• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • Wedstrijdverslagen sv DFS 1

 • DFS periodewinnaar na derbywinst, 0-3

  Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Ryan Mekking, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Melvin van Osenbruggen, Thijs van den Brand (78. Ruben Boot), Joop Gerritsen (85. Rody van Osenbruggen), Joost van Dam, Otto van Setten (85. Melvin van den Hatert), Yannick Roodbeen (85. Sijmen van Dijk)

  Vanwege Oranje trapte beide ploegen, op het niet al te beste veld, de derby om half twee af. Handenbinder Joost van Dam was op dreef en bezorgde de defensie van Kesteren handenvol werk. De slim vrijgelopen Thijs van den Brand was met een kopbal dichtbij de openingstreffer. Doelman Arends redde echter bekwaam. Uit de volgende corner kopte de DFS-aanvoerder net naast. Na een kwartier ontsnapte Otto van Setten aan de linkerkant en leverde hij een panklare voorzet af op Joost van Dam, die de bal controleerde en binnenschoof, 0-1. Kesteren creëerde nagenoeg geen mogelijkheden. De eerste grote kans was een penalty die cadeau gegeven werd door scheidsrechter Vincke. Dirk Roelofsen pakte het sint cadeautje echter niet uit. Doelman Tomatala had een prima save op de inzet vanaf de strafschopstip. In blessuretijd stuurde Melvin van Osenbruggen met een prima pass Joost van Dam de diepte in die met een schuiver doelman Arends voor de tweede keer liet vissen, 0-2

  DFS kwam wat slap uit de kleedkamer tegen Kesteren dat probeerde aan te zetten. Doelman Tomatala voorkwam met een prima redding de aansluitingstreffer. De Kesterense storm ging al snel liggen. Na vijfenvijftig minuten leverde Melvin van Osenbruggen een perfect genomen vrije trap af die door Yannick Roodbeen fraai werd binnengekopt, 0-3 Voor Yannick het beste antwoord op het niet al te fraaie spandoek aan zijn adres achter een van de goals. Na deze goal was de wedstrijd definitief beslist in Opheusdens voordeel. Hier brachten de wissels aan beide kanten geen verandering meer in. Na het laatste fluitsignaal van de leidsman was de derbywinst en de eerste periodetitel een feit en kunnen de mannen zicht gaan richten op de laatste wedstrijd van 2022 tegen concurrent De Paasberg.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark ’t Heerenland de topper tegen De Paasberg op het programma.

 • DFS eenvoudig langs Dodewaard, 0-4

  Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen (46. Dominik Szyszko) Ryan Mekking , Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Melvin van Osenbruggen, Thijs van den Brand, Joop Gerritsen, Joost van Dam (74. Melvin van den Hatert), Otto van Setten (74. Ruben Boot), Sijmen van Dijk (61. Yannick Roodbeen)

  DFS was in de eerste helft heer en meester tegen de thuisploeg die opereerde vanuit een 5-3-2 opstelling. Na zes minuten kopte spits Otto van Setten, na een prima voorzet van back Hovestad, de 0-1 voorsprong tegen de touwen. Dodewaard stelde hier nauwelijks wat tegenover. Negen minuten voor de rust verzond de andere back Breunissen een voorzet die slecht werd verwerkt door doelman Willemsen waarna Sijmen van Dijk de 0-2 ruststand op het scorebord bracht.

  DFS begon slordig aan de tweede helft tegen de thuisploeg die probeerde druk te zetten. Heel veel mogelijkheden leverde dit echter niet op. Een half uur voor tijd was de wedstrijd definitief beslist. Joost van Dam was de ver uitkomende doelman Willemsen te snel af waarna de bal bij invaller Roodbeen kwam die met buitenkant voet van afstand fraai de bal in het lege doel schoot, 0-3. Dodewaard testte nog een keer met een schot doelman Tomatala die bekwaam redde.  Bij DFS waren intussen Boot en Van den Hatert binnen de krijtlijnen verscheen. In de slotminuut rondde Roodbeen, met zijn vijfenzeventigste competitiedoelpunt voor meerdere clubs, een assist van Boot, bekwaam af, 0-4 Door het puntverlies van concurrent De Paasberg heeft DFS nu een voorsprong van vier punten op de  op de tweede plaats staande Arnhemmers.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark De Leede de derby tegen Kesteren op het programma.

