• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • Wedstrijdverslagen sv DFS 1

 • DFS moet vege lijf via de nacompetitie zien te redden

  Dick van Dijken, Rody van Osenbruggen (78. Bartek Stasiak), Joop Gerritsen (80. Paul van Westreenen), Rick van Walsem, Wouter Huibers, Marc van Eldik, Melvin van Osenbruggen (80 Levi Roelofsen), Gijs Grootendorst (78. Ruben Boot), Tim Hommersom, Otto van Setten, Melvin van den Hatert (78. Henno Westeneng)

  DFS begon goed aan de wedstrijd tegen Otterlo. Na vijf minuten was het raak via Tim Hommersom, die voor het eerst dit seizoen in de basis begon, 1-0 Daarna voorkwam doelman Uyterwaal een tweede tegengoal door te redden op een inzet van de vrijgespeelde Melvin van den Hatert. Na een cornervariant kwamen de bezoekers op gelijke hoogte, 1-1 Otterlo nam daarna het heft in handen en breidde de voorsprong via Koning die fraai binnenschoot en een kopbal van de sterke Rijnders uit naar 1-3 Nadat spits Otto van Setten een teen tekortkwam om de aansluitingstreffer binnen te tikken was het vlak voor de rust wel raak toen hij een prima voorzet van Hommersom steenhard binnenkopte, 2-3

  Na vijf minuten in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld toen een miscommunicatie achterin door Otterlo werd afgestraft, 2-4. Ondanks alle goede bedoelingen slaagde onze mannen er niet meer in om te scoren. Spits Otto van Setten kopte een voorzet vanaf rechts nog een keer goed in, maar zag zijn kopbal miraculeus gered worden door doelman Uyterwaal. In de slotfase nam trainer Gaasbeek met het oog op de p/d nacompetitie geen risico meer en wisselde hij de qua kaarten op scherp staande spelers.

  Zaterdag 1 juni staat om 14:30u op sportpark ‘t Heerenland de eerste ronde van de nacompetitie op het programma.

 • Kansloze nederlaag voor sv DFS

  Dick van Dijken, Rody van Osenbruggen (46. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Marc van Eldik, Melvin van Osenbruggen (76.Paul van Westreenen), Gijs Grootendorst, Bartek Stasiak (70. Tim Hommersom), Ruben Boot (61 Derrick van den Heuvel), Melvin van den Hatert (76. Henno Westeneng)

  Zonder de rest dit seizoen uitgeschakelde spelverdeler Sam van Hasselt en spits Otto van Setten hadden onze mannen weinig in de melk te brokkelen tegen de Ederveners. De thuisploeg domineerde de wedstrijd tegen de bezoekers die loerde op een tegenstoot. Via de buitenspelers werd men een aantal keer gevaarlijk zonder dat dit grote mogelijkheden opleverden. Veel verder dan een schotje van Boot viel er de eerste helft niet te noteren. Vanuit een vrije trap die in minuut twintig binnen werd gekopt kwam de thuisploeg op 1-0. Uit een snelle omschakeling werd het vier minuten later 2-0.  

  In de tweede helft verscheen Szysko als vervanger van Rody van Osenbruggen binnen de lijnen. In de vijftigste minuut leed DFS balverlies uit een ingooi schakelde Advendo’57 snel om waarna de voorzet kiezelhard werd binnengeschoten, 3-0 Daarna werd er nog volop gewisseld aan het einde en kabbelde de wedstrijd naar het einde. Nadat de ingevallen Derrick van den Heuvel zijn inzet ongedaan gemaakt zag worden vond de leidsman het na negentig minuten voldoende en blies hij voor het eindsignaal.

  Zaterdag 18 mei staat om 14:30u op sportpark ‘t Heerenland de laatste competitiewedstrijd tegen Otterlo op het programma.

 • Bloedeloze 0-0 tussen sv DFS en Candia'66

  Dick van Dijken, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Marc van Eldik, Sam van Hasselt (43. Melvin van Osenbruggen), Gijs Grootendorst (68. Ruben Boot), Bartek Stasiak (78. Tim Hommersom), Otto van Setten, Henno Westeneng (43. Melvin van den Hatert)

  Vanaf de aftrap werd direct duidelijk dat de bezoekers zich hadden aangepast aan sv DFS en voor een punt naar Opheusden waren gekomen. DFS mocht het spel bepalen tegen de Rhenenaren die vooral de lange bal speelde en loerde op de tegenstoot. Heel veel mogelijkheden waren er voor beide doelen niet te noteren. Na een hoekschop van sv DFS werd de bal op de lijn gekeerd met de hand. De scheidsrechter interpreteerde dit echter als niet opzettelijk. Vlak voor de rust vielen spelbepaler Sam van Hasselt en Henno Westeneng geblesseerd uit. Melvin van Osenbruggen en Melvin van den Hatert kwamen als vervangers binnen de krijtlijnen.

  In de tweede helft zagen we hetzelfde spelbeeld. Candia’66 loerend op fouten aan sv DFS-zijde en onze mannen die het spel mochten maken. Via de snelle Melvin van den Hatert was de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk. De grootste kans was voor spits Otto van Setten wiens inzet door doelman Van Toorn uit de goal werd geranseld. Omdat sv DFS niets aan een punt heeft in deze fase van de competitie speelde de ploeg het laatste kwartier va-banque. Gerritsen schoof door naar het middenveld en invaller Boot ging als extra spits spelen. Helaas slaagde onze mannen er niet in om te scoren. Omdat Candia’66 de ruimte in de tegenstoot ook niet benutte moest een hardwerkend en strijdend sv DFS genoegen nemen met een bloedeloze 0-0   

  Zaterdag 11 mei staat om 14:30u de uitwedstrijd tegen Advendo’57 op het programma.

 • Dominant sv DFS verliest van gelukkig CDW

  Gerhard Meijer, Rody van Osenbruggen (59. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Marc van Eldik (83.Ruben Boot), Sam van Hasselt, Gijs Grootendorst, Bartek Stasiak, Otto van Setten, Henno Westeneng (83. Melvin van den Hatert)

  Dat in het voetbal de beste ploeg niet altijd wint bleek afgelopen zaterdag maar weer. DFS domineerde de hele wedstrijd tegen CDW en had tachtig procent balbezit, maar stapte wel met een nederlaag van het veld af. DFS hielp de thuisploeg in de derde minuut in het zadel door een te korte terugspeelbal, 1-0 Onze mannen speelde een prima eerste helft en voetbalde een handvol kansen bij elkaar via o.a. spits Otto van Setten en Stasiak. Helaas was het zo’n dag dat de bal er niet in wilde. Vlak voor de pauze kwam CDW bij de eerste goede aanval tegen alle verhoudingen in zelfs op 2-0.

  In de tweede helft bracht de thuisploeg twee teruggehaalde ervaren spelers binnen de krijtlijnen. DFS bleef domineren maar was vandaag niet in staat om een bres te slaan in de vesting van CDW. Ondanks het vele balbezit leverde dit minder mogelijkheden op dan in de eerste helft. Zelfs een penalty, twee minuten voor tijd, werd gekeerd door de doelman van CDW. De spelers van de vestingstad kregen in de counter de ruimte, maar deden daar weinig tot niets mee. Veel verder dan een overgeschoten vrije trap kwam men niet, zodat deze wedstrijd in een zure 2-0 nederlaag eindigde voor een goed voetballend en hardwerkend DFS.

  Zaterdag 4 mei staat om 14:30u op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Candia’66 op het programma.

 • Enerverende wedstrijd eindigt in 3-3

  Dick van Dijken, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Marc van Eldik, Sam van Hasselt, Gijs Grootendorst (70.Ryan Mekking), Bartek Stasiak, Otto van Setten (86. Melvin van den Hatert), Henno Westeneng (86.Derrick van den Heuvel)

  Onder zomerse weersomstandigheden ontspon zich op de kunstgrasmat in Wageningen een boeiende wedstrijd tussen beide teams. De eerste tien minuten waren voor de thuisploeg dat direct probeerde een doelpunt te forceren. DFS begon zeer matig en kwam tot twee keer toe goed weg, daarna kwam de wedstrijd in evenwicht en volgde er voor de toeschouwers een boeiende wedstrijd. Na een minuut of twintig werd een goed lopende DFS aanval door spits Otto van Setten met een droge knal in de benedenhoek goed afgerond, 0-1 De wedstrijd bleef op en neer gaan, alleen waren de bezoekers trefzekerder. Zes minuten voor de rust klopte wederom Van Setten doelman Reugebrink in de lucht en kopte hij de 0-2 ruststand binnen.

  In de tweede helft tikte doelman Van Dijken een afstandsschot goed over de lat en voorkwam zo een tegendoelpunt. Achtentwintig minuten voor tijd bediende Westeneng goed Sam van Hasselt die bekwaam de 0-3 binnen schoot. De wedstrijd leek gespeeld. Dat voetbal onvoorspelbaar is bleek al snel want vier minuten later was het door doelpunten van Van Ginkel en Mösle ineens 2-3. De wedstrijd was weer helemaal open. DFS moest deze tikken even verwerken en ONA’53 ging op jacht naar de gelijkmaker. Tien minuten voor tijd schoot Van Ginkel, bij een onoverzichtelijke situatie in de zestien deze ook binnen, 3-3 DFS bleef echter strijden voor een resultaat, elk punt telt in deze fase. ONA schoot in de slotfase nog een keer voorlangs terwijl een streep van Marc van Eldik nog net door doelman Reugebrink tot corner verwerkt kon worden, zodat deze enerverende en doelpuntrijke wedstrijd in 3-3 eindigde.  

  Zaterdag 20 april staat om 14:30u de uitwedstrijd tegen CDW op het programma.

