• DFS met driepunter de winterstop in, 5-0

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers (54. Benoni Kainama), Melvin van Osenbruggen, Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (71.Bartek Stasiak), Thijs van den Brand (54. Ritchie Meuzer), Mark van Burken (71. Ruben Boot), Joost van Dam (77. Dewy Alexander)

  DFS begon redelijk slordig aan de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager. Desondanks schoot Joost van Dam na vier minuten al de openingstreffer achter doelman Davidse, 1-0 De spelintenties van de bezoekers waren in de beginfase zeker niet negatief. Het ontbrak de gasten alleen aan kwaliteit om gevaarlijk te worden. Nadat spits Van Burken een grote kans naast schoot scoorde de thuisploeg via dezelfde speler de 2-0 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. DFS zag Mark van Burken met een kopbal nog een keer de lat raken terwijl een bekeken bal van Melvin van Osenbruggen de paal raakte. Beide ploegen gingen met een stand van 2-0 de rust in.

  In de tweede helft kregen de bezoekers maar één kans die door good old doelman Meijer gekeerd werd. Aan DFS-zijde was invaller Meuzer, die in de winterstop zijn voetbalschoenen m.b.t de A-selectie aan de wilgen hangt, de grote man. Via drie doelpunten zorgde hij voor de 5-0 stand. De scheidsrechter vergat nog een keer voordeel te geven waardoor een DFS-doelpunt verloren ging. Tussendoor kreeg El Ouardi van de bezoekers nog twee keer geel, zodat ze verder moesten met tien man. Al met al een belangrijke driepunter als afsluiter van 2021 waarmee DFS weer de aansluiting heeft gevonden met de vijfde plaats.

 • DFS onderuit in derby tegen Dodewaard

  Opstelling: Noah Tomatala (48.Gerhard Meijer), Xander Breunissen (62. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Julian de Wit, Wouter Huibers (41. Benoni Kainama), Melvin van Osenbruggen, Gijs Grootendorst (62. Bartek Stasiak), Twan van Stralen, Thijs van den Brand, Ruben Boot (62. Mark van Burken), Joost van Dam

  DFS kreeg in de beginfase van de matige derby via Joost van Dam, die tegenstander Hermans de hielen liet zien, twee mogelijkheden op de voorsprong. De thuisploeg kwam na balverlies aan DFS-zijde via Hendriksen na twaalf minuten op voorsprong, 1-0 Beide ploegen schotelde de aanwezige toeschouwers een matige wedstrijd voor met veel balverlies aan beide kanten.  Het verschil was vandaag dat Dodewaard als een team opereerde terwijl de bezoekers gechargeerd gezegd met ‘elf individuen’ op het veld stond.

  In de tweede helft hetzelfde beeld. DFS moest al snel doelman Tomatala, met een blessure, wisselen voor good old Gerhard Meijer. De bezoekers kregen meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker. Dankzij doelman Willemsen, die zeker vier grote DFS-kansen pareerde bleef het echter 1-0. DFS wisselde drie keer in de jacht op de gelijkmaker. Invaller Szyszko kreeg vervolgens de rode kaart voorgeschoteld van de scheidsrechter, zodat DFS verder moet met tien man. In de slotfase schoot Eric Tijssen de thuisploeg in veilige haven, 2-0.

  Al met al een teleurstellend resultaat voor onze mannen. Het is nu zaak om de mouwen op te stropen en in de komende wedstrijden voor de winterstop resultaat te behalen om het tot nu toe tegenvallend seizoen met een beter gevoel, voor de winterstop, af te sluiten. Momenteel is DFS niet meer dan een middenmoter en dat is toch teleurstellend gezien het potentieel van de groep.


  A.s. zaterdag is sv DFS vrij van competitie verplichtingen.

 • Geflatteerde nederlaag tegen de koploper voor sv DFS

  Opstelling: Noah Tomatala, Benoni Kainama (63. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Melvin van Osenbruggen, Wouter Huibers, Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (76. Ritchie Meuzer) , Thijs van den Brand, Otto van Setten, Ruben Boot (63. Bartek Stasiak), Joost van Dam

  Door persoonlijke fouten en het missen van meerdere kansen ging DFS geflatteerd onderuit tegen de koploper. Voetballend was DFS zeker niet minder dan de thuisploeg. DFS mocht, zoals zo vaak, het spel bepalen terwijl WAVV met haar behendige aanvallers loerde op fouten van de bezoekers. Na zestien minuten profiteerde uiteindelijk Jansen van meerdere fouten aan DFS-zijde door de 1-O binnen te prikken. Nadat WAVV, in vrije positie, naast kopte verdween een omhaal van Boot over de goal en stuitte een inzet van Van Setten op de voeten van doelman Huurman, zodat beide ploegen gingen rusten met een 1-0 stand.