   

 • DFS veegt de vloer aan met sympathiek SVHA, 8-0

  Opstelling: Noah Tomatala (65. Gerhard Meijer), Ryan Mekking (65.Dominik Szyszko), Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen (17. Xander Breunissen) , Thijs van den Brand, Otto van Setten, Joost van Dam, Yannick Roodbeen (65.Ruben Boot), Sijmen van Dijk (61. Melvin van den Hatert)

  DFS had vandaag weinig te duchten van de tegenstander uit het naburige Herveld. DFS domineerde de wedstrijd tegen een tegenstander die ondanks dat men de rode lantaarn draagt wel wil voetballen en niet de bus parkeert voor het eigen doel. Na acht minuten kopte Yannick Roodbeen, na een prima voorzet vanaf rechts, met zijn eerste doelpunt voor sv DFS de 1-0 binnen. Tien minuten later viel aanvoerder Rody van Osenbruggen geblesseerd uit en werd hij vervangen door Xander Breunissen. Roodbeen hielp daarna een reuzekans om zeep door de bal naast te chippen. Rond het half uur kopte Sijmen van Dijk de 2-0 binnen en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. SVHA kwam niet verder dan een halve mogelijkheid terwijl de thuisploeg voor de rust vergat verder uit te lopen.

  In de tweede helft kopte Otto van Setten, na een van de vele corners, goed in waarna Rick van Walsem van dichtbij de 3-0 op de borden schoot. DFS bracht Melvin van de Hatert en enkele minuten later het drietal Gerhard Meijer, als vervanger van de geblesseerd geraakte doelman Tomatala, Dominik Szyszko en Ruben Boot binnen de krijtlijnen. Nadat Otto van Setten de 4-0 aantekende stortte de gasten als een kaartenhuis in elkaar. DFS zette aan en scoorde via wederom Van Setten, Joost van Dam en twee keer Ruben Boot nog vier doelpunten waardoor er een 8-0 eindstand op het scorebord verscheen voor de koploper van 4B.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark De Eng de derby tegen Dodewaard op het programma.

   

 • DFS aan kop na 2-6 overwinning.

  Opstelling: Noah Tomatala, Ryan Mekking, Melvin van Osenbruggen(60. Xander Breunissen), Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen(22. Yannick Roodbeen/ 72. Ruben Boot) Thijs van den Brand Joost van Dam, Otto van Setten, Sijmen van Dijk

  Qua resultaat en de uitslagen op de andere velden was het een prima middag voor sv DFS. Uw verslaggever weet echter niet zo goed hoe hij de wedstrijd van deze middag moet beschrijven. Geen ontvangst door het bestuur van de thuisploeg, een bar slechte wedstrijd van twee ploegen op een hobbelig en glad veld met een laagstaande zon en een scheidsrechter die zijn eigen wedstrijd floot vol vreemde beslissingen. 

  Bij Comedy Capers scoort deze wedstrijd in ieder geval hoog. Spelers gleden aan beide kanten uit en leverde de bal veelvuldig bij elkaar in. Een goed indraaiende vrije trap van Sijmen van Dijk viel na twintig minuten binnen, 0-1. Enkele minuten later werd de geblesseerde Gerritsen vervangen door Yannick Roodbeen, die na een vervelende blessure, zijn eerste minuten maakte voor DFS. Na een half uur verdween een voorzet van Hovestad in een keer tegen de touwen, 0-2 Op slag van de rust kopte Otto van Setten vanuit een corner de 0-3 ruststand binnen.

  In de tweede helft werd aflevering twee van Comedy Capers afgespeeld. Het spel bleef niet best. Nadat doelman Saro uitgleed kon Thijs van den Brand simpel de 0-4 binnenschuiven. Via een cadeautje van de leidsman in de vorm van een penalty werd het 1-4. Vlak daarna liet de leidsman volkomen ten onrechte onze vlagger staan en voorkwam doelman Tomatala een doelpunt. Aan de overzijde dacht de Arnhemse grensrechter blijkbaar dat het vlaggetjesdag was. Nadat Joost van Dam op de doelman stuitte benutte Thijs van den Brand de rebound, 1-5. De thuisploeg scoorde vervolgens de 2-5 waarna Joost van Dam voor het slotakkoord van 2-6 tekende, na een prima pass van invaller Ruben Boot.

