelman Tomatala kopte routinier Misidjan de 4-0, het vierde doelpunt met het hoofd deze middag, binnen. Daarna wonnen beide keepers een doelpoging vanaf de strafschopstip, van Melvin van Osenbruggen en Boomkens, zodat de wedstrijd in een kansloze 4-0 nederlaag eindigde en onze mannen bijna op vakantie kunnen.

  Vandaag was De Treffers een maatje te groot, geen schande gezien het potentieel waaruit zij kunnen putten. DFS kan terugkijken op een mooie serie met tien overwinningen op een rij, twee nederlagen en een gelijkspel. Daar kan komend seizoen in een hopelijk Betuwse 4de Klasse op voortgeborduurd worden.

  We wensen alle lezers, de supporters, de staf en selectie een prettige vakantie toe en tot volgend seizoen.

 • Puntendeling voor sv DFS tegen WAVV, 1-1

  Opstelling: Gerhard Meijer, Dominik Szyszko (72. Xander Breunissen), Joop Gerritsen (72. Julian de Wit), Melvin van Osenbruggen, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers, Twan van Stralen, Ruben Boot (62. Otto van Setten), Gijs Grootendorst (72. Benoni Kainama), Joost van Dam, Mark van Burken (62. Bartek Stasiak)

  In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie traden onze mannen aan tegen kampioen WAVV. Aanvoerder Rody van Osenbruggen overhandigde de aanvoerder van WAVV bij de aftrap een bos bloemen ter felicitatie voor de behaalde titel.

  DFS stond goed georganiseerd en gaf weinig weg in een gelijk opgaande wedstrijd. WAVV had meer de bal maar DFS creëerde genoeg mogelijkheden in de omschakeling. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers leverde niets op waarna de thuisploeg via twee keer Joost van Dam er ook niet in slaagde om doel te treffen. Doelpunten bleven de eerste helft uit zodat beide ploegen met de brilstand gingen rusten.

  WAVV probeerde bij de start van de tweede helft aan te zetten. DFS kwam meer onder druk te staan maar veel meer dan een door Gerritsen met een omhaal van de doellijn weg gewerkte bal en een schot dat voorlangs verdween kwamen de kampioenen niet. DFS zag schoten van Ruben Boot en Gijs Grootendorst overvliegen terwijl Joost van Dam, na een individuele actie, zijn poging hard voorlangs zag gaan. Spits Mark van Burken, die zijn laatste thuiswedstrijd speelde voor het eerste, kreeg een publiekswissel en een bos bloemen als dank uitgereikt. Vijf minuten voor tijd kopte Bartek Stasiak, na een prima voorzet vanaf links, de thuisploeg op voorsprong, 1-0 In de slotminuut voorkwamen de Wageningers de eerste seizoensnederlaag door gelijk te maken, 1-1 Al met al een prima generale voor de eerste ronde van de nacompetitie komende zaterdag tegen, de nummer drie van 4B, De Treffers.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 15:15 uur op sportpark Zuid in Groesbeek de nacompetitiewedstrijd tegen De Treffers op het programma.

 • Lamlendig DFS onderuit tegen Lienden, 5-1

  Opstelling: Mike van der Meyde, Xander Breunissen (70. Dominik Szyszko), Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Ruben Boot (65. Melvin van den Hatert), Thijs van den Brand, Joost van Dam, Otto van Setten, Bartek Stasiak (24. Benoni Kainama)

  Na tien overwinningen op een rij en het winnen van de periodetitel kwamen onze mannen lamlendig voor de dag tegen Lienden. DFS begon slap en ongeïnspireerd aan de wedstrijd en keek na zestien minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Niet omdat Lienden zo geweldig speelde, maar vooral omdat DFS de goals weg gaf. Via oude DFS-er Houth was het, na een fout aan DFS-zijde, binnen twee minuten al raak, 1-0. Na de volgende foute breedtepass stond het na dertien minuten al 2-0 via Van Kalkeren die de rebound verzilverde, waarna wederom Houth volkomen vrijstaand en ongehinderd de 3-0 binnenschoot en de wedstrijd gespeeld was. Dit was tevens de ruststand.

  In de tweede helft lagen de eerste twee kansen van de thuisploeg gelijk in het net via Van Kalkeren en Van Blijderveen, 5-0 Aanvoerder Rody van Osenbruggen deed nog wat terug door een corner binnen te koppen, 5-1. De matige leidsman, die vooral vloot op appelleren, gaf Lienden nog een penalty die door doelman Van der Meijde gekeerd werd, zodat DFS met een 5-1 nederlaag de thuisreis mocht aanvaarden.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen kampioen WAVV op het programma.

 • DFS wint de tweede periodetitel na 4-1 overwinning tegen Wageningen

  Opstelling: Mike van der Meyde, Xander Breunissen (46.Mark van Burken), Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Joop Gerritsen (82. Dominik Szyszko), Rody van Osenbruggen,  Twan van Stralen (76. Benoni Kainama), Ruben Boot (76. Gijs Grootendorst), Thijs van den Brand, Joost van Dam (82. Bartek Stasiak), Otto van Setten)

  De eerste helft was matig van DFS-zijde. In de beginfase werden een aantal mogelijkheden, mede vanwege goed keeperswerk van doelman Van den Hurk niet benut. Wageningen loerde op de tegenstoot. DFS hielp de bezoekers zelf in het zadel wat via Haver, net voor het half uur, de verrassende 0-1 opleverde. Net voor de pauze kopte Otto van Setten vanuit een corner de gelijkmaker binnen 1-1 Aanvoerder Rody van Osenbruggen vergat nog voor de rust de thuisploeg op voorsprong te schieten. Zijn inzet werd tot twee keer toe gekeerd door de Wageningse goalie.

  In de tweede helft kwam spits Mark van Burken erbij als vervanger van Breunissen. Na een perfecte balcontrole van Thijs van den Brand speelde hij de bal naar Melvin van Osenbruggen die met een fraaie pass Joost van Dam bediende, die met zijn vijftiende seizoenstreffer de 2-1 voorsprong binnenschoof. Zes minuten later scoorde Van Setten bekeken de 3-1 en was de wedstrijd definitief gespeeld. DFS liet nog diverse mogelijkheden onbenut terwijl Wageningen er nauwelijks nog aan te pas kwam.  Goudhaantje Otto van Setten toucheerde een hard schot van Joost van Dam wat de 4-1 eindstand betekende. Voor Otto van Setten alweer zijn zestiende seizoenstreffer. Na het laatste fluitsignaal bleek Lienden verloren te hebben van Fortissimo waardoor onze mannen de tweede periodetitel binnen hebben gehaald en het seizoen nog een toetje krijgt in de vorm van nacompetitie.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark De Abdijhof de derby tegen Lienden op het programma.

 • Gouden driepunter in slotminuten voor sv DFS, 2-3

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers, Twan van Stralen (57. Bartek Stasiak), Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand (46. Ruben Boot), Joost van Dam.
   
  DFS trad vandaag in een afwijkende 5-4-1 formatie aan tegen GVC. Het resultaat stond vandaag voorop op het platgetrapte kunstgrasveld in Wageningen. GVC mocht de bal hebben terwijl DFS loerde op de tegenstoot. Handenbinder Joost van Dam was vandaag een plaaggeest voor de Wageningse defensie. Na zeven minuten zorgde hij voor de vroege voorsprong, 0-1. GVC had veelvuldig balbezit maar men creëerde uiteindelijk in de eerste helft weinig grote kansen. Net na het half uur werd Joost van Dam weer weggestuurd, die als zaalvoetballer zich prima thuis voelde op het kunstgrasveld. Op Messiaanse wijze liet hij meerdere tegenstanders zijn hielen zien om vervolgens koel af te ronden en de 0-2 ruststand binnen te schieten.
   
  In de tweede helft verscheen Ruben Boot als vervanger van Thijs van den Brand binnen de lijnen. Na een fraaie actie waarbij Joost van Dam meerdere GVCers eruit liep voorkwam de grote teen van de doelman Fabregrat de 0-3. Daarna was er niet veel aan de hand totdat de thuisploeg profiteerde van een fout in de DFS-defensie en zeventien minuten voor tijd de 1-2 aantekende. Vervolgens leverde Joost van Dam een perfecte voorzet af op Stasiak wiens inzet over verdween. In de slotminuten leek DFS de buit helemaal uit handen te geven toen GVC de gelijkmaker binnenschoof, 2-2 DFS schakelde direct om naar de aanval met Melvin van Osenbruggen als extra spits. In de blessuretijd volleyde invaller Bartek Stasiak de bezoekers met een fraaie goal naar de 2-3 winst. Door het gelijkspel van concurrent Lienden tegen Kesteren heeft DFS in de tweede periode, waar kampioen WAVV als eerste periodewinnaar niet meer meet telt, nu een voorsprong van vier punten op Lienden met nog drie wedstrijden te gaan zodat het toetje van de nacompetitie gloort aan de horizon.
   