  Voordat DFS met de ogen kon knipperen stond men na de aftrap in de tweede helft op een 2-0 achterstand door de tweede goal van Jansen. Na onnodig balverlies schakelde WAVV snel om en verdween de inzet achter de kansloze doelman Tomatala. Een minuut later stuitte Van Dam op de WAVV-doelman, die daarbij een niet door de scheidsrechter waargenomen overtreding begin. DFS beloonde zichzelf vervolgens niet door meerdere kansen onbenut te laten. Joost van Dam schoot voorlang, terwijl drie kopballen van Ruben Boot, Joost van Dam en Otto van Setten gered werden of net over verdwenen. Negen minuten voor tijd schoot jubilaris Van den Born de thuisploeg, vanuit een gemakkelijk gegeven vrije trap, naar de 3-0 eindstand.        

  Al met al een geflatteerde nederlaag voor DFS, dat in een fase zit waarin het niet bepaald meezit. Nu weer opladen voor de derby tegen de buren uit Dodewaard. Het kantelpunt moet toch een keer de kant van onzen mannen op gaan vallen.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 de uitwedstrijd en derby tegen Dodewaard op het programma.

 • DFS onderuit in doelpuntrijk duel, 3-4

  Opstelling: Gerhard Meijer, Melvin van Osenbrugen, Joop Gerritsen, Julian de Wit, Wouter Huibers, Gijs Grootendorst, Twan van Stralen, Thijs van den Brand (79. Ruben Boot), Ritchie Meuzer (56. Otto van Setten), Mark van Burken (79. Bartek Stasiak), Joost van Dam

  Het werd vanmiddag een doelpuntrijk duel tussen DFS en een van de titelkandidaten Fortissimo. In de aanloop naar deze wedstrijd had de thuisploeg te kampen met meerdere niet fitte spelers. Good old Meijer (43) stond vandaag in het doel en redde in de tweede minuut bekwaam op een grote kans voor de Edenaren. Een minuut later zette Thijs druk op keeper Oroilidis die de bal tegen Thijs aanschoot waarna de bal tegen de touwen verdween, 1-0. Net voor het half uur werd het 1-1 toen keeper Meijer mis taste en de bezoekers simpel de gelijkmaker aantekende. Niet veel later stuurde spits Van Burken collega Joost van Dam weg die op fraaie wijze de 2-1 aantekende. Nog voor rust werd de ruststand bereikt via een kopbal, waarbij de scheidsrechter het vlagsignaal van de DFS-grensrechter negeerde, 2-2  

  In de tweede helft verdween een vrije trap van Grootendorst via de binnenkant van de paal weer uit het doel. Toch kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Een inzet van Thijs van den Brand kwam voor de voeten van Joost van Dam die keeper Oroilidis vervolgens met een schuiver kansloos liet. Binnen zes minuten reageerde de wat makkelijker voetballende Edenaren door de 3-3 binnen te schieten. DFS wisselde intussen drie keer. Acht minuten voor tijd kreeg DFS de deksel op haar neus via de fraai binnen geschoten eindstand van 3-4. Al met al een zure nederlaag waar een puntendeling voor de hardwerkende thuisploeg wel verdiend was geweest.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 de uitwedstrijd tegen het ongeslagen WAVV op het programma.

 • Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen (70. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen, Benoni Kainama (58.Wouter Huibers), Gijs Grootendorst, Melvin van Osenbruggen, Thijs van den Brand, Bartek Stasiak (58. Ritchie Meuzer), Mark van Burken (70. Julian de Wit), Joost van Dam (70. Ruben Boot)

  DFS had in de eerste helft vooral het balbezit tegen de thuisploeg, die loerde op de tegenstoot. De bezoekers creëerde in de eerste helft genoeg mogelijkheden op een doelpunt. Na vijfentwintig minuten kwam de verdiende voorsprong op het scorebord. Een inzet van back Kainama verdween uiteindelijk via een tegenstander over de doellijn, 0-1 Tien minuten voor de rust werd het vanaf de strafschopstip, na een onachtzaamheid bij DFS achterin en een overtreding van doelman Tomatala, gelijk door de ervaren rot Vos, 1-1