  Al met al niet best qua veldspel maar wel de volle buit van drie punten. Later bleek ook de koppositie weer overgenomen van De Paasberg dat in Zetten de bietenbrug opging.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen SVHA op het programma.

   

 • Puntendeling voor sv DFS, 1-1

  Opstelling: Noah Tomatala, Ryan Mekking (55. Xander Breunissen), Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad (55. Wouter Huibers), Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand Joost van Dam, Otto van Setten, Sijmen van Dijk (55. Melvin van den Hatert)
   
  DFS begon goed aan de derde wedstrijd binnen een week tegen het ook nog ongeslagen SDOO. Nadat een inzet van de aanvoerder, na een prima pass tussendoor, net voorlangs verdween schoot Joost van Dam, net drie dagen ziek geweest, de thuisploeg na tien minuten op voorsprong, 1-0. Daarna vergat DFS door te drukken via meerdere mogelijkheden. Het spel van DFS zakte vervolgens naar een bedenkelijk niveau tegen een op de tegenstoot loerend SDOO. Niet onverdiend kwamen de bezoekers vlak voor de rust op 1-1 via Bal.
   
  In de tweede helft mocht DFS domineren. Het eerste half uur gaf men weinig weg tegen de Heterenaren. Omdat meerdere mogelijkheden onbenut werden gelaten bleef het op de tegenstoot loerend SDOO gevaarlijk. Trainer Omvlee bracht intussen drie wissels binnen de lijnen. DFS besloot al snel alles of niets te spelen door de bal erin te pompen. Helaas leverde dit geen doelpunten op, al was het team een aantal keer dichtbij. In de tegenstoot was het nog uitkijken voor de gevaarlijke aanvallers bij de tegenstander. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter moest DFS genoegen nemen met een puntendeling.
   
  A.s. zaterdag staat om 14:30u de uitwedstrijd tegen Arnhemse Boys op het programma.

   

 • DFS veegt ook Excelsior Z van de mat, 1-5

  Opstelling: Wouter Groeneveld, Ryan Mekking (72. Xander Breunissen), Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand (66. Wouter Huibers), Joost van Dam (72. Melvin van den Hatert), Otto van Setten, Sijmen van Dijk

  De eerder vanwege een zware blessure gestaakte wedstrijd werd vanavond in de tiende minuut hervat met een scheidsrechtersbal. In de eerste helft ging de bal op en neer op de Zettense kunstgrasmat. Verdedigend gaven de bezoekers met veldheer Rick van Walsem als leider achterin niets weg. Voorin was men dodelijk via handenbinder Joost van Dam. Na een vrije trap kopte spits Otto van Setten, die bijna al zijn luchtduels won, de bal door en was het Joost van Dam die na vierentwintig minuten de 0-1 binnenschoot. Drie minuten voor de rust bediende Sijmen van Dijk zijn collega Joost van Dam die zijn tegenstander dolde en snoeihard de 0-2, in de korte hoek, achter doelman Cornelissen schoot. Dit was tevens de ruststand.

  In de tweede helft kwamen de bezoekers geen enkel moment in de problemen. Na zevenenvijftig minuten besliste wederom van Dam met zijn derde treffer de wedstrijd, 0-3. Drie minuten later draaide Sijmen van Dijk een corner goed in waarna Rick van Walsem de 0-4 binnenkopte. Huibers kwam intussen Van den Brand aflossen. Joost van Dam kreeg daarna een door Sijmen van Dijk doorgekopte bal voor zijn voeten, slalomde langs enkele tegenstanders om daarna het net voor de vijfde keer deze avond te laten bollen. DFS bracht met Xander Breunissen en Melvin van den Hatert voor Ryan Mekking en topschutter Joost van Dam nog twee wissels binnen de krijtlijnen. Het slotakkoord en de ‘eretreffer’ was voor Rustenhoven die profiteerde van een te korte terugspeelbal aan DFS-zijde.

  Door deze overwinning hebben onze mannen met dertien punten uit vijf wedstrijden de koppositie ingenomen in 4B met één punt voorsprong op De Paasberg en twee punten meer dan het nog ongeslagen SDOO.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark ‘t Heerenland de wedstrijd tegen nummer drie SDOO op het programma.