   

 • DFS en Fortissimo koesteren punt 0-0

  Dick van Dijken, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen (75. Ryan Mekking), Sam van Hasselt, Gijs Grootendorst,  Bartek Stasiak (56. Henno Westeneng), Otto van Setten, Marc van Eldik (56. Melvin van den Hatert)

  Onder zomerse weersomstandigheden zagen we een wedstrijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De eerste kans was voor de Edenaren, dankzij goed ingrijpen van doelman Van Dijken bleef een tegendoelpunt bespaard. Aan de overzijde schoot Sam van Hasselt in kansrijke positie over. Fortissimo was wat gevaarlijker zonder dat dit overigens doelpunten opleverden. DFS was nog een keer dichtbij toen een kopbal van spits Otto van Setten nog net van de lijn kon worden weggehaald, zodat de thee met een 0-0 stand bereikt werd.

  In de beginfase van de tweede helft raken de bezoekers met een poeier van afstand snoeihard de lat. DFS had het lastig met de zwervende creatieve nummer tien van onze gasten. DFS kwam goed weg toen een vrije trap van Hassnaoui via de onderkant van de lat terug het veld in stuiterde. Tegen het einde van de wedstrijd gingen beide ploegen een punt steeds meer koesteren. ‘’Als je niet ken winnen, moet je zorgen dat je niet verliest’ zei Johan Cruijff ooit en dat gold vandaag ook. Vier minuten voor tijd schoot Sam van Hasselt een vrije trap op de lat en kwamen de Edenaren goed weg. Na enkele minuten blessuretijd floot de prima leidsman af, zodat deze wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel eindigde. 

  Zaterdag 13 april staat om 15:00u de uitwedstrijd tegen ONA’53 op het programma.

 • DFS verrast titelpretendent SC Hoevelaken, 1-3

  Gerhard Meijer, Marc van Eldik, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen (88. John van den Bunt), Sam van Hasselt, Gijs Grootendorst (79. Dominik Szyszko), Bartek Stasiak, Otto van Setten (71. Ryan Mekking), Henno Westeneng (88. Derrick van den Heuvel)

  In de eerste helft ging het voetballend gelijk op op de kustgrasmat van veld drie in Hoevelaken. De beste kansen waren wel voor de thuisploeg. Nadat de wedstrijd na zo’n twintig minuten op gang kwam was het vooral handenbinder Timmerman die voor gevaar zorgde. Een goed blok voorkwam een achterstand voor de bezoekers. Good old doelman Meijer redde daarna nog een keer fraai bij een inzet in de korte hoek. DFS stelde daar twee afstandsschoten tegenover waarbij de poging van Grootendorst over de lat werd getikt. Vlak voor de rust kreeg de thuisploeg de bal er ook niet in, zodat de teams met 0-0 gingen rusten.

  In de tweede helft zagen we een gelijkwaardige wedstrijd tussen beide ploegen. Na achtenvijftig minuten scoorde Sam van Hasselt met een bekeken schuiver via de binnenkant van de paal de 0-1. Vanuit een corner werd het tien minuten later, via wederom Sam van Hasselt die binnenkopte 0-2 Hoevelaken probeerde aan te zetten en de ballen in de zestien te pompen bij sv DFS. Onze mannen wisten vandaag echter van geen wijken en waren vastbesloten om deze voorsprong niet meer weg te geven. Uit een fraaie tegenaanval bediende Westeneng medespeler Stasiak die de bal goed controleerde om vervolgens doelman Leebeek voor de derde keer deze middag te laten vissen. Vanuit een vrije trap scoorde de Hoevelakers drie minuten voor tijd de eindstand van 1-3 Bij sv DFS debuteerde in de slotfase John van den Bunt in het eerste en kreeg Derrick van den Heuvel voor het eerst als voetballer de gele kaart voorgeschoteld.

  Door deze driepunter en de gunstige uitslagen op de andere velden doet sv DFS weer volop mee in de strijd om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.  

  Zaterdag 6 april staat om 14:30u op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Fortissimo op het programma.

 • DFS wint van rode lantaarndrager DEV Doorn, 4-2

  Dick van Dijken, Rody van Osenbruggen, Joop Gerriitsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen, Sam van Hasselt, Marc van Eldik (73. Gijs Grootendorst), Bartek Stasiak, (89. Derrick van den Heuvel) Otto van Setten (85. Ryan Mekking), Henno Westeneng.

  In deze kelderkraker stond er voor de bezoekers en de thuisploeg veel op het spel. De gasten uit Doorn konden bij winst aanhaken bij de thuisploeg of bij een nederlaag afhaken in de strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen. DFS begon zeer matig aan de wedstrijd tegen de gasten die vooral de lange bal op de fysiek sterke spits Staal pompte. Na vier minuten lag de eerste treffer achter doelman Van Dijken, die zijn tweede wedstrijd van de middag speelde, al tegen de touwen, 0-1 Via een goede redding voorkwam Van Dijken vervolgens een grotere achterstand. Na vierentwintig minuten gaf Stasiak de bal goed voor, waarna deze via spits Otto van Setten, voor de voeten kwam van Sam van Hasselt die de gelijkmaker binnenschoot, 1-1 Youngster Marc van Eldik streepte de thuisploeg nog voor de rust naar 2-1. Twee minuten later was het alweer gelijk, toen de leidsman een overtreding van DEV over het hoofd zag waarna de bezoekers gelijk maakte, 2-2 Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten.

  In de tweede helft zagen we nog steeds twee slordige ploegen binnen de krijtlijnen. DFS zette wel aan in de jacht op een voorspong. Voordat deze er kwam trad doelman Van Dijken tot twee keer met sublieme reddingen op en voorkwam zo een achterstand. Negenentwintig minuten voor tijd stuurde Melvin van Osenbruggen spits Otto van Setten weg, die de bal goed controleerde en meenam om vervolgens de doelman in de korte hoek kansloos te laten, 3-2 Gijs Grootendorst kwam inmiddels Van Eldik binnen de lijnen aflossen. Acht minuten voor tijd viel de wedstrijd in het slot. Westeneng passeerde op de achterlijn zijn tegenstander waarna hij onreglementair werd afgestopt. Scheidsrechter Visser wees resoluut naar de stip. Melvin van Osenbruggen liet de keeper vervolgens vissen, 4-2 De wedstijd was gespeeld, ondanks nog enkele mogendheden aan beide kanten bleef de stand ongewijzigd.

  Door dit resultaat is er naar de rechtstreekse degradatieplaatsen een gat van negen en tien punten geslagen en blijft DFS in de race om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen

  A.s. zaterdag staat om 14:30u de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Hoevelaken programma.

 • sv DFS niet opgewassen tegen koploper Renswoude

  Gerhard Meijer, Marc van Eldik, Joop Gerritsen (78. Dylan van Voorst), Rick van Walsem, Rody van Osenbruggen (78. Dominik Szyszko), Melvin van Osenbruggen, Gijs Grootendorst (68. Ryan Mekking), Sam van Hasselt, Melvin van den Hatert (68. Bartek Stasiak), Otto van Setten, Henno Westeneng

  De koploper dicteerde vanaf de eerste minuut de wedstrijd. Het was aan een aantal puike reddingen van doelman Meijer te danken dat sv DFS geen tegendoelpunten om de oren kreeg. Onze mannen werden nauwelijks gevaarlijk. Ondanks een rits aan corners leverden deze geen doelpunten op voor Renswoude. Vijf minuten voor de rust schoot Sam van Hasselt vanuit een vrije trap de bezoekers fraai op voorsprong, 0-1 Twee minuten later was er een dot van een kans voor Rody van Osenbruggen die zijn inzet naast zag gaan.

  Na de rust zette de koploper aan en draaide men binnen twintig minuten de stand om in haar voordeel. Na een corner smoorde de bal in de zestien en werd deze uiteindelijk via doelman Meijer binnengeschoten. Sam van Hasselt nam vervolgens een afvallende bal op zijn pantoffel en zag zijn poging via de hand van de doelman op de paal uiteenspatten. In de tegenaanval scoorde de thuisploeg de 2-1 Zeven minuten later werd het via een kopbal, die onder de lat binnenviel, 3-1 Direct daarna verdween een schot van Otto van Setten rakelings voorlangs. DFS probeerde het wel, kreeg een aantal corners en was gevaarlijk bij verre ingooien, maar doelpunten leverden dit niet meer op zodat men met een 3-1 nederlaag genoegen moest nemen.

  Op zaterdag 16 maart staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen DEV Doorn op het programma.

 • sv DFS wint zespuntenduel , 1-0

  Dick van Dijken, Marc van Eldik (90. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Rody van Osenbruggen, Melvin van Osenbruggen, Gijs Grootendorst (75. Levi Roelofsen), Sam van Hasselt, Melvin van den Hatert (83. Bartek Stasiak), Otto van Setten (90. Ruben Boot), Henno Westeneng (90. Ryan Mekking)

  Beide ploegen schotelde de toeschouwers een bepaald geen grootse wedstrijd voor. In de eerste helft waren er voor beide doelen nauwelijks mogelijkheden te noteren. Aan DFS-zijde werd de snelle Melvin van den Hatert een keer onreglementair afgestopt in de zestien, alleen zag de scheidsrechter hier geen strafschop in. DFS was te slordig in bal bezit en de passing om aanspraak te maken op een voorsprong. Omdat SKV hier ook weinig tegenoverstelde was de 0-0 ruststand een logisch gevolg.

  In de tweede helft zette de thuisploeg meer aan. Na negenenveertig minuten nam de vrijgespeelde Melvin van de Hatert de bal niet goed aan waardoor de Wageningse keeper redding kon brengen. DFS werd wat gevaarlijker via vooral standaardsituaties in de Wageningse doelmond. Bij een 0-0 stand redde de zeventienjarige doelman Van Dijken één op één bekwaam op de beste kans van de Wageningers in de gehele wedstijd. Na vijfenzestig minuten kwam de thuisploeg, via een indraaiende corner, van Sam van Hasselt die in een keer bij de tweede paal binnenviel op voorsprong, 1-0 Bij sv DFS kwam youngster Levi Roelofsen Gijs Grootendorst aflossen binnen de krijtlijnen. Beide ploegen werkte hard zonder groots te voetballen.  Ook aan de overzijde wuifde de leidsman nog een penaltymoment voor de gasten resoluut weg. Het bleef spannend tot het laatste fluitsignaal die met gejuich werd ontvangen. Door deze belangrijke driepunter is er een gaatje geslagen naar de rechtstreekse degradatieplaatsen en sluiten onze mannen aan in het rijtje ploegen dat strijd om de nacompetitie te ontlopen in deze spannende derde klasse.