  In de tweede helft bleef verschenen iets voor het half uur Huibers en Meuzer in het veld voor Kainama en Stasiak. Joost van Dam, regelmatig een plaag voor de back van SDOO, schoot DFS vijfentwintig minuten voor tijd weer op voorsprong, 1-2 Drie minuten later gevolg door de 1-3 toen Thijs van den Brand een verkeerde pass van de gastheren koelbloedig tot de 1-3 promoveerde. Trainer Sven van Roekel bracht daarna drie verse krachten in het veld. Szyszko, Boot en De Wit kwamen Breunissen, Van Dam en Van Burken aflossen. DFS kreeg nog de kans op een grotere voorsprong waarna de slotfase toch weer spannend werd toen DFS in de negentigste minuut de 2-3 om de oren kreeg. SDOO zette nog een keer aan in de blessuretijd van acht minuten. DFS bleef overeind, zodat men uiteindelijk de drie belangrijke punten over de streep trok.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark Sportpark ‘t Heerenland de competitiewedstrijd tegen Fortissimo op het programma.

  Foto's SDOO - sv DFS

 • DFS onderuit in derby, 1-3

  Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen (77. Ruben Boot), Julian de Wit (46 Melvin van Osenbruggen), Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen,  Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (62. Mark van Burken), Thijs van den Brand, Bartek Stasiak, Otto van Setten, Ritchie Meuzer (46. Joost van Dam)

  DFS verloor op een qua weer heerlijke zaterdag van de bezoekers die meer een team waren dan de thuisploeg dat nog te veel eilandjes telt. Wederom begon DFS te slap aan de wedstrijd en kreeg men daarvoor de rekening gepresenteerd. Na een kwartier schoot Gaasbeek, na slecht verdedigen aan DFS-zijde, Lienden op voorsprong, 0-1 Zes minuten later negeerde de scheidsrechter, die nauwelijks de middencirkel uitkwam, volkomen ten onrechte de DFS-grensrechter waarna Houth de 0-2 kon binnenschieten. Natuurlijk moet DFS eerst de schuld bij zichzelf zoeken, de ploeg creëerde te weinig om aanspraak te maken op meer.

  In de tweede helft kwamen Joost van Dam en Melvin van Osenbruggen in het veld voor Ritchie Meuzer en Julian de Wit. DFS probeerde de aanval te zoeken, al was men weinig gelukkig daarin. Het spelpeil van de gasten zakten met de wedstrijd mee. Lienden bakte er ook niet veel meer van. Via Stasiak, met een bal op de lat, was DFS nog dicht bij de aansluitingstreffer. Ondertussen bleef de scheidsrechter maar strooien met gele kaarten. Elf in totaal waaronder twee keer geel voor Otto van Setten waardoor DFS de laatste tweeëntwintig minuten verder moest met tien man. DFS ging via de wissels steeds meer risico nemen. De scheidsrechter, die totaal geen grip had op de wedstrijd met derbysfeer, vergat daarna nog eens rood te geven aan Lienden, nadat de doorgebroken Van Dam rucksichtslos werd neergehaald. Zes minuten voor het einde scoorde Joost van Dam, na een voorzet vanaf links, de aansluitingstreffer, 1-2 Ook hier negeerde de leidsman de grensrechter. DFS speelde inmiddels alles of niets en dat resulteerde in de slotfase, via een van de spaarzame mogelijkheden van Lienden dat profiteerde van de weg gegeven ruimte, in de beslissende 1-3 eindstand.

  A.s. zaterdag staat om 15:00 op de uitwedstrijd tegen SDOO tegen op het programma.

 • Driepunter voor sv DFS, 1-3

  Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Julian de Wit, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen,  Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (60. Melvin van Osenbruggen), Thijs van den Brand (83. Martin Keuken), Bartek Stasiak (83.Benoni Kainama), Mark van Burken (54. Otto van Setten), Ritchie Meuzer (60. Dewy Alexander)

  Op het kunstgrasveld van de gastheren kwamen de bezoekers al snel op voorsprong. DFS zette vanaf de aftrap hoogdruk en dat resulteerde in de tweede minuut in een strafschop vanwege hands. Spits Mark van Burken schoot vervolgens beheerst de 0-1 binnen. Twee minuten later zag de vrijgespeelde back en aanvoerder Rody van Osenbruggen zijn stift helaas geen doelpunt opleveren. Voetballend was DFS heer en meester tegen de thuisploeg die vooral de lange bal hanteerde. Omdat DFS vergat door te drukken, via o.a. een tweede mogelijkheid van de aanvoerder, bleef het lang spannend. De thuisploeg kreeg in de eerste helft maar een echte mogelijkheid die uiteindelijk door Rody van Osenbruggen voor de doellijn weggewerkt kon worden.

