• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • Wedstrijdverslagen sv DFS 1

 • Matige generale voor sv DFS

  Opstelling: Dick van Dijken (55.Noah Tomatala), Xander Breunissen (77. Ryan Mekking), Melvin van Osenbruggen (46. Paul van Westreenen), Ryan Mekking (46. Joop Gerritsen), Wouter Huibers, Rody van Osenbruggen (46. Levi Roelofsen), Marc van Eldik, Sam van Hasselt, Henno Westeneng (55. Ruben Boot), Melvin van den Hatert

  DFS sloot de voorbereiding af met een nederlaag tegen vv Veenendaal. Bij DFS, waar enkele sterkouders ontbraken, maakte de zestienjarige Dick van Dijken zijn debuut als doelman. Binnen een kwartier kon de debutant al twee keer vissen. DFS werd overlopen en het is dat de doelman er ook nog een aantal tegen hield anders was de schade erger geweest. Halverwege de eerste helft ging de Veenendaalse storm liggen. Melvin van den Hatert ging alleen op de doelman af, maar vergat te scoren. Ook de rebound leverde niets op. In een regenachtig Veenendaal gingen beide ploegen rusten met 2-0

  In de tweede helft bleven ook de routiniers Van Osenbruggen beide achter in de kleedkamer en stond er een jong sv DFS in het veld met twee zestienjarige en een zeventienjarige speler. De wedstrijd was nu meer in evenwicht zonder heel veel grote mogelijkheden voor beide doelen. Beide ploegen wisselde nog een aantal keer. DFS slaagde er vanuit een scrimmage niet in om te scoren terwijl de ingevallen doelman Tomatala zijn goal ook schoonhield, zodat de stand na veertien minuten ook de eindstand was.

  A.s. zaterdag opent sv DFS  om 14:30u de competitie met een uitwedstrijd tegen WAVV

 • DFS bekert door na 3-3 tegen Lienden

  Opstelling: Gerhard Meijer, Dominik Szyszko (16. Ryan Mekking), Paul van Westreenen (55. Xander Breunissen), Rick van Walsem (34. Marc van Eldik), Wouter Huibers (55. Sam van Hasselt), Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen, Melvin van den Hatert (55. Ruben Boot), Otto van Setten, Henno Westeneng

  Onze jongens speelde een matige wedstrijd tegen Lienden. Op het kunstgras, waar de bal alle kanten opstuiterde, trof DFS een strijdend Lienden dat er bovenop zat. Door eigen fouten werden de goals weggeven. Na vijf minuten moest good old doelman Meijer voor de eerste keer vissen, 1-0 Na een kwartier werd Dominik Szysko, die na een charge goed wegkwam met geel, gewisseld voor Ryan Mekking. Rond het half uur viel ook aanvoerder Rick van Walsem geblesseerd uit en werd hij vervangen door Marc van Eldik. Vlak voor de pauze werd een doelpunt van Melvin van den Hatert onterecht afgevlagd voor buitenspel, zodat Lienden met een voorsprong de rust in ging.

  In de tweede helft kwamen de bezoekers na zo’n tien minuten op gelijke hoogte toen Rody van Osenbruggen, na een vrije trap van broer Melvin van Osenbruggen, de gelijkmaker binnenkopte, 1-1 Trainer Omvlee bracht daarna drie wissels binnen de krijtlijnen.  Drie minuten later leverde balverlies een counter op die door de thuisploeg goed werd uitgespeeld, 2-1. DFS rechtte de rug en via een intikker van Otto van Setten werd het 2-2. Achttien minuten voor tijd kwamen de Liendenaren weer op voorsprong vanaf de strafschopstip, 3-2 Hier ging een dubieuze situatie aan vooraf. De scheidsrechter kreeg de bal tegen zich aangeschoten, waarna hij liet doorspelen in plaats van een scheidsrechtersbal te geven. Voor de derde keer deze middag kwamen de bezoekers via de mooiste aanval van de middag op gelijke hoogte via Ruben Boot die al zwevend fraai de gelijkmaker, na een assist van de jarige Melvin van Osenbrugggen, binnenkopte, 3-3 De scheidsrechter floot na acht minuten blessuretijd af, zodat DFS dankszij haar uitstekende doelsaldo groepswinnaar werd in de beker en zich plaatste voor de volgende bekerronde.  