 • DFS verpletterd Uchta in derby, 1-8

  Opstelling: Wouter Groeneveld, Ryan Mekking (58. Xander Breunissen), Melvin van Osenbruggen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad (58.Wouter Huibers), Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand (58. Ruben Boot), Joost van Dam, Otto van Setten, Sijmen van Dijk (46. Melvin van den Hatert)

  Onder, zeker voor eind oktober, warme weersomstandigheden kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Het leek bij vlagen wel zomeravondvoetbal. Na negen minuten was het raak voor de bezoekers toen Joost van Dam een voorzet vanaf rechts, notabene met zijn hoofd, binnenkopte. Doelman Achterberg ging hierbij bepaald niet vrij uit, 0-1 Rond het half uur liet Sijmen van Dijk met een streep, na een voorzet van back Ryan Mekking, doelman Achterberg kansloos, 0-2. Rick van Walsem zorgde met een kopbal, na een vrije trap, voor de 0-3 ruststand.

  In de tweede helft boorde onze mannen al snel de hoop van de Uchtanaren, om wellicht nog terug te komen in de wedstrijd, de grond in. DFS kreeg meerdere mogelijkheden. Uiteindelijk schoot plaaggeest Joost van Dam, na een individuele actie, de 0-4 binnen. Vijf minuten later bediende dezelfde speler Joop Gerritsen die met een schot, van net buiten de zestien, de 0-5 binnenschoot. En nog was de koek niet op. In de laatste tien minuten bleef DFS gas geven en profiteren van de wanorde bij de tegenstander. De in rust ingevallen Melvin van de Hatert tekende de 0-6 aan. Uchta deed wat terug via de 1-6. Na een doorgekopte bal van Gerritsen kopte Rick van Walsem zijn tweede van de middag binnen, 1-7.  Het slotakkoord was voor onze TGV Melvin van de Hatert. In de diepte gestuurd door Melvin van Osenbruggen omspeelde hij bekwaam doelman Achterberg om de eindstand van 1-8 aan te tekenen.

  A.s. dinsdag staat om 20:00u op sportpark De Leijgraaf het restant van 80 minuten tegen Excelsior Z op het programma.

 • DFS met speels gemak langs Arnhemia, 5-0

  Opstelling: Noah Tomatala, Ryan Mekking, Melvin van Osenbruggen (74. Wouter Huibers), Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand (71. Ruben Boot), Joost van Dam, Otto van Setten (74. Henno Westeneng), Sijmen van Dijk (54. Melvin van den Hatert)

  De thuisploeg domineerde de wedstrijd tegen de bezoekers uit Arnhem. Arnhemia, met voormalig DFSer Ali Edan in de gelederen had weinig in te brengen. Na zes minuten stuurde Thijs van den Brand Sijmen van Dijk weg wiens voorzet vanaf links door de vogeltje vrijstaande Otto van Setten werd binnen gekopt, 1-0 Daarna hield de thuisploeg de bezoekers nog te lang in de wedstrijd. DFS was te gehaast en te slordig. Meerdere mogelijkheden om de marge te vergroten werden onbenut gelaten.  Elf minuten voor tijd bediende Ryan Mekking met een prima voorzet spits Otto van Setten, die de bal goed controleerde en snoeihard tegen de touwen ramde, 2-0 Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten.

  In de tweede helft kregen de Arnhemmers maar een mogelijkheid die van afstand naast geschoten werd. Individueel heeft Arnhemia een aantal leuke spelers, maar een echt team is het niet. DFS kwam niet in de problemen. In de beginfase leverde drie mogelijkheden, waaronder een op de lijn geblokte inzet van Otto van Setten, nog geen doelpunten op. Een half uur voor tijd was de wedstrijd definitief beslist toen Joost van Dam een voorzet van de ingevallen Melvin van de Hatert tot doelpunt promoveerde, 3-0  DFS bracht vervolgens drie frisse wissels binnen de lijnen. Vanaf de stip, na opzettelijk hands op de doellijn van een tegenstander, schoot Van Dam de 4-0 langs doelman Bonaparte. Met de voltooiing van zijn hattrick zorgde Joost van Dam voor het slotakkoord en de eindstand van 5-0.

  Zaterdag 29 oktober staat om 14:30u op sportpark De Hoeken de derby tegen Uchta op het programma.