  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen Wageningen op het programma.
 • DFS vervolgt zegereeks tegen Uchta, 1-2

  Opstelling: Gerhard Meijer, Joop Gerritsen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Twan van Stralen, Ruben Boot (59. Xander Breunissen), Gijs Grootendorst (86. Wouter Huibers), Thijs van den Brand, Otto van Setten (68. Mark van Burken), Joost van Dam.

  De eerste helft speelde beide ploegen net als het lome weer, er zat weinig tempo in de wedstrijd. Op het qua afmetingen kleine en slechte niet gemaaide veld, inclusief paardenbloemen, traden beide teams tegen elkaar aan. Uchta speelde vooral de lange bal maar men creëerde helemaal niets. DFS speelde in een te traag tempo en was veel te slordig aan de bal. Omdat de eindpass meestal onnauwkeurig was volgde er logischerwijs een ruststand van 0-0

  Vandaag was Uchta, net als thuis, weer een taaie en vervelende tegenstander. De opgestoomde Rody van Osenbruggen kreeg een reuzekans om de bezoekers op voorsprong te schieten. Zijn inzet verdween echter naast de goal van de Ochtenaren. Tien minuten na de rust was het wel raak toen Twan van Stralen, na een scrimmage voor het Ochtense doel, de trekker overhaalde, 0-1 Elf minuten later scoorde Melvin van Osenbruggen vanuit een indraaiende vrije trap, die doelman Van den Hatert wiens zicht werd belemmerd door meerdere spelers, te machtig was de 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld. Na een onnodige overtreding scoorde Van Binsbergen vanuit een vrije trap de aansluitingstreffer en werd het weer spannend en geloofde Uchta er weer in, 1-2 Via vooral standaardsituaties en de lange bal, die de zestien ingepompt werd, ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker. In de tegenstoot werden de DFS aanvallen veelvuldig afgevlagd door de grensrechter van de tegenstander. Doelman Meijer redde nog een keer bekwaam op een inzet van de thuisploeg waarna DFS, na vijf minuten blessuretijd, de achtste overwinning op een rij kon vieren. Door de nederlaag van concurrent Dodewaard hebben onze mannen de vierde plaats nu ook qua verliespunten in handen en doen ze nog volop mee om de tweede periodetitel.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 15:00 uur in Wageningen de wedstrijd tegen GVC op het programma.

   

   

   

 • Ruime overwinning voor sv DFS, 5-1

  Opstelling: Gerhard Meijer, Joop Gerritsen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen (84.Dominik Szyszko), Wouter Huibers (46. Ruben Boot), Twan van Stralen (46. Bartek Stasiak) Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand, Otto van Setten (71. Mark van Burken), Joost van Dam.

  De eerste helft was van DFS-zijde te plichtmatig. SDOO bouwde een dubbele ‘muur’ waar onze mannen, ondanks een aantal kansen, te weinig mogelijkheden uit creëerde. Er werd vooral gegokt op de ingevingen van Joost van Dam. Omdat de aansluiting vanuit het middenveld niet goed was leverde dit te weinig op. SDOO kwam, na een onnodige overtreding van Thijs van den Brand, vanaf de strafschopstip zelfs op voorsprong 0-1. Vier minuten voor de pauze schoot Joost van Dam de thuisploeg naar de gelijkmaker en ruststand van 1-1

  In de tweede helft verschenen er twee wissels bij DFS binnen de lijnen en switchte de ploeg naar een 4-3-3 formatie. DFS domineerde het spel wat na zes minuten in de tweede helft resulteerde in de voorsprong via Otto van Setten, 2-1 Na een corner kopte wederom Otto van Setten, in de vierenzestigste minuut, fraai de 3-1 binnen. Zeven minuten voor tijd bediende Joost van Dam, met zijn derde assist, invaller Mark van Burken die hoog de 4-1 binnenschoot. Een minuut voor tijd zorgde Bartek Stasiak, met een getoucheerd afstandsschot, voor de eindstand van 5-1.

  Voor DFS betekende dit de zevende overwinning op een rij waardoor de ploeg goed mee blijft doen om de nacompetitieplaatsen in 4B.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark De Hoeken in Ochten de derby tegen Uchta op het programma.

 • DFS wurmt zich langs Kesteren, 1-2

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers, Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst  (69. Julian de Wit), Thijs van den Brand, Otto van Setten  (69. Mark van Burken), Joost van Dam (87. Bartek Stasiak)

  In het eerste half uur waren de bezoekers heer en meester in de derby tegen Kesteren. DFS dicteerde het spel en na zeven minuten leverde Huibers een perfecte voorzet af op de vogeltje vrijstaande Otto van Setten die met een kopbal doelman Van Ewijk kansloos liet, 0-1 Elf minuten later speelde Joost van Dam zich vrij en bediende hij de mee gekomen Joop Gerritsen die de 0-2 binnenschoof. In het laatste kwartier hielp DFS de thuisploeg, die tot dan weinig te vertellen had, zelf weer in het zadel.  Na balverlies op het middenveld ging er van alles fout en lag de 1-2 via Belhaj achter doelman Meijer tegen de touwen. Kesteren geloofde er weer in. Via Thijs van den Brand schoot DFS daarna net voorlangs. Op slag van rust versierde Kesteren slim een penalty die gelukkig voor de Opheusdenaren via de lat door aanvoerder Belhaj werd overgeschoten.

  In de tweede helft had de thuisploeg de wind mee en probeerde men vooral via de lange bal en uit standaardsituaties gevaarlijk te worden. De wedstrijd was nu in evenwicht. Het werd een echte ‘vecht’wedstrijd waarin beide ploegen knokte voor elke meter. Kesteren werd een aantal keren gevaarlijk zonder dat dit doelpunten opleverden. Aan de overzijde dook Joost van Dam nog een keer op in de buurt van doelman Van Ewijk. Na zeven minuten blessuretijd floot de leidsman af en konden onze mannen de zesde overwinning op een rij noteren waardoor men, met een wedstrijd meer gespeeld, op de vierde plaats staat in 4B

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen SDOO op het programma.

 • Negenklapper voor sv DFS tegen Wodanseck, 0-9

  Opstelling: Mike van der Meijde, Xander Breunissen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen (46 Dominik Szyszko), Wouter Huibers (46. Julian de Wit), Twan van Stralen (46. Joop Gerritsen) Ruben Boot (64. Martin Keuken), Thijs van den Brand, Otto van Setten, Joost van Dam (64. Mark van Burken)

  DFS reisde deze keer af naar Wolfheze waar sportpark Duitsekamp nostalgische gevoelens opriep. De tijd heeft blijkbaar stilgestaan bij de kleine dorpsclub waar onze mannen moesten aantreden op een veld met nauwelijks zichtbare belijning.  DFS begon voortvarend aan de wedstrijd en drukte de thuisploeg terug op de eigen helft. Nadat aanvoerder Rody van Osenbruggen de ban brak met een schot in de winkelhaak (0-1) kopte Otto van Setten de 0-2 binnen waarna Wouter Huibers met een fraai schot en Ruben Boot met een intikker binnen het half uur voor de 0-3 en 0-4 zorgde. De thuisploeg deed haar best maar kon niet beter terwijl DFS daarna wat minder scherp voor de dag kwam zodat de rust met een 0-4 stand werd bereikt.

  In de tweede helft verschenen Gerritsen en De Wit binnen de lijnen voor Van Stralen en Huibers. Tussen de eenenvijftigste en vijfenvijftigste minuut scoorde de bezoekers na drie goed uitgespeelde aanvallen via driemaal Otto van Setten de 0-5, 0-6 en 0-7. Trainer Omvlee bracht daarna in één keer nog drie wissels in het veld. Invaller van Burken zorgde voor de 0-8 waarna Otto van Setten met zijn vijfde treffer van de middag de 0-9 aantekende. Mede dankzij de veelvuldig vlaggende grensrechter en de matige leidsman werden er nog drie ‘zuivere’ doelpunten afgekeurd zodat de arme Wolfhezenaren de schade konden beperken tot de eindstand van 0-9.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur de derby in en tegen Kesteren op het programma.

 • Eenvoudige overwinning voor sv DFS, 5-0

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (77. Benoni Kainama), Melvin van Osenbruggen (77. Martin Keuken), Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers, Twan van Stralen (46 Dominik Szyszko), Ruben Boot, Thijs van den Brand, Otto van Setten, Joost van Dam (77. Melvin van den Hatert)

  DFS behaalde vandaag de vierde overwinning op een rij, De gasten uit Ede bleken een maatje te klein en creëerde over negentig minuten niet veel meer dan een schot in het zijnet en een afstandsschot over. DFS was heer en meester, al valt er op het spel in balbezit nog genoeg te verbeteren. Rond de vijfentwintigste minuut brak Otto van Setten met een droge knal de ban, 1-0. Voor de rust verdubbelde Otto van Setten de voorsprong. Na een prima kopbal op de goal van Otto van Setten kon hij daarna de rebound verzilveren, 2-0

  In de tweede helft bleef DFS de lakens uitdelen tegen een onmachtig Ede Victoria. Na vijftig minuten was een schot van Joost van Dam de inval keeper te machtig waarna Ruben Boot de rebound binnenschoof, 3-0. De veldspeler die inviel als keeper bleek over talenten te beschikken en keepte een prima partij. Dertien minuten voor tijd schoot Thijs van den Brand de 4-0 binnen. In de slotminuut gaf aanvoerder Rody van Osenbruggen een dieptepass op Ruben Boot die de bal goed aannam en na een stuit fraai de eindstand van 5-0 binnenschoot.  