  A.s. dinsdag oefent sv DFS om 20:15u uit tegen vv Veenendaal

 • DFS verpletterd Ewijk zat , 0 - 15

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (52. Wouter Huibers), Ryan Mekking,, Rick van Walsem, Dominik Szyszko, Joop Gerritsen, Rody van Osenbruggen (57.Melvin van Osenbruggen) , Marc van Eldik, Melvin van den Hatert (57. Paul van Westreenen), Otto van Setten, Henno Westeneng (57.Ruben Boot)

  Na de negenklapper van vorige week trof sv DFS op een warme zaterdag vijfdeklasser Ewijk. De gastheren bakte er niet veel van. Na goed druk zetten veroverde Rody van Osenbruggen de bal en lag deze na twee minuten al in de touwen, 0-1 Dominik Szyszko bediende Westeneng die droog de 0-2 binnenschoot. Aanvoerde Rick van Walsem stuurde vervolgens met een lange bal Melvin van den Hatert weg die beheerst de 0-3 aantekende. Joop Gerritsen strafte gestuntel in de achterhoede van Ewijk af met de 0-4 waarna Rody van Osenbruggen binnen het half uur voor de 0-5 ruststand zorgde.

  In de tweede helft trok DFS de gashendel nog maar eens open. In de eerste zes minuten na de rust moest de doelman alweer drie keer vissen. Rody van Osenbruggen scoorde fraai zijn derde treffer deze middag, 0-6 De andere twee doelpunten werden door Melvin van den Hatert en spits Otto van Setten gescoord, 0-7 en 0-8. DFS bracht intussen vier verse krachten binnen de lijnen en ging vrolijk door met scoren. Gerritsen kopte vanuit een corner de 0-9 binnen waarna Huibers het tiental volmaakte, 0-10 In de laatste twintig minuten kwamen er nog vijf doelpunten bij. Melvin van Osenbruggen strafte eerst geklungel af, 0-11 waarna youngster Marc van Eldik, Ruben Boot, Wouter Huibers en wederom Marc van Eldik voor de 0-15 eindstand zorgde, waarna de thuisploeg met het schaamrood op de kaken afdroop.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30u uit voor de beker tegen Lienden.

 • DFS eenvoudig langs armetierig Leones, 9-0

  Opstelling: Mike van der Meijde, Paul van Westreenen (60. Xander Breunissen), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers (73. Dominik Szyszko), Melvin van Osenbruggen, Rody van Osenbruggen (46. Ryan Mekking), Sam van Hasselt, Melvin van den Hatert (60. Marc van Eldik), Otto van Setten, Henno Westeneng (73. Ruben Boot)

  De wedstrijd tegen de zaterdagtak van Leones begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de drie leden die ons de afgelopen weken ontvallen zijn. Met een kwartier vertraging, omdat Leones haar zaakjes niet voor elkaar had, begon de wedstrijd. DFS domineerde vanaf de aftrap tegen bezoekers. Een goal kon dan ook niet uitblijven. Iets na het kwartier scoorde Rody van Osenbruggen de 1-0 Nadat Melvin van den Hatert de 2-0 binnenschoot was de wedstrijd al gespeeld. Via Henno Westeneng, Otto van Setten en Sam van Hasselt liep de thuisploeg simpel uit naar de 5-0 ruststand.

  In de tweede helft was het lang gesapig. Westeneng schoot na iets meer dan zestig minuten de 6-0 binnen. Leones kwam maar sporadisch in de sv DFS zestien. In de laatste tien minuten scoorde sv DFS nog drie keer. Melvin van Osenbruggen scoorde de 7-0 waarna Ruben Boot de 8-0 aantekende. De 9-0 was van de voet van Sam van Hasselt. Al met al een simpele overwinning tegen een zwak Leones.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 15:00u uit voor de beker tegen het zaterdagteam van Ewijk.