  In de tweede helft duurde het lang voordat de wedstrijd beslist was.  Voetballend was DFS de baas, maar bij de krappe voorsprong bleef altijd het gevaar loeren op een tegenstoot. De wissels van trainer Sven van Roekel pakte vandaag goed uit. Invaller spits Otto van Setten besliste in de laatste tien minuten de wedstrijd. Negen minuten voor tijd scoorde Otto van Setten de beslissende 0-2 om een minuut later, na een sublieme assist van Melvin van Osenbruggen, beheerst de 0-3, na het omspelen van de keeper, binnen te schieten. Voor de statistieken scoorde Ede/Victoria twee minuten voor tijd nog de eindstand van 1-3.

  Al met al een verdiende overwinning voor sv DFS, dat de tegenstander deze middag te lang in de wedstrijd hield.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark Sportpark ‘t Heerenland de derby tegen Lienden op het programma

   

   

 • DFS deelt de punten met GVC, 2-2

  Opstelling: Noah Tomatala, Melvin van Osenbruggen (46. Xander Breunissen), Julian de Wit, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen (40.Benoni Kainama), Gijs Grootendorst, Otto van Setten, Thijs van den Brand, Bartek Stasiak, Ruben Boot (68. Martin Keuken), Ritchie Meuzer (83. Wouter Huibers)

  Dat de thuisploeg nog niet in grootse vorm verkeerd werd vandaag weer duidelijk. GVC leunde achterover en loerde op de fouten aan DFS-kant. De thuisploeg oogde de eerste helft apathisch en was veel te slordig in balbezit. Desondanks kregen de Opheusdenaren in de eerste helft nog een aantal mogelijkheden. Doelman Creus Fabregat voorkwam door goed uitkomen een treffer van Thijs van den Brand. De studenten voetbalde ook niet echt hoogstaand. Aanvoerder Rody van Osenbruggen, voelde zich niet lekker, werd intussen gewisseld voor Kainama. Toch kwam GVC op slag van rust door een prima kopbal van Veldhuizen op een 0-1 voorsprong.

  In de tweede helft verscheen Breunissen als vervanger van Melvin van Osenbruggen binnen de krijtlijnen. Veel mogelijkheden waren er niet te noteren. Na twee gele kaarten aan DFS-zijde braken de studenten uit waarna een van de tegenstanders onreglementair werd afgestopt en de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Aanvoerder Veldhuizen schoot de bal onberispelijk met zijn tweede van de middag binnen, 0-2. Twee minuten later zorgde Stasiak met een schuiver voor de aansluitingstreffer waarna onze jongens ineens de ‘geest’ kregen en met inzet de tegenstander onder druk begonnen te zetten. Verdediger De Wit was inmiddels spits geworden en DFS ging met een 3-5-2 formatie op jacht naar de gelijkmaker. Nadat aan beide kanten nog mogelijkheden verloren gingen kopte Julian de Wit de gastheren, na een corner, in de negentigste minuut op gelijke hoogte, 2-2.  

  Al met al moet je na een 0-2 achterstand tevreden zijn met een punt, wat gezien het spelbeeld overigens ook een terechte uitslag was na negentig minuten.

  A.s. zaterdag staat om 15:00 op sportpark Sportpark Hoekelumse Eng de competitiewedstrijd tegen Ede/Victoria op het programma.

