• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
  • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
  • Zwaar bevochten driepunter, 1-0

    Opstelling: Noah Tomatala, Dominik Szyszko (46. Melvin van den Hatert/ 76. Martin Keuken), Ryan Mekking, Rick van Walsem, Patrick Hovestad, Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Wouter Huibers (57. Bartek Stasiak), Thijs van den Brand, Yannick Roodbeen (3. Otto van Setten), Joost van Dam.

    In een bepaald niet grootste wedstrijd van beide kanten trad de thuisploeg aan tegen een ultra defensief Uchta dat zich ingroef rondom de eigen zestien. Na twee minuten viel Roodbeen met een hamstringblessure uit en kwam Otto van Setten hem vervangen. Bij DFS ontbrak, ondanks meerdere mogelijkheden, de scherpte voor de goal. Een schot van Thijs van den Brand werd goed gekeerd door de Ochtense doelman. Een poging van Joost van Dam, na een voorzet van Huibers werd geblokt terwijl een kopbal van DFS-zijde van de lijn werd gehaald. De pietluttige scheidsrechter gaf vervolgens Melvin van Osenbruggen twee keer geel zodat DFS binnen een half uur met tien man verder moest. Ondanks een man minder bleven de bezoekers defensief spelen. De beste mogelijkheid voor Uchta was een vrije trap van Sam van Hasselt die prima gekeerd werd door doelman Tomatala. Met de brilstand van 0-0 gingen beide ploegen de rust in.

    In de tweede helft verscheen aanvaller Melvin van de Hatert in het veld voor back Szyszko en schakelde DFS met tien man over naar 3-3-3. Uchta bleef achter overleunen terwijl bij DFS het vernuft ontbrak om enkele mogelijkheden te benutten. Met een man minder weet je dat je ook de kans loop op een tegenstoot. Uchta was twee keer gevaarlijk bij zo’n moment waarbij doelman Tomatala bij een één op één situatie bekwaam met zijn voet redde. Lang leek het op een gelijkspel af te stevenen. Tien minuten voor tijd verdween een schot van Joost van Dam, na een flater van de doelman, pardoes in de goal, 1-0 In de slotfase waren er nog twee mogelijkheden voor de bezoekers te noteren die gelukkig geen doelpunt opleverde. Aan de overzijde lukte het DFS ook niet om de wedstrijd te beslissen, zodat onze mannen na vijf minuten blessuretijd een zwaarbevochten driepunter behaalde.

    A.s. zaterdag staat om 14:30 uur uit de wedstrijd tegen SDOO op het programma.