 • DFS met 6-2 te sterk voor A.S.V. Zuid Arnhem

  Opstelling: Noah Tomatala, Ryan Mekking, Melvin van Osenbruggen (41. Wouter Huibers), Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Joop Gerritsen (71. Ruben Boot), Thijs van den Brand, Joost van Dam, Otto van Setten (62. Henno Westeneng), Sijmen van Dijk (62. Melvin van den Hatert)

  Zonder groots te spelen domineerde DFS de wedstrijd tegen de Arnhemmers. DFS had veelvuldig balbezit wat in de twaalfde minuut, na een uitgespeelde aanval, resulteerde in de 1-0 voorsprong via Sijmen van Dijk. Na drieëntwintig minuten kopte spits Otto van Setten, vanuit een vrije trap, de thuisploeg naar 2-0. Nadat de scheidsrechter ten onrechte het vlagsignaal van de grensrechter negeerde scoorde de bezoekers, na een corner, de aansluitingstreffer, 2-1.  Bij DFS viel Melvin van Osenbruggen geblesseerd uit en werd hij vervangen door Wouter Huibers. Een minuut voor de rust kopte Gerritsen de bal via de keeper op de lat waarna Joost van Dam de 3-1 ruststand aantekende.

  In de tweede helft scoorde DFS via aanvoerder Rody van Osenbruggen met een prima kopbal, na een corner, de 4-1. Negen minuten later scoorde dezelfde speler, na een prima pass binnendoor van Thijs van den Brand de 5-1. Na gepruts achterin werd het volkomen onnodig 5-2. Bij de thuisploeg kwamen Henno Westeneng en Melvin van den Hatert vervolgens Sijmen van Dijk en Otto van Setten aflossen. Enkele minuten later kwam Ruben Boot in het veld voor Joop Gerritsen. Negentien minuten voor tijd viel de DFS aanvoerder met een blessure uit waarna DFS verder moest met tien man. De tegenstander probeerde aan te zetten, zonder grote mogelijkheden te creëren. In de slotfase scoorde JO19 speler Henno Westeneng, bij zijn thuisdebuut in de competitie, de eindstand van 6-2

  A.s. donderdag staat om 20:00u op sportpark ’t Heerenland de inhaalwedstrijd tegen Arnhem op het programma.

 • DFS klopt BVC’12 met 3-0 in oefenmatch

  Opstelling: Wouter Groeneveld, Xander Breunissen (46. Ruben Boot) , Ryan Mekking, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen (63. Xander Breunissen), Joop Gerritsen, Thijs van den Brand (46. Norberto Saldanha Tomás), Melvin van den Hatert (46. Bartek Stasiak), Otto van Setten (46. Henno Westeneng), Joost van Dam (63. Sijmen van Dijk)

  Vanavond traden onze mannen aan tegen BVC’12 uit Beek. Net als DFS een seizoen eerder is BVC’12 gestopt met betaald prestatievoetbal en dit seizoen actief in de vierde klasse. De gedeelde nummer twee van 4A was een ploeg die net als DFS wil voetballen.

  DFS was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Verdedigend gaf men weinig weg en aanvallend werden er meerdere mogelijkheden gecreëerd. Na tien minuten streepte Joost van Dam, na een prima voorzet, de thuisploeg naar 1-0. Otto van Setten zag een kopbal en een inzet gestopt worden terwijl wederom Van Dam een kans overschoot. Al met al was de 1-0 ruststand gezien de mogelijkheden vrij mager.

  In de tweede helft verschenen er vier wissels aan de aftrap. Bartek Stasiak kopte DFS vanuit een corner al snel naar de 2-0. BVC’12 zag een afstandspoging door doelman Groeneveld bekwaam gekeerd worden en een schot gekraakt worden door de DFS defensie. Voor de thuisploeg was JO19 speler Westeneng tot twee keer toe dicht bij een treffer. Drie minuten voor tijd schoot invaller Sijmen van Dijk DFS vanuit een vrije trap, via de onderkant van de lat en in de kruising, naar de 3-0 eindstand.

  A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen A.S.V. Zuid Arnhem op het programma.