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen Wodanseck op het programma.

 • Derde overwinning binnen een week voor sv DFS , 1-4

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (77. Dominik Szyszko), Julian de Wit, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (68. Benoni Kainama), Twan van Stralen, Otto van Setten (73. Martin Keuken), Thijs van den Brand, Mark van Burken, Joost van Dam.
   
  DFS domineerde de eerste helft tegen de thuisploeg. De bezoekers hadden vooral balbezit tegen CHRC dat een muur van verdedigers opbouwde voor het eigen doel. Na een fraaie actie van Thijs van den Brand was zijn schot de keeper te machtig waarna spits Mark van Burken zijn inzet en vervolgens zijn hakbal op college Joost van Dam niets zag opleveren. DFS heerste maar slaagde er voor de rust niet in om de Heelsumse muur te slechten, zodat beide ploegen gingen rusten met 0-0
   
  Een minuut na de rust was het wel raak toen Mark van Burken een prima assist op waarde wist te schatten en zijn inzet via de binnenkant van de paal en de keeper over de lijn zag verdwijnen, 0-1 Zes minuten later zorgde Joost van Dam, na een fraaie assist van Thijs van den Brand, met een steenhard schot voor de 0-2. Een minuut later lag de zo een beetje enige mogelijkheid voor de thuisploeg gelijk tegen de touwen, 1-2 Lang kon de thuisploeg niet van de aansluitingstreffer genieten. Na een fraaie pass van Julian de Wit schoot Joost van Dam de 1-3 binnen. Daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Na een corner kopte Mark van Burken de bal op de goal waarna uiteindelijk aanvoerder Rody van Osenbruggen de eindstand op 1-4 kon bepalen. Door negen punten uit de laatste drie wedstrijden binnen te halen staan onze mannen op de vijfde plaats in 4B. Het verschil met nummer 4 is inmiddels gereduceerd tot 3 punten.
   
  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen Ede Victoria op het programma.

   

 • Tweede derbyoverwinning op een rij voor sv DFS , 1-0

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (67. Dominik Szyszko), Twan van Stralen, Ruben Boot (72. Martin Keuken), Thijs van den Brand, Mark van Burken (67.Otto van Setten), Joost van Dam

  DFS begon prima aan de wedstrijd tegen de buren uit Ochten. Dat resulteerde in de achtste minuut al in de voorsprong. Handenbinder Joost van Dam leverde een perfecte voorzet af die door spits Mark van Burken hoog werd binnengeschoten 1-0. Na zo’n vijfentwintig minuten werd het minder aan DFS-zijde tegen het stugge Uchta. Doelman Meijer tikte bekwaam een afstandsschot over. Heel veel mogelijkheden kreeg Uchta niet. In de slotfase van de eerste helft was DFS nog een aantal keer dichtbij een doelpunt. Doelman De Koning stond echter op zijn post en voorkwam een grotere voorsprong.

  In de tweede helft was het voetbal niet hoogstaand, maar streden beide ploegen wel voor elke meter. DFS kreeg zijn mogelijkheden via Joost van Dam de gevaarlijkste man aan DFS-zijde. Uchta zag good old doelman Meijer met een reflex fraai redden op een kopbal van dichtbij terwijl jonkie van de Kolk over kopte. Van Dam passeerde daarna via een fraaie solo vijf spelers alleen verdween zijn poging net naast, Daardoor bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. De goed leidende leidsman floot na twee minuten blessuretijd af waarna onze mannen de tweede driepunter in vier dagen konden bijschrijven, zodat men momenteel gedeeld vijfde staat op de ranglijst van 4B. Er zijn nog genoeg verbeterpunten, maar uit deze resultaten kunnen de Opheusdenaren weer genoeg vertrouwen punten voor het vervolg van de competitie.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen CHRC op het programma.

 • Derbywinst voor sv DFS tegen Dodewaard, 2-1

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (79. Dominik Szyszko), Twan van Stralen, Ruben Boot, Thijs van den Brand, Mark van Burken (62.Otto van Setten), Joost van Dam

  Na de trainingswissel begon DFS vandaag met een gewijzigd systeem aan de wedstrijd tegen de buren uit Dodewaard. Met routinier Meijer in het doel en de teruggekeerde Hovestad centraal achterin begon de thuisploeg aan de derby. Na een beginfase waarin Dodewaard meer de bal had maar weinig creëerde kreeg DFS in de tegenstoot de beste mogelijkheden op een voorsprong. Joost van Dam stuitte meerdere keren op doelman Willemsen. Na een indraaiende hoekschop van Joost van Dam kreeg doelman Willemsen de bal niet goed verwerkt waardoor DFS op een voorsprong kwam, 1-0 Dodewaard kreeg maar één mogelijkheid via Lempicki die via een DFSer naast verdween. Op slag van rust hakte Joost van Dam de 2-0 binnen. Omdat DFS vergat de kansen te benutten gingen beide ploegen rusten met een 2-0 stand voor de thuisploeg.

  In de tweede helft was het balbezit voor Dodewaard maar gaven de Opheusdenaren tot een kwartier voor tijd weinig weg. Joost van Dam vergat de wedstrijd in het slot te gooien. Na balverlies aan DFS-zijde scoorde de Dodewaardse topschutter Lempicki een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer, 2-1 Dodewaard zetten aan in de jacht op de gelijkmaker. Meerdere corners en voorzetten leverden uiteindelijk niets op, zodat DFS de derbywinst over de streep kon trekken.

  A.s. dinsdag staat voor sv DFS om 20:00 uur op sportpark ‘t-Heerenland de derby tegen Uchta op het programma.

 • Gehavend DFS kansloos tegen Fortissimo, 6-1

  Opstelling: Dani Louis, Dominik Szyszko, Julian de Wit (58, Martin Keuken), Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (58. Wesley Roelofsen), Melvin van Osenbruggen, Thijs van den Brand, Ruben Boot, Xander Breunissen (46. Melvin van den Hatert), Mark van Burken (46. Otto van Setten), Joost van Dam
   
  DFS, met zes afwezigen, begon dramatisch aan de wedstrijd in Ede. De thuisploeg raakte al in de eerste twee minuten al twee keer het houtwerk. Na zes minuten was het al raak en keken de bezoekers door een eigen doelpunt al tegen een achterstand aan. Net voor het kwartier scoorde Van Dam de gelijkmaker, 1-1 Na balverlies aan DFS-zijde en een onnodige overtreding ging de bal op de stip en keek DFS weer tegen een achterstand aan, 2-1 Niet veel later lag de volgende goal in de touwen toen de scheidsrechter onze grensrechter liet staan, 3-1 DFS werd overlopen door de Edenaren en dat resulteerde nog voor de rust, na een rebound vanuit een vrije trap, in een 4-1 ruststand.
   
  In de tweede helft verschenen debutant Melvin van den Hatert en Otto van Setten aan de aftrap. DFS kreeg via Van Dam die al om de keeper heen was de kans op de 4-2, alleen verdween zijn inzet in het zijnet. Met de volgende debutant Wesley Roelofsen en Keuken werden er nog twee wissels ingezet. Via een kopbal vergrootte Fortissimo de voorsprong naar 5-2. Niet veel later gevolg door de 6-2. Tot overmaat van ramp moest DFS, na een charge op de uitgevallen invaller Van den Hatert, verder met een man minder. Mede dankzij de uitstekende keepende Louis hield DFS de schade beperkt tot de 6-1 eindstand
   
  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t-Heerenland de derby tegen Dodewaard op het programma.
 • Driepunter voor sv DFS tegen CHRC, 3-0

  Opstelling: Dani Louis, Dominik Szyszko (66. Xander Breunissen), Melvin van Osenbruggen, Julian de Wit (61. Wouter Huibers), Rody van Osenbruggen, Twan van Stralen, Otto van Setten (61. Thijs van den Brand), Ruben Boot (71. Martin Keuken), Bartek Stasiak, Mark van Burken, Joost van Dam

  Op veld 2 was DFS vanavond heer en meester tegen CHRC. De thuisploeg domineerde het spel en gaf weinig tot niets weg. In de beginfase schoot Van Dam een grote mogelijkheid voorlangs. Binnen tien minuten kwam de thuisploeg, via een eigen doelpunt, op voorsprong. DFS kreeg vervolgens diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Net voor de rust verscheen de 2-0 op het denkbeeldige scorebord via Joost van Dam die de CHRC-doelman kansloos liet, 2-0

  In de tweede helft bleef DFS domineren, terwijl CHRC daar weinig tegenover kon stellen. Een half uur voor tijd schatte Otto van Setten een pass van Stasiak op waarde en knalde hij op fraaie wijze de beslissende 3-0 tegen de touwen, Hiermee was de wedstrijd wel gespeeld. Diverse wissels kwamen er vervolgens aan DFS-zijde nog binnen de krijtlijnen. De prima leidende scheidsrechter vergat nog een overtreding op Van Dam met een penalty te bestraffen terwijl de vrijgespeelde Van Burken in de slotseconde doelman Vlastuin op zijn pad vond.