  Op zaterdag 9 maart staat om 14:30 uur op sportpark De Hokhorst de wedstrijd tegen koploper Renswoude op het programma.

 • Terschuurse Boys en sv DFS delen de punten, 2-2

  Dick van Dijken, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen, Marc van Eldik, Gijs Grootendorst (82. Levi Roelofsen), Melvin van den Hatert, Otto van Setten, Henno Westeneng

  Onze mannen begonnen uitstekend aan de wedstrijd. DFS domineerde en probeerde van achteruit met verzorgvoetbal tot mogelijkheden te komen De thuisploeg hanteerde vooral de lange bal en gooide veel strijd en fysiek in de wedstrijd op het zware veld. Na dertien minuten schoof Gerritsen goed in en bediende hij met een pass op maat spits Otto van Setten die met een fraaie treffer de 0-1 binnenschoot. Tot minuut veertig was er niets aan de hand tot het moment dat Gerritsen de bal na een stuit op het slechte veld ongelukkig tegen zijn hand aan kreeg en de leidsman dit genoeg vond voor een strafschop die via de binnenkant van de paal werd benut, 1-1 DFS was het even kwijt en te veel aan mopperen op de beslissing van de leidsman. Gelukkig was het bijna rust, zodat de trainer de puntjes weer op de spreekwoordelijke i kon zetten.

  In de tweede helft bleven onze mannen het bij momenten lastig houden met het fysieke spel van de gastheren. Een van de invallers nam de bal met de hand mee, dat zag de leidsman dan weer niet, waarna zijn voorzet een grote kans opleverde voor de Terschurenaren. Doelman Van Dijken voorkwam met een prima reflex een tegendoelpunt.  Dertien minuten voor tijd was het dan toch raak toen Melvin van den Hatert vrij opdook voor doelman Van Veldhuizen en deze kansloos liet, 1-2 Drie minuten later was het alweer gelijk, dat hier twee overtredingen, vasthouden van Melvin van den Hatert en van achteren neerhalen van Otto van Setten, aan vooraf gingen die de scheidsrechter gemakshalve maar over het hoofd zag maakte het nog zuurder, 2-2 Inmiddels was Levi Roelofsen de moegestreden Gijs Grootendorst binnen de krijtlijnen komen vervangen. Na een pass van Melvin van Osenbruggen kreeg Henno Westeneng de bal net niet genoeg onder controle en hobbelde deze net langs de verkeerde kant van de paal. Omdat de thuisploeg ook het net niet meer vond eindigde deze wedstrijd tussen twee ploegen met verschillende speelstijlen in 2-2

  Namens de staf en spelers dank aan de staf en de jongens van de JO19 die ons vandaag, vanwege de vele afwezigen, wilde helpen.

  Op zaterdag 2 maart staat om 14:30 uur op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen SKV op het programma.

   

 • Nipte oefennederlaag voor sv DFS, 3 -2

  Gerhard Meijer, Dominik Szyszko (46. Paul van Westreenen), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen (74. Sam van Hasselt), Rody van Osenbruggen, Gijs Grootendorst, Melvin van den Hatert (46. Bartek Stasiak), Sam van Hasselt (46. Otto van Setten), Henno Westeneng (74. Melvin van Osenbruggen)

  Afgelopen zaterdag werd er geoefend tegen tweedeklasser vv Dieren. Op een matig kunstgrasveld ontspon zich een wedstrijd waarin de thuisploeg het spel bepaalde. Omdat onze mannen gedisciplineerd speelde waren er niet veel mogelijkheden te noteren. Dieren schoot een aantal vrije trappen over of in de veilige handen van good old doelman Meijer. DFS ontsnapte een keer via Melvin van den Hatert wiens voorzet niets opleverde. Vlak voor rust leverde een prima aanval, met een voorzet van Grootendorst op Sam van Hasselt, die naast schoot, geen doelpunt op, zodat de teams met 0-0 gingen rusten.  

  In de tweede helft met een drietal wissels binnen de krijtlijnen kwam DFS wat meer aan het voetballen toe. In de achtenvijftigste minuut werd doelman Meijer alsnog geklopt, 0-1 Hieraan ging wel een beslissing van de scheidsrechter vooraf die het vlagsignaal van de grensrechter negeerde. DFS reageerde snel en kwam enkele minuten later op gelijke hoogte. Een voorzet van Stasiak werd door Grootendorst achter de doelman tegen de touwen geschoten. Twintig minuten voor tijd werd het 2-1 voor de thuisploeg dat, na een onderschepte breedtepass door het midden verder uitliep naar 3-1. Het slotakkoord was voor de bezoekers. Een ingestudeerde vrije trap werd door de weer ingevallen Sam van Hasselt voorgegeven, door Otto van Setten terug gekopt waarna Joop Gerritsen de 3-2 eindstand binnentikte.

  Op zaterdag 24 februari staat om 14:30 uur uit de competitiewedstrijd tegen Terschuurse Boys op het programma.

 • DFS met 0-2 onderuit tegen WAVV

  Wouter Groeneveld, Rody van Osenbruggen,, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Marc van Eldik (86. Dominik Szyszko), Melvin van Osenbruggen (86. Ryan Mekking), Gijs Grootendorst (72. Levi Roelofsen), Sam van Hasselt, Henno Westeneng (72. Derrick van den Heuvel), Otto van Setten, Ruben Boot (60. Bartek Stasiak)

  Bij de start van de tweede seizoenshelft gingen onze mannen onderuit tegen de Wageningers. WAVV zakte in en loerde via de lange bal op de tegenstoot. Tot aan de zestien voetbalde de thuisploeg nog redelijk, maar daar hield het helaas op. Spits Otto van Setten kreeg in negentig minuten geen enkele voorzet vanaf de flanken waardoor hij zijn kopkwaliteit niet kon benutten. Door fouten van sv DFS waren de bezoekers in de tegenstoot een aantal keer gevaarlijk, zonder dat dit doelpunten opleverde. Voor de thuisploeg schoot de half fitte Grootendorst een keer net naast met een logische 0-0 ruststand als gevolg.

  In de tweede helft zagen we een te slordig sv DFS dat eerlijk gezegd nauwelijks mogelijkheden kreeg. De gasten kwamen zo’n dertig minuten voor tijd, via een schuiver op voorsprong, 0-1 Bij sv DFS loste Stasiak intussen Boot af in de voorhoede. DFS verkwanselde een vrije trap en was aanvallend onmachtig. Trainer Gaasbeek bracht vervolgend de JO19 spelers Roelofsen en Van den Heuvel in als invallers voor Grootendorst en Westeneng. Veel meer als een schot voorlangs van Roelofsen leverde dit niet op. Acht minuten voor tijd liet de leidsman ten onrechte de DFS grensrechter staan, en scoorde Jansen die zeker twee meter buitenspel stond de eindstand van 0-2. Szyszko en Mekking kwamen voor de statistieken nog binnen de krijtlijnen. Door deze nederlaag blijven onze mannen in de onderste regionen van de derde klasse bivakkeren.

  Op zaterdag 17 februari staat er om 15:00u uit een oefenwedstrijd tegen vv Dieren op het programma.

 • Zure nederlaag voor sv DFS, 1-0

  Wouter Groeneveld, Ryan Mekking (58. Gijs Grootendorst, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen, Rody van Osenbruggen, Marc van Eldik (79. Derrick van den Heuvel), Sam van Hasselt, Melvin van den Hatert, Henno Westeneng

  In de bossen van Otterlo leden onze mannen vanmiddag een zure nederlaag tegen de thuisploeg. Na vijf minuten werd Sam van Hasselt gevloerd in de zestienmeter. Tot verbijstering van alle aanwezige DFSers wuifde arbiter Smeenk de zuivere strafschop weg. Rond het half uur was de tweede mogelijkheid voor Otterlo raak toen invaller Jop Hazeleger te veel ruimte kreeg en de 1-0 binnenschoof. DFS had het lastig en kwam voor de rust nog een keer goed weg met een schuiver op de paal. DFS kreeg ook nog een goede kans, na een goedlopende aanval werd een voorzet van Marc van Eldik overgeschoten door Sam van Hasselt.

  De gasten kwamen slecht uit de kleedkamer. In de eerste tien minuten moest men achteruit, al leverde dit verder geen tegendoelpunten meer op. In de achtenvijftigste minuut kwam de vannacht van wintersport teruggekeerde Grootendorst Mekking aflossen. DFS kreeg meer grip op de wedstrijd en Otterlo moest achteruit. . Doelman Groeneveld voorkwam 1 op 1 de genadeklap door goed te redden.De leidsman vond een duw in de rug van Sam van Hasselt na een voorzet niet genoeg om de bal op de stip te leggen waar dat zomaar wel gekund had. Doelman Uyterwaal voorkwam met een fraaie redding de gelijkmaker van Van Hasselt. Bij DFS viel JO19 speler Derrick van den Heuvel nog in voor Marc van Eldik. DFS speelde alles of niets maar helaas leverde dit niet de verdiende gelijkmaker op zodat onze mannen met een kater de kleedkamer ingingen. Volgende week de mouwen maar weer opstropen als de buren uit Wageningen op bezoek komen.   

  Op zaterdag 03 februari staat er om 14:30u thuis de wedstrijd tegen WAVV op het programma.