 • DFS trapt seizoen af met 0-0 in derby tegen Lienden

  Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen,, Rick van Walsem, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Gijs Grootendorst, Ruben Boot, Thijs van den Brand (60. Joop Gerritsen), Otto van Setten (25. Henno Westeneng), Sijmen van Dijk (70. Wouter Huibers)

  DFS speelde vandaag onder de maat. Te veel spelers hadden het niet waardoor men in de beginfase achter Lienden aanliep. Spits Otto van Setten viel in het eerste half uur al uit en werd vervangen door O19 speler Henno Westeneng die verdienstelijk inviel. Koud in het vel ontsnapte Henno aan de aandacht van de Lienden defensie en werd hij door Elings onreglementair afgestopt. De scheidsrechter toonde Elings vervolgens de rode kaart, wellicht een wat zware straf maar je kan hem geven. Daarna had DFS wel meer het balbezit maar veel verder dan een inzet van Sijmen van Dijk die via de binnenkant van de paal voorlangs verdween kwamen de bezoekers de eerste helft niet.  

  In de tweede helft loerde een keihard werkend Lienden op de tegenstoot. Bij DFS ontbrak het vernuft om tot grote mogelijkheden te komen. Te veel spelers haalde hun niveau niet, zodat Lienden vrij makkelijk overeind bleef. Westeneng schoot nog een keer een afvallende val net naast terwijl de tien man van Lienden in de slotfase zelfs nog twee mogelijkheden kregen op een doelpunt voor de thuisploeg. In de allerlaatste seconde speelde DFS een drie tegen één aanval slecht uit waardoor een gestolen overwinning uitbleef.

  Vandaag zat er ondanks zevenenzestig minuten een man meer niet meer in dan een 0-0 tegen Lienden dat op karakter prima standhield.  

  A.s. zaterdag staat om 14:30u op sportpark ’t Heerenland de wedstrijd tegen Arnhemia op het programma.

 • Magere overwinning voor sv DFS

  Opstelling: Gerhard Meijer (46. Milan Rozenbrand), Xander Breunissen (65. Ryan Mekking), Rick van Walsem, Melvin van Osenbruggen, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Gijs Grootendorst, Ruben Boot (55. Joost van Dam), Thijs van den Brand, Otto van Setten, Sijmen van Dijk (75. Wouter Huibers)

  Het regende de eerste helft mogelijkheden en corners voor de thuisploeg. Des te verwonderlijker was het dat het bij de rust maar 1-0 stond. DFS domineerde de wedstrijd volledig, alleen ontbrak de scherpte om de vele kansen af te ronden. In de vijfentwintigste minuut was het raak toen een inzet van Sijmen via een tegenstander binnen vloog. Redichem stelde daar maar één mogelijkheid tegenover.

  In de tweede helft verscheen Milan Rozenbrand als vervanger van good old Meijer tussen de palen. DFS had het balbezit maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. Redichem stelde daar ook niet veel tegenover zodat de wedstrijd naar zijn einde kabbelde. Ondanks twee handen vol mogelijkheden eindigde de wedstrijd in een magere 1-0 overwinning, zodat het vizier nu gericht kan worden op de competitiestart.

  A.s. zaterdag start de competitie om 14:30u met een uitwedstrijd tegen Lienden.

 • DFS onderuit tegen Fortissimo

  Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Rick van Walsem, Melvin van Osenbruggen, Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen, Gijs Grootendorst, Ruben Boot (78. Henno Westeneng), Thijs van den Brand, Otto van Setten, Sijmen van Dijk (60. Bartek Stasiak)

  DFS was de eerste helft trefzeker tegen de Edenaren. Uit drie mogelijkheden trof men twee keer doel. Na een voorzet van Huibers kopte Thijs van den Brand door waarna een half geraakte voorzet van Sijmen van Dijk weer in de voeten van Thijs van den Brand belandde, die vervolgens koelbloedig raak schoot, 0-1. Net voor het half uur reageerde Grootendorst goed op een bal in de hoek en sprintte hij op volle snelheid zijn tegenstander eruit waarna zijn harde voorzet door Sijmen van Dijk tegen de touwen werd gewerkt. De grootste mogelijkheid aan de overzijde van de thuisploeg spatte uiteen op de paal, zodat DFS ging rusten met een 0-2 voorsprong.

  In de tweede helft dicteerde Fortissimo de wedstrijd. De bezoekers creëerde nauwelijks mogelijkheden. In de tweeënvijftigste minuut verdween een inzet ongelukkig via de knie van Breunissen achter doelman Tomatala in het net, 1-2 Na deze aansluitingstreffer gingen de Edenaren opzoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er achttien minuten voor tijd, wederom een ongelukkig doelpunt leverde de 2-2 op. Bij DFS waren Stasiak en O19 speler en debutant Henno Westeneng inmiddels binnen de krijtlijnen verschenen. Uit een corner scoorde Fortissimo drie minuten voor tijd de 3-2. In de dying seconds vloerde doelman Tomatala een doorgebroken speler waarna de penalty voor de 4-2 eindstand zorgde.  