 • DFS sluit beker af met zege

  Opstelling: Mike van der Meyde, Wouter Huibers (75. Martin Keuken), Rody van Osenbruggen, Julian de Wit, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst, Twan van Stralen (63. Otto van Setten), Bartek Stasiak (83. Dominik Szyszko), Mark van Burken, Dewy Alexander (63. Ruben Boot)

  DFS trof in de laatste bekerwedstrijd een tegenstander die vooral de lange bal hanteerde. Voor de schoonheid van het voetbalspel behoeft je geen wedstrijd van Redichem te bezoeken. DFS zag, na enkele minuten, een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Hoogstaand was het allemaal niet vandaag. De thuisploeg heeft het goede spel van vorig seizoen nog niet te pakken. De ploeg had het meeste balbezit tegen de gasten die via de lange bal loerde op de tegenstoot. Iets na het half uur vloog een diepe bal vanaf een meter of veertig zomaar binnen en keek DFS tegen een achterstand aan. Even later werd de achterstand bijna verdubbeld toen de paal geteisterd werd na een vrije trap van de Renkummers. Met 0-1 gingen beide ploegen rusten.

  In de tweede helft hetzelfde beeld. Voor beide doelen waren er weinig mogelijkheden te noteren. DFS had veel balbezit maar creëerde weinig. Trainer Sven van Roekel bracht met Ruben Boot , Otto van Setten en Martin Keuken frisse krachten in het veld. Acht minuten voor tijd, na weer een hoekschop, kopte Keuken de bal op het doel waarna er hands werd gemaakt door een speler van Redichem. Scheidsrechter Hendriken wees naar de stip. Omdat de veroorzaker bleef mekkeren kon hij na een tweede gele kaart met rood gaan douchen. Spits Mark van Burken schoot DFS beheerst naar de gelijkmaker, 1-1 Dominik Szyszko kwam vervolgens in het veld voor Bartek Stasiak waarna DFS aanzette voor de winst. Zes minuten voor tijd kwam de 2-1 op het scorebord toen een verdediger van de bezoekers, na een voorzet vanaf rechts, fraai zijn eigen doelman met het hoofd passeerde. Dit was ook de eindstand, zodat DFS de bekerpoule afsloot met vier punten.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark ’t Heerenland de competitiewedstrijd tegen GVC op het programma.

 • DFS kansloos tegen JVC Cuijck

  Opstelling: Noah Tomatala, Wouter Huibers (58. Martin Keuken), Rody van Osenbruggen, Julian de Wit (46. Twan van Stralen), Xander Breunissen (21.Thijs van den Brand), Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst, Melvin van Osenbruggen, Bartek Stasiak (46. Mark van Burken), Otto van Setten, Dewy Alexander  (58. Ruben Boot)  

  Tja wat moet uw verslagever nu over de eerste helft vermelden. Natuurlijk is JVC Cuijk een goed ploeg met slimme spelers die steeds de half spaces goed benutten. DFS wist zich daarmee geen raad en werd zeker in de eerste helft volkomen overlopen. Echter zakte de thuisploeg ook voltallig ver door de ondergrens heen. Het goede spel van de laatste twee wedstrijden was niet terug te zien. Na de 0-1 van Vink schoot Graat vanaf de stip de 0-2 binnen. Na achttien minuten werd het na een verkeerde ingooi al 0-3 via Van Bree die rond het half uur ook de 0-4 aantekende. In de slotseconde schoot Ozdemir via de tweede penalty de 0-5 ruststand binnen.

  In de tweede helft verschenen Twan van Stralen en Mark van Burken aan de aftrap. DFS speelde compacter en gaf in deze fase minder weg. Het leed was natuurlijk al geschied. Na het uitvallen van Otto van Setten speelde DFS de laatste twintig minuten met een man minder. JVC Cuijck, dat ook niet meer hoefde, schoot in de laatste tien minuten de eindstand van 0-7 op de borden.   

  Verliezen van deze tegenstander, top 3de klasse, is geen schande, maar uit de eerste helft moeten wel lessen getrokken worden voor de komende wedstrijden

  A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark ’t Heerenland de bekerwedstrijd tegen derdeklasser Redichem op het programma.

 • Juliana’31 en sv DFS delen de punten, 3-3

  Opstelling: Jari van Dijken, Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen, Julian de Wit, Xander Breunissen, Gijs Grootendorst, Melvin van Osenbruggen (76. Henry van Eldik), Martin Keuken, Bartek Stasiak, Otto van Setten (69. Twan van Stralen), Dewy Alexander (79 Dominik Szysko)

  De bezoekers, met een waslijst aan afwezigen, speelde compact tegen de Maldenaren. Juliana’31 had het veldoverwicht en veel balbezit tegenover een DFS dat loerde op de snelle tegenstoot. Heel veel mogelijkheden gaven de Opheusdenaren in de eerste helft niet weg tegen de thuisploeg dat vooral overschoot. Dewy Alexander vergat een foute pass van de gasten af te straffen en vond doelman Kuppen op zijn pad. In de laatste fase voor de rust stuurde Melvin van Osenbruggen eerst Bartek Stasiak diep, die de 0-1 binnenschoot. Enkele minuten later stuurde dezelfde speler gelegenheidspits Otto van Setten weg die beheerst de 0-2 ruststand aantekende. Het had nog mooier kunnen zijn, ware het niet dat Stasiak in de slotseconden de doelman zijn inzet zag keren.  