 • Verdienstelijk gelijkspel voor sv DFS in oefenmatch, 2 -2

  Wouter Groeneveld, Rody van Osenbruggen (63. Levi Roelofsen), Joop Gerritsen (63. Dylan van Voorst)), Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen (77 Gijs Grootendorst), Sam van Hasselt, Gijs Grootendorst (46. Ryan Mekking), Ruben Boot ( 63. Paul van Westreenen), Henno Westeneng

  Onze mannen speelde vanmiddag op een uitstekende kunstgrasmat een verdienstelijke wedstrijd tegen tweedeklasser VVA Achterberg. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, zonder in de eerste helft heel veel grote mogelijkheden te creëren. DFS zette vanaf de aftrap hoog druk en was twee keer dichtbij een doelpunt. Melvin van den Hatert zag een inzet tot corner verwerkt worden. Daarna zakte de bezoekers wat meer in en mocht VVA voetballen tot de zestien. Op een paar schoten en kopballen over leverde dit niet veel op voor de Achterbergers met een 0-0 ruststand als gevolg.

  In de tweede helft redde doelman Groeneveld twee keer bekwaam en voorkwam daarmee een doelpunt. Henno Westeneng scoorde, na matig ingrijpen van de invaller doelman Van Homoet de 0-1. Twee minuten later zag de DFS-doelman er niet goed uit en stond het 1-1. Na een prachtige aanval, back Huibers stuurde Westeneng weg die op zijn beurt Van Hasselt bediende kwamen de gasten weer op voorsprong. De inzet van Sam van Hasselt belande via de keeper op de lat waarna Ruben Boot attent reageerde en de 1-2 binnenschoof. DFS wisselde daarna drie keer. Vanuit het tweede verving Dylan van Voorst centraal achterin Joop Gerritsen. Paul van Westreenen kwam Ruben Boot aflossen terwijl JO19 speler Levi Roelofsen binnen de lijnen kwam voor Rody van Osenbruggen. In de slotfase vergaten de bezoekers in de tegenstoot via Henno Westeneng en Melvin van den Hatert de wedstrijd in het slot te gooien. In de laatste minuut werd een inzet half verwerkt en was een DFSer te laat met meelopen waarna de thuisploeg snoeihard de gelijkmaker en eindstand tegen de touwen schoot, 2-2

  Op zaterdag 20 januari staat er om 14:30u uit een oefenwedstrijd tegen Musketiers op het programma.

   

 • sv DFS niet opgewassen tegen sterk ONA’53

  Mike van der Meijde, Xander Breunissen (46. Melvin van den Hatert), Joop Gerritsen (84. Ryan Mekking), Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen (84. Dominik Szyszko), Sam van Hasselt, Gijs Grootendorst (84. Paul van Westreenen), Marc van Eldik. Otto van Setten, Henno Westeneng (70. Ruben Boot)

  In de laatste wedstrijd van 2023 werd het al snel duidelijk dat de gasten dit seizoen, met de nodige aanwinsten van een hoger niveau, over een uitgebalanceerde ploeg beschikken. De thuisploeg verloor de slag op het middenveld en wist zich geen raad met de lopende en bewegelijke middenvelders van de Wageningers. DFS was zelf heel onzorgvuldig aan de bal en hielp met slordig balverlies de gasten een handje. Na een onnodige en onzorgvuldige bal achteruit trok Gerritsen aan de handrem wat hem geel opleverde. Vanuit de vrije trap kon Hiensch, de kleinste man van het veld, na zes minuten raak koppen, 0-1 Na een minuut of vierentwintig werd de bal voor geslingerd en zat de los roepende DFS-doelman ernaast waarna de bal pardoes binnenviel, 0-2 DFS zelf kreeg twee mogelijkheden via Van Setten en Westeneng die niets opleverden.

  In de rust werd back Breunissen, net voor de rust geblesseerd geraakt, vervangen door buitenspeler Melvin van den Hatert. Alle goede bedoelingen konden al snel de prullenbak in toen back Huibers beroerd terugspeelde en doelman Van der Meijde en Gerritsen er ook niet in slaagde om Van Ginkel af te stoppen die de 0-3 binnengleed. Via Otto van Setten werd het een aantal minuten later 1-3. Even gloorde er hoop aan de horizon en leek de thuisploeg er weer in te geloven. De Wageningers maakte hier al snel een eind aan door via De Jong de 1-4 in de verre hoek binnen te schieten. Al met al was ONA’53 gewoon de betere en slimmere ploeg die niet voor niets al acht wedstrijden ongeslagen is en in de ogen van uw reporter dit seizoen zeker gaat meedoen om de prijzen in de derde klasse B. 

  De staf en selectie wenst alle supporters, DFSers en lezers prettige feestdagen en een voorspoedig en gezond 2024 toe.  Wij zien u in 2024 weer graag langs de lijn om onze mannen aan te moedigen.

  Op zaterdag 13 januari staat er om 14:30u uit een oefenwedstrijd tegen VVA Achterberg op het programma.

 • Strijdend sv DFS naar driepunter, 4 - 1

  Mike van der Meijde, Ryan Mekking (24. Xander Breunissen), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen, Sam van Hasselt, Gijs Grootendorst (62, Ruben Boot), Marc van Eldik, Otto van Setten (84. Paul van Westreenen), Henno Westeneng (84. Bartek Stasiak)
   
  Op een zwaar veld en een regenachtige dag traden onze mannen aan tegen de Ederveners. DFS begin matig, maar na negen minuten werd Marc van Edik vrijgespeeld die beheerst de 1-0 binnenschoof. Vijf minuten later kopte spits Otto van Setten, vanuit een corner, de 2-0 binnen. In de achttiende minuut legde de prima scheidsrechter de bal, na een overtreding van Mekking, op de stip en werd het 2-1. Zes minuten later viel Mekking uit en werd hij vervangen door Breunissen. DFS streed voor elke meter en gaf weinig weg tegen de wat makkelijker voetballende tegenstander. Na een prima aanval schoot de vrijgespeelde Melvin van Osenbruggen ruim naast. Vlak voor rust kopte aanvoerder Rick van Walsem,vanuit een corner, de 3-1 ruststand tegen de touwen.
   
  De weersomstandigheden werden er niet beter op in de tweede helft. Veel spelers waren verkleumd tot op het bot. De thuisploeg liet de gasten komen en streed voor elke meter. Advendo’57 kreeg eigenlijk geen uitgespeelde mogelijkheden op een doelpunt. Grootendorst voor het eerst sinds een jaar, na blessureleed, weer in de basis gestart werd binnen de lijnen afgelost door Ruben Boot. Advendo probeerde het wel maar op en paar gesmoorde ballen in de zestien na creëerde men geen grote kansen. Het veld en de weersomstandigheden waren loodzwaar voor beide ploegen. De thuisploeg zag Sam van Hasselt voorlangs schieten en invaller Stasiak de keeper op zijn pad vinden. In blessuretijd kreeg Van Geerenstein voor de bezoekers rood, na een inzet van sv DFS met zijn hand op de doellijn gekeerd te hebben. Melvin van Osenbruggen schoot de strafschop vervolgens onberispelijk raak, 4-1 waarna de leidsman een minuut later voor het einde van de wedstrijd floot.
   
  A.s. zaterdag staat om 14:30u de thuiswedstrijd tegen ONA’53 op het programma.
 • DFS en Candia’66 delen de punten, 3-3

  Wouter Groeneveld, Xander Breunissen (66. Ryan Mekking), Joop Gerriitsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot, Melvin van den Hatert (46. Gijs Grootendorst), Otto van Setten (46. Melvin van Osenbruggen), Henno Westeneng.

  De gasten speelde een prima eerste helft in Rhenen. DFS domineerde de wedstrijd tegen de thuisploeg. DFS zag Sam van Hasselt, vanuit een vrije trap, de lat raken. Na een corner in de tweeëntwintigste minuut viel de rebound voor de voeten van spits Otto van Setten die doelman Van Toorn kansloos liet, 0-1 De thuisploeg kreeg, op een inzet op de lat na, in de eerste helft weinig mogelijkheden zodat de bezoekers, die hun kansen ook niet meer doelpunten zagen opleveren met een terechte voorsprong de rust ingingen, 0-1

  In de rust moest trainer Gaasbeek noodgedwongen twee keer wisselen. De duizelige spits Otto van Setten en de geblesseerd geraakte buitenspeler Melvin van den Hatert werden vervangen door Melvin van Osenbruggen en Gijs Grootendorst die, na een jaar blessureleed, zijn entree maakte. De thuisploeg nam het hef meer in handen wat in de zesenvijftigste minuut, vanuit een corner die gelukkig viel de gelijkmaker opleverde, 1-1. Zeventien minuten voor tijd pakte donkere wolken zich boven de bezoekers samen toen de 2-1 binnenviel door een afstandspegel van Sluijs. Deze speler mocht overigens van geluk spreken dat hij voor zijn doelpunt tot twee keer toe door de scheidsrechter gespaard werd bij een overtreding en niet zijn tweede gele kaart ontving. Drie minuten later werd het zelfs 3-1 en leek de wedstrijd gespeeld. Gelukkig viel de aansluitingstreffer twee minuten later binnen via Ruben Boot, nadat doelman Van Toorn de eerste inzet niet goed verwerkt kreeg, 3-2 DFS geloofde er weer in en zette aan in de jacht op de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd werd een fraaie aanval door youngster Marc van Eldik bekwaam afgerond, 3-3. In de slotfase waren de bezoekers via een corner en een vrije trap nog dichtbij de winnende treffer, die helaas geen doelpunt opleverde. Na vijf minuten blessuretijd floot de leidsman de wedstrijd af, die over negentig minuten gezien in een terechte puntendeling eindigde.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u de thuiswedstrijd tegen Advendo’57 op het programma.

 • DFS knokt zich na driepunter, 2-1

  Wouter Groeneveld, Xander Breunissen (73. Ryan Mekking), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot (64. Melvin van Osenbruggen), Melvin van den Hatert, Otto van Setten, Henno Westeneng.