  A.s. dinsdag staat om 20:00u thuis de bekerwedstrijd tegen Redichem op het programma.

 • Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Patrick Hovestad, Rick van Walsem, Wouter Huibers, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen, Thijs van den Brand, Joost van Dam (69. Benoni Kainama), Otto van Setten.

  Deze keer een verslagje uit tweede hand, omdat uw reporter afwezig was. DFS kwam via een kopbal van Thijs van den Brand al snel op voorsprong, 0-1. In de slotfase van de eerste helft zorgde Joop Gerritsen voor de 0-2. Daarna begin Gerritsen een ‘charge’ voor de Lienden dug-out met een opstootje als gevolg. Direct na een afkoelingsperiode scoorde Otto van Setten de 0-3

  In de beginfase van de tweede helft schoot Lienden vanaf de strafschopstip een ‘cadeautje’ van de scheidsrechter binnen, 1-3 DFS, met maar één veldspeler als wissel op de bank, kwam onder druk te staan maar hield stand zodat de eerste driepunter in de beker binnen is.

  Zaterdag staat om 14:30u thuis de bekerwedstrijd tegen Redichem op het programma. De oefenwedstrijd van a.s. dinsdag tegen VVO gaat niet door.

  Foto: Wim Brouwers

  Foto's met dank aan Wim Brouwers

 • DFS onderuit tegen Lienden, 2-3

  DFS onderuit tegen Lienden, 2-3
   
  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (46. Gerben Janssen), Rody van Osenbruggen, Rick van Walsem, Melvin van Osenbruggen, Wouter Huibers, Joop Gerritsen, Ruben Boot (46.Ryan Mekking), Wesley van den Brink (51. Xander Breunissen), Joost van Dam, Otto van Setten (23. Sijmen van Dijk)
   
  In de eerste helft speelde DFS prima tegen de Liendenaren. Via Joost van Dam die een verkeerd verwerkte bal aan Liendense zijde direct afstrafte werd het al snel 1-0. DFS gaf op twee momenten na weinig weg met een terechte 1-0 ruststand als gevolg.
   
  In de tweede helft brak de fitheid DFS uiteindelijk op. Na een prima actie van Joost van Dam scoorde Sijmen van Dijk de 2-0. Lienden kon nog meerdere frisse wissels binnen de lijnen brengen in tegenstelling tot DFS dat de drie wissels in de rust al had opgebruikt. Lienden boog vervolgens via drie fraaie goals de 2-0 achterstand uiteindelijk om in een 2-3 overwinning.
   
  Zaterdag staat om 14:30u de bekerwedstrijd tegen Lienden op het programma.
 • Dodewaard wint nipt van DFS

  Opstelling: Gerhard Meijer, Rody van Osenbruggen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Wouter Huibers (31.Ryan Mekking), Joop Gerritsen (31. Benoni Kainama), Ruben Boot, Thijs van den Brand, Joost van Dam (48. Sijmen van Dijk) Otto van Setten, Sijmen van Dijk (31. Yuri Rozenbrand)
   
  Bij DFS zat de wedstrijd van woensdag duidelijk nog in de benen. Beide ploegen speelde in een gezapig tempo zonder veel mogelijkheden te creëren. Dodewaard was bij momenten wat feller. Handenbinder Joost van Dam werd, na een aantal lompen overtredingen van de Dodewaardse back op hem, maar gewisseld om erger te voorkomen. Beide ploegen kregen twee mogelijkheden en uiteindelijk was de thuisploeg de meest gelukkig door er een binnen te schieten.
   
  Zaterdag staat om 13:30u de wedstrijd tegen Lienden op het programma.
 • DFS opent de Betuwe Cup met 0-0 tegen Excelsior Z.