 • DFS met 4-1 te sterk voor FC Lienden in PVE cup

  Opstelling: Mike van der Meijde, Paul van Westreenen (46. Xander Breunissen), Ryan Mekking (46. Dominik Szyszko), Rick van Walsem, Wouter Huibers (67. Paul van Westreenen), Benoni Kainama (46. Rody van Osenbruggen), Joop Gerritsen (73. Benoni Kanaima), Sam van Hasselt, Tim Himmersom (46. Marc van Eldik), Otto van Setten (67. Ruben Boot), Melvin van den Hatert (46. Henno Westeneng)

  DFS speelde een slordige eerste helft tegen de gasten uit Lienden. DFS kreeg wel twee mogelijkheden op de voorsprong die niet benut werden. Tim Hommersom scoorde net voor het half uur vanuit een rebound de 1-0. Niet veel later stuurde Sam van Hasselt de snelle Melvin van den Hatert weg die vervolgens doelman Weiman kansloos liet, 2-0. Net voor de pauze scoorde Lienden de aansluitingstreffer vanaf de strafschopstip, 2-1

  In de tweede helft domineerde DFS, met vijf wissels in de gelederen, de wedstrijd. Rond de zestigste minuut schoot Sam van Hasselt de 3-1 met links binnen en was de wedstrijd gespeeld. DFS kreeg veel kansen op een grotere voorsprong, die niet benut werden. Doelman Mike van de Meijde voorkwam vervolgens met een prima reflex de aansluitingstreffer, Uiteindelijk zorgde Ruben Boot, na een prima voorzet van Marc van Eldik, voor de eindstand van 4-1, zodat sv DFS ongeslagen het toernooi afsloot op de derde plaats,

  De winst ging in de finale van de Prima Voor Elkaarcup naar Musketiers dat met 4-1 weinig te duchten had van Dodewaard dat tweede werd. DFS werd derde, Lienden vierde. Kesteren klopte Uchta met 3-0 waardoor ze vijfde werden voor Uchta dat zesde werd. De thuisploeg kreeg tevens de sportiviteitsbeker, per wedstrijd gaven de scheidsrechters punten, uitgereikt.

  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30u thuis voor de beker tegen het zaterdagteam van Leones.

 • DFS klopt Kesteren met 3-1 in PvEcup

  Opstelling: Gerhard Meijer, Xander Breunissen (31. Dominik Szyszko), Joop Gerritsen, Rick van Walsem, Wouter Huibers (40. Rody van Osenbruggen), Melvin van Osenbruggen (31. Benoni Kainama), Sam van Hasselt, Rody van Osenbruggen (31. Ryan Mekking), Marc van Eldik (31. Tim Hommersom), Otto van Setten (40. Marc van Eldik), Henno Westeneng (31. Ruben Boot)

  DFS begon voortvarend aan de tweede wedstrijd in de Prima voor Elkaar cup. Binnen twaalf minuten stond er een 2-0 stand op het scorebord. Eerst onderschepte Westeneng de bal waarna Otto van Setten zijn voorzet kon binnenlopen. Daarna schoot Sam van Hasselt, na een prima assist van Melvin van Osenbruggen, de 2-0 binnen. In balbezit was de thuisploeg in fases te slordig. Kesteren speelde afwachtend en loerde op de tegenstoot. DFS kreeg meer mogelijkheden op doelpunten, o.a. Marc van Eldik schoot nog een keer voorlangs in de wedstrijd van twee keer dertig minuten.

  DFS wisselde vijf keer in de rust. De stand van 2-0 bleef lang op het scorebord staan. Voor beide doelen waren de mogelijkheden beperkt. Drie minuten voor tijd viel een vrije trap vanaf rechts pardoes binnen, wat de aansluitingstreffer voor Kesteren betekende, 2-1 Ineens geloofde de gasten er weer in en zette ze aan op jacht naar een mogelijke gelijkmaker. Boot vergat daarna van dichtbij de genadeklap uit te delen door een assist van Sam van Hasselt over te schieten. In de dying seconds scoorde Tim Hommersom na een prima tegenaanval de 3-1 waarna de scheidsrechter direct voor het eindsignaal floot  

  A.s. zaterdag speelt sv DFS thuis voor de PVE-cup de finaleronde, de tegenstander en het aanvangstijd wordt a.s. donderdag bekend.