  A.s. zaterdag staat voor sv DFS om 14:30 uur op sportpark ‘t-Heerenland de derby tegen Uchta op het programma.

 • Tien DFSers in slotminuut naar puntendeling, 2-2

  Opstelling: Noah Tomatala, Dominik Szyszko (60. Xander Breunissen), Melvin van Osenbruggen, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (46. Julian de Wit), Twan van Stralen, Otto van Setten (60. Martin Keuken), Thijs van den Brand, Bartek Stasiak (53. Mark van Burken), Ruben Boot (46. Dani Louis), Joost van Dam

  Het was vandaag weer een repeterend verhaal. In het eerste kwartier kregen de bezoekers via Joost van Dam drie dotten van kansen die voorlangs geschoten werden om bij de eerste de beste tegenstoot een treffer om de oren te krijgen, 1-0 Daarna begon de thuisploeg al snel het spel te vertragen en loerde men op de tegenstoot. Het niveau was van beide kanten erbarmelijk. De warrige leidsman deed hier vrolijk aan mee, zodat beide ploegen met 1-0 gingen rusten. Bij het verlaten van het veld benadeelde doelman Tomatala zijn ploeg door 2x geel dus rood op te lopen vanwege commentaar op de leiding.

  Met invaldoelman Louis en De Wit begon DFS de tweede helft dus met een man minder. Wageningen bleef loeren terwijl DFS moeite had om kansen te creëren. Een minuut na zijn invalbeurt scoorde Keuken, na een door mede invaller Van Burken teruggelegde bal, de gelijkmaker, 1-1 Vier minuten later lag na een kopbal, waarbij de organisatie bij DFS achterin niet klopte, de bal alweer tegen de touwen, 2-1 DFS ging alles of niets spelen met De Wit als extra stormram in de voorhoede. In de slotminuut kwam de verdiende gelijkmaker op het denkbeeldige scorebord toen Van Burken met zijn tweede assist Van Dam bediende die de 2-2 eindstand binnenschoot.     

  A.s. dinsdag staat voor sv DFS om 20:00 uur op sportpark ‘t-Heerenland de inhaalwedstrijd tegen CHRC op het programma.

 • DFS doet zichzelf tekort in derby tegen Kesteren, 1-2

  Opstelling: Dani Louis, Xander Breunissen (46.Julian de Wit), Melvin van Osenbruggen, Rody van Osenbruggen, Benoni Kainama (53. Wouter Huibers), Twan van Stralen (84. Corné Vermeer), Ruben Boot (46. Mark van Burken), Gijs Grootendorst, Joost van Dam, Otto van Setten, Joop Gerritsen (31. Bartek Stasiak)

  DFS deed zich vandaag, zoals wel vaker dit seizoen, weer eens tekort in een derby. De thuisploeg kreeg over negentig minuten de meeste mogelijkheden en had het meeste balbezit, maar na negentig minuten stond men weer met lege handen. Voor de rust werden twee momenten DFS fataal. Nadat Joost de eerste kans niet benutte ging Van der Lee achter een diep gegeven bal aan om deze vervolgens langs doelman Louis binnen te schuiven. Nadat een indraaiende corner van Roelofsen plompverloren in een keer binnen viel keek de thuisploeg tegen een 0-2 achterstand aan. DFS slaagde er niet meer in om voor de rust deze achterstand te repareren.

  In de tweede helft was DFS, met twee wissels in de rust, de ploeg die de boventoon voerde. Kesteren beperkte zich tot tijdrekken en tegenhouden hopend op een beslissende tegenstoot. Iets na het half uur scoorde Mark van Burken vanaf de strafschopstip, na hands, de aansluitingstreffer, 1-2 DFS kreeg vervolgens genoeg mogelijkheden op de gelijkmaker. Helaas slaagde onze mannen er niet in om de mogelijkheden te benutten waardoor ook deze derby in een nederlaag eindigde. Het begint een repeterend verhaal te worden. Voetballend vaak beter, maar door slordigheden en het niet benutte van de kansen wederom met lege handen zodat dit seizoen als een nachtkaars lijkt uit te gaan.  

  Op zaterdag 5 maart staat voor sv DFS om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen Wageningen op het programma.

 • DFS en Teisterbanders spelen gelijk in oefenmatch, 3-3

  Opstelling: Noah Tomatala (46. Dani Louis), Dominik Szyszko (46. Wouter Huibers), Melvin van Osenbruggen, Julian de Wit, Rody van Osenbruggen, Twan van Stralen, Joop Gerritsen (34. Ruben Boot), Gijs Grootendorst (57. Martin Keuken), Thijs van den Brand (60. Benoni Kainama), Mark van Burken (46. Otto van Setten), Joost van Dam (46. Bartek Stasiak)

  DFS speelde in de striemende regen een prima eerste helft in Kerk Avezaath. Na een pittige overtreding op Van Dam gaf Gerritsen de hieruit volgende vrije trap voor waarna de bal door spits Van Burken werd binnengekopt, 0-1. DFS was de bovenliggende partij wat uiteindelijk via Joost van Dam, die de keeper omspeelde, resulteerde in de 0-2. Daarna moest de geblesseerd geraakte Gerritsen gewisseld worden voor Boot. Na een fout aan DFS-zijde benutte de gastheren de eerste de beste kans direct, 1-2. Op slag van de rust strafte Van Burken een fout van de keeper met een heerlijke stift af, 1-3.

  In de tweede helft kwamen er vier wissels aan de aftrap bij DFS. Doelman Louis redde knap één op één waarna de laatste twee wissels ook binnen de krijtlijnen kwamen. DFS speelde tegen de striemende regen en wind in de tweede helft. Na een foutieve pass door het midden kon Teisterbanders de aansluitingstreffer produceren, 2-3. Bij DFS liepen er een aantal op het tandvlees terwijl de thuisploeg via gevaarlijk indraaiende corners en met de wind mee aanzette. Dit resulteerde zeventien minuten voor tijd in de gelijkmaker, 3-3 In de slotfase voorkwam doelman Louis met een puike redding op een hard schot in de bovenhoek een nederlaag voor DFS.  

  Al met al weer een goede trainingsprikkel voor onze mannen op weg naar de hervatting van de competitie komende week.

  Op dinsdag 22 februari staat voor sv DFS om 20:00 uur op sportpark ’t Heerenland de competitiewedstrijd tegen CHRC op het programma.

 • Klinkende oefenwinst van sv DFS tegen Excelsior Z, 5-0

  Opstelling: Noah Tomatala (46. Dani Louis), Dominik Szyszko (70. Melvin van Osenbruggen), Melvin van Osenbruggen (46. Julian de Wit), Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (61. Benoni Kainama), Twan van Stralen, Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst (76. Ruben Boot), Thijs van den Brand (76. Bartek Stasiak), Ruben Boot (46. Otto van Setten), Bartek Stasiak (46. Joost van Dam)

  DFS speelde in de eerste thuiswedstrijd van dit jaar zijn beste wedstrijd van het seizoen. De Opheusdenaren waren vandaag één team en werkte hard voor elkaar en dan zie je ook de potentie die he team heeft. In de eerste helft waren er weinig mogelijkheden voor beide doelen te noteren. DFS zat er bovenop en men creëerde dan voor rust net wat meer mogelijkheden dan de buren uit Zetten. Boot kreeg een grote kans terwijl een andere inzet via de keeper naast verdween.

  In de tweede helft, met vier wissels aan DFS-zijde, duurde het tot de negenenvijftigste minuut voor de ban gebroken werd. Een hard schot van Joost van Dam was de keeper te machtig waarna Dominik Szyszko de rebound verzilverde, 1-0 Nadat in de achtenzestigste minuut Otto van Setten een prachtige voorzet van Joost van Dam binnenkopte (2-0) liep DFS over de derdeklasser heen. Na een voorzet vanaf links kopte Joop Gerritsen de bal door naar Melvin van Osenbruggen die de doelman met een schuiver kansloos liet, 3-0. Vervolgens lanceerde Melvin van Osenbruggen spits Otto van Setten in de diepte die koel de 4-0 aantekende. Het slotakkoord was voor Joost van Dam die de keeper met een aantal bewegingen het bos instuurde en de 5-0 eindstand op het scorebord bracht.

  Al met al een prima wedstrijd van onze mannen waarop voortgeborduurd kan worden richting de tweede seizoenshelft.

  A.s. dinsdag oefent sv DFS om 19:45 uur uit tegen Teisterbanders.

   

 • Eerste wedstrijd sv DFS in 2022 eindigt in 4-4

  Opstelling: Dani Louis (46.Noah Tomatala / 72.Dani Louis), Dominik Szyszko, Melvin van Osenbruggen (72.Julian de Wit), Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (46. Twan van Stralen), Benoni Kainama, Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand (46. Joost van Dam), Otto van Setten (46. Mark van Burken), Bartek Stasiak

  Eind januari mochten de mannen, op een koude zaterdagmiddag, eindelijk weer de kunstgrasmat op voor de eerste oefenmatch van 2022 uit tegen SC Valburg.