  Onze mannen traden vandaag aan tegen CDW uit Wijk bij Duurstede, De eerste helft was op het zware veld matig van DFS-zijde. CDW was de betere ploeg zonder heel veel grote mogelijkheden te creëren. DFS was slordig in balbezit en had zelfs moeite om ballen over vijf meter bij de juiste kleur te bezorgen. De gasten kwamen acht minuten voor de pauze op voorsprong toen de vrijgespeelde De Wit doelman Groeneveld kansloos liet met een schuiver in de verre hoek, 0-1. De eerste aanval daarna werd Melvin van den Hatert weggestuurd wiens inzet net voorlangs verdween, zodat onze mannen met een achterstand de rust ingingen

  In de rust hamerde trainer Gaasbeek erop dat er nog niets verloren was en er zeker mogelijkheden lagen om toe te slaan. Na blessureleed maakte Melvin van Osenbruggen in de tweede helft zijn entree binnen de krijtlijnen, wat voor meer rust zorgde aan DFS-zijde. Zonder groots te spelen was de wedstrijd meer in evenwicht. Vanuit een vrije trap slingerde Sam van Hasselt de bal de zestien in waarna spits Otto van Setten de gelijkmaker binnen kopte, 1-1 CDW zag een tegenstoot door Wouter Huibers onschadelijk gemaakt worden. De gasten troffen nog een keer de paal waarna de rebound door Huibers via doelman Groeneveld tot corner werd verwerkt. CDW moest na het neerhalen van de doorgebroken Melvin van de Hatert in de slotfase verder met tien man. In blessuretijd leverde een corner de bevrijdende overwinning op via goudhaantje Otto van Setten die de 2-1 binnenkopte. Door de tweede overwinning dit seizoen en de andere resultaten kruipt de ranglijst weer in elkaar in een competitie waar de verhoudingen dicht bij elkaar lijken te liggen.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u de uitwedstrijd tegen Candia’66 op het programma.

 • DFS eervol uit de beker, 4-1

  Mike van der Meijde (46. Wouter Groeneveld), Xander Breunissen (46. Paul van Westreenen), Ryan Mekking (67. Levi Roelofsen), Rick van Walsem, Wouter Huibers, Joop Gerritsen, Sam van Hasselt, Ruben Boot (46. Marc van Eldik),  Melvin van den Hatert (67. Derrick van den Heuvel), Otto van Setten, Henno Westeneng.

  In de tweede ronde van de districtsbeker traden onze mannen vandaag aan tegen vierde divisionist Juliana’31. Na twee minuten legde de leidsman, na een overtreding van Huibers, de bal al op de strafschopstip. Aanvoerder Meijers faalde niet en schoot de 1-0 binnen. DFS herstelde zich de fase daarna met meer balbezit zonder tot grote mogelijkheden te komen. Vanuit een vrije trap scoorde de thuisploeg de 2-0. DFS had het moeilijk met de lopende mensen tegen een op dat moment dominerende thuisploeg die voor de rust, na een goed lopende aanval, nog op 3-0 kwam.

  In de tweede helft kwamen Wouter Groeneveld, Paul van Westreenen en Marc van Eldik binnen de krijtlijnen. Een schotpoging van Marc van Eldik vloog in de beginfase naast. Juliana’31 speelde een slordige tweede helft terwijl het aan sv DFS-zijde beter stond. Kansen werden er nauwelijks wegegeven. JO19 spelers Derrick van den Heuvel en Levi Roelofsen maakte hun officiële debuut voor ons eerste. Vlak daarna schoot Sam van Hasselt de 3-1 binnen. Drie minuten voor tijd werd de eindstand van 4-1 bereikt. Al met al een tweede helft waar onze mannen mee vooruit kunnen op weg naar de eerstvolgende competitiewedstrijd komende zaterdag.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u de thuiswedstrijd tegen CDW op het programma.

 • DFS krijgt te weinig tegen Fortissimo

  Dick van Dijken, Paul van Westreenen (61. Xander Breunissen), Rick van Walsem, Joop Gerritsen, Wouter Huibers, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot, Henno Westeneng, Otto van Setten, Melvin van den Hatert (75. Bartek Stasiak)

  DFS speelde een prima wedstrijd op het kunstgrasveld van de gastheren. De bezoekers hadden het meeste balbezit tegen het op een tegenstoot loerende Fortissimo. Aan beide kanten waren er mogelijkheden op een doelpunt. Doelman Van Ommeren redde een inzet van de door Sam van Hasselt weggestoken Ruben Boot. Aan de overzijde redde de officieel debuterende, net zeventien jaar geworden, doelman Dick van Dijken bekwaam de eerst uitgespeelde aanval van de thuisploeg, zodat beide ploegen gingen rusten met 0-0

  In de tweede helft domineerde de gasten de wedstrijd en creëerde de thuisploeg tot twee minuten voor tijd helemaal niets. DFS zag een inzet van de snelle handenbinder Melvin van den Hatert niets opleveren. Ook een aantal standaardsituaties en een kopbal van Boot werden door doelman Van Ommeren onschadelijk gemaakt. De prima meevoetballende doelman van Fortissimo kwam een keer goed weg toen hij ver uit de goal Melvin van den Hatert aantikte. De leidsman floot te snel en wachtte voordeel voor sv DFS niet af terwijl Westeneng de bal in de voeten kreeg met een leeg doel voor zich. De keeper kreeg slechts geel waarmee hij goed wegkwam. De aloude voetbalwet deed weer zijn entree, als jezelf niet scoort valt de goal aan de andere kant. Twee minuten voor tijd werd er een ingooi doorgekopt en binnen getikt door de thuisploeg, 1-0 In blessuretijd, toen onze mannen alles of niet speelde, werd de eindstand bepaald op 2-0   

  Al met al een zure en onverdiende nederlaag voor onze mannen. Ook de trainer van Fortissimo gaf eerlijk toe dat ze vandaag teveel kregen. Over de hele wedstrijd gezien was een gelijkspel een terechte uitslag geweest. Ondanks de afwezigheid van meerdere spelers zagen we vandaag veel positieve punten waarop we de komende weken kunnen voortborduren.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u op sprotpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen ONA’53 op het programma.

 • Collectieve off-day sv DFS, 0-3

  Gerhard Meijer, Xander Breunissen (39. Paul van Westreenen), Rick van Walsem, Joop Gerritsen, Wouter Huibers, (77. Ryan Mekking), Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot (77. Dominik Szyszko), Henno Westeneng, Otto van Setten, Melvin van en Hatert (77. Bartek Stasiak)

  Op een zwaar veld ging de wedstrijd de eerste tien minuten gelijk op. In de elfde minuut werd wederom een kopbal onze mannen fataal. Gedragen door de wind viel de snelle voorsprong voor de bezoekers binnen, 0-1 Eerlijk gezegd lukte er daarna weinig meer aan DFS-zijde. De passing was onzorgvuldig, in balbezit waren we te slordig tegen een compact spelende tegenstander die goed omschakelde en daaruit gevaarlijk werd. Voor DFS stuitte Melvin van den Hatert op de doelman waarna een indraaiende corner ook net weggewerkt kon worden. Negen minuten voor de pauze was de vierde mogelijkheid voor Hoevelaken raak toen een voorzet werd binnengekopt, 0-2 Dit was tevens de ruststand.

  In de tweede helft probeerde de thuisploeg het wel, maar vandaag was een dag waarop er te veel fout ging. Hoevelaken loerde op de definitieve beslissing die zo’n twintig minuten voor tijd ook viel toen een snelle tegenstoot de 0-3 opleverde. DFS wisselde drie keer en ging alles op niets spelen zonder dat dit nog grote kansen opleverde, zodat onze mannen met 0-3 de bietenbrug opgingen.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u de uitwedstrijd tegen Fortissimo op het programma.

 • Belangrijke driepunter voor sv DFS, 1-3

  Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Ryan Mekking, Joop Gerritsen, Wouter Huibers, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Ruben Boot, Henno Westeneng (90. Dominik Szyszko), Otto van Setten (74. Bartek Stasiak), Melvin van en Hatert

  Onder leiding van interim-trainer Jan Vermeer traden onze mannen vandaag aan tegen DEV Doorn. Op een platgetrapt kunstgrasveld hadden de bezoekers het lastig tegen de thuisploeg. De thuisploeg domineerde het spel. DFS had geen antwoord op de lopende mensen en kwam keer op keer in de problemen, zonder dat dit overigens een tegengoal opleverde. De eerste goede aanval aan de overzijde was direct raak. Wouter Huibers stuurde met een prima pass Henno Westeneng weg die vervolgens zijn tegenstander de hielen liet zien en  goed het overzicht hield door spits Otto van Setten te bedienen die de 0-1 binnenschoot. Daarna bleef DFS te veel achteruitlopen met vlak voor rust de gelijkmaker als gevolg 1-1

  In de tweede helft koos DFS ervoor om hogerop te spelen en meer druk te zetten op de gastheren. DEV Doorn domineerde niet meer zoals voor de rust en en hun mindere punten kwamen ook bovendrijven. Na drieënvijftig minuten kreeg Henno Westeneng het op zijn heupen. Henno stuurde twee tegenstanders het bos in om vervolgen vanaf de achterlijn fraai de bal binnen te schieten achter de kansloze doelman Aalbertsen, 1-2 DEV Doorn probeerde het wel, maar slaagde er niet in om doelman Meijer te passeren. Vier minuten voor tijd ontsnapte Melvin van de Hatert en legde hij de bal breed op de meegelopen Westeneng, die met zijn tweede doelpunt, voor de bevrijding en 1-3 overwinning zorgde.

  Door deze belangrijke driepunter en de andere uitslagen kruipen de ploegen in 3B allemaal dichter naar elkaar toe.

  A.s. zaterdag staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30u de wedstrijd tegen Hoevelaken op het programma.

 • DFS stunt in beker tegen Achilles’29. 1-0

  Deze zaterdag traden onze mannen voor de districtsbeker aan tegen de gedeelde koploper van de tweede klasse Achilles’29.

