• Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.
 • VOLG ONS VIA:
 • Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.
 • Zwaarbevochten driepunter voor sv DFS, 1-2

  Opstelling: Mike van der Meijde, Dominik Szyszko (57. Xander Breunissen), Ryan Meking, Rick van Walsem, Patrick Hovestad (57. Wouter Huibers), Melvin van Osenbruggen, Joop Gerritsen, Thijs van den Brand (78. Ruben Boot), Joost van Dam (83. Henno Westeneng), Otto van Setten, Melvin van den Hatert (57. Sijmen van Dijk)

  Aan de Drielsedijk trof DFS vandaag een prima spelende thuisploeg. Zuid Arnhem zette hoog druk en spelend als een team vechtend voor elke meter. DFS had het er lastig mee en werd veelal gedwongen om de lange bal te spelen. De bezoekers kregen één grote mogelijkheid voor de rust toen een kopbal van notabene de kleine Melvin van den Hatert net voorlangs verdween. Veel kansen voor beide doelen waren er niet. Uit een corner kopte Jair Lucas de 1-0 voorsprong voor de sympathieke gastheren binnen. Doelman Mike van der Meijde, opgetrommeld vanwege de afwezigheid van de papa geworden Tomatala en de geblesseerde Groeneveld, keepte een puike partij met voor de rust nog een belangrijke redding.

  In de tweede helft kreeg DFS steeds meer de overhand en voetbalde men net wat makkelijker dan de thuisploeg, die de eerste helft al met zijn krachten had gesmeten. De bezoekers werden hierbij gesteund door de snelle gelijkmaker van Otto van Setten die de bal achter doelman Rensen tegen de touwen kopte, 1-1 Trainer Omvlee bracht vervolgens drie frisse wissels binnen de krijtlijnen. DFS was de bovenliggende partij tegen de Arnhemmers die het even kwijt waren. Via een fraaie vrije trap van Melvin van Osenbruggen kwamen de Betuwenaren tweeëntwintig minuten voor tijd op voorsprong, 1-2 Zuid Arnhem rechtte in de slotfase zijn rug en ging opportunistisch op jacht naar de gelijkmaker. Een keer was men dichtbij toen een scrimmage voor de goal gelukkig voor ons werd naast geschoten.

  Door deze zwaarbevochten overwinning blijven onze mannen in de titelrace met volgende week om 15:30u de uitwedstrijd tegen SVHA op het programma.