  In de tweede helft moest DFS nog verder achteruit tegen een combinerende thuisploeg. Zeven minuten in de tweede helft kreeg Siroen te veel ruimte en verdween zijn inzet uiteindelijk via een DFSer in het eigen doel, 1-2. DFS reageerde bliksemsnel door de eerste mogelijkheid aan de andere kant te verzilveren. Een voorzet vanaf rechts werd door Otto van Setten binnengekopt, 1-3. Bij DFS begon de pijp leeg te raken en werd het vooral tegenhouden. In de laatste tien minuten ging het alsnog mis. Juliana schoot eerst de aansluitingstreffer binnen, na een verdedigingsfout aan DFS-zijde, waarna de gastheren vier minuten voor het eindsignaal via een vrije trap, die in de verre hoek binnenviel, de eindstand op 3-3 bepaalde.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 op sportpark ’t Heerenland de bekerwedstrijd tegen derdeklasser JVC Cuijck op het programma.

 • Verdienstelijk gelijkspel voor sv DFS tegen SKV, 1-1

  Opstelling: Noah Tomatala (46. Mike van der Meijde), Melvin van Osenbruggen (83. Joost van Dam), Julian de Wit (46. Xander Breunissen), Rody van Osenbruggen, Wouter Huibers, (46.Benoni Kainama), Joop Gerritsen, Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand (46. Dewy Alexander), Joost van Dam (46. Bartek Stasiak), Ruben Boot (46. Mark van Burken), Ritchie Meuzer.

  Een compact en collectief spelend sv DFS maakte het derdeklasser SKV, dat afgelopen weekend nog met 6-2 won van tweedeklasser OVC’85, behoorlijk lastig in de laatste oefenwedstrijd voor de bekercompetitie. SKV had meer balbezit maar de bezoekers gaven weinig mogelijkheden weg. Aan beide kanten waren er mogelijkheden die niet benut werden zodat men ging rusten met de brilstand van 0 - 0.

  In de tweede helft kwamen er zes wissels aan DFS zijde binnen de krijtlijnen.  DFS moest achteruit maar doelpunten leverden dit in de beginfase niet op voor de thuisploeg. In de tegenstoot kreeg DFS ook mogelijkheden. Alexander zag zijn inzet tot corner verwerkt worden. Nadat Stasiak de keeper op zijn pad vond schakelde SKV, twaalf minuten voor tijd, snel om waarna de voorzet vanaf links door de DFS-aanvoerder ongelukkig tot eigen doelpunt gepromoveerd werd, 1 -0. De opgekomen back Kainama zag zijn inzet, waar afleggen wellicht beter was geweest, door de Wageningse doelman gekeerd worden. Na een slalom van de weer in gevallen Joost van Dam kwam zijn voorzet bij spits Van Burken wiens inzet nog door de thuisdoelman gekeerd werd. De rebound werd echter door Alexander binnengeschoten tot de eindstand van 1-1.  

  Al met al een prima wedstrijd van de mannen waarop voortgeborduurd kan worden in de komende wedstrijden.

  A.s. maandag staat om 20:00 de bekerwedstrijd tegen Juliana’31 in Malden op het programma.

 • DFS verliest ook van MVV’58

  Opstelling: Jari van Dijken (46. Mike van der Meijde), Xander Breunissen (46.Wouter Huibers), Julian de Wit (46.Thijs van den Brand), Rody van Osenbruggen, Benoni Kainama, Joop Gerritsen (80.Xander Breunissen), Gijs Grootendorst, , Melvin van Osenbruggen, Joost van Dam (63. Bartek Stasiak), Mark van Burken (46. Ruben Boot), Bartek Stasiak (46. Ritchie Meuzer)

  Na twee minuten keken de bezoekers al tegen een achterstand aan toen de aanvoerder van Meteren meerdere spelers voorbij slalomde om vervolgens doelman Van Dijken kansloos te laten, 1-0 In deze voorbereiding draait het nog niet lekker bij de Opheusdenaren. Ook bij de tweede goal schoten de bezoekers zichzelf in de voet. Vanuit een moeilijke hoek, na aan de verkeerde kant verdedigen van DFS, kwam de thuisploeg via de binnenkant paal op 2-0 wat ook de ruststand was.