  In de andere poule won Dodewaard met 2-0 van Lienden

  Programma Prima Voor Elkaar Cup:

  https://www.tournify.nl/live/bc

 • DFS deelt de punten met Musketiers in PVE cup, -1-1

  Opstelling: Mike van der Meijde, Paul van Westreenen (31. Xander Breunissen), Ryan Mekking, Rick van Walsem (31. Dominik Szyszko),  Rody van Osenbruggen , Melvin van Osenbruggen (31. Benoni Kainama), Sam van Hasselt (48. Joop Gerritsen),  Joop Gerritsen (31. Wouter Huibers), Henno Westeneng, Ruben Boot (31. Marc van Eldik), Tim Hommersom (45. Ruben Boot)

  In de eerste helft domineerde de thuisploeg, in een match van twee keer dertig minuten, de wedstrijd tegen de Elstenaren. Meerdere goede kansen leverde geen doelpunten op. Na een kopbal van Westeneng, werd de inzet van Boot van de lijn weggewerkt. Hommersom stuitte ook, vanuit een vrije schietkans, op de doelman. DFS zag vervolgens een inzet van Melvin van Osenbruggen, na een fraaie aanval net naast gaan. Ook een doelpoging van Sam van Hasselt leverde geen doelpunt op. De gasten daarentegen creëerde weinig grote mogelijkheden. Bij de twee uitvallen vonden ze doelman Mike van der Meijde op hun pad.

  In de rust wisselde trainer Omvlee vijf keer. Aan DFS-zijde werd het spel, na de wissels van een aantal sterkhouders, onrustig. Desondanks scoorde Henno Westeneng, na een prima assist van Marc van Eldik, de 1-0. Daarna zette de bezoekers aan en moest de thuisploeg terug. Rond de zestigste minuut scoorde de gasten uiteindelijk de terechte gelijkmaker en eindstand van 1-1

  In de andere poule won Dodewaard met 2-1 van Uchta

  Programma Prima Voor Elkaar Cup:

  https://www.tournify.nl/live/bc

  A.s. dinsdag speelt sv DFS om 19:45u thuis voor de PVE-cup tegen de buren uit Kesteren.

 • DFS vervolgt de voorbereiding met nipte winst op Spero, 2-1

  Opstelling: Mike van der Meijde, Dominik Szysko (46. Xander Breunissen/75.Domink Szyszko), Paul van Westreenen (46. Ryan Mekking), Rick van Walsem, Wouter Huibers (58. Paul van Westreenen), Joop Gerritsen (46. Melvin van Osenbruggen), Sam van Hasselt (46. Rody van Osenbruggen), Marc van Eldik (46. Benoni Kainama), Otto van Setten (46. Ruben Boot), Melvin van den Hatert (58. Henno Westeneng), Tim Hommersom

  Na vijf minuten verraste een speler van de gasten zijn eigen doelman met een hoge terugspeelbal die over de doelman heen tegen de touwen verdween 1-0 Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin de Elstenaren meer de bal hadden, maar de thuisploeg de meeste mogelijkheden kreeg. DFS gaf op een gemiste penalty na, weinig weg. In de dying seconds van de eerste helft rondde youngster Marc van Eldik een goedlopende aanval af met een doeltreffend schot in de voor hem linkerbenedenhoek achter de kansloze doelman, 2-0

  In de rust wisselde trainer Omvlee zes keer en zagen we hetzelfde spelbeeld. Spero ging nog wat nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer, maar DFS stond goed georganiseerd. De bezoekers creëerde weinig kansen. DFS was nog een keer dichtbij via Rody van Osenbruggen die tijdig gestuit werd. Ook de laatste twee wissels, Westeneng en Hommersom, waren inmiddels binnen de krijtlijnen verschenen. Vijf minuten voor het einde scoorde de Elstenaren alsnog de aansluitingstreffer en tevens eindstand van 2-1  


  A.s. zaterdag speelt sv DFS om 14:30u op sportpark ’t Heerenland een wedstrijd in het kader van de Prima voor Elkaarcup tegen vv Musketiers.