  DFS bepaalde grotendeels het spel tegen de Valburgers, die zelf effectief de fouten aan DFS-zijde bij vooral standaardsituaties, afstrafte. Na een ingooi vanaf links verdween de bal na vijf minuten voor de voeten van een tegenstander die de bal beheerst langs doelman Louis tegen de touwen schoof, 1-0. Net voor het kwartier schoot Gerritsen de bezoekers, na een fraaie pass vanaf het middenveld en een breed gelegde bal naar de gelijkmaker, 1-1 DFS bleef domineren en kwam tien minuten voor de pauze via een benutte strafschop van Melvin van Osenbruggen op 1-2. In de slotseconde van de eerste helft werd een vrije trap DFS fataal. Huibers kopte de bal door waarna een van de gastheren voor zijn man kwam en de gelijkmaker binnen kopte, 2-2

  In de tweede helft had DFS wederom het meeste balbezit en kreeg men via de ingevallen Van Dam en Van Burken de mogelijkheden op een voorspong. Door een ongelukkig eigen doelpunt aan de overzijde kwam de thuisploeg weer op voorsprong, 3-2. Bij DFS viel doelman Tomatala uit en kwam Louis weer in het veld. Koud in het veld was hij kansloos op een kopbal waardoor de Valburgers op 4-2 kwamen. Huibers kwam inmiddels Kainama aflossen. Na een verkeerde terugspeelbal kreeg spits Van Burken de bal in de voeten waarna hij de lange doelman van Valburg met een heerlijke stift kansloos liet, 4-3 DFS zette nog een keer aan en scoorde in de negentigste minuut, na een assist van De Wit, via Van Burken de gelijkmaker en eindstand van 4-4

  A.s. dinsdag oefent sv DFS om 19:45 uur uit tegen Teisterbanders.

 • DFS met driepunter de winterstop in, 5-0

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (54. Benoni Kainama), Melvin van Osenbruggen, Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (71.Bartek Stasiak), Thijs van den Brand (54. Ritchie Meuzer), Mark van Burken (71. Ruben Boot), Joost van Dam (77. Dewy Alexander)

  DFS begon redelijk slordig aan de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager. Desondanks schoot Joost van Dam na vier minuten al de openingstreffer achter doelman Davidse, 1-0 De spelintenties van de bezoekers waren in de beginfase zeker niet negatief. Het ontbrak de gasten alleen aan kwaliteit om gevaarlijk te worden. Nadat spits Van Burken een grote kans naast schoot scoorde de thuisploeg via dezelfde speler de 2-0 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. DFS zag Mark van Burken met een kopbal nog een keer de lat raken terwijl een bekeken bal van Melvin van Osenbruggen de paal raakte. Beide ploegen gingen met een stand van 2-0 de rust in.

  In de tweede helft kregen de bezoekers maar één kans die door good old doelman Meijer gekeerd werd. Aan DFS-zijde was invaller Meuzer, die in de winterstop zijn voetbalschoenen m.b.t de A-selectie aan de wilgen hangt, de grote man. Via drie doelpunten zorgde hij voor de 5-0 stand. De scheidsrechter vergat nog een keer voordeel te geven waardoor een DFS-doelpunt verloren ging. Tussendoor kreeg El Ouardi van de bezoekers nog twee keer geel, zodat ze verder moesten met tien man. Al met al een belangrijke driepunter als afsluiter van 2021 waarmee DFS weer de aansluiting heeft gevonden met de vijfde plaats.

 • DFS onderuit in derby tegen Dodewaard

  Opstelling: Noah Tomatala (48.Gerhard Meijer), Xander Breunissen (62. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Julian de Wit, Wouter Huibers (41. Benoni Kainama), Melvin van Osenbruggen, Gijs Grootendorst (62. Bartek Stasiak), Twan van Stralen, Thijs van den Brand, Ruben Boot (62. Mark van Burken), Joost van Dam

  DFS kreeg in de beginfase van de matige derby via Joost van Dam, die tegenstander Hermans de hielen liet zien, twee mogelijkheden op de voorsprong. De thuisploeg kwam na balverlies aan DFS-zijde via Hendriksen na twaalf minuten op voorsprong, 1-0 Beide ploegen schotelde de aanwezige toeschouwers een matige wedstrijd voor met veel balverlies aan beide kanten.  Het verschil was vandaag dat Dodewaard als een team opereerde terwijl de bezoekers gechargeerd gezegd met ‘elf individuen’ op het veld stond.

  In de tweede helft hetzelfde beeld. DFS moest al snel doelman Tomatala, met een blessure, wisselen voor good old Gerhard Meijer. De bezoekers kregen meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker. Dankzij doelman Willemsen, die zeker vier grote DFS-kansen pareerde bleef het echter 1-0. DFS wisselde drie keer in de jacht op de gelijkmaker. Invaller Szyszko kreeg vervolgens de rode kaart voorgeschoteld van de scheidsrechter, zodat DFS verder moet met tien man. In de slotfase schoot Eric Tijssen de thuisploeg in veilige haven, 2-0.

  Al met al een teleurstellend resultaat voor onze mannen. Het is nu zaak om de mouwen op te stropen en in de komende wedstrijden voor de winterstop resultaat te behalen om het tot nu toe tegenvallend seizoen met een beter gevoel, voor de winterstop, af te sluiten. Momenteel is DFS niet meer dan een middenmoter en dat is toch teleurstellend gezien het potentieel van de groep.


  A.s. zaterdag is sv DFS vrij van competitie verplichtingen.

 • Geflatteerde nederlaag tegen de koploper voor sv DFS

  Opstelling: Noah Tomatala, Benoni Kainama (63. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Melvin van Osenbruggen, Wouter Huibers, Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (76. Ritchie Meuzer) , Thijs van den Brand, Otto van Setten, Ruben Boot (63. Bartek Stasiak), Joost van Dam

  Door persoonlijke fouten en het missen van meerdere kansen ging DFS geflatteerd onderuit tegen de koploper. Voetballend was DFS zeker niet minder dan de thuisploeg. DFS mocht, zoals zo vaak, het spel bepalen terwijl WAVV met haar behendige aanvallers loerde op fouten van de bezoekers. Na zestien minuten profiteerde uiteindelijk Jansen van meerdere fouten aan DFS-zijde door de 1-O binnen te prikken. Nadat WAVV, in vrije positie, naast kopte verdween een omhaal van Boot over de goal en stuitte een inzet van Van Setten op de voeten van doelman Huurman, zodat beide ploegen gingen rusten met een 1-0 stand.

  Voordat DFS met de ogen kon knipperen stond men na de aftrap in de tweede helft op een 2-0 achterstand door de tweede goal van Jansen. Na onnodig balverlies schakelde WAVV snel om en verdween de inzet achter de kansloze doelman Tomatala. Een minuut later stuitte Van Dam op de WAVV-doelman, die daarbij een niet door de scheidsrechter waargenomen overtreding begin. DFS beloonde zichzelf vervolgens niet door meerdere kansen onbenut te laten. Joost van Dam schoot voorlang, terwijl drie kopballen van Ruben Boot, Joost van Dam en Otto van Setten gered werden of net over verdwenen. Negen minuten voor tijd schoot jubilaris Van den Born de thuisploeg, vanuit een gemakkelijk gegeven vrije trap, naar de 3-0 eindstand.        

  Al met al een geflatteerde nederlaag voor DFS, dat in een fase zit waarin het niet bepaald meezit. Nu weer opladen voor de derby tegen de buren uit Dodewaard. Het kantelpunt moet toch een keer de kant van onzen mannen op gaan vallen.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 de uitwedstrijd en derby tegen Dodewaard op het programma.

 • DFS onderuit in doelpuntrijk duel, 3-4

  Opstelling: Gerhard Meijer, Melvin van Osenbrugen, Joop Gerritsen, Julian de Wit, Wouter Huibers, Gijs Grootendorst, Twan van Stralen, Thijs van den Brand (79. Ruben Boot), Ritchie Meuzer (56. Otto van Setten), Mark van Burken (79. Bartek Stasiak), Joost van Dam

  Het werd vanmiddag een doelpuntrijk duel tussen DFS en een van de titelkandidaten Fortissimo. In de aanloop naar deze wedstrijd had de thuisploeg te kampen met meerdere niet fitte spelers. Good old Meijer (43) stond vandaag in het doel en redde in de tweede minuut bekwaam op een grote kans voor de Edenaren. Een minuut later zette Thijs druk op keeper Oroilidis die de bal tegen Thijs aanschoot waarna de bal tegen de touwen verdween, 1-0. Net voor het half uur werd het 1-1 toen keeper Meijer mis taste en de bezoekers simpel de gelijkmaker aantekende. Niet veel later stuurde spits Van Burken collega Joost van Dam weg die op fraaie wijze de 2-1 aantekende. Nog voor rust werd de ruststand bereikt via een kopbal, waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal van de DFS-grensrechter negeerde, 2-2  

  In de tweede helft verdween een vrije trap van Grootendorst via de binnenkant van de paal weer uit het doel. Toch kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Een inzet van Thijs van den Brand kwam voor de voeten van Joost van Dam die keeper Oroilidis vervolgens met een schuiver kansloos liet. Binnen zes minuten reageerde de wat makkelijker voetballende Edenaren door de 3-3 binnen te schieten. DFS wisselde intussen drie keer. Acht minuten voor tijd kreeg DFS de deksel op haar neus via de fraai binnen geschoten eindstand van 3-4. Al met al een zure nederlaag waar een puntendeling voor de hardwerkende thuisploeg wel verdiend was geweest.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 de uitwedstrijd tegen het ongeslagen WAVV op het programma.

 • Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen (70. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen, Benoni Kainama (58.Wouter Huibers), Gijs Grootendorst, Melvin van Osenbruggen, Thijs van den Brand, Bartek Stasiak (58. Ritchie Meuzer), Mark van Burken (70. Julian de Wit), Joost van Dam (70. Ruben Boot)

  DFS had in de eerste helft vooral het balbezit tegen de thuisploeg, die loerde op de tegenstoot. De bezoekers creëerde in de eerste helft genoeg mogelijkheden op een doelpunt. Na vijfentwintig minuten kwam de verdiende voorsprong op het scorebord. Een inzet van back Kainama verdween uiteindelijk via een tegenstander over de doellijn, 0-1 Tien minuten voor de rust werd het vanaf de strafschopstip, na een onachtzaamheid bij DFS achterin en een overtreding van doelman Tomatala, gelijk door de ervaren rot Vos, 1-1

  In de tweede helft bleef verschenen iets voor het half uur Huibers en Meuzer in het veld voor Kainama en Stasiak. Joost van Dam, regelmatig een plaag voor de back van SDOO, schoot DFS vijfentwintig minuten voor tijd weer op voorsprong, 1-2 Drie minuten later gevolg door de 1-3 toen Thijs van den Brand een verkeerde pass van de gastheren koelbloedig tot de 1-3 promoveerde. Trainer Sven van Roekel bracht daarna drie verse krachten in het veld. Szyszko, Boot en De Wit kwamen Breunissen, Van Dam en Van Burken aflossen. DFS kreeg nog de kans op een grotere voorsprong waarna de slotfase toch weer spannend werd toen DFS in de negentigste minuut de 2-3 om de oren kreeg. SDOO zette nog een keer aan in de blessuretijd van acht minuten. DFS bleef overeind, zodat men uiteindelijk de drie belangrijke punten over de streep trok.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark Sportpark ‘t Heerenland de competitiewedstrijd tegen Fortissimo op het programma.

  Foto's SDOO - sv DFS

 • DFS onderuit in derby, 1-3

  Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen (77. Ruben Boot), Julian de Wit (46 Melvin van Osenbruggen), Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen,  Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (62. Mark van Burken), Thijs van den Brand, Bartek Stasiak, Otto van Setten, Ritchie Meuzer (46. Joost van Dam)

  DFS verloor op een qua weer heerlijke zaterdag van de bezoekers die meer een team waren dan de thuisploeg dat nog te veel eilandjes telt. Wederom begon DFS te slap aan de wedstrijd en kreeg men daarvoor de rekening gepresenteerd. Na een kwartier schoot Gaasbeek, na slecht verdedigen aan DFS-zijde, Lienden op voorsprong, 0-1 Zes minuten later negeerde de scheidsrechter, die nauwelijks de middencirkel uitkwam, volkomen ten onrechte de DFS-grensrechter waarna Houth de 0-2 kon binnenschieten. Natuurlijk moet DFS eerst de schuld bij zichzelf zoeken, de ploeg creëerde te weinig om aanspraak te maken op meer.

  In de tweede helft kwamen Joost van Dam en Melvin van Osenbruggen in het veld voor Ritchie Meuzer en Julian de Wit. DFS probeerde de aanval te zoeken, al was men weinig gelukkig daarin. Het spelpeil van de gasten zakten met de wedstrijd mee. Lienden bakte er ook niet veel meer van. Via Stasiak, met een bal op de lat, was DFS nog dicht bij de aansluitingstreffer. Ondertussen bleef de scheidsrechter maar strooien met gele kaarten. Elf in totaal waaronder twee keer geel voor Otto van Setten waardoor DFS de laatste tweeëntwintig minuten verder moest met tien man. DFS ging via de wissels steeds meer risico nemen. De scheidsrechter, die totaal geen grip had op de wedstrijd met derbysfeer, vergat daarna nog eens rood te geven aan Lienden, nadat de doorgebroken Van Dam rucksichtslos werd neergehaald. Zes minuten voor het einde scoorde Joost van Dam, na een voorzet vanaf links, de aansluitingstreffer, 1-2 Ook hier negeerde de leidsman de grensrechter. DFS speelde inmiddels alles of niets en dat resulteerde in de slotfase, via een van de spaarzame mogelijkheden van Lienden dat profiteerde van de weg gegeven ruimte, in de beslissende 1-3 eindstand.

  A.s. zaterdag staat om 15:00 op de uitwedstrijd tegen SDOO tegen op het programma.

 • Driepunter voor sv DFS, 1-3

  Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Julian de Wit, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen,  Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (60. Melvin van Osenbruggen), Thijs van den Brand (83. Martin Keuken), Bartek Stasiak (83.Benoni Kainama), Mark van Burken (54. Otto van Setten), Ritchie Meuzer (60. Dewy Alexander)

  Op het kunstgrasveld van de gastheren kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. DFS zette vanaf de aftrap hoogdruk en dat resulteerde in de tweede minuut in een strafschop vanwege hands. Spits Mark van Burken schoot vervolgens beheerst de 0-1 binnen. Twee minuten later zag de vrijgespeelde back en aanvoerder Rody van Osenbruggen zijn stift helaas geen doelpunt opleveren. Voetballend was DFS heer en meester tegen de thuisploeg die vooral de lange bal hanteerde. Omdat DFS vergat door te drukken, via o.a. een tweede mogelijkheid van de aanvoerder, bleef het lang spannend. De thuisploeg kreeg in de eerste helft maar een echte mogelijkheid die uiteindelijk door Rody van Osenbruggen voor de doellijn weggewerkt kon worden.

  In de tweede helft duurde het lang voordat de wedstrijd beslist was.  Voetballend was DFS de baas, maar bij de krappe voorsprong bleef altijd het gevaar loeren op een tegenstoot. De wissels van trainer Sven van Roekel pakte vandaag goed uit. Invaller spits Otto van Setten besliste in de laatste tien minuten de wedstrijd. Negen minuten voor tijd scoorde Otto van Setten de beslissende 0-2 om een minuut later, na een sublieme assist van Melvin van Osenbruggen, beheerst de 0-3, na het omspelen van de keeper, binnen te schieten. Voor de statistieken scoorde Ede/Victoria twee minuten voor tijd nog de eindstand van 1-3.

  Al met al een verdiende overwinning voor sv DFS, dat de tegenstander deze middag te lang in de wedstrijd hield.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark Sportpark ‘t Heerenland de derby tegen Lienden op het programma

   

   

 • DFS deelt de punten met GVC, 2-2

  Opstelling: Noah Tomatala, Melvin van Osenbruggen (46. Xander Breunissen), Julian de Wit, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen (40.Benoni Kainama), Gijs Grootendorst, Otto van Setten, Thijs van den Brand, Bartek Stasiak, Ruben Boot (68. Martin Keuken), Ritchie Meuzer (83. Wouter Huibers)

  Dat de thuisploeg nog niet in grootse vorm verkeerd werd vandaag weer duidelijk. GVC leunde achterover en loerde op de fouten aan DFS-kant. De thuisploeg oogde de eerste helft apathisch en was veel te slordig in balbezit. Desondanks kregen de Opheusdenaren in de eerste helft nog een aantal mogelijkheden. Doelman Creus Fabregat voorkwam door goed uitkomen een treffer van Thijs van den Brand. De studenten voetbalde ook niet echt hoogstaand. Aanvoerder Rody van Osenbruggen, voelde zich niet lekker, werd intussen gewisseld voor Kainama. Toch kwam GVC op slag van rust door een prima kopbal van Veldhuizen op een 0-1 voorsprong.

  In de tweede helft verscheen Breunissen als vervanger van Melvin van Osenbruggen binnen de krijtlijnen. Veel mogelijkheden waren er niet te noteren. Na twee gele kaarten aan DFS-zijde braken de studenten uit waarna een van de tegenstanders onreglementair werd afgestopt en de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Aanvoerder Veldhuizen schoot de bal onberispelijk met zijn tweede van de middag binnen, 0-2. Twee minuten later zorgde Stasiak met een schuiver voor de aansluitingstreffer waarna onze jongens ineens de ‘geest’ kregen en met inzet de tegenstander onder druk begonnen te zetten. Verdediger De Wit was inmiddels spits geworden en DFS ging met een 3-5-2 formatie op jacht naar de gelijkmaker. Nadat aan beide kanten nog mogelijkheden verloren gingen kopte Julian de Wit de gastheren, na een corner, in de negentigste minuut op gelijke hoogte, 2-2.  