  In de tweede helft verschenen er vijf wissel aan de aftrap. DFS was feller en had het meeste balbezit. De eerste de beste mogelijkheid aan de andere kant lag echter direct in het net achter doelman Van der Meijde, die eerst na fraai redde maar de rebound binnen zag vliegen, 3-0 DFS creëerde eer mogelijkheden in de tweede helft met de 3-1 van Ruben Boot als gevolg. Daarna vergat dezelfde speler de aansluitingstreffer binnen te schieten en kreeg DFS in de slotfase vanaf de stip, na geklungel achterin, de 4-1 eindstand om de oren.  

  Het lijkt erop dat de ploeg te graag steeds de voetballende oplossing zoekt terwijl een bal wegrossen soms beter is. Gelukkig zitten we nog in de voorbereiding en is er nog tijd om straks goed geprepareerd aan de seizoenstart te beginnen. De potentie van de ploeg hebben ze vorig jaar laten zien, toen de voorbereiding trouwens ook niet vlekkeloos verliep. Het is nu toewerken naar die vorm, maar daarvoor zullen er de komende weken wel de nodige stappen gezet moeten worden.   

  A.s. dinsdag staat om 20:00 de oefenwedstrijd tegen SKV in Wageningen op het programma.

 • DFS onderuit na strafschoppen.

  Opstelling: Mike van der Meyde (46. Jari van Dijken), Xander Breunissen (90. Melvin van Osenbruggen), Joop Gerritsen,  Rody van Osenbruggen, Benoni Kainama, Gijs Grootendorst, Melvin van Osenbruggen (64. Henry van Eldik), Twan van Stralen (49. Ritchie Meuzer), Thijs van den Brand (34. Wouter Huibers), Mark van Burken, Bartek Stasiak

  In de eerste helft domineerde een hoogdruk zettend DFS de wedstrijd tegen Kesteren. Via twee doelpunten van Melvin van Osenbruggen kwam DFS verdiend op een 2-0 voorsprong. De Opheusdenaren vergaten daarna de voorsprong te verdubbelen waarna men vlak voor rust volkomen onnodig, na slordig balverlies, de aansluitingstreffer om de oren kreeg, 2- 1

  In de tweede helft zakte DFS ver door de ondergrens heen. Te veel spelers bleken nog niet conditioneel fit genoeg om de voorsprong vast te houden. De fut was uit de ploeg waarna Kesteren volkomen verdiend zeven minuten voor tijd de gelijkmaker binnenschoot. In de penaltyserie na afloop dolf DFS, na een misser van Gerritsen, vervolgens het onderspit waardoor men de PVE-cup teleurstellend als laatste afsloot.

  De komende weken staat vooral in het teken van fit worden en  onderling afspraken maken op weg naar de eerste bekerwedstrijden.

  A.s. zaterdag staat om 15:00u de wedstrijd tegen MVV’58 in Meteren op het programma.

 • Tweede nederlaag voor sv DFS in PVE cup, 0-2

  Opstelling: Mike van der Meyde, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen (38. Gerben Janssen), Rody van Osenbruggen, Xander Breunissen (38. Henry van Eldik), Gijs Grootendorst, Martin Keuken (31. Thijs van den Brand), Twan van Stralen, Joost van Dam, Mark van Burken, Bartek Stasiak
   
  Voetballend speelde DFS, met een aantal spelers die na hun eerste training van dinsdag weer aansloten, een stuk beter dan de eerste wedstrijd. Tot de zestien zag het er niet onaardig uit. DFS had het meeste balbezit tegen een slim Candia’66 dat na tien minuten profiteerde van een slippertje in de DFS-achterhoede en op een 0-1 voorsprong en tevens ruststand kwam.
   
  In de tweede helft verscheen Thijs van den Brand voor zijn eerste minuten in de voorbereiding aan de aftrap als vervanger van Martin Keuken. DFS bleef het meeste balbezit houden, maar de Rhenenaren vergrote de voorsprong na een streep in de kruising naar 0-2. DFS slaagde er daarna niet meer in om de aansluitingstreffer te produceren, zodat ook de tweede wedstrijd verloren ging.
   