  De afgegleden voormalige eerstedivisieclub had het lastig tegen een gegroepeerd spelende thuisploeg, Achilles’29 had de bal maar creëerde nauwelijks uitgespeelde kansen. In de eerste helft keurde de prima leidsman een doelpunt van de gasten af vanwege vasthouden. De thuisploeg zag een kopbal van Van Setten kracht missen en niets opleveren. DFS speelde als een team en knokte voor elke meter met een 0-0 ruststand als gevolg.

  Na de rust zette de bezoekers aan en moest de thuisploeg achteruit. Een inzet van Van Wijnhoven verdween via een bovenbeen van Gerritsen over het doel. Achilles poogde net drie wissels het tij te keren. De favorieten hadden veruit het meeste balbezit maar grossierde in slordige passes en balbezit. Calor probeerde nog een penalty te versieren waar de leidsman niet in mee ging. Sam van Hasselt zag, niet voor het eerst dit seizoen, een vrije trap op de lat uiteenspatten, Negen minuten voor tijd stuurde de ingevallen Paul van Westreenen, met een sublieme pass in de diepte, goudhaantje Otto van Setten weg die doelman Floris liet vissen, 1-0. De Groesbekers pompte in de slotfase de bal in de zestien. Good old doelman Meijer voorkwam met een prima reflex de gelijkmaker. De DFS-defensie wist van geen wijken zodat onze mannen onder leiding van de interim-trainer, na het opstappen van de hoofdtrainer afgelopen week, een sensationele beker overwinning haalde tegen de Groesbekers, 1-0

  Na een rumoerige week, na het vertrek van de hoofdtrainer, toonde onze mannen ruggengraat. Na negentig minuten strijden sleepte men als team de overwinning en plaatsing voor de volgende bekerronde binnen.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 15:00u uit tegen DEV Doorn.

 • Puntendeling voor sv DFS tegen Renswoude, 2-2

  Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen,, Sam van Hasselt, Ruben Boot (53. Melvin van Osenbruggen/79. Benoni Kainama), Melvin van den Hatert, Otto van Setten, Marc van Eldik (71. Joost van Dam)

  Omdat het hoofdveld vandaag vanwege de regenval niet bespeelbaar was moesten de teams uitwijken naar veld 2. In de eerst helft hadden de bezoekers de wind mee en kregen ze ook de meeste mogelijkheden. Voor sv DFS leverde een goede voorzet van Marc van Eldik niets op terwijl een gevaarlijke corner gered werd door de keeper waarna de rebound in het zijnet verdween. Na een minuut of twintig verdween de eerste inzet van Renswoude naast. Vervolgens schoten de gasten vanuit kansrijke positie ruim over en redde good old doelman Meijer prima op een schot van Van Dijk. Net voor de rust blokte een DFSer goed de bal waarna deze voor de voeten viel van Melvin van den Hatert die de 1-0 aantekende. Anderhalve minuut later zette de DFS-defensie niet goed druk waarna een afstandsschot, mede gedragen door de wind, fraai binnenviel, 1-1

  In de tweede helft domineerde de thuisploeg met de wind mee. DFS kreeg mogelijkheden en zag wederom een inzet op de lat uiteenspatten. Na goed doorzetten van Melvin van den Hatert bediende hij Marc van Eldik die de 2-1 binnenschoot. Veel was er daarna niet aan de hand voor de thuisploeg dat eigenlijk niets weg gaf. Twee minuten voor tijd ging de bal, na een overtreding van Gerritsen ingezet buiten de zestien, toch op de stip. Renswoude faalde niet en schoot de strafschop onberispelijk binnen, 2-2. In de slotminuut kreeg Rick van Walsem wat overdreven zijn tweede gele kaart, zodat we wederom met een man minder de wedstrijd eindigde. Over negentig minuten een terechte uitslag, maar om te overleven in de derde klasse moeten we slimmer worden en leren van deze fouten.  

  A.s. zaterdag staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30u de bekerwedstrijd tegen Achilles’29 op het programma.

 • sv DFS knokt zich naar eerste punt in derde klasse, 3-3

  Gerhard Meijer, Paul van Westreenen (46.Xander Breunissen), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen,, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Melvin van den Hatert, Ruben Boot, (79. Ryan Mekking) Henno Westeneng (55. Otto van Setten)

  DFS speelde op bezoek in Wageningen niet zijn beste wedstrijd van dit prille seizoen. Na achttien minuten bediende Sam van Hasselt de zeventienjarige Marc van Eldik die beheerst de Wageningse doelman liet vissen, 0-1. Rond het half uur kopte Rody van Osenbruggen de bezoekers naar 0-2. Binnen twee minuten werd het 1-2. De DFS-aanvoerder wilde de bal achter laten lopen wat mislukte waarna de teruggelegde bal, na van richting te zijn veranderd, pardoes binnenviel. Nadat een vrije trap voor SKV tegen de scheidsrechter werd aangeschoten liet de leidsman in plaats van een stuiterbal de vrije trap overnemen. Dankzij een geweldige reflex van de DFS doelman leverde deze fout, die de leidsman in de rust ook toegaf, geen gelijkmaker op. DFS had het lastig, maar mede dankzij een aantal puike reddingen van good old doelman Meijer bleef het tot de rust 1-2.

  In de tweede helft zette de thuisploeg aan. Na een overtreding van Rody van Osenbruggen verdween de bal op de stip en werd het gelijk ,2-2 Via een fraaie streep kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong, 3-2 DFS was het kwijt en leek rijp voor de genadeklap. Gek genoeg ging de thuisploeg daarna te veel achteruit lopen. DFS ging één op één spelen met aanvoerder Rick van Walsem als extra stormram. In de tweede minuut van de blessuretijd kopte Rody van Osenbruggen, na een corner van Sam van Hasselt, de 3-3 gelijkmaker en tevens eindstand op het scorebord.

  A.s. zaterdag staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30u de wedstrijd tegen Renswoude op het programma.

 • DFS schiet zichzelf in de voet, 0-2

  Mike van der Meijde (59. Gerhard Meijer), Paul van Westreenen (70, Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Ryan Mekking (70. Patrick Hovestad) Wouter Huibers (70. Ruben Boot), Melvin van Osenbruggen, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Melvin van den Hatert, Otto van Setten, Henno Westeneng

  Net als vorige week deed de thuisploeg zichzelf vandaag tekort. DFS begon goed aan de wedstrijd en teisterde in de derde minuut weer de lat waarna de rebound tegen de keeper werd aangeschoten. Voetballend was DFS de betere tegen het stugge en fysiek sterke Terschuurse Boys. De eerste mogelijkheid aan de overzijde werd direct benut. Vanuit een corner kopte de bezoekers de 0-1 binnen. DFS kreeg meerdere mogelijkheden maar slaagde er niet in om deze om te zetten in doelpunten. Gezien de kansen was een voorsprong bij de rust niet onverdiend geweest. In plaats daarvan keek men tegen een 0-1 achterstand aan.

  In de tweede helft hetzelfde beeld. De gasten zakte in en loerde op de tegenstoot. Na achtenvijftig minuten werd een onbesuisde actie van doelman Van der Meijde bestraft met rood en kon DFS voor de tweede week op rij verder met tien man. Vanuit wederom een standaard situatie kopte de fysiek sterke gasten de 0-2 binnen. Trainer Omvlee wisselde drie keer en ging al snel met een man minder 1 op 1 spelen. DFS creëerde nog drie mogelijkheden op een doelpunt die helaas niets opleverde zodat onze mannen de tweede nederlaag in dit nog prille seizoen moesten slikken.

  A.s. zaterdag staat op sportpark De Zoon om 15:00u de wedstrijd tegen SKV op het programma.

   

 • Strijdend sv DFS met negen man ten onder, 2-0

  Gerhard Meijer, Xander Breunissen, Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen, Otto van Setten, Sam van Hasselt, Marc van Eldik, Melvin van den Hatert (76. Paul van Westreenen), Henno Westeneng (56 Ruben Boot)

  DFS trapte vandaag in Wageningen de competitie af tegen WAVV. De ploeg begon prima aan de wedstrijd door de vormgever van de thuisploeg te isoleren. De eerst mogelijkheid van Melvin van den Hatert leverde niet meer dan een corner op. WAVV  werd wat sterker zonder hele grote mogelijkheden te creëren. Na een half uur kreeg aanvoerder Rick van Walsem voor het aantikken van een doorgebroken tegenstander rood. Hier ging wel een vlagsignaal voor buitenspel aan vooraf, alleen besloot de leidsman deze te negeren. Met tien man bleven onze jongens knap overeind. Het spel van de Wageningers werd er niet beter op, zodat beide ploegen met een 1-0 stand aan de thee gingen.

  In de tweede helft vochten onze jongens, met een man minder, als Leeuwen. Een vrije trap van Sam van Hasselt spatte uiteen op de onderkant van de lat. Melvin van de Hatert zag een inzet niets opleveren terwijl een kopbal van Sam van Hasselt, vanuit een corner, rakelings overvloog. WAVV schoot een keer voorlangs. In de laatste minuut kreeg de vervangende aanvoerder Rody van Osenbruggen zijn tweede gele kaart voorgeschoteld terwijl hij zijn tegenstander niet eens raakte, zodat de bezoekers zelfs met negen man verder moesten. In blessuretijd besliste WAVV de wedstrijd door wat gelukkig de 2-0 binnen te schieten. Al met al een ongelukkige nederlaag waar een puntendeling over de hele wedstrijd gezien zeker niet onterecht was geweest.

  A.s. zaterdag staat op sportpark ’t Heerenland om 14:30u de wedstrijd tegen Terschuurse Boys op het programma.