  Al met al moet je na een 0-2 achterstand tevreden zijn met een punt, wat gezien het spelbeeld overigens ook een terechte uitslag was na negentig minuten.

  A.s. zaterdag staat om 15:00 op sportpark Sportpark Hoekelumse Eng de competitiewedstrijd tegen Ede/Victoria op het programma.

 • DFS sluit beker af met zege

  Opstelling: Mike van der Meyde, Wouter Huibers (75. Martin Keuken), Rody van Osenbruggen, Julian de Wit, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (63. Otto van Setten), Bartek Stasiak (83. Dominik Szyszko), Mark van Burken, Dewy Alexander (63. Ruben Boot)

  DFS trof in de laatste bekerwedstrijd een tegenstander die vooral de lange bal hanteerde. Voor de schoonheid van het voetbalspel behoeft je geen wedstrijd van Redichem te bezoeken. DFS zag, na enkele minuten, een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Hoogstaand was het allemaal niet vandaag. De thuisploeg heeft het goede spel van vorig seizoen nog niet te pakken. De ploeg had het meeste balbezit tegen de gasten die via de lange bal loerde op de tegenstoot. Iets na het half uur vloog een diepe bal vanaf een meter of veertig zomaar binnen en keek DFS tegen een achterstand aan. Even later werd de achterstand bijna verdubbeld toen de paal geteisterd werd na een vrije trap van de Renkummers. Met 0-1 gingen beide ploegen rusten.

  In de tweede helft hetzelfde beeld. Voor beide doelen waren er weinig mogelijkheden te noteren. DFS had veel balbezit maar creëerde weinig. Trainer Sven van Roekel bracht met Ruben Boot , Otto van Setten en Martin Keuken frisse krachten in het veld. Acht minuten voor tijd, na weer een hoekschop, kopte Keuken de bal op het doel waarna er hands werd gemaakt door een speler van Redichem. Scheidsrechter Hendriken wees naar de stip. Omdat de veroorzaker bleef mekkeren kon hij na een tweede gele kaart met rood gaan douchen. Spits Mark van Burken schoot DFS beheerst naar de gelijkmaker, 1-1 Dominik Szyszko kwam vervolgens in het veld voor Bartek Stasiak waarna DFS aanzette voor de winst. Zes minuten voor tijd kwam de 2-1 op het scorebord toen een verdediger van de bezoekers, na een voorzet vanaf rechts, fraai zijn eigen doelman met het hoofd passeerde. Dit was ook de eindstand, zodat DFS de bekerpoule afsloot met vier punten.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark ’t Heerenland de competitiewedstrijd tegen GVC op het programma.

 • DFS kansloos tegen JVC Cuijck

  Opstelling: Noah Tomatala, Wouter Huibers (58. Martin Keuken), Rody van Osenbruggen, Julian de Wit (46. Twan van Stralen), Xander Breunissen (21.Thijs van den Brand), Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst, Melvin van Osenbruggen, Bartek Stasiak (46. Mark van Burken), Otto van Setten, Dewy Alexander  (58. Ruben Boot)  

  Tja wat moet uw verslagever nu over de eerste helft vermelden. Natuurlijk is JVC Cuijk een goed ploeg met slimme spelers die steeds de half spaces goed benutten. DFS wist zich daarmee geen raad en werd zeker in de eerste helft volkomen overlopen. Echter zakte de thuisploeg ook voltallig ver door de ondergrens heen. Het goede spel van de laatste twee wedstrijden was niet terug te zien. Na de 0-1 van Vink schoot Graat vanaf de stip de 0-2 binnen. Na achttien minuten werd het na een verkeerde ingooi al 0-3 via Van Bree die rond het half uur ook de 0-4 aantekende. In de slotseconde schoot Ozdemir via de tweede penalty de 0-5 ruststand binnen.

  In de tweede helft verschenen Twan van Stralen en Mark van Burken aan de aftrap. DFS speelde compacter en gaf in deze fase minder weg. Het leed was natuurlijk al geschied. Na het uitvallen van Otto van Setten speelde DFS de laatste twintig minuten met een man minder. JVC Cuijck, dat ook niet meer hoefde, schoot in de laatste tien minuten de eindstand van 0-7 op de borden.   

  Verliezen van deze tegenstander, top 3de klasse, is geen schande, maar uit de eerste helft moeten wel lessen getrokken worden voor de komende wedstrijden

  A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark ’t Heerenland de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Redichem op het programma.

 • Juliana’31 en sv DFS delen de punten, 3-3

  Opstelling: Jari van Dijken, Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen, Julian de Wit, Xander Breunissen, Gijs Grootendorst, Melvin van Osenbruggen (76. Henry van Eldik), Martin Keuken, Bartek Stasiak, Otto van Setten (69. Twan van Stralen), Dewy Alexander (79 Dominik Szysko)

  De bezoekers, met een waslijst aan afwezigen, speelde compact tegen de Maldenaren. Juliana’31 had het veldoverwicht en veel balbezit tegenover een DFS dat loerde op de snelle tegenstoot. Heel veel mogelijkheden gaven de Opheusdenaren in de eerste helft niet weg tegen de thuisploeg dat vooral overschoot. Dewy Alexander vergat een foute pass van de gasten af te straffen en vond doelman Kuppen op zijn pad. In de laatste fase voor de rust stuurde Melvin van Osenbruggen eerst Bartek Stasiak diep, die de 0-1 binnenschoot. Enkele minuten later stuurde dezelfde speler gelegenheidspits Otto van Setten weg die beheerst de 0-2 ruststand aantekende. Het had nog mooier kunnen zijn, ware het niet dat Stasiak in de slotseconden de doelman zijn inzet zag keren.  

  In de tweede helft moest DFS nog verder achteruit tegen een combinerende thuisploeg. Zeven minuten in de tweede helft kreeg Siroen te veel ruimte en verdween zijn inzet uiteindelijk via een DFSer in het eigen doel, 1-2. DFS reageerde bliksemsnel door de eerste mogelijkheid aan de andere kant te verzilveren. Een voorzet vanaf rechts werd door Otto van Setten binnengekopt, 1-3. Bij DFS begon de pijp leeg te raken en werd het vooral tegenhouden. In de laatste tien minuten ging het alsnog mis. Juliana schoot eerst de aansluitingstreffer binnen, na een verdedigingsfout aan DFS-zijde, waarna de gastheren vier minuten voor het eindsignaal via een vrije trap, die in de verre hoek binnenviel, de eindstand op 3-3 bepaalde.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark ’t Heerenland de bekerwedstrijd tegen derdeklasser JVC Cuijck op het programma.

 • Verdienstelijk gelijkspel voor sv DFS tegen SKV, 1-1

  Opstelling: Noah Tomatala (46. Mike van der Meijde), Melvin van Osenbruggen (83. Joost van Dam), Julian de Wit (46. Xander Breunissen), Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers, (46.Benoni Kainama), Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand (46. Dewy Alexander), Joost van Dam (46. Bartek Stasiak), Ruben Boot (46. Mark van Burken), Ritchie Meuzer.

  Een compact en collectief spelend sv DFS maakte het derdeklasser SKV, dat afgelopen weekend nog met 6-2 won van tweedeklasser OVC’85, behoorlijk lastig in de laatste oefenwedstrijd voor de bekercompetitie. SKV had meer balbezit maar de bezoekers gaven weinig mogelijkheden weg. Aan beide kanten waren er mogelijkheden die niet benut werden zodat men ging rusten met de brilstand van 0 - 0.

  In de tweede helft kwamen er zes wissels aan DFS zijde binnen de krijtlijnen.  DFS moest achteruit maar doelpunten leverden dit in de beginfase niet op voor de thuisploeg. In de tegenstoot kreeg DFS ook mogelijkheden. Alexander zag zijn inzet tot corner verwerkt worden. Nadat Stasiak de keeper op zijn pad vond schakelde SKV, twaalf minuten voor tijd, snel om waarna de voorzet vanaf links door de DFS-aanvoerder ongelukkig tot eigen doelpunt gepromoveerd werd, 1 -0. De opgekomen back Kainama zag zijn inzet, waar afleggen wellicht beter was geweest, door de Wageningse doelman gekeerd worden. Na een slalom van de weer in gevallen Joost van Dam kwam zijn voorzet bij spits Van Burken wiens inzet nog door de thuisdoelman gekeerd werd. De rebound werd echter door Alexander binnengeschoten tot de eindstand van 1-1.  

  Al met al een prima wedstrijd van de mannen waarop voortgeborduurd kan worden in de komende wedstrijden.

  A.s. maandag staat om 20:00 de bekerwedstrijd tegen Juliana’31 in Malden op het programma.