 • DFS opent oefencampagne met 0-0 tegen AVW’66

  Opstelling: Wouter Groeneveld (75. Xander Breunissen), Xander Breunissen (68. Wouter Huibers), Ryan Mekking (58. Joop Gerritsen), Rick van Walsem, Wouter Huibers (46. Paul van Westreenen), Melvin van Osenbruggen, Marc van Eldik, Sam van Hasselt (68. Melvin van den Hatert), Melvin van den Hatert (46. Dominik Szyszko) Ruben Boot (58. Otto van Setten), Levi Roelofsen

  In een gelijk opgaande eerste helft kregen de bezoekers tijdens de seizoensaftrap de beste mogelijkheden tegen de nummer drie van de derde klasse E van vorig seizoen. De snelle Melvin van de Hatert trof eerst de paal en vond vervolgens, na weg gestoken te zijn door Sam van Hasselt, de doelman op zijn pad. Na een minuut of twintig werden de mogelijkheden voor de doelen schaars. DFS kwam minder aan aanvallen toe, maar gaf aan de andere kant ook weinig weg met een 0-0 ruststand als gevolg.

  In de tweede helft waren er niet veel mogelijkheden te noteren. Marc van Eldik zag een poging overgaan terwijl doelman Groeneveld het rustig had aan de overzijde. Een kwartier voor tijd liep een Westervoortse speler wat lomp door op de DFS-keeper, die vervolgens met een blessure aan zijn hand, achteraf bleek zijn middenhandsbeentje gebroken, gewisseld moest worden. De net gewisselde veldspeler Breunissen kwam hem, bij de afwezigheid van een reservekeeper, vervangen binnen de krijtlijnen. Na enkele minuten blessuretijd floot de leidsman af, zodat de eerste oefenmatch eindigde in de brilstand van 0-0 Vermeldingswaardig is nog het debuut van de jonkies Marc van Eldik (17) en Levi Roelofsen (16)

  A.s. dinsdag oefent sv DFS om 19:30u thuis tegen het uit de zondag tweede klasse gedegradeerde Spero uit Elst.

 • Opstelling: Noah Tomatala, Xander Breunissen, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Rody van Osenbruggen, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand (64. Ruben Boot), Joost van Dam (67. Melvin van den Hatert), Otto van Setten (90. Sijmen van Dijk) Yannick Roodebeen.

  Op een heerlijke zonnige zaterdag stond de kraker tussen twee beste ploegen van de vierde klasse B op het programma. De Paasberg moest winnen om DFS voorbij te gaan op de ranglijst. DFS had het in de eerste helft lastig met de bewegelijke Arends en de fysiek sterke spelers van de Geitenkampers. Vooral de rechtsback slingerde de bal nogal eens voor terwijl de indraaiende hoekschoppen ook levensgevaarlijk waren. Doelman Tomatala wist echter van geen wijken en stond op zijn post met een aantal prima reddingen. Voor DFS schoot Rick van Walsem, na een afvallende bal uit een corner, in de beginfase over en ware er nog twee kleine mogelijkheidjes te noteren. Beide ploegen gingen rusten met 0-0

  In de tweede helft kregen de bezoekers de wedstrijd steeds meer onder controle. Doelman Tomatala ranselde een vrije trap fenomenaal uit zijn doel en liet de thuisploeg wanhopen. Voor DFS verdween een inzet van Otto van Setten miraculeus via de binnenkant van de paal weer uit het doel. DFS kreeg de controle doordat men ging voetballen. Na negenenvijftig minuten kopte Otto van Setten de Opheusdenaren vanuit een hoekschop op voorsprong en was de ban gebroken, 0-1 Joost van Dam dolde een tegenstander en zag zijn inzet net voorlangs vliegen. Tomatala tikte nog een keer een vrije trap uit het doel en bij De Paasberg werd het spel steeds wanhopiger.  Vijf minuten voor tijd schoot Joop Gerritsen, na een vrije trap van Melvin van Osenbruggen, de bevrijdende 0-2 binnen en was de wedstrijd gespeeld.

  Na enkele minuten blessuretijd floot de leidsman af waarna de verdiende titel gevierd kon worden.

  A.s. zaterdag wordt de competitie thuis om 14:30u afgesloten met de derby tegen Kesteren.

  Foto: Ben Gal sportfotografie

  Klik hier voor de foto's met dank aan Ben Gal sportfotografie