 • Matige generale voor sv DFS

  Opstelling: Dick van Dijken (55.Noah Tomatala), Xander Breunissen (77. Ryan Mekking), Melvin van Osenbruggen (46. Paul van Westreenen), Ryan Mekking (46. Joop Gerritsen), Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen (46. Levi Roelofsen), Marc van Eldik, Sam van Hasselt, Henno Westeneng (55. Ruben Boot), Melvin van den Hatert

  DFS sloot de voorbereiding af met een nederlaag tegen vv Veenendaal. Bij DFS, waar enkele sterkouders ontbraken, maakte de zestienjarige Dick van Dijken zijn debuut als doelman. Binnen een kwartier kon de debutant al twee keer vissen. DFS werd overlopen en het is dat de doelman er ook nog een aantal tegen hield anders was de schade erger geweest. Halverwege de eerste helft ging de Veenendaalse storm liggen. Melvin van den Hatert ging alleen op de doelman af, maar vergat te scoren. Ook de rebound leverde niets op. In een regenachtig Veenendaal gingen beide ploegen rusten met 2-0

  In de tweede helft bleven ook de routiniers Van Osenbruggen beide achter in de kleedkamer en stond er een jong sv DFS in het veld met twee zestienjarige en een zeventienjarige speler. De wedstrijd was nu meer in evenwicht zonder heel veel grote mogelijkheden voor beide doelen. Beide ploegen wisselde nog een aantal keer. DFS slaagde er vanuit een scrimmage niet in om te scoren terwijl de ingevallen doelman Tomatala zijn goal ook schoonhield, zodat de stand na veertien minuten ook de eindstand was.

  A.s. zaterdag opent sv DFS  om 14:30u de competitie met een uitwedstrijd tegen WAVV

 • DFS bekert door na 3-3 tegen Lienden

  Opstelling: Gerhard Meijer, Dominik Szyszko (16. Ryan Mekking), Paul van Westreenen (55. Xander Breunissen), Rick van Walsem (34. Marc van Eldik), Wouter Huibers (55. Sam van Hasselt), Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen, Melvin van den Hatert (55. Ruben Boot), Otto van Setten, Henno Westeneng

  Onze jongens speelde een matige wedstrijd tegen Lienden. Op het kunstgras, waar de bal alle kanten opstuiterde, trof DFS een strijdend Lienden dat er bovenop zat. Door eigen fouten werden de goals weggeven. Na vijf minuten moest good old doelman Meijer voor de eerste keer vissen, 1-0 Na een kwartier werd Dominik Szysko, die na een charge goed wegkwam met geel, gewisseld voor Ryan Mekking. Rond het half uur viel ook aanvoerder Rick van Walsem geblesseerd uit en werd hij vervangen door Marc van Eldik. Vlak voor de pauze werd een doelpunt van Melvin van den Hatert onterecht afgevlagd voor buitenspel, zodat Lienden met een voorsprong de rust in ging.

  In de tweede helft kwamen de bezoekers na zo’n tien minuten op gelijke hoogte toen Rody van Osenbruggen, na een vrije trap van broer Melvin van Osenbruggen, de gelijkmaker binnenkopte, 1-1 Trainer Omvlee bracht daarna drie wissels binnen de krijtlijnen.  Drie minuten later leverde balverlies een counter op die door de thuisploeg goed werd uitgespeeld, 2-1. DFS rechtte de rug en via een intikker van Otto van Setten werd het 2-2. Achttien minuten voor tijd kwamen de Liendenaren weer op voorsprong vanaf de strafschopstip, 3-2 Hier ging een dubieuze situatie aan vooraf. De scheidsrechter kreeg de bal tegen zich aangeschoten, waarna hij liet doorspelen in plaats van een scheidsrechtersbal te geven. Voor de derde keer deze middag kwamen de bezoekers via de mooiste aanval van de middag op gelijke hoogte via Ruben Boot die al zwevend fraai de gelijkmaker, na een assist van de jarige Melvin van Osenbrugggen, binnenkopte, 3-3 De scheidsrechter floot na acht minuten blessuretijd af, zodat DFS dankszij haar uitstekende doelsaldo groepswinnaar werd in de beker en zich plaatste voor de volgende bekerronde.  

  A.s. dinsdag oefent sv DFS om 20:15u uit tegen vv Veenendaal

 • DFS verpletterd Ewijk zat , 0 - 15

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (52. Wouter Huibers), Ryan Mekking,, Rick van Walsem, Dominik Szyszko, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen (57.Melvin van Osenbruggen) , Marc van Eldik, Melvin van den Hatert (57. Paul van Westreenen), Otto van Setten, Henno Westeneng (57.Ruben Boot)

  Na de negenklapper van vorige week trof sv DFS op een warme zaterdag vijfdeklasser Ewijk. De gastheren bakte er niet veel van. Na goed druk zetten veroverde Rody van Osenbruggen de bal en lag deze na twee minuten al in de touwen, 0-1 Dominik Szyszko bediende Westeneng die droog de 0-2 binnenschoot. Aanvoerde Rick van Walsem stuurde vervolgens met een lange bal Melvin van den Hatert weg die beheerst de 0-3 aantekende. Joop Gerritsen strafte gestuntel in de achterhoede van Ewijk af met de 0-4 waarna Rody van Osenbruggen binnen het half uur voor de 0-5 ruststand zorgde.

  In de tweede helft trok DFS de gashendel nog maar eens open. In de eerste zes minuten na de rust moest de doelman alweer drie keer vissen. Rody van Osenbruggen scoorde fraai zijn derde treffer deze middag, 0-6 De andere twee doelpunten werden door Melvin van den Hatert en spits Otto van Setten gescoord, 0-7 en 0-8. DFS bracht intussen vier verse krachten binnen de lijnen en ging vrolijk door met scoren. Gerritsen kopte vanuit een corner de 0-9 binnen waarna Huibers het tiental volmaakte, 0-10 In de laatste twintig minuten kwamen er nog vijf doelpunten bij. Melvin van Osenbruggen strafte eerst geklungel af, 0-11 waarna youngster Marc van Eldik, Ruben Boot, Wouter Huibers en wederom Marc van Eldik voor de 0-15 eindstand zorgde, waarna de thuisploeg met het schaamrood op de kaken afdroop.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30u uit voor de beker tegen Lienden.

 • DFS eenvoudig langs armetierig Leones, 9-0

  Opstelling: Mike van der Meijde, Paul van Westreenen (60. Xander Breunissen), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers (73. Dominik Szyszko), Melvin van Osenbruggen, Rody van Osenbruggen (46. Ryan Mekking), Sam van Hasselt, Melvin van den Hatert (60. Marc van Eldik), Otto van Setten, Henno Westeneng (73. Ruben Boot)

  De wedstrijd tegen de zaterdagtak van Leones begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de drie leden die ons de afgelopen weken ontvallen zijn. Met een kwartier vertraging, omdat Leones haar zaakjes niet voor elkaar had, begon de wedstrijd. DFS domineerde vanaf de aftrap tegen bezoekers. Een goal kon dan ook niet uitblijven. Iets na het kwartier scoorde Rody van Osenbruggen de 1-0 Nadat Melvin van den Hatert de 2-0 binnenschoot was de wedstrijd al gespeeld. Via Henno Westeneng, Otto van Setten en Sam van Hasselt liep de thuisploeg simpel uit naar de 5-0 ruststand.

  In de tweede helft was het lang gesapig. Westeneng schoot na iets meer dan zestig minuten de 6-0 binnen. Leones kwam maar sporadisch in de sv DFS zestien. In de laatste tien minuten scoorde sv DFS nog drie keer. Melvin van Osenbruggen scoorde de 7-0 waarna Ruben Boot de 8-0 aantekende. De 9-0 was van de voet van Sam van Hasselt. Al met al een simpele overwinning tegen een zwak Leones.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 15:00u uit voor de beker tegen het zaterdagteam van Ewijk.

 • DFS met 4-1 te sterk voor FC Lienden in PVE cup

  Opstelling: Mike van der Meijde, Paul van Westreenen (46. Xander Breunissen), Ryan Mekking (46. Dominik Szyszko), Rick van Walsem, Wouter Huibers (67. Paul van Westreenen), Benoni Kainama (46. Rody van Osenbruggen), Joop Gerritsen (73. Benoni Kanaima), Sam van Hasselt, Tim Himmersom (46. Marc van Eldik), Otto van Setten (67. Ruben Boot), Melvin van den Hatert (46. Henno Westeneng)

  DFS speelde een slordige eerste helft tegen de gasten uit Lienden. DFS kreeg wel twee mogelijkheden op de voorsprong die niet benut werden. Tim Hommersom scoorde net voor het half uur vanuit een rebound de 1-0. Niet veel later stuurde Sam van Hasselt de snelle Melvin van den Hatert weg die vervolgens doelman Weiman kansloos liet, 2-0. Net voor de pauze scoorde Lienden de aansluitingstreffer vanaf de strafschopstip, 2-1

  In de tweede helft domineerde DFS, met vijf wissels in de gelederen, de wedstrijd. Rond de zestigste minuut schoot Sam van Hasselt de 3-1 met links binnen en was de wedstrijd gespeeld. DFS kreeg veel kansen op een grotere voorsprong, die niet benut werden. Doelman Mike van de Meijde voorkwam vervolgens met een prima reflex de aansluitingstreffer, Uiteindelijk zorgde Ruben Boot, na een prima voorzet van Marc van Eldik, voor de eindstand van 4-1, zodat sv DFS ongeslagen het toernooi afsloot op de derde plaats,

  De winst ging in de finale van de Prima Voor Elkaarcup naar Musketiers dat met 4-1 weinig te duchten had van Dodewaard dat tweede werd. DFS werd derde, Lienden vierde. Kesteren klopte Uchta met 3-0 waardoor ze vijfde werden voor Uchta dat zesde werd. De thuisploeg kreeg tevens de sportiviteitsbeker, per wedstrijd gaven de scheidsrechters punten, uitgereikt.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30u thuis voor de beker tegen het zaterdagteam van Leones.