 • DFS verliest ook van MVV’58

  Opstelling: Jari van Dijken (46. Mike van der Meijde), Xander Breunissen (46.Wouter Huibers), Julian de Wit (46.Thijs van den Brand), Rody van Osenbruggen, Benoni Kainama, Joop Gerritsen (80.Xander Breunissen), Gijs Grootendorst, , Melvin van Osenbruggen, Joost van Dam (63. Bartek Stasiak), Mark van Burken (46. Ruben Boot), Bartek Stasiak (46. Ritchie Meuzer)

  Na twee minuten keken de bezoekers al tegen een achterstand aan toen de aanvoerder van Meteren meerdere spelers voorbij slalomde om vervolgens doelman Van Dijken kansloos te laten, 1-0 In deze voorbereiding draait het nog niet lekker bij de Opheusdenaren. Ook bij de tweede goal schoten de bezoekers zichzelf in de voet. Vanuit een moeilijke hoek, na aan de verkeerde kant verdedigen van DFS, kwam de thuisploeg via de binnenkant paal op 2-0 wat ook de ruststand was.

  In de tweede helft verschenen er vijf wissel aan de aftrap. DFS was feller en had het meeste balbezit. De eerste de beste mogelijkheid aan de andere kant lag echter direct in het net achter doelman Van der Meijde, die eerst na fraai redde maar de rebound binnen zag vliegen, 3-0 DFS creëerde eer mogelijkheden in de tweede helft met de 3-1 van Ruben Boot als gevolg. Daarna vergat dezelfde speler de aansluitingstreffer binnen te schieten en kreeg DFS in de slotfase vanaf de stip, na geklungel achterin, de 4-1 eindstand om de oren.  

  Het lijkt erop dat de ploeg te graag steeds de voetballende oplossing zoekt terwijl een bal wegrossen soms beter is. Gelukkig zitten we nog in de voorbereiding en is er nog tijd om straks goed geprepareerd aan de seizoenstart te beginnen. De potentie van de ploeg hebben ze vorig jaar laten zien, toen de voorbereiding trouwens ook niet vlekkeloos verliep. Het is nu toewerken naar die vorm, maar daarvoor zullen er de komende weken wel de nodige stappen gezet moeten worden.   

  A.s. dinsdag staat om 20:00 de oefenwedstrijd tegen SKV in Wageningen op het programma.

 • DFS onderuit na strafschoppen.

  Opstelling: Mike van der Meyde (46. Jari van Dijken), Xander Breunissen (90. Melvin van Osenbruggen), Joop Gerritsen,  Rody van Osenbruggen, Benoni Kainama, Gijs Grootendorst, Melvin van Osenbruggen (64. Henry van Eldik), Twan van Stralen (49. Ritchie Meuzer), Thijs van den Brand (34. Wouter Huibers), Mark van Burken, Bartek Stasiak

  In de eerste helft domineerde een hoogdruk zettend DFS de wedstrijd tegen Kesteren. Via twee doelpunten van Melvin van Osenbruggen kwam DFS verdiend op een 2-0 voorsprong. De Opheusdenaren vergaten daarna de voorsprong te verdubbelen waarna men vlak voor rust volkomen onnodig, na slordig balverlies, de aansluitingstreffer om de oren kreeg, 2- 1

  In de tweede helft zakte DFS ver door de ondergrens heen. Te veel spelers bleken nog niet conditioneel fit genoeg om de voorsprong vast te houden. De fut was uit de ploeg waarna Kesteren volkomen verdiend zeven minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. In de penaltyserie na afloop dolf DFS, na een misser van Gerritsen, vervolgens het onderspit waardoor men de PVE-cup teleurstellend als laatste afsloot.

  De komende weken staat vooral in het teken van fit worden en  onderling afspraken maken op weg naar de eerste bekerwedstrijden.

  A.s. zaterdag staat om 15:00u de wedstrijd tegen MVV’58 in Meteren op het programma.

 • Tweede nederlaag voor sv DFS in PVE cup, 0-2

  Opstelling: Mike van der Meyde, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen (38. Gerben Janssen), Rody van Osenbruggen, Xander Breunissen (38. Henry van Eldik), Gijs Grootendorst, Martin Keuken (31. Thijs van den Brand), Twan van Stralen, Joost van Dam, Mark van Burken, Bartek Stasiak
   
  Voetballend speelde DFS, met een aantal spelers die na hun eerste training van dinsdag weer aansloten, een stuk beter dan de eerste wedstrijd. Tot de zestien zag het er niet onaardig uit. DFS had het meeste balbezit tegen een slim Candia’66 dat na tien minuten profiteerde van een slippertje in de DFS-achterhoede en op een 0-1 voorsprong en tevens ruststand kwam.
   
  In de tweede helft verscheen Thijs van den Brand voor zijn eerste minuten in de voorbereiding aan de aftrap als vervanger van Martin Keuken. DFS bleef het meeste balbezit houden, maar de Rhenenaren vergrote de voorsprong na een streep in de kruising naar 0-2. DFS slaagde er daarna niet meer in om de aansluitingstreffer te produceren, zodat ook de tweede wedstrijd verloren ging.
   
  Al te zwaar moeten we hier niet aan tillen. De voorbereiding is er om stappen te maken en komende weken kan er op de training voor het eerst met een voltallige groep gewerkt gaan worden aan de verbeterpunten op weg naar de beker- en competitiestart in september.
   
  A.s. zaterdag staat om 11:30 de slotwedstrijd tegen SCZ of Kesteren op het programma.
 • Nederlaag voor sv DFS in PVE cup, 0-3

  Opstelling: Mike van der Meyde, Benoni Kainama, Rody van Osenbruggen, Gerben Janssen (31. Henry van Eldik), Xander Breunissen, Melvin van Osenbruggen, Twan van Stralen, Ritchie Meuzer (51. Gerben Janssen),Joost van Dam, Mark van Burken (51. Dewy Alexander), Dewy Alexander (31. Martin Keuken)
   
  Met nog een aantal afwezigen basiskrachten trapte DFS de PVEcup af tegen de thuisploeg uit Lienden.
  In de eerst helft zagen we een matig en slordig DFS. Lienden kwam na twaalf minuten op voorsprong via Bronk die vogeltje vrij een hoekschop kon inkoppen. Vlak voor de rust schoot de weggelopen en voormalig DFS-speler Houth de thuisploeg na de verdiende 0-2 ruststand.
   
  In de tweede helft domineerde de bezoekers, met twee invallers, grotendeels het veldspel op de helft van de thuisploeg met enkele onbenutte mogelijkheden als gevolg. Door een fout van de DFS-keeper, die een bal koppend verkeerd raakte, kwam Lienden via wederom Houth op een 0-3 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld.
   
  Twaalf munten voor tijd moest DFS verder met tien man, na een overdreven gegeven rode kaart, voor Henry van Eldik. Aan de eindstand veranderde dit echter niets meer.
   
  Op woensdag staat om 20:15 de volgende wedstrijd tegen Candia’66 op het programma.
 • Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (27. Dominik Szyszko), Julian de Wit (9. Gerben Janssen/65 Xander Breunissen) , Rody van Osenbruggen (56. Henry van Eldik), Benoni Kainama (65. Dewy Alexander), Martin Keuken (46. Twan van Stralen), Melvin van Osenbruggen (74. Rody van Osenbruggen) , Ritchie Meuzer (65. Martin Keuken), Joost van Dam, Mark van Burken, Dewy Alexander (27. Bartek Stasiak/74. Ritchie Meuzer)
   
  In de eerste oefenmatch van het seizoen ging sv DFS uiteindelijk met 1-4 onderuit tegen de Achterbergers, die vandaag voetballend de baas waren.
   
  Bij sv DFS ontbraken nog een aantal belangrijke spelers, waardoor de selectie werd aangevuld met vijf tweede elftalspelers en good old doelman en keeperstrainer Meijer (43) in de goal.
   
  VVA was in het eerste kwartier twee keer dichtbij een doelpunt. Na een kwartier was het DFS dat de voorsprong nam door een penalty, na hands van de bezoekers, die benut werd door Melvin van Osenbruggen, 1-0. Bij DFS moest binnen tien minuten verdediger Julian de Wit al met een blessure naar de kant en kwam Gerben Janssen hem vervangen. Na een half uur ging de bal aan de andere kant op de stip, na vasthouden, en werd deze penalty onberispelijk omgezet in de 1-1. Net voor de rust kwamen de bezoekers op voorsprong na een fraai uitgespeelde aanval, 1-2
   
  In de tweede helft bleven de gasten domineren. Na een schot van Meuzer op de paal en een grote kans voor Joost van Dam die gekeerd werd door de doelman besliste de bezoekers, met een aantal spelers die een hoger niveau gewend zijn, de wedstrijd zeventien minuten voor tijd via twee doelpunten, 1-4
   
  De komende wedstrijden staan vooral in het teken van wedstrijdritme opdoen. Komende week sluiten weer een aantal spelers aan waardoor DFS verder kan gaan toewerken naar de beker- en competitiewedstrijden.
   
  A.s. week staat voor sv DFS in Lienden doordeweeks de PVE-cup op het programma tegen Lienden (di, 19:00u) en Candia’66 (woe, 20:15u) en op zaterdag de finalewedstrijd.

  Klik hier voor de foto's