  Al te zwaar moeten we hier niet aan tillen. De voorbereiding is er om stappen te maken en komende weken kan er op de training voor het eerst met een voltallige groep gewerkt gaan worden aan de verbeterpunten op weg naar de beker- en competitiestart in september.
   
  A.s. zaterdag staat om 11:30 de slotwedstrijd tegen SCZ of Kesteren op het programma.
 • Nederlaag voor sv DFS in PVE cup, 0-3

  Opstelling: Mike van der Meyde, Benoni Kainama, Rody van Osenbruggen, Gerben Janssen (31. Henry van Eldik), Xander Breunissen, Melvin van Osenbruggen, Twan van Stralen, Ritchie Meuzer (51. Gerben Janssen),Joost van Dam, Mark van Burken (51. Dewy Alexander), Dewy Alexander (31. Martin Keuken)
   
  Met nog een aantal afwezigen basiskrachten trapte DFS de PVEcup af tegen de thuisploeg uit Lienden.
  In de eerst helft zagen we een matig en slordig DFS. Lienden kwam na twaalf minuten op voorsprong via Bronk die vogeltje vrij een hoekschop kon inkoppen. Vlak voor de rust schoot de weggelopen en voormalig DFS-speler Houth de thuisploeg na de verdiende 0-2 ruststand.
   
  In de tweede helft domineerde de bezoekers, met twee invallers, grotendeels het veldspel op de helft van de thuisploeg met enkele onbenutte mogelijkheden als gevolg. Door een fout van de DFS-keeper, die een bal koppend verkeerd raakte, kwam Lienden via wederom Houth op een 0-3 voorsprong en was de wedstrijd gespeeld.
   
  Twaalf munten voor tijd moest DFS verder met tien man, na een overdreven gegeven rode kaart, voor Henry van Eldik. Aan de eindstand veranderde dit echter niets meer.
   
  Op woensdag staat om 20:15 de volgende wedstrijd tegen Candia’66 op het programma.
 • Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (27. Dominik Szyszko), Julian de Wit (9. Gerben Janssen/65 Xander Breunissen) , Rody van Osenbruggen (56. Henry van Eldik), Benoni Kainama (65. Dewy Alexander), Martin Keuken (46. Twan van Stralen), Melvin van Osenbruggen (74. Rody van Osenbruggen) , Ritchie Meuzer (65. Martin Keuken), Joost van Dam, Mark van Burken, Dewy Alexander (27. Bartek Stasiak/74. Ritchie Meuzer)
   
  In de eerste oefenmatch van het seizoen ging sv DFS uiteindelijk met 1-4 onderuit tegen de Achterbergers, die vandaag voetballend de baas waren.
   
  Bij sv DFS ontbraken nog een aantal belangrijke spelers, waardoor de selectie werd aangevuld met vijf tweede elftalspelers en good old doelman en keeperstrainer Meijer (43) in de goal.
   
  VVA was in het eerste kwartier twee keer dichtbij een doelpunt. Na een kwartier was het DFS dat de voorsprong nam door een penalty, na hands van de bezoekers, die benut werd door Melvin van Osenbruggen, 1-0. Bij DFS moest binnen tien minuten verdediger Julian de Wit al met een blessure naar de kant en kwam Gerben Janssen hem vervangen. Na een half uur ging de bal aan de andere kant op de stip, na vasthouden, en werd deze penalty onberispelijk omgezet in de 1-1. Net voor de rust kwamen de bezoekers op voorsprong na een fraai uitgespeelde aanval, 1-2
   
  In de tweede helft bleven de gasten domineren. Na een schot van Meuzer op de paal en een grote kans voor Joost van Dam die gekeerd werd door de doelman besliste de bezoekers, met een aantal spelers die een hoger niveau gewend zijn, de wedstrijd zeventien minuten voor tijd via twee doelpunten, 1-4
   
  De komende wedstrijden staan vooral in het teken van wedstrijdritme opdoen. Komende week sluiten weer een aantal spelers aan waardoor DFS verder kan gaan toewerken naar de beker- en competitiewedstrijden.
   
  A.s. week staat voor sv DFS in Lienden doordeweeks de PVE-cup op het programma tegen Lienden (di, 19:00u) en Candia’66 (woe, 20:15u) en op zaterdag de finalewedstrijd.

  Klik hier voor de foto's