 • DFS klopt Kesteren met 3-1 in PvEcup

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (31. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers (40. Rody van Osenbruggen), Melvin van Osenbruggen (31. Benoni Kainama), Sam van Hasselt, Rody van Osenbruggen (31. Ryan Mekking), Marc van Eldik (31. Tim Hommersom), Otto van Setten (40. Marc van Eldik), Henno Westeneng (31. Ruben Boot)

  DFS begon voortvarend aan de tweede wedstrijd in de Prima voor Elkaar cup. Binnen twaalf minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Eerst onderschepte Westeneng de bal waarna Otto van Setten zijn voorzet kon binnenlopen. Daarna schoot Sam van Hasselt, na een prima assist van Melvin van Osenbruggen, de 2-0 binnen. In balbezit was de thuisploeg in fases te slordig. Kesteren speelde afwachtend en loerde op de tegenstoot. DFS kreeg meer mogelijkheden op doelpunten, o.a. Marc van Eldik schoot nog een keer voorlangs in de wedstrijd van twee keer dertig minuten.

  DFS wisselde vijf keer in de rust. De stand van 2-0 bleef lang op het scorebord staan. Voor beide doelen waren de mogelijkheden beperkt. Drie minuten voor tijd viel een vrije trap vanaf rechts pardoes binnen, wat de aansluitingstreffer voor Kesteren betekende, 2-1 Ineens geloofde de gasten er weer in en zette ze aan op jacht naar een mogelijke gelijkmaker. Boot vergat daarna van dichtbij de genadeklap uit te delen door een assist van Sam van Hasselt over te schieten. In de dying seconds scoorde Tim Hommersom na een prima tegenaanval de 3-1 waarna de scheidsrechter direct voor het eindsignaal floot  

  A.s. zaterdag speelt sv DFS thuis voor de PVE-cup de finaleronde, de tegenstander en het aanvangstijd wordt a.s. donderdag bekend.

  In de andere poule won Dodewaard met 2-0 van Lienden

  Programma Prima Voor Elkaar Cup:

  https://www.tournify.nl/live/bc

 • DFS deelt de punten met Musketiers in PVE cup, -1-1

  Opstelling: Mike van der Meijde, Paul van Westreenen (31. Xander Breunissen), Ryan Mekking, Rick van Walsem (31. Dominik Szyszko),  Rody van Osenbruggen , Melvin van Osenbruggen (31. Benoni Kainama), Sam van Hasselt (48. Joop Gerritsen),  Joop Gerritsen (31. Wouter Huibers), Henno Westeneng, Ruben Boot (31. Marc van Eldik), Tim Hommersom (45. Ruben Boot)

  In de eerste helft domineerde de thuisploeg, in een match van twee keer dertig minuten, de wedstrijd tegen de Elstenaren. Meerdere goede kansen leverde geen doelpunten op. Na een kopbal van Westeneng, werd de inzet van Boot van de lijn weggewerkt. Hommersom stuitte ook, vanuit een vrije schietkans, op de doelman. DFS zag vervolgens een inzet van Melvin van Osenbruggen, na een fraaie aanval net naast gaan. Ook een doelpoging van Sam van Hasselt leverde geen doelpunt op. De gasten daarentegen creëerde weinig grote mogelijkheden. Bij de twee uitvallen vonden ze doelman Mike van der Meijde op hun pad.

  In de rust wisselde trainer Omvlee vijf keer. Aan DFS-zijde werd het spel, na de wissels van een aantal sterkhouders, onrustig. Desondanks scoorde Henno Westeneng, na een prima assist van Marc van Eldik, de 1-0. Daarna zette de bezoekers aan en moest de thuisploeg terug. Rond de zestigste minuut scoorde de gasten uiteindelijk de terechte gelijkmaker en eindstand van 1-1

  In de andere poule won Dodewaard met 2-1 van Uchta

  Programma Prima Voor Elkaar Cup:

  https://www.tournify.nl/live/bc

  A.s. dinsdag speelt sv DFS om 19:45u thuis voor de PVE-cup tegen de buren uit Kesteren.

 • DFS vervolgt de voorbereiding met nipte winst op Spero, 2-1

  Opstelling: Mike van der Meijde, Dominik Szysko (46. Xander Breunissen/75.Domink Szyszko), Paul van Westreenen (46. Ryan Mekking), Rick van Walsem, Wouter Huibers (58. Paul van Westreenen), Joop Gerritsen (46. Melvin van Osenbruggen), Sam van Hasselt (46. Rody van Osenbruggen), Marc van Eldik (46. Benoni Kainama), Otto van Setten (46. Ruben Boot), Melvin van den Hatert (58. Henno Westeneng), Tim Hommersom

  Na vijf minuten verraste een speler van de gasten zijn eigen doelman met een hoge terugspeelbal die over de doelman heen tegen de touwen verdween 1-0 Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin de Elstenaren meer de bal hadden, maar de thuisploeg de meeste mogelijkheden kreeg. DFS gaf op een gemiste penalty na, weinig weg. In de dying seconds van de eerste helft rondde youngster Marc van Eldik een goedlopende aanval af met een doeltreffend schot in de voor hem linkerbenedenhoek achter de kansloze doelman, 2-0

  In de rust wisselde trainer Omvlee zes keer en zagen we hetzelfde spelbeeld. Spero ging nog wat nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer, maar DFS stond goed georganiseerd. De bezoekers creëerde weinig kansen. DFS was nog een keer dichtbij via Rody van Osenbruggen die tijdig gestuit werd. Ook de laatste twee wissels, Westeneng en Hommersom, waren inmiddels binnen de krijtlijnen verschenen. Vijf minuten voor het einde scoorde de Elstenaren alsnog de aansluitingstreffer en tevens eindstand van 2-1  


  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30u op sportpark ’t Heerenland een wedstrijd in het kader van de Prima voor Elkaarcup tegen vv Musketiers.

 • DFS opent oefencampagne met 0-0 tegen AVW’66

  Opstelling: Wouter Groeneveld (75. Xander Breunissen), Xander Breunissen (68. Wouter Huibers), Ryan Mekking (58. Joop Gerritsen), Rick van Walsem, Wouter Huibers (46. Paul van Westreenen), Melvin van Osenbruggen, Marc van Eldik, Sam van Hasselt (68. Melvin van den Hatert), Melvin van den Hatert (46. Dominik Szyszko) Ruben Boot (58. Otto van Setten), Levi Roelofsen

  In een gelijk opgaande eerste helft kregen de bezoekers tijdens de seizoensaftrap de beste mogelijkheden tegen de nummer drie van de derde klasse E van vorig seizoen. De snelle Melvin van de Hatert trof eerst de paal en vond vervolgens, na weg gestoken te zijn door Sam van Hasselt, de doelman op zijn pad. Na een minuut of twintig werden de mogelijkheden voor de doelen schaars. DFS kwam minder aan aanvallen toe, maar gaf aan de andere kant ook weinig weg met een 0-0 ruststand als gevolg.

  In de tweede helft waren er niet veel mogelijkheden te noteren. Marc van Eldik zag een poging overgaan terwijl doelman Groeneveld het rustig had aan de overzijde. Een kwartier voor tijd liep een Westervoortse speler wat lomp door op de DFS-keeper, die vervolgens met een blessure aan zijn hand, achteraf bleek zijn middenhandsbeentje gebroken, gewisseld moest worden. De net gewisselde veldspeler Breunissen kwam hem, bij de afwezigheid van een reservekeeper, vervangen binnen de krijtlijnen. Na enkele minuten blessuretijd floot de leidsman af, zodat de eerste oefenmatch eindigde in de brilstand van 0-0 Vermeldingswaardig is nog het debuut van de jonkies Marc van Eldik (17) en Levi Roelofsen (16)

  A.s. dinsdag oefent sv DFS om 19:30u thuis tegen het uit de zondag tweede klasse gedegradeerde Spero uit Elst.

 • Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand (64. Ruben Boot), Joost van Dam (67. Melvin van den Hatert), Otto van Setten (90. Sijmen van Dijk) Yannick Roodebeen.

  Op een heerlijke zonnige zaterdag stond de kraker tussen twee beste ploegen van de vierde klasse B op het programma. De Paasberg moest winnen om DFS voorbij te gaan op de ranglijst. DFS had het in de eerste helft lastig met de bewegelijke Arends en de fysiek sterke spelers van de Geitenkampers. Vooral de rechtsback slingerde de bal nogal eens voor terwijl de indraaiende hoekschoppen ook levensgevaarlijk waren. Doelman Tomatala wist echter van geen wijken en stond op zijn post met een aantal prima reddingen. Voor DFS schoot Rick van Walsem, na een afvallende bal uit een corner, in de beginfase over en ware er nog twee kleine mogelijkheidjes te noteren. Beide ploegen gingen rusten met 0-0

  In de tweede helft kregen de bezoekers de wedstrijd steeds meer onder controle. Doelman Tomatala ranselde een vrije trap fenomenaal uit zijn doel en liet de thuisploeg wanhopen. Voor DFS verdween een inzet van Otto van Setten miraculeus via de binnenkant van de paal weer uit het doel. DFS kreeg de controle doordat men ging voetballen. Na negenenvijftig minuten kopte Otto van Setten de Opheusdenaren vanuit een hoekschop op voorsprong en was de ban gebroken, 0-1 Joost van Dam dolde een tegenstander en zag zijn inzet net voorlangs vliegen. Tomatala tikte nog een keer een vrije trap uit het doel en bij De Paasberg werd het spel steeds wanhopiger.  Vijf minuten voor tijd schoot Joop Gerritsen, na een vrije trap van Melvin van Osenbruggen, de bevrijdende 0-2 binnen en was de wedstrijd gespeeld.

  Na enkele minuten blessuretijd floot de leidsman af waarna de verdiende titel gevierd kon worden.

  A.s. zaterdag wordt de competitie thuis om 14:30u afgesloten met de derby tegen Kesteren.

  Foto: Ben Gal sportfotografie

  Klik hier voor de foto's met dank aan Ben Gal sportfotografie