  Opstelling: Gerhard Meijer, Rody van Osenbruggen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Wouter Huibers (44.Ryan Mekking), Joop Gerritsen, Ruben Boot, Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand (44. Wesley van den Brenk), Otto van Setten, Sijmen van Dijk (48.Wouter Huibers)

  DFS trad aan met good old Meijer in de goal en daarnaast tien selectiespelers aangevuld met twee spelers van het tweede. DFS bepaalde het spel tegen een afwachtend Excelsior dat loerde op fouten van de tegenstander. De Opheusdenaren gaven in de gehele wedstrijd geen kans weg aan de Zettenaren.

  Uiteindelijk vergat DFS, zeker in de tweede helft, de mogelijkheden te benutten zodat de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 eindigde. Vermeldingswaardig is nog dat Ryan Mekking en Wesley van den Brenk, spelers van het tweede, prima invielen in deze wedstrijd en daarmee aantoonde dat DFS voldoende potentie heeft in de breedte om op terug te vallen.

  Donderdag staat om 19:30u de wedstrijd tegen Dodewaard op het programma.

 • 3-0 oefenwinst voor sv DFS

  Opstelling: Gerhard Meijer (57. Noah Tomatala), Rody van Osenbruggen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad (57. Melvin van Osenbruggen), Wouter Huibers, Joop Gerritsen (65. Ruben Boot), Ruben Boot (57. Otto van Setten), Gijs Grootendorst, Thijs van den Brand (46.Benoni Kainama), Joost van Dam, Melvin van den Hatert (11. Otto van Setten/30. Bartek Stasiak)
   
  In de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen oefende onze mannen tegen De Musketiers uit Elst. DFS, met een aantal net van vakantie teruggekeerde spelers, gaf weinig kansen weg tegen de bezoekers die goed meevoetbalde. De snelle Melvin van de Hatert viel al gauw uit met een blessure en werd vervangen door Otto van Setten. Iets na het half uur gaf Grootendorst een prima pass op Ruben Boot, die vervolgens de 1-0 voorsprong binnenschoot. Daarna werd spits Van Setten in de mangel genomen wat een strafschop had moeten opleveren die niet gegeven werd. Op slag van de rust schoot invaller Stasiak de thuisploeg naar de 2-0 ruststand.
   
  In de tweede helft verscheen Kainama aan de aftrap als vervanger van Thijs van den Brand. Veel mogelijkheden waren er voor beide doelen niet te noteren. DFS wisselde door en bracht doelman Tomatala, Melvin van Osenbruggen en Otto van Setten binnen de lijnen. Negentien minuten voor tijd zette Grootendorst goed druk, veroverde de bal en passeerde zijn tegenstander om vervolgens de doelman van De Musketiers kansloos te laten wat de eindstand van 3-0 opleverde.
   
  Komende week speelt sv DFS de Betuwe cup in Dodewaard. A.s. woensdag staat om 19:30u in Dodewaard de wedstrijd tegen Excelsior Z op het programma en op donderdag om hetzelfde aanvangstijdstip de wedstrijd tegen organisator Dodewaard.

   

 • DFS met 0-3 onderuit tegen De Paasberg

  Opstelling: Gerhard Meijer, Rody van Osenbruggen (36. Xander Breunissen), Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Wouter Huibers, Twan van Stralen (48. Bartek Stasiak), Ruben Boot, Gijs Grootendorst, Bartek Stasiak (36. Wesley van den Brenk), Julian de Wit (36.Benoni Kainama), Sijmen van Dijk

  Om 12:00 uur werd er onder tropische weersomstandigheden afgetrapt voor de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen tegen competitiegenoot en titelfavoriet De Paasberg.

  De bezoekers traden aan met een bijna complete selectie tegen de thuisploeg waar acht van de achttien selectiespelers ontbraken. DFS, met een aantal tweede elftalspelers als aanvulling, had weinig in te brengen tegen de Arnhemmers. Na twaalf minuten openden de bezoekers de wedstrijd van 2x 35 minuten door een rebound binnen te schieten, 0-1

  In de tweede helft kwamen Breunissen, Van den Brenk en Kainama binnen de lijnen voor aanvoerder Rody van Osembruggen, De Wit en Stasiak.  De gasten liepen via twee doelpunten uit naar de eindstand van 0-3. De thuisploeg stelde daar anderhalve mogelijkheid tegenover.

  Vandaag was de conditionele prikkel het belangrijkste in de voorbereiding op het komende seizoen.

  A.s. zaterdag staat om 14:30 uur thuis de volgende oefenwedstrijd tegen vierdeklasser Musketiers op het programma.